Monday, April 26, 2010

Makhluk-makhluk comel




THIS IS A SUPER ADORABLE VIDEO! Found, here. First, how can something so sad, be so adorable?! How can you make me menangis tapi senyum menangis tapi senyum with all the menyedihkan gila emotions?! But this video did anyway, gila comel x10, tapi jangan nangis, cheer up. Teringat dekat kucing kesayangan :’)
MUST WATCH *CLICK*




Nama dahlah Wafu dan Pafu macam pau nak gigit! Malu tau bila tengok kartun, pastu nangis. Gembeng gila aku ni. Tengok Lion King lagi ar, dalam 20kali tonton, 27kali nangis -_- Anyway, good job, Jian Goh aka Akiraceo dalam memaparkan lurve antara WafuPafu dengan tuannya. (dalam video tuan adalah kucing, omg comel haha) and made me cry and want to eat out of sadness. Eat Wafu’s and Pafu’s favourite snack. Dan ia adalah Lurve snack, kan? Okay yes Lurve snack.



The only kitty (among all my kitties yang banyak gila macam boleh buat international kitty trade business ke apa tah) I could relate to when watching this video is Aisywarai.

In loving memory.


Aisywarai is like my baby okay. Didukung diberi makan dimandikan seperti anak sendiri :’( Waktu I nak pergi belajar di Johor, I kata nak bawa Aisywarai sekali, pastu last-last tak jadi. I rasa dia dengar, dan membawa diri, sebab sehari selepas pemergian I, she left the house. AND NO MORE AISYWARAI I CRIED MY HEARTS OUT. Tengok video ini terus teringat betapa dia suka kacau I tidur dan makan makanan I waktu I tengah pandang tempat lain -_-


Tapi, just like the video, everything has a happy ending. KAN SEKARANG DAH ADA 11 KUCING HAMBEK KAU TAK CUKUP TANGAN ASYIK NAK KENA BARTER TRADE AJE. Teehee. Maka dalam setiap kesedihan ada terselit kegembiraan yang kita kena cari sendiri, selalu look at the bright side dan bersyukur dengan apa kita ada.



Bersyukur dengan apa yang kita ada ya.




Pertambahan kegembiraan.



“We will take over the world.”

104 comments:

  1. kuciing hanis comel giler.. nougat.. omg comel giler.. nak picit.

    ReplyDelete
  2. pernah jugak ada kucing kesayangan mati,gila cengeng time tu. tapi lepas tu yg lagi sekor ni beranak lagi 3. wooh dah ada enam ekor skrg! syukur haha

    ReplyDelete
  3. memg cumey. :)
    bersyukur dengan ape yang kite ade.
    i loike!.

    ReplyDelete
  4. comelnyer tucing itu...........
    mau tucing itu satu............
    heheheh

    ReplyDelete
  5. sayang sekali saya benci kucing haha oppss terjujur

    ReplyDelete
  6. wawawawaw...

    Gileerr3x
    Chommmeelelel!!!

    ReplyDelete
  7. comel gila gambar last tu. hehe

    ReplyDelete
  8. sangat tacing...
    ai nanges!!! huhu

    ReplyDelete
  9. nak kucing 1 hanis!
    comel lolololo

    ReplyDelete
  10. awww adik! akak takut kucinnnngg! gmabar last tu scary la...macam diorang nak terkam ja. tsk tsk tsk

    ReplyDelete
  11. aww..video ni sangat menyentuh aty... T_T nak download video ni

    ReplyDelete
  12. kenpe kucing2mu sgt sgt org lain jd gileee..comel sgtttt!!! =(^ ; ^)= meeyaw! indu kat kucing ku juwe

    ReplyDelete
  13. hanis hebat boleh buat kucing tu semua berdiri ;P

    ReplyDelete
  14. super duper cute kitties u got there hanis! suka suka! :)

    ReplyDelete
  15. olololololololo
    cute nye..miaw...
    adeh...rindu kucing ah hanis...
    aduh..lambatnye abes final tak sabar nak balik umah nak peluk kucing

    ReplyDelete
  16. alahai hanis.
    saya pun nangis.
    muzik memang main peranan.

