Monday, March 22, 2010

Setahun minum Slurpee free



Hurrah I sudah mendapat tahu tentang satu lagi pertandingan yang anda boleh join yeay! Lagi-lagi kalau anda suka minum Slurpee yeay! Kenapa yeay? Sebab hadiah adalah dapat minum Slurpee secara percuma sepanjang tahun! Tapi bukanlah bererti kalau anda menang, bila-bila anda rasa nak minum Slurpee anda boleh bawak jug besar godang pergi 7-Eleven pastu isi Slurpee penuh-penuh. Bukan juga bererti kalau anda menang, bila anda nak buat open house, anda bawa tong besar pergi 7-Eleven, isi Slurpee nak bagi tetamu 150pax minum. Bukan. MAKSUD SEBENAR IALAH, kalau anda menang, nanti dapat 52 keping koupon Slurpee 22oz yang anda boleh guna bila-bila sepanjang tahun (52 bersamaan 52minggu setahun, kira seminggu minum secawan Slurpee. Molek gitu).



Tapi itu 1 year of Slurpee supply hanyalah hadiah sampingan untuk pemenang utama, pertama, kedua dan ketiga! Ada hadiah lain!

Weekly Prizes:
Hadiah mingguan untuk 5 minggu berturut-turut, RM500 Tunai + Slurpee T-Shirt (x1) setiap minggu

Grand Finale Prize (Diumumkan pada April 29, 2010):
- 3D/2N Air-inclusive Package – Room, Breakfast and Dinner
at Berjaya Redang Resort for 2 persons
- 2 nights accommodation in a Redang Sea view with breakfast
-Berjaya Air return ticket excluding airport tax and insurance surcharge
-Return transfer from Redang Airport to resort
-2 dinner (choice of buffet OR barbeque OR steamboat)
-1 snorkeling trip (including gear)
-Kiddies pack (per pack per child)
-Welcome drink (non-alcoholic)
-1 set of Slurpee Merchandise
-1 Year supply of free Slurpee (22oz Slurpee x 52 vouchers)



DAN SELEBIHNYA HADIAH TEMPAT PERTAMA, KEDUA, KETIGA, BOLEH BACA SENDIRI DEKAT SENARAI HADIAH PERTANDINGAN SLURPEE, SEBAB TERLALU BANYAK HADIAH NAK COPY PASTE PUN JENUH.



Okay sekarang, macam mana nak sertai. Mula-mula daftarkan diri menjadi salah seorang warga Slurpee nation. Apabila sudah menjadi warga di Slurpeenation, bolehlah anda mulakan usaha untuk menjadi seorang pemenang! Kalau tak menang yang grand gilo pun takpe, menang aje weekly prizesnya! Asyik!!!

Okay okay lets get into business. Sediakan kamera, sediakan secawan Slurpee tidak kira saiz, sediakan sense of humour anda dan mula! Mula apa? Tiba-tiba je mula. Mula buat video kelakar dengan Slurpee di dalamnya lerr. Tidak kisahlah video tentang apa, yang penting ia ada Slurpee dan ia adalah kelakar, maka anda boleh menang. VIDEO HARUSLAH MELEBIHI 30SAAT TAPI HANYA 2MINIT PALING MAKSIMA, HANTARKAN SEBELUM 18 APRIL 2010 SEKIAN TERIMA KASIH. OH KEJAP, NAK HANTAR BANYAK-BANYAK VIDEO PUN BOLEH SEKIAN TERIMA KASIH.

Seperti biasa, marilah saya membuat mock video yang anda pasti boleh sangat nak tandingi sebab ia berdasarkan atas kekelakaran dan saya punya jauh sekali -__- Why? Sebab tergesa-gesa. Ini masa nak balik Segamat okay, singgah 7-Eleven sebentar untuk membeli Slurpee. Tahukah anda? Ceh ruangan Tahukah Anda? pulak. Okay okay tahukah anda, saya tidak pernah beli Slurpee sendiri, selalu buli adik suruh belikan sebab kejakunan terhadap mesin Slurpee dan tidak reti mengoperasikannya maka takut malu ish ish ish. Belum cuba belum tahu, orang zaman datuk nenek kita cakap. Maka ini cubaan pertama beli Slurpee. Video telah dilajukan sebab tak terhegeh-hegeh beli Slurpee. Syarat video adalah more than 30seconds TAPI 2minit sahaja maksima kepanjangannya! Oh yang kelakar sekali masa tengah bayar, abang sebelah I tuh, ringtone dia Rivers Of Babylon hahahahahaha. Nanti nampak video gegor sebab I gelak terkekeh-kekeh.



