Monday, November 22, 2010

Nah Debit Mastercard untuk birthday kau, Hanis.


Menunggu turn di Alliance Bank USJ. Ada minuman panas disediakan pewit first time dekat bank ada macam ni.



Baru buat Alliance Bank Debit Mastercard sebab teringin dan saya tak percayakan diri saya dengan credit card. Terima kasih Alliance Bank untuk peluang ini. Sebab mengapa saya nak buat debit card ialah rasa takut yang membuak-buak bila nak beli barang mahal lebih sikit, kemudian terpaksa bawa wang tunai berkepuk. Memang sedia penakut, bukan terhadap hantu sahaja.


Jadi dah ada debit card senang nak shopping, lagi-lagi Mastercard memang semua tempat accept. Takyah cuak-cuak bawa duit banyak pastu kepit handbag di setiap sight of possible snatchers. Kesian orang yang sebenarnya bukan peragut pastu terasa. Maafkan dahku.


Semenjak dah berpendapatan, setiap kali hari jadian saya akan beli hadiah untuk diri sendiri sebagai satu signifikasi yang berbunyi “Baiklah Hanis, pada umur kau __tahun, kau sudah mampu beli ____ sendiri”. Jadi boleh look back achievements dalam setiap peringkat hidup, dan sama ada berbangga akan diri, atau rasa ish tak boleh jadi ni, next birthday kena naik lagi satu tingkat dalam kerjaya. Itulah cara saya motivate diri sendiri untuk berusaha lebih ke arah Wawasan 2020.


Jadi untuk birthday saya kali ini saya beli jam sebab dah lama nak ada jam tapi tak beli-beli, masa itu emas. Susah rupanya nak pilih jam sebab banyak yang cantik tapi ada orang ajar saya untuk beli hanya koleksi dari watchmakers dan bukan koleksi brand yang sebenarnya buat pakaian tapi tiba-tiba nak buat jam juga. Jadi bila nampak jam Coach yang cantik, lupakan hasrat untuk beli kerana Coach sudah tentunya handbagmaker dan bukan watchmaker.



Yang mana di antara kamu akan nampak cantik di pergelangan tanganku?




Saya try banyak juga, even brands yang saya tak snap untuk tontonan anda. Sebab jam kadangkala cantik dengan sendirinya tapi bila di pakai heh sedarlah diri tangan keding dan kurang cerah.






Terlalu besar jam tersebut, selepas dipakai seharian sila gantung di dinding.






Maskulin benor.






These are the watches from Coach new line, yang tidak dibeli atas dasar yang dibentangkan di atas tadi.





Akhirnya jumpa jugalah seutas yang saya sangat suka. Jatuh hati, Alliance Debit Mastercard marilah berjasa.







Swipe and sign. Translation: Leret dan beri autograph.


Itu sahajalah journey pembelian jam dengan Alliance Bank Debit Mastercard yang sungguh mudah. Kalau nak satu, bolehlah surf sini. Kenapa pilih Alliance Bank Debit Mastercard? Sebab cash rebate dia 1% dan lagi satu, dia sebenarnya ATM card juga.






In love with my purchase so much, I wore it to my shoot the next day for Faces magazine.





Tak tunggu birthday, dah pakai hadiah. Sungguh anak kecil.









That is all. Check me out in Faces magazine November issue as Top 10 Hottest Malaysian Bloggers. Hot kewww T_T

92 comments:

  1. Happy Birthday! Lawanya... huhu

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  2. hi hanis..
    br je review psl ur blog smlm kt my blog..
    love ur style of writing :)
    neway canteknye jam..!klu xgntung kt dinding leh wat necklace nih!
    ehehe

    ReplyDelete
  3. wahh , bukan main sys hanis kita nie . hee :) shopping :D

    ReplyDelete
  4. Hot lewwww =) Happy birthday =P

    ReplyDelete
  5. hanis,
    blurkan details nombor kat kad tu...
    kang ada pulak yg amik kesempatan salah guna.
    anyway, nice purchase!am thinking of buying a watch too, tapi mcm x tau taste org.

    ReplyDelete
  6. dear hanis,
    nice watch...
    congratulations n happy future bithdays..
    anyway, u duk USJ ke? dat day ur mom pn kate bergegas ke seri melur usj..thehehe..cam sy sorang jek duk usj kan :p

    ReplyDelete
  7. hanis mmg hottt la! hottest malaysia blogger! yesza~

    eh kita pun selalu beli utk diri sendiri hadiah (birthday present).
    heee ;)

    debit card mmg best! tak payah risau takde cash and hassle-free!

