Wednesday, November 24, 2010

Rambut.

Tak habis-habis tajuk entri rambut, tak habis-habis buat entri rambut. Cubalah sekali-sekala tajuk entri Serkop Kepala T_T Saja takde benda nak update, upload gambar banyak-banyak jadikan cerita. Nak dijadikan cerita (eh relevant betul ayat ini kat sini), setiap kali balik cuti semester mesti pergi jumpa Jackham untuk potong rambut. Sebab rambut dah sampai paras pinggang, jadi ia berat dan nampak ayu. Eh layu. LAYU LAH LAYU.





At Shawn's place.



Lepas dah survey kat Twitter, semua suruh hitamkan rambut kembali supaya matching dengan kening, eh tak, bukan. Part matching kening tuh baru tokok tambah, tapi memang semua suruh hitamkan rambut baliklah. Bila proposal diusul dekat Jackham dia bantah sebab dia kata Hey! You baru colour hari tuh! Eh kau ni nak duit aku ke tak, bisik hati nurani. Namun, benarlah dakwaan Jackham, setiap bulan tukar warna, kau ni dah kenapa Hanis? Memang perosak rambut.





Jadi Jackham cuma trim rambut dan bila minta dia potong 'bang' (macam fringe tapi slightly longer), dia adrenalin lebih, pergi potong extra sampai memang jadi fringe. Nangis, dah ah benci fringe. Sewaktu semua drama ini mengambil tempat, emak sedap-sedap tengah potong rambut ala Rihanna dalam bilik VIP. Sebab mama kan pakai tudung, jadi potong rambut kena kawasan tertutup. Tapi potong rambut ala Rihanna yang tak tahan tuh. Esok bangun pagi turun bawah tengok atas meja ada post-it kat kotak susu 'I'm off to my world tour, Love Mom. Eh jangan lupa coating cake, nanti ada orang nak ambik pukul 2.' wahhhh sempat sebelum gi konsert pesan-pesan pasal cake dia kena coatkan untuk customer. LOLOLOL! Okay dah.





Jackham bising kata rambut I dah sikit. Which is true sebab asyik colour and bleach sigh sigh. Ini nampak tebal ilusi je tau sebab kedegilan minda korang duk ingat rambut Hanis tebai tebai, bila cakap dah tipis pun imaji dalam otak still bayang tebai tebai. Daaaaan tak colour hitam balik T_T Bukan salah tuan empunya dirilah kalau dah pergi salon, salon taknak warnakan *beli Henna dalam packet*







Fringe tarik tepi sepuas-puasnya supaya jadi bang jugaaaaak tak kiraaaaaa. Dia blow fringe straight memang ah nampak panjang. Bila dah mandi nanti natural curl mendominasi, terus terkontot kau sorang2.






Serious banyak gila gambar sebegini dalam 68 keping jugak lah, hanya kerana RIHANNA BUAT RAMBUT LAMA GILA, SIAP REBONDING SEGALA.


T-shirt ACDC by ThePopLook.







Nyamuk gigit atas kening. Ke jerawat? Taknaklah common sangat, pilih nyamuk gigit atas kening ah.





61 gambar selebihnya, buat koleksi peribadi.






Rihanna ngidam makan kat Ikea.




Maaf entri cikai, sedang mengarang beauty tips terbaru! Nantikan di screen berhampiran riba anda.

108 comments:

  1. nice shirt and nice hair.. like ACDC!!! hoho.. ^^

    ReplyDelete
  2. I adore adore adore your hair! Cantik! ^_^

    ReplyDelete
  3. hanis, ur hair is so nice laah..
    sesuai sgt dgn hanis, :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Rihanna ? LOL


    btw teringin nak lihat Hanis berambut pendek macam Emma Watson..

    Mane tahu lepas potong rambut pendek bole jadi icon fesyen Malaysia pulak kan ? Haha =p

    ReplyDelete
  6. Hahahahaahahha, Rihanna style?biar betik untie nani?keep it up!! hahahaa

    ReplyDelete
  7. babe, try rambut pendek macam emma watson ? hehe :P

    ReplyDelete
  8. Tak habis-habis tajuk entri rambut sebab semua orang pun ada rambut...