    (T_T)

    alololo.

    ReplyDelete
  17. sangat comel menarik tertarik menawan hati...memang suka kucing erk...bagus 2x

    ReplyDelete
  18. hanis!!!
    mau satu anak kucing itu!!
    saya ada 11 kucing juga!!!
    maid jaga baik punya!!!
    ahahahaha
    tadi baru satu meninggal dunia!
    sakit!!!
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. cute kittens!! :) i lg mcm sdeh je bile u tulis entri ni. sebab i nk bela kucing tp fmli x bg. T.T

    ReplyDelete
  20. ganazzz ah.. cmana hanis dapat kasi diorang tu bergambar sedemikian? isk isk.. cam nak wat gak kat titty dni tuh tapi beliau tak duk diam pon

    ReplyDelete
  21. hanis, i senang nangis tau. like serious senang. bglah tgk bende sedih sikit mmg confirm leleh.



    tp i tgk this video tak nangis lah.


    anda memang confirm gembeng!
    LOLs!

    ReplyDelete
  22. muzik die dalam video sangat.. cis.. cis.. cis.. cis.. lap air mate**

    ReplyDelete
  23. video yg menyetuh hati walaupon hanya karton tapi sebak seketika...:(

    ReplyDelete
  24. hmmm sedih.. :( wafu and pafu...

    ReplyDelete
  25. kak hanis bg sy satu bley ? bley bley bley la taw taw taw ! ! ! :)

    ReplyDelete
  26. Hanis...this post..kiut sangat..20kali tgk lion king than 27kali nangis...=)

    ReplyDelete
  27. wah comelnye..bak sekor cni..lala..nak tarik tinga die..:)

    ReplyDelete
  28. suka gambar yang last sekali tu..cumel sesangat!!

    tapi saya takut kucing..tgk boleh..pegang tak berani..hahhaha..

    ReplyDelete
  29. chumel giler kucing2 tu..nak satu hanis! btol2..bersyukur dgn apa yg kita ada..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  30. nak ade jugak satu camtu...leh x bagi satu cik hanis(waa xmalu je nak bagi2 kan...hehe)

    ReplyDelete
  31. hanis. siriusli, awak inspiring me since mula2 awak blogging taw. suka ayat -

    Maka dalam setiap kesedihan ada terselit kegembiraan yang kita kena cari sendiri, selalu look at the bright side dan bersyukur dengan apa kita ada.

    thanks Hanis =)

    ReplyDelete
  32. pandainya diorg pandang camera!!! mata bulat! so cuteeeeee

    ReplyDelete
  33. hanis join facebook group

    we love tasha

    kucing dekat art and design school.tapi td ada yang dera dia.terus masuk wad 3 hari.so sad

    ReplyDelete
  34. huhuhh...
    comel2 nya tucing2 itu.
    geram saya melihatnya.
    nasib baik ada seekor di rumah ni yang lebih kurang cenggitu rupanya.

    ReplyDelete
  35. cute..dulu masa kecil ada juga tapi dh besar ni xde coz adik alah n anak buah takut kucing..hehe

    ReplyDelete
  36. nak bela kucing tapi kena bebel dengan mama saya. walaupun nak beli hamster, mama tetap membebel tak bagi bela..

    ReplyDelete
  37. so sweet...aku pon ada bela kucing...tp slalu sakit diorang ni..n then die...sedih la...cam2 ubt bg...stillxmau...

    but ayat bersyukur ngn ape yg ada 2 mmg touching...cm kena2 jer kt aku...thanx k...

