Thursday, October 28, 2010

Indonesia

Jakarta, Indonesia mid 2010.



Sepatutnya sudah lama entri ini ditulis. Tetapi semakin di lengah-lengah, akhirnya berada file paling belakang dalam rak memori otak. Sebelah file memori keluar bilik air tadika, skirt terselit dekat underwear. Sadis. Tapi itupun hanyalah sebab baru-baru ini teringat dekat Indonesia kembali apabila sekali lagi, eh tak boleh guna sekali, apabila dua kali lagi, ia ditimpa bencana. Adakah ini masalah geografi atau demografi sebenarnya? Tapi takpe, Malaysia seperti biasa akan hulurkan bantuan sebab kitorang selain pelupa, memang suka tolong-menolong dan gigih berdamai.


Jadi sebab orang Malaysia baik juga, mereka pun suka pergi ke Indonesia untuk jana ekonomi handbag di sana. Untuk ke sana, Garuda Airline menjadi pilihan apabila dapat berangkat dari KLIA walaupun tambang murah. Takmo ler LCCT. Takmo takmo.


Susulan daripada bebelan di atas, marilah menggodek gambar sewaktu saya di sana tempoh bulan.



Pengganas. Yang tak ganas yang tengah tunjuk cockpit. Tunjuk siapa tuuu..





Kami jumpa orang kuat Garuda dan bersembang di coffee house dan air-air ini sedap gilo. End.




Seterusnya mahu explore training centre please. Nak tengok steward. Dess. Stewardess. Nak tengok stewardess dia belajarlah.





Tengah tengok cara jalan dan duduk pakai skirt. Pastu diorang sebok je "Hanis you go teach them now". Hahaha huru-hara kapal kang.




Emergency safety drill!





Dekat training centre ada masjid besar sebijik. Pastu hostel-hostel diorang cantik!





Terasa macam nak naik flight pergi Mekah tak :')





HA SEKARANG BARU NAK GEBANG PART YANG BEST. NAIK KAPAL TERBANG. BAWAK KAPAL TERBANG. HEMPASKAN KAPAL TERBANG.


Sempat.





Ini kapal terbang diorang yang baru. Dah available dah kat Malaysia kalau tak silap. Eh. Asal cara cakap seolah-olah orang boleh beli kapal terbang macam beli Proton Inspira ni? Maksud saya, available as in kapal terbang baru ni dah beroperasi untuk penerbangan pergi balik Malaysia.








Tadi Business Class. Ini Economy Class. Economy Class pun asyikkkkkk.







Lepas tuh masa yang tunggu-tunggu telah tiba, dapat main flight simulator! Diorang asyik bahan I sebab I typo dekat tweet, more or less the tweet sounded like this "Sleepy, hope I don't sleep during the flight stimulator". Sekor-sekor terbaca terus bantai STIMULATOR? STIMULATOR?? DURING STIMULATION CAN SLEEP MEHH? HAHAHAHAHAHA VAVI.







Kelakar?! Kelakar?!






Anyway it was fun! Tengok muka pun tahu. Beronok-ronok kami dalam mock-up cockpit, flight SIMULATOR. Whatever I can totally spell now *flips hair*. Serious, saya teruja habis, semua butang nak tekan. Tengok kamera Joe, kamera Isabelle, ada je gambar tengah godek butang. Hahahahaha.




Pilot pakai high heels tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.




Okay dah dah Hanis dah.


The next day kena balik dahhh :( I forgot what time our flight was tapi lewat petang. Jadi kami dah bersedia untuk peluk cium tanah air sendiri tiba-tiba flight delayed. Pergh menguji kesabaran. Dari duduk dekat Starbucks, terus pergi menuju...

Masalah benua manalah yang kita tengah bincang sampai muka serious macam tuh. I miss you Joe!



Okay dah boleh belah sekarang.




Belah ke sini!






Selesa lagi bergaya. Delay lama-lama lagi pun takpe.



Itu yang penting sebenarnya.



Sepanjang tunggu flight, makaaaan jelah. Sebab kan ada buffet heh heh heh hidung kembang. Lepas kenyang habis buntu dah. Melantak dah, online dah, tengok tv dah, coffee or tea dah..

Stranded in a posh place.




CHEWBACCA.





Macam tulah cerita dia.


63 comments:

  1. chewbacca itu betul2 stail...

    Star wars FTW!

    ReplyDelete
  2. gambar yg last skali tu terbaek la wok.kikiki^^

    ReplyDelete
  3. hye hanis.. i'm one Of ur silent reader...
    sempoii ahh piccas kamoo yg last skalik tuh.. scary pn ader.. apepun ur blog the best la.. =)
    meh visit my belog yg hidup segan mati x mau.. huhu.. http://miszemie.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. teringin nak g sana pula...mcm 5 star je.HOOHO

    lallalallala~

    ReplyDelete
  5. woowwww..bestnye jalan sana sini..sbb ape hanis ke sane ye??untung dapat godeh2 pilot space...nice entry

    ReplyDelete
  6. rambut cantik ! woot woot ;p
    eh tak bekaitan ngan entry

    ReplyDelete
  7. nak tanya la hanis.
    izdiyani musawir tu kan bff spangebob-patrick hanis kan? nape takde list blog dia kat blog hanis? lupa dia ke?
    http://sayesayangiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hanis,
    blog bff hanis, izdiyani musawir tu memang tak ada dalam senarai blog kawan hanis ke?
    http://sayesayangiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. waa...boleh plak masuk kt simulator tu ek??

    ReplyDelete
  10. gambar last sekali itu memang cool.