    ReplyDelete
  9. rambut tu dah cantik .. memang sesuai dengan muka hanis =)

    ReplyDelete
  10. you called your mom, "rihanna"?..hahahahha...very funny!!!
    LOLOLOLOLOLOLOLOLOOONG... =D

    ReplyDelete
  11. a'ah la.rambut hanis dah nampak makin nipis.and kering also.jagalah rambut tu elok2.kang tak berambut lak.hehe.gurau je. :)

    ReplyDelete
  12. You look absolutely gorgeous with those bangs, Hanis!
    Also buat lah beauty tips on skin, how to keep it clear, blemish free and radiant.
    I think there's a dermatological treatment kot, sebab everytime I balik summer, my friends muka semua semakin cerah, any tips on that, love?

    Aliyah
    x

    ReplyDelete
  13. wow..
    dah tak tebai daah
    btw ur mum wat rmbut rihanna dlu kn?bkn rihanna skang?coz rihanna skang dah went to curly!

    xoxo

    ReplyDelete
  14. potong pendek la pulak lepas ni hanis. hehe

    ReplyDelete
  15. nipis ke?? hahah betul,, X prasan pulak..

    wah!! nak autograph RIHANNA!!! XD
    ngehngeh

    ReplyDelete
  16. rambut hanis makin lawa!!
    kan pakai dove kan...hehe

    ReplyDelete
  17. hanis rmbut camne pon tetap ctik kot!hihi

    ReplyDelete
  18. rihanna??...
    haha... pandai lah hanis neh...
    ngengenge..

    hehe..singgah blog shelly lak yer..
    http://storydarishelly.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. weehooo! i was thinking to have a bang too but mom kata nanti tak lawaaa T_T
    But, I WANT IT JUGAKKK~! grr

    btw, ur hair chanteek oke.

    xoxo

    ReplyDelete
  20. Love the shirt love the hair! Love the hair? hmmm whats new. haha

    ReplyDelete
  21. mana2 style pon, cantek aje .. :)
    tak pernah x cantek.. ish kenape ni. hehe.

    ReplyDelete
  22. OMG i like your hair! Lawaa!! :D

    ReplyDelete
  23. rambut rihanna? warne merah ke? hehe

    tgok skali imbas mcm Thirteen dlm citer House

    hehehe

    ReplyDelete
  24. adoyaii cik adik..anda memang santek lah walau bagaimana pun rambut ko, dik..takder nampaknyer pun rambut cam rosak..tipu2..;)

    ReplyDelete
  25. HZ : wife i jelez tengok rambut u
    aishh

    ReplyDelete
  26. whooot! tertarik dgn chick shirt than ur hair :p hehehhe

    ReplyDelete
  27. whaa~~ i love this one! chantek2~~

    ReplyDelete
  28. KEMBANG HEDONG JACKHAM. KEMBANG HEDONG THEPOPLOOK.

    ReplyDelete
  29. rambut panjang leh wat macam2 style...hehe

    Experience FREEDOM!

    ReplyDelete
  30. wah,jeles ngn mom u. dapat jugak dia buat rambut rihanna. :)

    ReplyDelete
  31. im so fucking jeles with your hair T_T

    ReplyDelete
  32. ekceli u xleh cite kat org sbnrnya yg mama u buat rmbut rihanna sbb nanti org lelaki tbayang2. tp rmbut u mmg cantiklah. harap pasni u cdgkan paten rmbut mana yg sesuai utk muka panjang, bulat dsbgnya. mmg tgh bcadang nak ejas sket rmbut ni. huhu.

    jgn marah tau. teguran iklas je. xyah publish pon xpe.

    ReplyDelete
  33. hanis,,kat mana hair saloon tu so that nnti nk pegi n ckp saye nk rmbut sebijik mcm hanis zalikha yg top 10 the most hottest blogger tu smbil bwak gmba skali tunjuk ;))

    ReplyDelete
  34. Mak benci Hanis U... awww
    Dah jarang update blog!!

    Hanis try buat rambut Agnes Monica,,, i Loikeee. mesti kiut gila...