    ReplyDelete
  8. of course u the hottest blogger in Malaya...haha

    ReplyDelete
  9. gua rasa2 nak guna alliance jgk lah.. ni iklan ke hanis?

    har har har

    ReplyDelete
  10. whaaa~ bagus jgk debit card alliance bank nihh.
    em chantek jam tuu kaka hanishh. (:

    ReplyDelete
  11. cik hanis,
    nape tak blurkan nombor kad dgn expiry..nti org bleh pakai utk on9 transaction even tanpa 3 digit kat belakang...hati2

    ReplyDelete
  12. Mehehehehe thanks for your concern :')

    Eh birthday I dah lama lepas kot. 9th October T_T Photoshoot Faces was way before that -_-

    ReplyDelete
  13. ala..
    semua same je..
    tgk hadiah..
    mesti tak sabar..

    so, tunggu hadiah baru la pulak untuk birthday:)

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday k.Hanis,,,sgt comell..

    and p/s: akak memang howt pun,,tak yah risau
    ngeh-ngeh-ngeh

    ReplyDelete
  15. New trend of Plastic Money - I used this already, it can provide us with better control over our expenses. Very nice !

    ReplyDelete
  16. cantiknye..happy birthday k..
    hari tu baru tgok sis dekat cerita tv9 hip tv tuu..ade sis dengan blog and tgh mkn keropok..hehe..tak tau la itu certa baru ke lame yg die ulang balik ke..tapi kte bru tgok hari tuu..hehe..cantik la die..

    ReplyDelete
  17. double celebration - it's your buffday.. and being top 10 hottest blogger... U GO GIRL!!

    ReplyDelete
  18. besar gedabak jam kat atas tu..hehe
    ;)

    ReplyDelete
  19. Hottest Malaysian Bloggers?? or course la Hanis Zalikha nombor satu. hehe. btw, happy belated birthday si cantik manis =)

    ReplyDelete
  20. happy birthday haniss....lawo siot ghambut u...sexy

    ReplyDelete
  21. sapa soping guna debit card, dia orang kaya. kataaaanya.

    ReplyDelete
  22. Salam...
    actually, kalau pakai Maybank Kawanku pun boleh juga. Sekarang banyak kad bank biasa dah leh buat transaksi mcm debit card. :)

    Anyway .. happy birthday to you Hanis.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. happy birthday hanis..bagus jugak tu, beli hadiah utk diri sendiri kan?

    ReplyDelete
  24. happy birthday hanis..bagus jugak tu, beli hadiah utk diri sendiri kan?

    ReplyDelete
  25. happy bithday..smoga hanis success slalu ok..sweet sgt u..

    ReplyDelete
  26. samalah..
    akak pun takut nak bercredit card..
    pakai debit je lah

    ReplyDelete
  27. waaa..nanti update la pasal top 10 blogger tu =)

    ReplyDelete
  28. Happy buffday .....apa saja jenis jam tangan jika dengan Hanis memang sesuai

    ReplyDelete
  29. salam...

    biasanya pmpuan suka pakai jam yg saiz kecik2. biasanya lelaki pakai jam yg besar2 ni ada stylo sikit...

    ReplyDelete
  30. hepi bestday!!...baru baca pasal 10 hottest blogger in malaysia dalam faces magazine...wiwit!!

    ReplyDelete
  31. cantekkk jam tu.. happy becoming birthday!

    ReplyDelete
  32. Hanisssss, why lah u cantik sangat hwaaa jelesnya i T_______T

    ReplyDelete
  33. epi belated bday hanis! komen dari hati ke hati.. jam tu lawa nak mam..stylo ler hanis!..seiko ke?

    ReplyDelete
  34. happy birthday hanis! trus rasa nak apply debit card frm alliance bank dgn kadar segera..yeehaa~ ^_^

    ReplyDelete
  35. happy birthday hanis! trus rasa nak apply debit card frm alliance bank dgn kadar segera..yeehaa~ ^_^

    ReplyDelete
  36. may i know how much is the watch.. tgh survey2

    ReplyDelete
  37. Surelah hot!
    Hanis Zalikha kot, U deserve it..Hottest Malaysian Blogger! :D
    Hanis lawa sangattt.hee
    Happy Belated Birthday.

    ReplyDelete
  38. Wah3, da hottest blogger!!SETUJU!!!Thumbs up!!

