Friday, December 10, 2010

According to Google, I am 2010 Fastest Rising People?!


Dah berapa kali refresh page nih. Dah berapa kali kelip mata, gosok mata, basuh mata. Dah berapa kali tampar diri sendiri, sampai merah-merah pipi macam punggung Shin Chan. Seriously? Seriously?!



OhBulan! baru malam tadi tweeted to tell me that I am in the list of Fastest Rising People-Google Top Searches Malaysia 2010. I read it then macam tak percaya so I checked out the OhBulan! link, and another link and another link until it lead me to the Official Google Zeitgeist . Whaaaat?! *slap Shin Chan's bottom again*


Kalau korang taktau apa itu Google Zeitgeist, ia sebenarnya analisis yang Google buat setiap akhir tahun, untuk keluarkan statistik carian terbanyak di sesebuah negara. Semua carian dia akan kategorikan kepada orang, sukan, berita dan sebagainya. Saya tergolong dalam carian 'orang' terbanyak! Google Malaysia's Fastest Rising People *pengsan*







Apakah?! Saya Top 6 in Fastest Rising People list?! Still overwhelmed yang teramat sangat!! Dahlah kalahkan si gay Adam Lambert dan isteri Dato K. Dahlah duduk sebelah Lee Min Ho my baby! Okay kalah kepada para Illuminati, akur. Kalah kepada Luna Maya, tiada ulasan.



Please excuse my excitement, Ya Allah this is surreal! Syukur! Satu hari kalau ada umur yang panjang, bila dah takde siapa search, dah takde siapa hairan, dah kerepot, dah tua ganyut, bolehlah cerita kat cucu.. "dulu nenek masa muda-mudi bajet hot, ramai orang cari nenek kat Google"





Big thanks to all of you, my precious searchers and viewers.
Source: Google Zeitgeist.

190 comments:

  1. Amazing... Tahniah Hanis Zalikha..

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  2. tahniah!
    go hanis go!
    muah!

    ps: baru lepas cari 'hanis zalikha boyfriend' :p

    ReplyDelete
  3. salam .. hahaha.. really nice.... :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah hanis . saye bace pon mcm tak caye jugak . but u know what ? ur blog are everywhere display as blogger bloglist . including me . ur totally famous . everyone like to read bout u .
    so CONGRATULATION !

    ReplyDelete
  5. hahaha comel je nanti dah tua2 blh cte kat cucu2 kannn?

    congrats hanis..

    n well, hope ur result was good mcm sem2 yg lepas!

    =)

    ReplyDelete
  6. wow..tahniah :))teruskan menulis story best2 tau :)

    ReplyDelete
  7. gila lah HZ!kalahkan siti!sempoi gila hanis!!congrats!!

    ReplyDelete
  8. Bangun pagi still rasa macam tak percaya. Berapa kali dah kena tampar. And yes, UiTM baru dapat result and I feel so blessed alhamdulillah. Ahhhh hugs everyoneee.

    ReplyDelete
  9. so u should have more fans in fb compare with gay boy and datok ct...u should!!..lol...haha

    ReplyDelete
  10. congrats Hanis.....
    U ROK!!

    http://simplyakuogosh.com.my

    ReplyDelete
  11. Hahahahaha no lah, it's hard for random people to like a Facebook Page of a nobody.

    ReplyDelete
  12. wow-o-wow!
    0_0

    Anyway, Tahniah... kalah Dato' Siti eh..
    huk-huk-huk=DD

    ReplyDelete
  13. wah!!hebat lahh!!u bukan perasan hot tapi mmg hot laa adik manis..
    baru semalam masukkan u dalam entry i..hihi..

    care to visit??
    http://arvanees.blogspot.com/2010/12/jpops-baby-donuts.html

    ReplyDelete
  14. result dah kuar hanis?
    for sure Dekan kan?
    Btw congratz for your result too!

    ReplyDelete
  15. but i want nobody..but u...bahahah..what the..

    ReplyDelete
  16. wow..what the result ya..congrat2..hehe

    ReplyDelete
  17. Try to take the top spot for next year. Well done, keep up the good work...

    Syabas Bethi, Syabas!!!

    ReplyDelete
  18. Tak Mustahil Hanis Zalikha Sebagai Wanita Berpengaruh Blogger Malaysia :p

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  19. Still sooooooooooo out of this world to me :'D

    ReplyDelete
  20. thniah hanis, kamu mmg feymes amous !
    huhu.
    eh,
    Hanis dekan ?
    waahh, congratz! :)
    skang uitm pelik bgi result gune email =.="
    huhu.