    ReplyDelete
  35. dear k.hanis yang sgt lovely,
    1st time sy comment ni. been your silent reader few months back. weee..kita suka laaaaa rambut k.hanis. inshallah satu hari nanti k.hanis bincang pasal serkup kepala pulak okay? inshallah. semoga diberi kekuatan. muah!:)

    ReplyDelete
  36. hanis,
    rambut cantik..
    kaler cantik..
    bangs cantik..

    takde orang puji lagi satu mende..

    JAM CANTIK!!!!

    ReplyDelete
  37. wah! u make me wanna cut my hair also!
    :S
    teringin na cut bang juga.
    esok mahu pergi salon. yeay.

    ReplyDelete
  38. hehe..ur hair very nice lol..vogue lagi..:)

    ReplyDelete
  39. cantik.....suke tgk hanis yg cantik nie..huhu...

    ReplyDelete
  40. salam. rambut umpama mahkota.analoginya, berlian,permata,dan bnda2 yg bernilai smuanya dlm keadaan yg dilindungi dan tertutup dan bukan terdedah. ada hikmah bila Allah melarang mengubah ciptaanNYA. warnakan rambut/rebonding/curl,etc adalah berdosa,bahkan ianya merosakkn struktur rambut.walaupun ada tanda halal pada kotak dye tu, itu hanya lah merujuk pada kandungan dye itu,tetapi hukum mewarnakan tetap haram .begitu juga dgn mengubah keadaan asal rambut. byk hikmah kita bertudung.rambut pun sihat,aurat terjaga, pahala pun dpt. lagi teruk kalau perbuatan yg berdosa itu diikuti oleh org lain (trend setter). dan Allah mnjanjikan pahala bg setiap bnda baik yg kita lakukan dan ia mnjadi ikutan kpd org lain.setiap hukum Allah tu ada hikmahnya utk org2 yg berfikir. smoga kita semua trus dlm keredhaan Allah. jgn smpi kita mati dlm keadaan yg dimurkai Allah.

    ReplyDelete
  41. rmbut you cantik Hanis ;]
    tp i ase you sesuai
    rambut panjang sbb muka
    kita pnjg ssuai rmbt pnjg.

    ReplyDelete
  42. Howyeahh..u bwat camne pin ur hair, u ttp gojes la sis!! lebiu laa *wink

    ReplyDelete
  43. dye yang cantik,dye yang manis..awk yang menawan..lawa

    ReplyDelete
  44. teman suka t-shirt kamu!
    membuatkan kamu nampak style dan yeayy!

    ReplyDelete
  45. aiyaa... bang sgt mantap, hanis. napa x gtaw shawn...

    fringe is so old school. bang is coming in again, big way!

    i don't know. fringe kinda boring and very "normal".

    so, girl, go get ur bang. lgpun, ad bang nampak sexy kan? =p

    ReplyDelete
  46. Hi hanis... gorgeous hair matched with gorgeous look. u r so lucky!
    btw, salam kenal... kalau hanis nak cuci mata tgk kain cotton yg chic.. singgah la my blog =))

    ReplyDelete
  47. Hehehehee....
    Neway...nice hair.. :O

    ReplyDelete
  48. dah pendek dh rmbut rihanna B.J. tu?? Alamak .. tak sabar nk tgk nih. hehe

    ReplyDelete
  49. u got the award from me...

    http://orange-850727.blogspot.com/2010/11/first-award-dr-aku.html

    ReplyDelete
  50. cantiknyer rambut..huhu i baru potong tapi ramai xsuka rupa baru rambut nih huhuhu

    ReplyDelete
  51. bila hanis pulak nak berambut mcm Rihanna?? *wink* =P

    ReplyDelete
  52. hanis.. rambut u mmg tebal ke? coz hujung2 rambut pun i tgk still tebal.

    u de pakai product ape2 ke?
    pe kata u share product rambut & salon yg u pegi plak..

    ReplyDelete
  53. hanis.. rambut u mmg tebal ke? coz hujung2 rambut pun i tgk still tebal.

    u de pakai product ape2 ke?
    pe kata u share product rambut & salon yg u pegi plak..

