Saturday, March 20, 2010

Miss DJ. Bukan Miss J please.

Bolehkah saya jadi seorang DJ?




Sehebat Aznil?




Atau selawak Din Beramboi OMG.


Ceit. Intro mahu gempak sahaja. Tapi serious, Din Beramboi OMG. Dulu ada kaset dia senam robik OMG. Patut simpan sampai sekarang supaya boleh bersenam robik sambil buat senaman perut kerana menahan gelak sehingga ada six pack.


Selalu dengar Riuh Pagi Era? Kalau selalu, maka kita adalah geng. Riuh Pagi Era tuh, Pak Nil yang edit semua sendiri tauu. Terel tak. Dalam dok busy bee dia tuh, dia sendiri nak edit program tersebut.

So sekarang ada program baru , Jangan Lupa Nyanyi yang lebih kurang macam Jangan Lupa Lirik, kecuali (!) Jangan Lupa Nyanyi muka tak perlu tebal kalau suara belum pecah atau terlalu pecah. Hadiah juga lumayannn. Caranya, kena selalu dengar radio Era dan tunggu cue to call. Jadi pemanggil pertama dan mula berasa teruja. Pak Nil pasang lagu, then dia stopkan, anda teruskan je dengan empat perkataan seterusnya. Kalau anda memang tone deaf, tahu hafal lirik je, nak lagukan tak reti, still boleh join. Sebab dia hanya perlu 4 perkataan seterusnya, tak ikut nada pun takpe.


Program Jangan Lupa Nyanyi ni berlangsung sepanjang hari, cuma kena tunggu cue to call baru call. TUNGGU TAU, SEBAB AZNIL KATA DIA PENAT DAPAT PANGGILAN TAK SABOR SABOR NAK TRY PADAHAL BELUM BAGI CUE LAGI. Okay walaupun sepanjang hari, tapi hadiah yang paling lumayan diberikan pada sebelah pagi waktu Riuh Pagi Era berlangsung. Waktu itu wang tunai RM1800 ditawarkan. Kalau waktu-waktu lain anda bolehlah menang RM1600. Pilihan lagu cuma ada lagu pop dan rock sahaja. Maaf kaki dangdut, anda kena jugak tebalkan muka masuk Jangan Lupa Lirik haha.


Kejap I nak recall apa lagi Aznil cerita. Hm. Oh lagi satu program ialah Merisik Khabar. Boleh luahkan masalah kepada Pak Nil y’all. Tapi kena hantar sms dulu, and nanti dia yang call.



Nak tengok sesuatu yang comel?


Mama teruja dapat jumpa mereka, tapi muka siapa paling teruja dalam gambar ni?

57 comments:

  1. muka din beramboi!! hahahaha~ =D

    ReplyDelete
  2. aaa comel gila pak nil. cam boy band 911 gituuu hehhe

    ReplyDelete
  3. bile nak ajak carl pulak era ni? haha.

    ReplyDelete
  4. hanis..kenapa kamoo ke era?adakah kamoo mahu di intebiu oleh pak nik bagaimana menjadi blogger paling pofular?

    ReplyDelete
  5. u dekat sana masuk jangan lupa nyanyi jugak ke hanis?? hik hik hik...

    ReplyDelete
  6. hanis makin melebarkan sayap ke?goooood=)

    ReplyDelete
  7. Muka Din Beramboi paling teruja..
    caiyok kepada Hanis

    ReplyDelete
  8. wah..hebatnya dpt jumpa aznil ngan OMG tu..huhu..btw watpe g studio era..ada temubual kew.. from : http://andyhowtt.gapuranetwork.net/

    ReplyDelete
  9. hahhaha..muka din beramboi kembang.
    susahkan jdi org klakar macam din beramboi, kalau time dia klakar memang lawak gila ah..if time lawak dia tak kelakar memang orang menyampah tgk/dgr.

    ReplyDelete
  10. tp rasenye yg senam robik tuh.bukan din beramboi ni yg buat..din beramboi ujang dulu..
    dulu kan ade kontroversi name tuh..

    ReplyDelete
  11. haha semestinye muke pakcik din beramboi yang nmpak lebih teruja..

    hanis kalo u nk jd DJ pun ok lah..hehe

    ReplyDelete
  12. x bgtau pn (kat "inibelogsaya")nk keudara kat ERA, kalo x leh dgr.... .(**,)

    ReplyDelete
  13. x bgtau pn kat "inibleogsaya" nk msk ERA, kalo x leh dgr ERA.... .

    ReplyDelete
  14. din beramboi mmg pelawak sempoi..kdg2 je terlebih lawak..hahah..

    aznil mmg terbaek..