My video’s timeline.
0.01-Keluar kereta teruja first time ever beli Slurpee sendiri tanpa suruh adik.
0.11-Tanya pekerja tuh, mesin rosak ke? Nasib baik tak. Fuh.
0.17-Bersusah-payah nak ambil cawan sebab satu tangan pegang phone -_-
0.33-Melatah sebab cuak tiba-tiba mesin Slurpee berbunyi garang. Malu I dah lah first time.
0.48-Tatau kat mana dia letak tutup Slurpee, bila tanya pekerja, dia kata kat kaunter, tergelak kecil sebab malu semua benda nak tanya.
0.59-Tangan tahan sejuk kena pegang Slurpee sementara tunggu nak bayar.
1.04-Ahh sejukk.
1.23-RINGTONE BY THE RIVERS OH BABYLON, WHEN WE FIRST MET..
1.33-Bye abang Babylon.
1.48-Thank you (kepada Abang Kaunter).
1.49-Yeay (berjaya beli sendiri, operate mesin Slurpee sendiri)
Tamat.




Goodluck eberibadi. Nanti pos lah sikit kupon yang dah menang tuh, alamat ada kat sidebar kthxbai.

55 comments:

  1. ape la Hanis ni
    da kaki panjang pon xpenah bli slurpee sendri..
    kih kih kih
    sy dolu pers time bli slurpee..
    takot bertya sesat jalan..
    ceh control ayu
    dok la tgk2 barang dekat mesin slurpee smbil menjeling orang sebelom tu gune mesin tu.pas tu org tu da blah..try la sendri..
    sampai melimpah2 sbb laju sgt slurpee tu kua.xdan nak stopkan on time.heehehhee

    ReplyDelete
  2. comey sebab pakai sore mcm chip munk..
    tp goyang2 pulak kameranye..
    fening...
    huhu tp besh

    ReplyDelete
  3. opening video dh mcm nk rompak 7E daa... hahaha

    ReplyDelete
  4. Hanis, tahnx 4 dat information... i will join it.. (",)

    ReplyDelete
  5. kehkehkeh mau kembong perut minum slurpee setahun..~slurpee mmg da besh..teringat zaman sekolah-sekolah dulu

    ReplyDelete
  6. Macam menarik je ni Hanis. ^_^

    Love ur blog. keep on writing. ^_*

    ReplyDelete
  7. 1st time jumpa blog yg ramai giler peminat..huhu...n 1st time jumpa header blog yg t'lalu unik..cun!!!

    ReplyDelete
  8. eyhh , kalau saya lah , malu gile nak pegang phone , record lagi masa datang ke 7e , semua dok tengok nanti :P

    ReplyDelete
  9. one day you'll win BIG for your passion in joining this that contests.

    ReplyDelete
  10. malu jugak nak beli sebab takut tehegeh2 x reti nak operate machine tu...tapi tak penah buli orang suruh beli..cuma pow anak buah nyer slurpee jer..huhu.. nak amik video pon malu jugak.. cemana?

    ReplyDelete
  11. ngee~kalau dapat,bestnye.slurpee is like super duper cool.i'm lovin it!!sys,lain kali kan,ketuk2 dulu bekas tu.nnti letak penutup dy,pegi isi bagi penuh dulu baru bayar taw taw.ini bukan tamak,tapi jimattt.hee~comeyy la vid sys ni.nk tergelak je sbb laju2 sgt.anyway,hope sys menang.boleyy kongsi2 ngan ninis.hihi ^__^

    ReplyDelete
  12. wahhh dah maju a..dah boleh beli slurpee dengan tangan sendiri hehe :)


    -Shy Guy-

    ReplyDelete
  13. mcm nie makin buncitlah perut akak.penuh dgn slurpee...itu pun klu menang ler.

    ReplyDelete
  14. sedap ni slurpee dapat pulak setahun... apa kata kalau sapa-sapa dapat share le ngan saya...

    Jom Port Dickson

    Mengapa Tak Kahwin?????

    ReplyDelete
  15. Nice one. minum ais byk2 batuk nnti

    ReplyDelete
  16. haha best nye dengar lagu the rivers of babylon versi chipmunk hikhikhik

    ReplyDelete
  17. huhuuh.. apsal cam seram je vids nih.. :p go hanis....!!!!

    ReplyDelete
  18. HAHAHAHA NAK ROMPAK 7E. OKAY SEBENARNYA I TAKDELAH SUDAH TERANG LAGI BERSULUH PEGANG CAMERAPHONE, I COVER DENGAN CLUTCH TEEHEE.

    J.LOVE, I INFORM AJE, TAK MASUK PUN. KORANG KENA MASUK DAN MENANG PASTU SHARE TAU OKAY GOOD :)

    VIDEO TAK SEMESTINYA DALAM 7E LAAAAH. BAWA BALIK SLURPEE DAN TANGKAP VIDEO CEPAT SEBELUM CAIR HINGGA BAK KATA ALISYA, SLURPEE DAH JADI BIG GULP DAH. LOL.

    ReplyDelete
  19. macik,

    ni mcm kat 7E shell dekat dkt dgn proton tu kan?

    ReplyDelete
  20. yang tarak tahan 2...time nak bayar.. punggung orang pun jadi mangsa lensa kamera..kiki

    ReplyDelete
  21. kalo menang n dapat letak mesin tu kat rumah kan best....hanis ko suggestlah kat penganjur..hehehe

    ReplyDelete
  22. hahahahhahahahhaahahhahahaha...
    lawak dowh bile video dilajukan... a'ah.. starting macam nak rompak.. =P

    ReplyDelete
  23. haiyaaa...

    org kencing manis xbuleh laa masuk contest ni ..gitu ker?

    xpun..dr xde diabetes,silap2 haribulan kena diabetes...sedey2...


    hikss...saje ngusik Hanis memalam xbrape buta ni ;)

    ReplyDelete
  24. ekekeh..lawak lah video tuh hanis, best!!! agak2 lepas ni dah boleh beli slalo lah slurpee kan kan? :) yeahh idop slurpee! apakah??

