Sunday, July 25, 2010

Naiki penerbangan Garuda untuk ke Indonesia

Baiklah, pertama kali saya menaiki Garuda Airline ever. Selama ini naik penerbangan murah dan terpaksa berangkat dari LCCT. Tapi kini baru tahu boleh naiki penerbangan murah dan berangkat dari KLIA! Hanya dengan Garuda Airline ecewah. Kalau rasa nak jimat kos penerbangan ke Indonesia, tapi masih lagi mahu bergaya dan berlepas dari KLIA, apa tunggu lagi, segalanya mungkin di sini. Promo sekarang hanya RM176.00 pergi balik. JANGAN BAGITAU BIBIK-BIBIK KORANG TAU, NI UNTUK KITA-KITA JE.


Sebab Thomas ada banyak video bersepah takde motif, I try compile dan buat dokumentari di bawah. Sumpah takde motif haha, tapi menambah kerinduan terhadap Team Chomel :')



When In Bandung, You Shop. Tak boleh belah tajuk. Entri ini nak sembang tentang Bandung sahaja. Walaupun sebenarnya kami mendarat di Soekarno Hatta dan transit ke Bandung via highway. Bajet gila ayat 'transit ke Bandung via highway'. Cakap jelah pastu dah sampai Jakarta kitorang naik van 3jam nak gi Bandung.



I ♥ early morning flights! Tapi Garuda dah change departure time supaya tak awal sangat. Hari itu kami bertolak 7 pagi. Kini anda boleh naik flight pukul 7.30 pagi.



Dengan abang saya, Joe. Mempersembahkan muka pagi kami!



Joe minum orange juice, saya minum apple juice. Ini sebelum sarapan disediakan.



Nak tahu tak keindahan penerbangan awal pagi? Kami bagaikan mengejar mentari! Lihat!

Gambar pertama, waktu nak berlepas, masih di runway. Matahari tengah peekaboo alolololo.



Cahaya matahari memancar awan-awan gebu!



Cak! Matahari! Kami dapat kejar awak!



Subhahanallah.. indah.



Bila ada banyak cahaya matahari cepat-cepat tangkap gambar supaya nampak konon kulit cerah.



Waktu yang dinanti-nantikan hampir tiba! Waktu apa lagi, takyah teka dah, semua tahu pastinya.



ENAK BELAKA TAK TIPU NAK LAGI NAK LAGI.



Terima kasih Daytrans untuk pengangkutan & Bulanmadu untuk pengurusan segala.



Naik van 3jam takpe sebab pemandangan indah sebegini.





HOPOCOT MAK HENGKAU.




Setibanya di Bandung terus makan sini. Nasi Padang Simpang Raya. Dulu datang Bandung pun makan sini. Sebab bersih dan sedap.



Jasmine tea, Teh Botol.


Sekarang nak letak semua gambar shopping. Tapi tak tangkap dekat semua tempat, sebab terlalu sibuk memilih dan beli dan belah. Terimalah ikhlas dari kami..

Taulah pelancong. Takyah kot bergambar macam ni.




Hahahaha bodoh tau. Abang pertama adik-beradik Chomel, Niki. Ini masa kat tempat saya beli-belah barang lelaki. Best! Oh beli jeans juga :')



Ini beli belah barang untuk adik-beradik dan emak.



Malam pun teruskan shopping. Best sebab semua kedai buka sampai pukul 10malam macam kat KL.
SERONOK GILO.





Masa kegemaran saya lagi!

AHHHHH RINDU SEMUAA. NANTI NAK UPDATE JAKARTA POST PULA!



*Lupa nak cakap, gambar yang tiada watermark adalah kepunyaan Nicole & Yap Thomas.

69 comments:

  1. alamak..mcm bes aje..saya mesti pilih! kakakka

    ReplyDelete
  2. seronok btul dapt melancong ye hanis..

    rmai btul rkyat mysia ke bandung..


    oh tringin nk ke sana,,,nk kmpul fulus la,.

    thnks ats info garuda tu,,nk naik flgt kt klia gak..hahah..giler perasan ak ni..

    ReplyDelete
  3. eiiii sronotnyeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  4. omg!anis pon pergi tmpt2 yg kak hanis pergi..bez kn...=D

    ReplyDelete
  5. ahh i love the song - geek in the pink! ;D

    ReplyDelete
  6. arghhhhhhhhhh!!!!
    tetibe planning nk g bandung yg tergendala thn lepas menyelinap ke otak!!!!!!!!!!!!!
    tdk/./....
    hanis awk x sepatutnye kuarkn entry ini..
    sy seperti terkena sawan!!!!!!!!
    arghhhhhhhhh!!

    ReplyDelete
  7. naik garuda airlines..memang murah kak..
    tapi bukan ke bahaya..
    kalau tak salah sy..european union dah ban semua airline from Indonesia daripada fly kt dalam air space d'org..huhu


    jenguk2 lah blog saya k;)
    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hanis, same boutique that i went to....huhhhuuhuh bandung is awesome..!especially the strawberry is soooooooooooo sweetttt :)

    ReplyDelete
  9. kalau naik Garuda different airport ke from AA (flight tambang murah)?

    ReplyDelete
  10. bestnye..nice info if i want to go bandung!:)

    ReplyDelete
  11. bestnye..nice info if i want to go bandung!:)

    ReplyDelete
  12. heee :D bandung memang seronok! :)

    ReplyDelete
  13. kak hanis, Garuda Airline's link is a broken link.

