Thursday, October 28, 2010

Change

Ada rasa suci baru lepas bertayammum tak bila tiba-tiba masuk belog kita, putih melepak semacam. Kalau owner dia putih melepak mesti korang lagi suka sebenarnya dasar memandang rupa punya manusia.


Letak emosi ke tepi, akhirnya, akhirnya, akhirnyaaa.. Tukar juga layout belog ini supaya tak kelihatan tercicir dan harus dikutip oleh rakan-rakan yang jauh dekat simpang depan sana yang buat muka posh padahal cuma sebab layout belog diorang lagi gempak bergabung meletupz.


Awalnya biasalah, manusia mana suka perubahan. Kalau suruh berubah susah betul. Kalau dah biasa satu sistem, tiba-tiba kena ubah sistem tuh melenting terus meleret lentingan kat belog masing-masing. Kotak cadangan taknak isi. Komplen nak banyak.


Tapi ada jugalah perubahan yang manusia suka sebenarnya. Kalau miskin jadi kaya. Kalau bodoh jadi pandai sebab makan ikan share dengan kucing peliharaan. Kalau lendut pakai botox. Macam belog ini, taktau lah perubahan facelift yang manusia suka ke tak. Ke macam botox gone wrong batang hidung gajah, who knows, taste orang lain-lain.


Sebab tuh liaaaat sangat nak godek feature Template by Blogger. Sebab tak suka kalau orang yang singgah sini selalu rasa lain, giving different vibes and feel. Feel tuh yang penting. Feel tuh feeel *angkat-angkat bahu sambil tangan buat macam nak suap nasi yang selalu orang kena interview Buletin Utama buat*


DAN SEBAB MANUSIA TAK SUKA PERUBAHAN JUGALAH, DESIGN PALING SIMPLE PALING BORING PALING DEKAT DENGAN DESIGN LAMA YANG I PILIH. Ke sebab takde taste, and secretly boring as a person? Could be.

57 comments:

  1. saye suke perubahan yang berfaedah..
    berubah kepada yang sia2 nak buat ape..kan??
    lebih baik tak payah berubah..
    huhu..

    ReplyDelete
  2. suka yang ini!



    simple, kemas dan suci berseri!



    :)

    ReplyDelete
  3. Err , putih je ? suram mcm mayaat jea . heheh . takpe la , papepun tetap support Hamis

    ReplyDelete
  4. ok je putih. jgn hitam, tp tulisan merah dah le. sakit mato den nak baco =P

    ReplyDelete
  5. uwah...sonok je masuk blog ko hamis!
    drpada nak cakap pasal layout baru...tetiba masuk crite hidung gajah....hahahahahaha =)

    ReplyDelete
  6. its okey hanis..simple but nice.bak kata orang.sedap mata memandang

    ReplyDelete
  7. tak salah nak ubah..blum cuba belum tau

    ReplyDelete
  8. apa pon yg u ubah...u guna...pengunjung setia u tetap akan datang juugak kesini...

    ReplyDelete
  9. Sebenarnya excited main warna-warna tadi. Hikhikhik. Thanks.

    ReplyDelete
  10. simple but nice!! good work dear!!! love it!!

    ReplyDelete
  11. Akak , lebih suka tengok yang ni . Putih , suci , tak banyak colour . Eh , banyak pulak bebel . Yang penting Simple lagi menarik .

    ReplyDelete
  12. Hanis,emm rindu yg lama.Suka background kelabu you tuu

    ReplyDelete
  13. suka yg lama. hehe ...

    tepon dh ok tau. hehe ..

    ReplyDelete
  14. hehe ingtkn npelaa background xkuar2 agy...
    rupenye dah tkr..hehe
    cntk2..simple is beauty =)

    ReplyDelete
  15. Hari ni hari bersama eric kot. I baru tukar blog banner. Haha.

    I like this new one. Sleek and minimal.

    ReplyDelete
  16. whoa! td tetibe mcm "eh ak slh masuk blog org lain ke?" Hanis...dah biasa la baca blog u dlm font verdana..bulat2 besar2 gitu. sbb blog u pkai verdana la sejak dr itu i suka font verdana. haha dulu tulisan semua center.
    lain mcm sikit la..tp xpela. xkan nak stick to the same layout smpai ke tua kan? hehe i'll miss the old layout..:')

    ReplyDelete
  17. puteh melepak..seb baik header sama lg..kalo tak, xkenal blog sapa dah...~

    ReplyDelete
  18. suka yang lama tapi pasal belum adjust dengan yang baru kot. huhu

    ReplyDelete
  19. ah..? putih dah?? alamak rasa macam rumah baru yang kosong putih bersih belum buat deco bersama eric lagi..terasa macam takde boundary pun ada..tapi yang paling suka ialah tab kat atas tu..nampak simple tapi style..

    ReplyDelete
  20. wah mcm anak dara. ada kaitan neh.

    ReplyDelete
  21. tbe2 mate jd terang bedeghang.
    suci jer rase.
    ;)

    ReplyDelete
  22. dah lama tak menjengah hanis. dah bertukar baju blog nih. cantik dan kemas,,bersih..

    ReplyDelete
  23. em,don't really like the new template,maybe you can ask some website designer to do this for you!

    ReplyDelete
  24. blog presentation boleh melambangkan personaliti. so setiap orang ada citarasa masing2. knape nak paksa letak bling2 if that's so not you kan.

    so you choose white pure simple. sempoi! me likey!

    btw hi salam kenal. =)

    ReplyDelete
  25. nak sy buat header baru?

    foc je. ngee...

    ReplyDelete
  26. hye there... i slalu bc blog u... and i ade tagged u in my entry.... hope u dpt bace n answer k..... thank you... peace hanis!

    ReplyDelete
  27. putihnyeeeeeeeeeeeeee!!

    terang rase mata melihat..hehehe..

    ReplyDelete
  28. putih nampak kemas....
    simple dan nice

    ReplyDelete
  29. waa...dh macam tema pengantin je pink + putih..hehe

    ReplyDelete
  30. its too white! but i still like reading your blog :)

    ReplyDelete
  31. tak kesah la janji ayat masih merepet.
    suka!
    :)

    ReplyDelete
  32. still rasa yang lama tuu best. feel feeel! ;)

    ReplyDelete
  33. waaah
    akak dah tuka template!
    dlu nisa pon suka tuka2 sebab boring tgk benda yg sma. dah tu, nisa design sendiri, baru la puas rasanya..dah tak tuka lagi..hehe

    ReplyDelete
  34. ohw skali tgk terus lupa blog dulu mcm mana layout..mmg mcm same je..haha

    ReplyDelete
  35. i suka design yang suci bersih ni:)

    ReplyDelete
  36. http://senorytafareasy.blogspot.com/

    ~ xpe, putih itu suci..
    simple x xyah nk pening2 kan pale kan??? hehehhe....

    ReplyDelete
  37. perubahan memamg untuk kita jadi semakin baik dari sehari ke sehari.

    Nampak kemas bila berlatarbelakangkan kelar putih. Its Angelic (dan membanyakkan klik ke iklan !!)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!