    ReplyDelete
  39. yep.btol2! kalo bole stp bulan mst reward kt dri sndri pas pnt kje kn.

    hanis,ade tutorial mau block pic kite dr di copy.check out here:
    Tutorial nak block orang dari curik harta blog.

    ReplyDelete
  40. Wah .. bestnya dapat debit card. Boleh beli ikut suka hati .. =)

    ReplyDelete
  41. fuh best lorh.. baru semlm aku window shpg jam..

    ReplyDelete
  42. Happy Birthay Hanis. i love your watch.

    ReplyDelete
  43. Nak satu kad macam tu boleh?? aci??

    ReplyDelete
  44. cantik ! tapi kalau hanis nak beli lagi, belilah yang tali kulit punya. serius cun ! LOL =p

    ReplyDelete
  45. happy birthday!! i'm ur new followr..
    love ur blog...~~

    ReplyDelete
  46. You look absolutely ravishing, love - as always.

    xx

    ReplyDelete
  47. hanis, bday kamuuu pun 22 november ke?

    Sama la kite ye gitu..

    i got rabbit :) for my bday present.. and rantai :)..

    nice watch.. excellent taste!

    ReplyDelete
  48. Bukaaaaan bukaaaaaaan. Okay fine yeay birthday I kelmarin yeay -_- *penat LOL. Sorry guys.

    ReplyDelete
  49. Haritu tgok hanis kat Hip TV,
    Comel~cantik ciptaan tuhan ni ye~

    hepi belated birthday.
    Wish u lucky dalam hidup u~
    Dunia dan akhirat.

    Mari Berbicara Hati Ke Hati :
    Terima Kasih Cinta

    ReplyDelete
  50. besarr nyer jam de. btw hepi bufday =_

    ReplyDelete
  51. Happy Birthday! mmg cantik benar jam tangan tu yerk :)


    Entri Terbaru "Ada petua tahan lama kat sini."

    ReplyDelete
  52. Nice watch... go for quality not just the brand... but sure top brand top quality... anyway happy belated b'day... ur a really happy blogger..

    ReplyDelete
  53. Knape hanis jarang update blog skung nie...
    hari2 gigil kepala nak baca blog hanis...

    ReplyDelete
  54. Baru tau hanis nyer birthday dah lama lepas... 9 oct... tapi still nak ucap Happy Belated Birthday... baru meriah dapat hadiah birthday =)

    ReplyDelete
  55. OMG!!....Nice Watch... :)
    Neway,hepy bedayy....

    ReplyDelete
  56. Happy B'day Hanif... Menarik jam tu...

    ReplyDelete
  57. hanis cantekkk! u beli jam apa tu =))) nak tengokkk

    ReplyDelete
  58. wah .. dh ada gaji tetap eh?? blh arr belanja. hehe ..

    ReplyDelete
  59. happy birthday HANIS ZALIKHA!:D

    we've been reading ur blog dari 300 followers sampai lah 12K followers. awesome u!

    now we're opening this blogshop and we hope for u to drop by. say hye maybe? hehe.

    stay pretty! xoxo!

    ReplyDelete
  60. AppY BdaY....

    u know wat....walaupun tangan saya kecik...tp jam sya bersaiz agak besar!! n love it!

    ReplyDelete
  61. salam.kak hanis, mintak permission letak nama n link url blog dekat my latest entry k :)

    http://irinenadia.blogspot.com/2010/11/tanpa-nuffnang-siapalah-blogger2-kita.html

    ReplyDelete
  62. Happy birthday hanis, acik ucapkan, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.Hanis sebaya ngan anak perempuan acik.

    ReplyDelete
  63. wow!! congratz hanis!!

    http://yoishme.blogspot.com

    ReplyDelete
  64. Nice watch and Happy Birthday.
    Congratulation on TOP 10 HOTTEST (MALAYSIAN) BLOGGERS
    Saya pun ada debit card, tapi CIMB punya, its easy to use

    ReplyDelete
  65. happy belated birthday. :D by the way, nice blog akak.. suke sangat sangat sangat!! suke suke

    ReplyDelete
  66. waa.indah sungguh ciptaan Tuhan niy ..woo .jam mane , ye pilihan mu mmg tepat.:)
    class deyy..pinja kad tue leh.?kuikui.:P

    ReplyDelete
  67. This blog is having the very nice information about bank cards. Here we can have other information like MasterCard Debit.

    ReplyDelete
  68. amboi. jam taknak kalah. tp cantik! hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!