    ReplyDelete
  21. wow! congrats kak HANIS ZALIKHA..!
    kak memang HOT pun

    ReplyDelete
  22. congratz hanis .. u deserve it !!! hoyeah !!! keep it up !!

    ReplyDelete
  23. congrat cik hanis...mmg u patut dapat pun...hanis mmg hot...hehe...^_^

    ReplyDelete
  24. congratz hanis!

    mesti dapat dekan lagikan? :)

    @nurul farhana..uitm pelik hantar result guna email? tak pelik. rasa bersyukur sangat sebab tak perlu merungut tunggu lama2 depan laptop lagi..
    :)

    ReplyDelete
  25. congrats dear!

    din beramboi pun ada tu.hehe

    ReplyDelete
  26. kalau Dato' Siti dh kalah ngn Hanis..blh lh Hanis trcalon tuk Anugerah Bintang Popular kan? :D

    ReplyDelete
  27. congrates hanis...!!!

    http://www.ohbulan.com/10-selebriti-paling-popular-di-malaysia-google-top-searches-2010/#more-10203

    ReplyDelete
  28. boleh masuk politik kalau macam nih

    ReplyDelete
  29. congrate..u r so femes..u r supeb graet..hee

    ReplyDelete
  30. pergh ! pergh ! pergh !! hebad lahh hamis jalikha ni . bangga cucu mu nanti kann . u r howt babe **over pulak

    ReplyDelete
  31. tahniah..haa,,ape lagi..buat party lah selebret..jemput kiotrang para follower ni..hahaha :D

    http://kuatmerayau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. betul tu hanis.....saya letak nama hanis zalikha terus dapat hit 1000++....hahaha...terima kasih

    ReplyDelete
  33. Hebat. Semakin percaya tak pada teori double digit tu??

    ReplyDelete
  34. terbaik la hanis zalikha ^_^
    tahun depan naik top 3 lak ye.hehe

    ReplyDelete
  35. tahniah hanis..u deserved to get it..
    org yg syg awk tak kira lelaki dan perempuan... seriously sy bukan jnis manusia yg adore dkat seseorang artis ke watever..tp sy dh jtuh cinta dgn awak festime sy bce blog hanis dan trus tgk yg older post smpi post yg fes pon sy bce okeyh! opss..dont wori..tak gay!!kakahkah

    ReplyDelete
  36. Thank you for your kind words of encouragement! Loveeeeeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  37. wow....peeewiiittt.....hehe...tahniah

    ReplyDelete
  38. suatu hari di masa depan,

    "nek, luna maya lagi hot dari nenek la. seyes nek, baru tengok video 3D dia aritu." :P

    ReplyDelete
  39. u such a greaaaatttttt woman!!!!!! i loikee u!!!!!

    ReplyDelete
  40. Tahniahlah hanis...
    Kalu dah tau orang suka blog awak tu... Rajin2 ler updat yer...
    jangan kecewakan kereka2 itu...

    ReplyDelete
  41. EEh?! camana nama saya boleh ada dlm Top list Comentor Hanis??

    ReplyDelete
  42. alaaa....jeles ya amat u duduk sblh my baby lee min ho!!!..ahahaa~congrats anyway!..

    ReplyDelete
  43. memang dahsyat!.. blogger mcm anastasyea nie bila la nak tersenarai =)

    ReplyDelete
  44. hanis zalikha is like a blog trend,
    sapa tak ada hanis zalikha dalam bloglist dia,maka tidak dingin .

    ReplyDelete
  45. wowwwww!!!!!! hanissssss i tau tak nak cakap apa, tapi u memang super duper bestttt giler! muahxoxooxooo i love u oke! heheee

    ReplyDelete
  46. tahniah hanisss!! siapa sangka impian jadi nyata... teruskan menulis dan membebel ya.. hehe

    ReplyDelete
  47. walaweh..tahniah ye hanis...kagum (sambil buat mata bersinar seperti shin chan)

    ReplyDelete
  48. wow..wow...dan wow...dalam list tu..tahniah2

    ReplyDelete
  49. hanis, congrats. berderau pulak darah kejap. i plak lelebih.

    arwah din beramboi pun masuk dalam list kan.

    p/s: 1st time komen sinih ;)

    cekkeya[dot] com

    ReplyDelete
  50. best best best... congratz.. moga next year hanis boleh kalahkan golongan illuminati tuh plak... Malaysia boley!!