    ReplyDelete
  11. hahahah...comel nye gambar yg last tu...hanis your writing skills sgt giler mendalam mencabar minda... hahahah... bijak!

    ReplyDelete
  12. waaaah!! bergaya habis Hanis jadi pilot.. :)

    ReplyDelete
  13. u look so beautiful, naturally...malaysia selalu bg support pd indon, tak kira mcmane cara sekalipun kte salurkan...moga malaysia sentiasa aman...amin.

    ReplyDelete
  14. aiseh~ pic last tue ? macam mana hanis buat ? hahah

    ReplyDelete
  15. hanis.. u la pilot paling cantekkkk sedunia..heee

    ReplyDelete
  16. memang best kalo tengok orang pie jalan-jalan..!!!

    ReplyDelete
  17. Perghh mewah gila flight kat Indon ni . best nyerrrr!

    ReplyDelete
  18. Stimulator?? Ghahahaha...
    Dengan confident plak tu kan..
    Oh..oh, gambar last itu sangat menakutkan, sumpah!

    *yeay! 1st ;)

    ReplyDelete
  19. lawak lawak .
    cam best je nek garuda .
    kena masuk kelas bahasa indon ni sblmg sane . tak pe ade sinetron alisa ,

    ReplyDelete
  20. kahkahkahkah!!!x menahan betul dgn last pic tu.

    ReplyDelete
  21. mabelles giler laahhhh gambar yg last skali tuhh...hahahaha

    XD

    ReplyDelete
  22. OMG Chewbacca tu very original okeh! Good one Hanis! LOL

    ReplyDelete
  23. gmbr yg last tuh seyes mcm sotong bsr dlm pirates of the caribbean.

    wht its name arr? davy jones ek? haha
    kidding.

    anwys, u always look sweet dear!
    luv your blog ;)

    ReplyDelete
  24. omg bestnyee.. =)
    lovely pictures hanis..hehe
    yg last tu sgt klkr..comel je..
    huhu

    xoxo

    ReplyDelete
  25. haha..hollowoman..
    aii dear..blogwalking nih..

    ReplyDelete
  26. kewl. go find 2 very handsome pilot for you and me. eh. bole? ;)

    ReplyDelete
  27. hanis is that u at tje last pix?? hahha..funny sey !

    ReplyDelete
  28. Filla Kasih Aleeya Amani, part mana yang mencabar minda tuhh? Heh.

    Ell. Adalah, cuba godek betul-betul. Suka tau bikin gossippp.

    HAHAHA KORANG NI ORANG TULIS PANJANG2 GAMBAR BINI CHEWBACCA DIA SUKA.

    Thanks, dari pilot cantik bak kata Rina awwwww!

    ReplyDelete
  29. (Sebelah file memori keluar bilik air tadika, skirt terselit dekat underwear. Sadis)

    hanis, part yang tu, ahkak tak paham, tapi bile baca blog hanis, kene pretend ahkak ni paham.. paham tak? kalau paham mmg kita ni bijak..eh?.....auwwwwwww..hahaha...
    *fening*

    ReplyDelete
  30. dah bini chewbacca je yang menarik... wahahaha~~!!

    ReplyDelete
  31. hahaha! makanan memang tak tinggal

    anyway, pic last sekali memang kelakar.hehe!

    ReplyDelete
  32. camane oleh gi tempat ni? teringat citer awan dania dgn attention please!(jdrama)

    ReplyDelete
  33. jalan jauh2 luas pandangan yerk :)

    ReplyDelete
  34. hi hanis....jacket tu beli kat mana ek..cantik..tq^^

    ReplyDelete
  35. okayh gambar last tuh sumpah aku ketawa macam nak terjejer2 airliur.

    ReplyDelete
  36. stewardess dia sgt tua. tak best langsung. garuda takda limitation untuk umur.

    ReplyDelete
  37. nak jadik cm hanis.. tp nth bile la dpt jadik.. huuu... =l

    ReplyDelete
  38. hahaha

    tak boleh blaah gmbr akhir tuh

    ReplyDelete
  39. hi, bloghopping here.nice story u have here.keep on blogging!

    ReplyDelete
  40. Huh!! kalau dapat pilot cantik cam 2 orang tu.. maunya hari2 aku nak naik flight tu.. tapi aku mesti pakai beg galas besar (payung terjun) doe...

    ReplyDelete
  41. comel gmba yg last tuhh . haha . followed :) . fllw me back . oke ?

    ReplyDelete
  42. haha..smart n klaka ye..gmba laz tu

    ReplyDelete
  43. syoknya dapat gi Indonesia.....
    cadang tahun depan nak gi honeymoon kat sana plak....

    ReplyDelete
  44. sonoknya dapat jalan2 kat indonesia...
    ingat tahun depan nak gi ke sana jugalah...

    ReplyDelete
  45. hey babe .
    sgt kelaka occeh pic chewbacca tuh . haha .
    btw ur pink sweater tuh sgt chantek . beli mana erk .. ? haha (lari topic) -.-'

    ReplyDelete
  46. Chewbacca?

    Er, kenapa tangannya tak berbulu lebat macam kat mukanya?

    ..just kidding! Cool pic by the way.

    ReplyDelete
  47. hanis, punyalahhhhh cantik u ni. eiiii hihiiii. u fly biz class ke tu

    ReplyDelete
  48. teringin gak nk g indonesia nie..tp passport pun tak da, nk g amendenyer...huhuu....hanis comel!!!

    http://yoishme.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. hanis air tu sedap gilaaa. i'm a big fan of coffee! :D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!