Wednesday, September 8, 2010

Are You Moist Enough?

Are You Moist Enough? Adakah Anda Cukup Lembap?


Yang sebenarnya hari ini saya nak cakap tentang KELEMBAPAN. Lembap ialah tahap kebasahan. Adakah kulit anda extra kering atau extra lembap? Senang sahaja, gunakan kuku anda, kalau kuku baru potong, guna kuku kucing anda, dan garu ke atas kulit. Kalau ada line warna putih maka keringlah ia.


Seterusnya, apabila sudah memastikan kulit anda kering. Haruslah anda mengerti kenapa terjadinya begitu.


A. Kurang minum air, kurang nutrients dari makanan berkhasiat.
B. Selalu berjemur.
C. Memang dilahirkan begitu tak boleh salah siapa malah salah ibu mengandung pun tak boleh.
D. Stress atau kurang tidur atau stress lalu kurang tidur. Atau kurang tidur lalu stress.




Namun banyak cara dapat dipraktikkan bagi mengatasi masalah yang berbangkit ini di mana anda boleh:


A. Kurangkan waktu mandi kerana semakin lama mandi semakin banyak skin’s natural moisture dibasuh.
B. Sapu losyen badan, tangan kaki, Vaselinelahhh ape lagiii.
C. Halang diri daripada guna sabun yang kuat, guna sabun mild sahaja.
D. Bila lap diri lepas mandi tak perlu kau gosok sampai nak exfoliate bulu roma.



Kalau saya, saya memang tak boleh buat pilihan A (kurangkan waktu mandi) sebab saya suka berendam macam badak berendam sampai kulit jadi ahh tak perlu dibayangkan. Pilihan saya selalu adalah B & C. Sabun mild plus losyen Vaseline. Vaseline wangi adalah kesayangan. Pilihan D wajiblah paham-paham sendiri. Kalau kulit dah lendut seperti badak berendam , takkan nak lap guna towel kasar-kasar, memang jahanam. Sekarang,


Tanya diri anda, adakah anda cukup lembap?


BUAT KARANGAN PASAL KELEMBAPAN KULIT DAN ANDA MUNGKIN DAPAT INVITES UNTUK KE POOL PARTY VASELINEEEEEEEEEEEE! Tulis entri bertajuk 'Are You Moist Enough?'. 75 bloggers terpilih akan dapat invitation ke pool party jadi apa tunggu lagi, karang perihal kelembapan kulit dan Nuffnang serta Vaseline akan adili blog entry anda!



1st Prize - RM3,000 cash + Vaseline products
2nd Prize - RM2,000 cash + Vaseline products
3rd Prize - RM1,000 cash + Vaseline products
5x Consolation Prizes - RM200 cash + Vaseline products

Di poolside party, blogger dengan kulit tercantik dapat handbag Coach bernilai RM2000. Good luck!




Oh jangan lupa sertakan gambar dengan watermark Vaseline untuk entri anda nanti ya! Boleh dapatkan watermark di sini.


FIGHTING!

36 comments:

  1. selamat berjaya dni ucapkan kepada semua yang menyertainya!


    hadiah-hadiah yang cukup lumayan ^__^ whoaaa dni pon teruja. ingat nak join.. tapi fikir-fikir balik kalau menang (kalau ada rezeki dapat menang la.. huhu) tak dapat pego party tu juga. sebab dni duk jauh... sedih gak ni.. sobsss...



    kalo la duk dekat2 ngan sana konfem dni join...



    selamat menyambut aidilfitri hanis! maaf zahir dan batin... 0-0 :)

    ReplyDelete
  2. wahh , kagum kagum ..
    kak hanis jd la duta vaseline lahh . mmg padan . >__<

    ReplyDelete
  3. best- best!! yang aloe vera bau sedap..

    ReplyDelete
  4. hanis,karang utk vaseline tu termasok skali nuffnag ke?

    ReplyDelete
  5. dh garu dh. gna kuku i sndiri jer. ekeke. pass! xkering. :)

    ReplyDelete
  6. wahhh!!hanis...time raye nnt i dtg umah u xdpt duit raye eh?dpt VASELINE sorg satu eh?>_< SELAMAT HARI LEBARAN...

    p/s: kim salam kt adik2 yg cumilll tu..hehe^_^

    ReplyDelete
  7. Saya cukup Lembap update Blog..dahh mesti menang~..haha banner bawah riang sungguh!

    ReplyDelete
  8. Ooo, entry ni pasal kelembapan kulit rupanyer, ingatkan pasal 'kelembapan' fikiran mula2 tu, he he he.....

    ReplyDelete
  9. Ooo, entry ni pasal kelembapan kulit rupanyer, ingatkan pasal 'kelembapan' fikiran mula2 tu, he he he.....

    ReplyDelete
  10. Ooo, entry ni pasal kelembapan kulit rupanyer, ingatkan pasal 'kelembapan' fikiran mula2 tu, he he he.....

    ReplyDelete
  11. saya guna vaseline...mmg syok habes...!

    ReplyDelete
  12. Ahahaha.. Lembap nye la hai :p Tak dapat nak join. Im too far. :( Good luck kepada semua~

    ReplyDelete
  13. u masuk i nak masuk jugak la
    hihik

    ReplyDelete
  14. cantik hanis dalam pic last tue. btw en.tikus nak ucapkan selamat hari raya yeaa ;)

    ReplyDelete
  15. waaa confirm HZ boleh menang . tak pyh pakai vaseline pun mmg dah nmpak putih dah lembab :D

    ReplyDelete
  16. KULIT RAYA! KULIT RAYA! Hehehe join join XD

    ReplyDelete
  17. kulit raya...?! hahaha~

    bestnye~ good luck kak hanis! :)

    ReplyDelete
  18. kulit raya...?! hahaha~

    bestnye~ good luck kak hanis! :)

    ReplyDelete
  19. laki perlu tak produk lembap nih..lembap???:-p

    ReplyDelete
  20. abg nas dulu kerap guna gak...

    ReplyDelete
  21. kalau kulit berminyak...
    adakah itu dikira kulitnya lembab...

    n kalau kering...
    adakah kelemumur salah satu petanda/akibatnya....

    ReplyDelete
  22. wow! your picture is so nice and natural!! :D

    ReplyDelete
  23. Great post and I love your photos!good luck for the comp!

    Miss Ave T

    ReplyDelete
  24. vaseline mmg dabest!!!

    http://yoishme.blogspot.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!