    ReplyDelete
  54. hanis, apakah nama warna rambut itu? sila berikan code sekali. sekian terima kasih


    :D

    ReplyDelete
  55. saya suka gambar yg nampak rambut baru ngan jam baru tu =)

    ReplyDelete
  56. If I was a girl
    I would totally do my hair like yours...

    ReplyDelete
  57. rambut cantik oh. & jam itu juga!

    ReplyDelete
  58. nice..nice...nice apo lagi nak dikato?? tak sabar tunggu entri baru!!

    ReplyDelete
  59. oh ya, masa makan tu, i jumpa u :)

    ReplyDelete
  60. Eh rambut u mmg cool lah hanis! i rasa u potong rambut camne2 pon, it still suits u! :)

    ReplyDelete
  61. gorjes hair! but yes, i think if it's in black laaaaaaaaaaagi gorjes! =)

    dianrafinaz.blogspot.com
    dianemon.tumblr.com

    ReplyDelete
  62. Rambut you dah perfect, like seriously! Jap, memanglah better kalau hitam macam masa you pergi S'pore tu (refer gambar kat FB you haha). Tapiiii you tetap cantik, takyah risau! :)

    ReplyDelete
  63. you look great in the new hairstyle! great colour too! please share your hairstylist with us!

    ReplyDelete
  64. i like ur blog hanis!
    http://hannaiymeera.blogspot.com/2010/11/hey2-i-suka-lah-blog-u.html

    ReplyDelete
  65. Hai Hanis..
    SAYA SUKA BLOG AWAK LA..!

    http://bambam-story.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  66. love your hair . btw , saya suka blog awak la :)

    http://cokiecokie90.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  67. saya suka blog awak la !

    http://www.benashaari.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

    sila lihat ye ;)

    ReplyDelete
  68. alamak..takut silap link.he

    http://tomatokering.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    kalau sudi singgah la ;)

    ReplyDelete
  69. Hanis Zalikha si cantik , warna rambut warna lain boleh tapi JANGAN HITAM TAU!! baca nih

    Nabi SAW bersabda : “Barangsiapa yang mewarnakan rambutnya dengan warna hitam, nescaya Allah akan menghitamkan wajahnya di akhirat kelak” (Al-Haithami, bagaimanapun Ibn Hajar berkata seorg perawinya agak lemah, bagaimanapun rawi tersebut diterima oleh Imam Yahya Mai’en dan Imam Ahmad)

    ReplyDelete
  70. titibe tertanye2x, u rambot kale gini, pak guard uitm u xkejar eh? heheh.

    ReplyDelete
  71. Hye Hanis!

    Hanis, nice post!
    Jus want to let u know, i pinjam pict u kat blog i sebagai contoh ya. Nway, if u free.. do visit my blog http://fipflopkita.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. wow Hanis Zalikha! You r my idol! Love you so much!

    ReplyDelete
  73. eh aku terasa kaw sangat lawa kat sini...sape tengok boleh jatuh cinta terus...humma2..

    ReplyDelete
  74. lawanya kamu.....suka la tgk rambut kamu...:)

    ReplyDelete
  75. kamu & rambut kamu mmg SANGAT SHANTEK! suke giler!

    ReplyDelete
  76. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  77. Askm. Saya nak tanye, kedai gunting rambut jakham ni kat mane ? dengar cam bagus je. maaf la, saya x tau sgt around KL ni.. lagi pun susah nak cari kedai gunting rambut yg ade bilik VIP, bak kata Kak Hanis ;D hee ye la, takkan la nak pergi each saloon & tanye, ade bilik tertutup x .. sampai sehari pun x cukup cam tu.. :X

    ReplyDelete
  78. tapi saya tak baca dekat screen di riba. depan mata. hiikss.

    ReplyDelete
  79. yummm... matchingnye tshit and jeans die... eh, ni topik rambut eh? tak pasan lak rambut kaler apa tadi eh..? kalu rambut kaler terang, uwek, :p, tak lawa

    ReplyDelete
  80. cantek wat rambut, agak2 mahal ekrw

    ReplyDelete
  81. hanis rambut nipis takpe, asalkan cantik! hehe

    ReplyDelete
  82. tringin nk buat rmbut senggitu, nnti lah,, huhu

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!