    ReplyDelete
  25. wah...awak join..
    good luck hanis..

    ReplyDelete
  26. suka dgn idea ahmad yang kalau sape yg menang dpt simpan mesin slurpee kat rumah hahaha!

    ReplyDelete
  27. kalori kalori kalori!
    apesal mesin tu mcm nak tak nak je kuar slurpee?

    ReplyDelete
  28. hanis u so funny!
    kalo ade sore hanis dlm vid tu lg besh kot.

    erm, ni fes time hanis beli slurpee ke..? heheheh...kita banyak kali :D

    slurpee sedap~

    ReplyDelete
  29. hanis u so funny!
    kalo ade sore hanis dlm vid tu lg besh kot.

    erm, ni fes time hanis beli slurpee ke..? heheheh...kita banyak kali :D

    slurpee sedap~

    ReplyDelete
  30. sy pun takut gak sama mesin slurpee tu..nk jeling pn xberani..nanti kaunter tny nk beli ke x? xprnah beli wei.. tunggu org belanja je la, tu pn kalau ada..huhu.

    ReplyDelete
  31. sy pn takut sama mesin slurpee..nk jeling pn xberani..kot nanti kaunter tny nk beli ke x.. xmerasa la slurpee tu.. apakn daya, tungu org belanja je la..

    ReplyDelete
  32. sori..sy ni budak baru belajar.. duo kali doh send komen ingat x masuk. rupenyerr kena approved dulu. hehe. sori. (nk guna blog ni pn takut..not so savvy about this thing la..)

    ReplyDelete
  33. Aku yang lagi berumor dari uall, yang dah menempuh segala onak ranjau dah cabaran ni, tak pernah merasa membeli slurpee tu macam mana, apa sensasinya, apa perasaannya.Haha, jahil!

    ReplyDelete
  34. o0o0o cmni ke cara nak beli slurpee..hehehe

    ReplyDelete
  35. try join nie. confirm dapat duit :

    https://www.alertpay.com/?niTM5vfKuKoVyGfVZwYxLQ%3d%3d

    ReplyDelete
  36. dah lamaaaaa tk minum slurpeeee. kecik-kecik dulu slalooo kot visit seven11 tu. hehehehe. rindunyee zama childhood. period. hahaha

    ReplyDelete
  37. dekat fb saya ada byk contest update. yang suka bercontest bertestcon..eh? gulp typo sejok pegang slurpee LMBO!...add saya, hanis orite jer~

    andychester26@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. Since it is the early worm that gets eaten by the bird, sleep late. ....................................................

    ReplyDelete
  39. Hi Cik Hanis!
    Do check out our blog for a unique and one of a kind handmade cards including handmade wedding invitations!

    http://cupcakecraftandcard.blogspot.com

    Thanks!

    ReplyDelete
  40. alaa kenapa cepatkan? kalau buat biasa mesti lagi best dengar sume cakap apa hehee :p

    ReplyDelete
  41. haha :))

    kalau nak untung beli slupree, letak penutup dia dulu and the baru isi sampai penuh.. pastu bila dah penuh.. hentak cwn tu perlahan2 di bawah nozzle tuh supaya slurpee tu padat kalau betul2 padat dia kan melimpah kalau tak, dia akan mendak, just like yours did..

    ReplyDelete
  42. salam hanis zalikha yang manis..hehe suka panggil u manis. sebab u manis sangat. Ermm, ekceli nak tanya hanis ni. Macam mana ak masukkan video dari youtube ke dalam entry blog ye? If tak keberatan anyone can tell me??

    ReplyDelete
  43. Pttnya kne nyanyi lagu aku tak percaya liyana jasmay sblum keluar.

    ReplyDelete
  44. tahniah kepada pemenang... meang happy sakan.. yang tak menang tak apalah congrats sebab cuba kan...

    Jom Carrefour Express

    Nombor Kat McD???

    ReplyDelete
  45. Hanis, so funny, when you placed the slurpeh on the counter, you were saying "AHH SEJUKK!" kan kan kan. Hahahahah. I siap rewind balik nak pastikan kesasihan apa I dengar, macam CSI pulak. Pon tgh layan CSI kat AXN sekrang sambil taip ni.

    Betul kan you cakap "AHH SEJUKK!" kaann. Hahaha.

    ReplyDelete
  46. slurpee tu boleh isi penuh lg. lepas first isi, ketuk2 sikit bg padat then isi lg. baru dpt lebih. lepas dah tutup pun isi lg. dpt lebih lg. berbaloi-baloi duit tu.

    ReplyDelete
  47. I baru terbaca yg u tulis timeline tu ah sejuk. Wahahaha. Eksaited sangat terus skip ke video. Waduh.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!