    ReplyDelete
  14. bestnya hanis!



    bandung tu cantik, kan... makanan2 yang hanis snap tu semuanya nampak mengiurkan. sluurrrppppp!!!



    dan gambar hanis duduk tuh kan.. dni selalu wat cemtu. miahaha... :D

    ReplyDelete
  15. ouwhhh!


    dni nak tambah lagi satu...


    dalam video tu kan.. kan kan....


    hanis sukamain rambut ^__^ hiksss

    ReplyDelete
  16. wah!beznye hanis jejlan bandung...xde chaya lgsung pun u tetap maintain kiut~~ =_=

    ReplyDelete
  17. Brrrr. geram tengok makanan yang di hidangkan. Super duper sedapp ! ;P

    ReplyDelete
  18. Hanis, gambar pemandangan cantik. Gambar makanan lagi cantik ;p

    ReplyDelete
  19. wow senyap-senyap gi bandung ye hanis. cerita lah lagi. tak puas baca satu entry aje

    ReplyDelete
  20. best nye hanis!!

    hanis bila nak berlakon lagi??

    ReplyDelete
  21. hohoho teringat kat Nasi Padang Simpang Raya kitorang makan satu lauk yang "rare" gila sedap dia - siap tambah berpinggan-pinggan. tapi bila dah nak abis makan baru perasan yg lauk itu adalah "torpedo" lembu.. sigh

    ReplyDelete
  22. sarapan kat kampung jawa lagi best.

    ReplyDelete
  23. i heard things in bandung are superbly cheap..is it true?btw,baru perasan that i know ur kekna..got to know her in matriks.what a small world it is kan?

    ReplyDelete
  24. terkenal kat nasi padang simpang raya ni. saya klu balik kg mesti pergi singgah kat simpang raya kat bukit tinggi. kedai makan tu depan jam gadang. lagi satu saya suke es pokat. nyum2

    ReplyDelete
  25. hello, takda direct flight gi bandung ye?

    ke naik bas pn kira okay?

    thanks.

    ReplyDelete
  26. Amboi, jauhnya beza 7 pagi dengan 7.30 pagi haaa. Haha

    ReplyDelete
  27. u jln2 smpai mlm x smayang ke hanis :/ just asking. lagi2 dgn chinese. and i wonder while u were in mdg, whether they gave u time to pray. im just curious dgn kehidupan artis that's all. hope u dont get offended. i still adore u :)

    ReplyDelete
  28. Gambar anda pakai topi 'bandung' itu...super cantik =)

    ReplyDelete
  29. hanis..penah g kat borubodur tu x??hehe

    ReplyDelete
  30. LAYAN GILER SHOPPING KAT BANDUNG!!!

    ReplyDelete
  31. adik, all your links ada www.blogger.com first..tak boleh guna!

    ReplyDelete
  32. hah! berjaya recover password. nice pics! business class ke??

    ReplyDelete
  33. wah teringin gile ak g bandung la..
    cantik!

    ReplyDelete
  34. wow. lawa giler pemandangan atas flight. bilelah dapat naek kapal terbang neh. haish~

    ReplyDelete
  35. best banget deh! tak jumpa ariel ke..haha

    ReplyDelete
  36. omg that's toko 3 kan?? Levi's jeans murah giler kat saner!!!! and i posed there at the bending patung. 2 years ago dia pakai jeans lainla tapi. haha.

    ReplyDelete
  37. Bestnya jugak yer Bandung ni, tapi tgk cam banyak makanan ja dari tempat menarik....hehe

    ReplyDelete
  38. wah..best nye bandung..I love it tu..xleh blah time waktu makan..lapar lak rasanyer ble tgk mknan dlm post nie..

    p/s: u still look great thou xde chy matahari pom..

    ReplyDelete
  39. JELES JELES JELES JELES JELES JELES JELES JELES!!!! T__T

    ReplyDelete
  40. Thank you for updating babe ! =) Rindu u juga #chomel

    ReplyDelete
  41. Ha? European Union banned sebab diorang cuak kapal terbang dari negara Islam yang besar macam Indonesia ke apa?

    Broken links all fixed, hehe sorry.

    Tiada direct flight. Naik pengangkutan darat untuk ke Bandung.

    Jalan sampai tak solat, lagi-lagi dengan chinese? Tak pernah bergaul dengan chinese inconsiderate sampai macam tuh. Cuba baca entri Team Chomel sebelum ini, you would know how wonderful Malaysian people are.

    Yes, upgraded to Business Class :')

    ReplyDelete
  42. THANK YOU FOR ALL YOUR WONDERFUL COMMENTS. BANDUNG WAS INDEED NICEEE!

    ReplyDelete
  43. @amar haziq, Garuda Indonesia has just recently awarded as 4-star airline and World's Most Improved Airlines by Skytrax. European Union used to ban all Indonesian airlines but now Garuda has done so much of the safety measurement and recently fly back to Amsterdam! All Garuda's aircrafts are brand new =)

    ReplyDelete
  44. @purplelurve, Garuda Indonesia departs from KLIA, 2 departures daily with good deals! Feel free to join http://www.facebook.com/Garuda.Indonesia.Malaysia for more info ;)

    ReplyDelete
  45. huhuhu...nk g bandong gak...
    nape ta nek m'sie airlines????

    ReplyDelete
  46. teringin nak p bandung lagi skaliiiii

    ReplyDelete

  47. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!