Sunday, March 14, 2010

GLAD TO BE BACK HOME

Mesti paham perasaannya apabila melihat semua huruf pada tajuk entri di capslock kan tanpa sebarang ragu. He he he. Pada satu pagi Khamis yang dingin, ketika saya dan geng-geng kelas saya sibuk makan breakfast cekodok cucur udang kuih keria di bawah sebuah pondok dalam kampus taman kami, waktu kami bergebang tentang lecturer terhandsome eh maksud saya, tentang pertandingan nyanyian yang saya semangat benar nak buat banner kerana Shabrina, classmate tersayang dapat masuk final weekend ini. Tiba-tiba ibu bapa saya membuat aksi tercomel dengan membuat panggilan talipon yang berbunyi "Hanis habis kelas pukul berapa? Mama ngan daddy nak datang ambil!" ALOLOLOLOLOLOLOLO PARENTS SIAPA LAH YANG PALING KESAYANGAN NI SANGGUP REDAH LIKU-LIKU JALAN RAYA NAK AMBIL I DI SEGAMAT?! Terus byebye Shabrina goodluck. Haha.



Selamat pagi! Bersyukur dapat tidur tanpa peluh bila reunion dengan penghawa dingin.




TAPI PALING BEST KALAU DAPAT BALIK HARI KHAMIS IALAH, IA MASIH HARI MINGGU MAKA MASIH SEMPAT JUMPA SI PIPI LABUH YANG MAMA JAGA.

Tapi meragam tak berapa sihat.



Pipi Labuh suka mandi. Teruja dia bila I mandikan dengan penuh kasih dan penuh sayang.





Sigh awat hang comel sangat?!


Oh! Nak ucapkan terima kasih atas compilation anda semua dalam "Tourist's Guide to Guang Zhou". Banyak info berguna :')

BIG SHOUT OUT TO ADIK LELAKI TERSAYANG, MOHD KHAIRI, ALLAH SELAMATKAN KAMUx2, ALLAH SELAMATKAN KHAIRI ULAM RAJA, ALLAH SELAMATKAN KAMU. Dah tua!

65 comments:

  1. bestnye dapat balik rumah....

    ReplyDelete
  2. Chomelnye Anak Buah...
    Anyway.. Welcome back Home..

    ReplyDelete
  3. comel betul la budak pipi labuh ni..

    ReplyDelete
  4. wah..bestnye cik hanis..besar2 pun parents still jemput..hehe..tai selalunye girl camtu la..boy nie hmmmmm.

    comelnye baby tu..haishh

    ReplyDelete
  5. my fren dlu blaja kat segamat
    but she call it as 'segummy'
    dun know why...
    hey welcome back home darl!

    ReplyDelete
  6. dapat balik sekali sekala mmg happy lah ye! :)

    ReplyDelete
  7. bayi yang sangat comel. :D

    ReplyDelete
  8. wah untungnya parents amik kat segamat,pekan tangkak yg very ter'amat dalam tu.hehe

    ReplyDelete
  9. grr, comel gila =,=

    btw, happy birthday juga utk khairi

    ReplyDelete
  10. Comel gilaaaa ur cattttttt haha terdampar on the floor

    ReplyDelete
  11. arghhh comel giler kucing hanis... ase mow tarek2 pipi die.. budak kicik tu pong chubby sgt..agaga

    ReplyDelete
  12. hanis xde adik yg amek spm taun ni?

    ReplyDelete
  13. itu nougat u kan? gemuknye dia.
    u bg mkn apa?

    si pipi labuh tu lagi comel!hehe

    ReplyDelete
  14. Salam
    Balik dari Guang Zhou tak de pe2 ke utk mama .. u.u.u..

    ReplyDelete
  15. hari tu baru teringat2 citer hanis pasal si pipi labuh..apa kesahnya
    tup tup hanis buat entry pasal si pipi labuh yang pipinya sudah tidak labuh lagi...

    tapi apapun dia tetap shumel....

    bila students fulltime cuti semester, maka uitm adalah lengang... dan maka itu jugalah budak full time yang jual hotdog, cake etc etc kat fakulti business managment tutup business...

    adoii kesian kakak part-time yang kelaparan sewaktu kelas malam...