    ReplyDelete
  38. alahai.......sgt comel yeeee...
    well, i knw how u feel ilang si kenit tue...i just lost my cat last feb. lagi sadis k...she fell frm our unit level 9. died on d spot with blood all over when we found her at level 1.....uhuk!uhuk! sob!sob! her name was phoebe..
    drop by my blog 2 c her pics...nasib baik ada lagi 7 of em n maybe 5 more odw..erk!

    ReplyDelete
  39. haha. very very very chomel!

    ReplyDelete
  40. 11 ekor?? err...im not sure i wanna live with 11 cats around the house.. lol..

    ReplyDelete
  41. secomel2 kucing, comel lagi tuan nya....

    ReplyDelete
  42. astaghfirullah..comel2nya anak2 kucing tu.. lagi2 masa gambar yg last tu..

    ReplyDelete
  43. yay.. last last kucing tu dapat makan semua keropok tu sensorang ...

    whar har har...


    .

    ReplyDelete
  44. sedeyyyyyyyyyyy~~~!!!!!!!!!!

    nanes da ney..

    ReplyDelete
  45. hanis, berapa kali saya mau cakap sy sangat geram bila tengok kucing2 awak tu.. nak satu boley??

    ReplyDelete
  46. Akiraceo ni ade blog taw!
    ske bace blog die...
    mmg comel jer...

    http://www.akiraceo.com/

    :)

    ReplyDelete
  47. teringat kucing kesayangan dikampung..

    ReplyDelete
  48. awak dapat award kat blog kite. g amik.

    btw : chumel nya kucing itu!

    ReplyDelete
  49. kak hanis oi, bagi la satu kucing :( pleaseeeeeeeeeeeee!!

    ReplyDelete
  50. sedih.teringat kucing sendiri kan.

    ReplyDelete
  51. comel gila kucing2 u :).. i dlu nanges bla tgk kucing i pregnant..nanges psl lepas ni dia dah anak,dn mgkn xkn peduli kn i lg -_-..

    ReplyDelete
  52. comel le kucing tu, macam muka you he..he..

    ReplyDelete
  53. yes, kucing adalah makhluk yg paling comel. Thanks hanis. I paling suker kalo u wat entry pasal kucing.. Thank you thank you..

    ReplyDelete
  54. waaaaaa..comelnye...urmm rindu plak kat JOJO..=(

    ReplyDelete
  55. sejak saya follow blog hanis ni..buka la topik apa pun mst ramai yg komen. saya nk bg satu idea..try buka topik pasal mati atau kiamat..tgk dpt sambutan tak?sekurang2nya mengajak manusia mengingati mati dan kiamat sbnrnya lambang kebijaksanaan..

    ReplyDelete
  56. Gerombolan kucing tu. Comel nak mati.

    ReplyDelete
  57. saya ada kucing yang saya panggil adik.
    masa malam sebalum raya tahun lepas,
    dia larik.
    mungkin jugak dia dengar kami nak balik kg tak bawa dia.

    kesimpulannya, kucing mungkin memahami bahasa manusia. awas.

    (>x<)

    ReplyDelete
  58. cerita pasal ikan boleh tak?asyik kucing jek..T_T, heheheheh.

    ReplyDelete
  59. wah...sangat comel2 la ne kucing ne sumer...ne first time sy comment kat blog hanis ne...comel giler your kitty...nway nice to meet u...

    ReplyDelete
  60. Unable to give you a heart. so have a reply to push up your post. ........................................

    ReplyDelete
  61. wah tomeinye... jom buat sistem barter. tuka dgn cat i plak.. =)

    ReplyDelete
  62. wafuuu???
    dem...hehe...
    sikit je lagi nak sama ngan nama i...
    wafi!!!hahahahaha

    ReplyDelete
  63. hanis i nk tny, u ada kucing bnyk2 kan, mana u letak kucing2 u eh?? or u bia je dia bekeliaran kat kawasan perumahan u? i ade kucing. family i mmg suka kucing. tp semua kucing kampung lah. bukan kucing parsi mcm u pny. tapi dah banyak sgtttt.. around 15 ekor kot, campur dgn anak kucing semua. i syg diorg. tp kadang2 rasa rimas sebab bulu diorg. then lantai rumah baru mop dah mcm bepasir sbb diorg keluar masuk rumah. sbb tu i nk tau mn u letak kucing2 u yg bnyk tu ye.. lg pon my mum mmg syg sgt kat diorg. i pun xramai adik beradik. so diorg la yg jd mangsa buli dan kawan gaduh i. ehe.