    ReplyDelete
  15. muke din.
    wah bestnya dapat jumpa aznil.sgt teruja dgn cara dia mengacara.

    ReplyDelete
  16. Muke abg din laa. teruje betul hahaha.

    ReplyDelete
  17. hahahah lawak muka din beramboi. :p

    bestnya dpt jumpa pak nil!
    :D

    ReplyDelete
  18. muka din beramboi paling teruja....hihihi...cos mama u cantik...

    ReplyDelete
  19. tak penah dengar... radio rosak! lol!

    ReplyDelete
  20. paling teruja... urmmm.. pak cik din beramboi la.. hahaha..
    tgk muke dia pun nk gelak.. haha

    ReplyDelete
  21. hahahaha..muda giler mama hanis..hehehe

    ReplyDelete
  22. OK muka Din Beramboi paling teruja!
    Jumpa orang cantiklah katakan :)) (Ur Mum & U of coz!)

    ps: what ure up to pergi radio station btw?

    ReplyDelete
  23. rsenyer mke din beramboi 2 y excited.hahah!

    ReplyDelete
  24. haa yg ni la yg i nmpk u dkt konti era hari tu. i lambai2 dkt u n u syum kt i...hanis nmpk busy betul time tu baru ingt nk amik gmbr same2 :(

    ReplyDelete
  25. hahaha din beramboi sgt gile!!

    ReplyDelete
  26. i saw aznil in gurney plaza penang. he's sooooooooo handsome!! eventhough he is what? 40 something? pergh...

    (www.blogciktasha.blogspot.com)

    ReplyDelete
  27. hohoo.. din beramboi.. rocks!!!

    ReplyDelete
  28. gosh,nie biler nie..der ulangan dlm website x.....

    ReplyDelete
  29. din beramboi ujang ngn yg ni same je..

    my father dulu mase din beramboi kat ujang lagi..die ckp

    "din beramboi ni dulu keje skali ngn abah"

    i was like r u serious?

    "btol la buat abah nk tpu"

    heh.xsangke die keje penjara dulu
    hoho

    klaka je nmpk
    xsiyes pon..hehe

    ReplyDelete
  30. btw aznil sangat nsem!!
    awet mude gitu..

    xtau lak u kat era
    rugi xdga

    ReplyDelete
  31. hahha...din beramboi!so excited!

    ReplyDelete
  32. Macam nak masuk jangan lupa nyanyi~

    ReplyDelete
  33. suke aznil. he is so energetics!

    ReplyDelete
  34. din beramboi! ur mim is oo preety la haniss.... <3

    ReplyDelete
  35. haha. skali die ckp mmg tak tahan nak gelak. din beramboi oi

    ReplyDelete
  36. u tulis pun dah cukup lawak ok. kalau jadi dj semua orang ada six pax. ;D

    ohh saya sukaaaa aznil & beramboi! xD

    ReplyDelete
  37. wah din beramboi...sejak jadi juri raja lawak ni makin menjadi2 lawak dia haha

    erm hanis zalikha the DJ wah smart :)

    ReplyDelete
  38. haha.clip senaman yg gila tu.kalau hanis buat pasti x boleh berblog dah selepas ini.

    ReplyDelete
  39. mahu jugak.

    Din Beramboi memang saangat kelakar. :D

    ReplyDelete
  40. din beramboi sangat lahh terujaa. haha.

    ReplyDelete
  41. Al- Fatihah buat Allahyarham Din Beramboi, meninggal jam 12.30 mlm td.

    Din Beramboi Meninggal Dunia (link dari Utusan)

    Simpan baik2 kenangan ni ok girl =')

    Allahuakbar!

    ReplyDelete
  42. a'ah kan..baru teringat entry ni..dalam tengok-tengok akhirnya pergi gak seorang pelawak; Din Beramboi.

    Al-Fatihah Untuk Arwah Din Beramboi

    ReplyDelete
  43. so sad recap balik entry ni. Din Beramboi dalam kenangan. Al-fatihah~

    ReplyDelete
  44. AL-FATIHAH buat arwah abg Din Beramboi !! Semoga rohnya ditempatkan dalam golongan mereka yang bertaqwa !! Suatu kehilangan yang sukar untuk dicari ganti !! Best memory in your life, dapat jumpe Pak Nil dan Abg Din ..

    ReplyDelete
  45. al-fatihah. bestnya hanis dpt jumpa abg din. and from comments here mmg ramai sgt yg minat abg din kan..mmg rasa sedih sgt. tak sangka. semoga beiau bersemadi dengan aman. ameeen.

    ReplyDelete
  46. tiap kali nengok gambar arwah, terkenang lak aku riuh pagi kt era. skrg ni cm stop dulu. ta leh trime kdg2. al-fatihah.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!