    ReplyDelete
  16. Hanis comel , kucing comel , baby comel , saye pon comel (tetibe je) ;p

    ReplyDelete
  17. cik adik manis zalikha. saya jumpa mak kamu di kenduri kahwin di Bangsar ini. sampaikan salam pada mama kamu. kata dengan dia, gadis comel bertudung biru yang tegur time kenduri cikgu ros kirim salam. btw, my name is zulaikha. hehehe. kenapa u xdtg? mesti boleh jumpe. heee ;D

    ReplyDelete
  18. saya slalu berkata2 di dalam hati,,,,,knapa hanis zalikha menulis mcm ayatnya sungguh skema...adakah hanis zalikha ini seorang sasterawan negara?huhuhu...

    go girl!

    ReplyDelete
  19. owh!!!
    cuti!!!
    saye pun dah cuti gak!!!
    cuti sem untuk foundation!!!
    2 bulan 2 minggu!!!
    perfect!!!

    ReplyDelete
  20. enjoy ur holiday. baby tu sangat comellllll

    ReplyDelete
  21. cumel giler baby tu..macam muka hanis jer!!!hm...

    ReplyDelete
  22. huhu.. wahh sonoknya dapat balik umah,, waaaa.....!!!~~~

    ReplyDelete
  23. Oh..mungkin kurang selesa tidur tanpa pendingin hawa yea..

    Imagine jika kamu pernah ke camping, ke kampung2 dan lain2 tempat yg tiada pendingin hawa.Dpt adapt ke tidak...huhu

    ReplyDelete
  24. ya allah, kucing kita sebijik sejebon serupa.

    ReplyDelete
  25. errmmhome sweet home..so cute baby!!

    ReplyDelete
  26. ohohoho...terpakse lupekan niat suci nk tolong wat banner kawan sbb teruja nak balik rumah yea...

    pssttt...mai ler tengok my pipi labuh too...or just add my fesbuk yer... >>> hanisah fadzil <<<

    Easy,Affordable,Gorgeous!

    ReplyDelete
  27. Comel sungguh budak pipi labuh tu. harus digigit!

    ReplyDelete
  28. sy pun ade kucing comey~ ehh..bukan sy punye...;)

    budak pipi labuh tu rasa nak geget2!

    ReplyDelete
  29. so cute ah baby tu. geram sampai rase nak gigit. haha. bleh ke?

    ReplyDelete
  30. Wei ohh... Cute jua anak buah Cik Hanis Zalikha.

    Sila luangkan masa untuk balik kampung ketika semester break.

    Selamat Bercuti.

    ReplyDelete
  31. tros jdik truja tinggalkn rkan bile tao parents tsyg mao dtg amik kn..hehe

    ReplyDelete
  32. waa~ kecumelan terserlah! :)

    welcome back! home sweet home~ ^^

    ReplyDelete
  33. aduh..comeylah keturunan kamu2 nih..
    nak cubit pipi die sikit boleh?

    ReplyDelete
  34. sekali macam nama aku daaa hehehe.

    ReplyDelete
  35. i just join this blog... looks nice... by the way, is that your picture masa kecik2...

    ReplyDelete
  36. baru nmpak si pipi labuh senyum kegembiraan!hehe.sangat comel mcm hanis.

    ReplyDelete
  37. hmmm....xsangka pula sabrina tu classmate awk...i thoughtt she's a degree student...compare to her siza...and she looks really mature...my friend also join the singing competition, and luckily she won it...sabrina only get 2nd place...but, the difference between their marks only 1 . btw, pliz send my congrats to sabrina...she really got the best voice that nite...

    ReplyDelete
  38. Kucing awak bikin saya horny. Hahah.

    ReplyDelete
  39. happy holiday...comelnya baby tuh..

    ReplyDelete
  40. Alololololo, parents kesayangan =)

    just like my parents too =)
    sanggup patah balik umah amik anak yg tertinggal cuz nak ikut gak gi Mydin =')

    ReplyDelete
  41. lama tak pergi mydin.. rindu lor.... bila dah jauh dari mydin hypermart.. bosan ada kat sini.. huhu

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!