    ReplyDelete
  64. best tau ada kucing ni...blh manje2 ngan dia...:)

    ReplyDelete
  65. betul ke tak boleh amek gambar kucing?
    nanti diaorang mati cepat? huhu..

    ReplyDelete
  66. ala..comey2 la hanis..
    :)
    mcm tuan dia jga..

    sedih kan hilang kucing y kta gila syg..

    rindu my bok..
    huhuhu

    ReplyDelete
  67. best entries nie....
    banyak kucing kat sini...

    ReplyDelete
  68. entries yang menarik...
    suka membacanya...

    ReplyDelete
  69. haha, ending post ni paling best "we will take over the world".

    haha, kelakar tapi scary :/

    :)

    ReplyDelete
  70. comel cam hanis..hehe

    btw,,ade lucky draw kat blog :)

    ReplyDelete
  71. hmmm ramai suka pada kucing kan.. memang cute dan of course manja...

    Hidup Tanpa Handphone??

    ReplyDelete
  72. I ada byk kucing gak tp ada seekor yg plg special yg I also anggap dia mcm my Baby nama dia Munchkin.. We r so close tp one day dia kena langgar n mati and I cried for 4 days.. Smpi skrg klu tgk gmbr @ video dia mesti nk nangis..

    ReplyDelete
  73. alaa comel gila the last picture tu! XD

    ReplyDelete
  74. sume kucing u comel babe.eeiii geraaammm!

    ReplyDelete
  75. saya pernah ade kucing tp dah mati sbb kne gigit ngn anjing,uwek2..
    saya suka video tu and ia membuatkan saya teringt pd kucinh saya...

    ReplyDelete
  76. alala, sepesen je semue.. comell ;)

    ReplyDelete
  77. kucing tu siap senyum lagi ;p

    ReplyDelete
  78. oit, apa byk2 kucin2 tu semua sama je rupa, sama je belang depa? clone ke?

    ReplyDelete
  79. Ala comel jek kucing2 tu... ANd comel jugak suka nangis tgk artun.. sama cam my dotter..7yrs old tgk beauty & the beast berkali kali pun nangis part bila beast marah beauty.. teresak esa dia sob..sob.. hehe..

    ReplyDelete
  80. comey la kucing2 tu...kite pun suke dgn kucing2..kt rumah mcm2 kucing kite bela tu pun siap ada yg culik kucing kite..sedey...huk3 tp skrg da ade kucing baru..pun comey n gemok..hahah

    ReplyDelete
  81. Comelnya..
    Sayang saya alergic kucing..
    Now bela sugar glider..
    I'm missing my late hamsters bila tengok vid tuh :(

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  82. comelnya makhluk2 comel awk... :D

    ReplyDelete
  83. gahaha..

    gambar terakhir terbaik


    mcm soldier..

    they are ready to take over the world.. :)

    ReplyDelete
  84. hehe... nice blog... good...

    [URL="http://ne-vyeura4flstudio.blogspot.com/2010/04/fl-studio-penggunaan-pattern-dan-asas.html"]ne-vyeura4flstudio.blogspot.com[/URL]

    ReplyDelete
  85. t'lambat bace.
    sedih.
    suke.
    u r right.
    i love my cats.
    n tngah bsyukur ni.
    :)

    ReplyDelete
  86. Bukan senang nak kumpulkan semua kucing supaya duduk diam & pandang kamera serentak :-)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!