    ReplyDelete
  51. wow congrats! ^^

    rase2 - "Satu hari kalau ada umur yang panjang, bila dah takde siapa search, dah takde siapa hairan, dah kerepot, dah tua ganyut, bolehlah cerita kat cucu.. "dulu nenek masa muda-mudi bajet hot, ramai orang cari nenek kat Google" - time nie google ade lgi tak?? XD

    ReplyDelete
  52. comel gilaaaa nenek bajet hot :D haha

    ReplyDelete
  53. Yes, meaning anyone can achieve this! Isnt it great? Thanks for sharing my blog or anything about me with your friends, darlings. The sharing part makes this site what it is today!

    ReplyDelete
  54. tahniah! satu ayat tuh tak bley tahan: "ramai orang carik nenek kat google!" hahahhahah... aku gelak ayer mato kat opis hanis oiiii...

    ReplyDelete
  55. wah! congrats kak hanis. semoga sentiasa berada d mercu kejayaan ;))) proud to be ur blog's fan ;))

    ReplyDelete
  56. tahniah haniss

    teruskan menulis blog :)

    ReplyDelete
  57. hahahaa
    nanti dah tua, tetap hot kan????


    www.pageamar.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. woah..reminds me to kim kardashian..congra anyway..X)

    ReplyDelete
  59. woahhh...gilerk ah...congratz!
    memang leh bgtau kat cucu cicit biler dah t.u.a nanti...keke

    ReplyDelete
  60. memang tahniah sangat2 la..tak sangka betoi boleh komen kat org paling hot dalam google web searching..kehkehkeh...

    sila la join blog saya..baru ja start slow2 buat belog ni slama 3 hari lepas..

    www.amancallamie.blogspot.com

    still need a comment..belum pandai menaip lagi.

    ReplyDelete
  61. OMG!! sewonok rupanya membaca celoteh Hanis Zalikha ni rupanya.. selama ni asyik mendengar nama, tapi tak pernah sekalipun masuk ke blog ni....

    ok, dengan segera sudah save ini link... salam kenal dari saya..!

    sw33tdarling.com

    ReplyDelete
  62. fuiyohhh , kakak kan popular ! heheh tahniahhh !

    ReplyDelete
  63. memang tahniah sangat2 la..tak sangka betoi boleh komen kat org paling hot dalam google web searching..kehkehkeh...

    sila la join blog saya..baru ja start slow2 buat belog ni slama 3 hari lepas..

    www.amancallamie.blogspot.com

    still need a comment..belum pandai menaip lagi.

    ReplyDelete
  64. congratulation babe! =)
    tak sangka kan..hee

    ReplyDelete
  65. WHATTTTTTTTTTTTTTTTTT!! KAU DI ATAS MY LEE MIN HO??? OH NO! =P

    ReplyDelete
  66. aku pn mnyumbang jugak! <- ceyy nk jgak de nm... tbb..
    pape pn c0ngratz hanis si suara serak2 basah.. hahaha..
    nsb baik u tak kalahkn abg Maher Zain i tawww.. weee..

    ReplyDelete
  67. KALAH SITI NURHALIZA HAHA! CONGRATULATIONS !

    ReplyDelete
  68. LOL. someday u should definitely tell ur grandchildren bout this. haha

    ReplyDelete
  69. Tahniah Hanis.. Blog ni memang ramai pengikutnya.

    ReplyDelete
  70. Gilak ar!! Clapclap :)

    http://dyatunteja.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. WoW... Congrats... terbeliak mata nie tgk.. nice :)

    ReplyDelete
  72. wooaaaa. same taraf dengan lady gaga.. ~ congrats.. :)

    ReplyDelete
  73. Alhamdulillah..berita gembira sempena tahun baru...

    ReplyDelete
  74. dem.. lawak ahh ang hanis... hehek

    ReplyDelete
  75. CONGRATE dear!...
    u deserved it!..
    loveee u!

    ReplyDelete
  76. waw!! hanis!!!!! congratz dear!!! u deserve it!!! keep it up!! thats mean, malaysian loves you!!!!

    ReplyDelete
  77. hahaha,lawak la kak hanis nih..nanti akak tules best2 lagi tau..

    ReplyDelete
  78. Congratulation Hanis! U mmg deserve tuk tersenarai dalam tu.. kalah Datuk Siti ooh! =D

    Gamba kamu dengan saya lom load lagi.. segan lah! botak.. huhu~

    ReplyDelete
  79. congrats hanis!
    kalahkan lee minho tu :)

    http://beddythebest.blogspot.com/

    ReplyDelete
  80. kalahkan gu jun poyo. syokknyaa.. =)

    ReplyDelete
  81. Woahhhh....hebat2....
    I know ur blog pon drpd my lecturer
    Then i tros google ur blog n add u kt fb
    ahahahhaa

    ReplyDelete
  82. congrates!!!
    nasib takde dicalonkan dalam ABPH..kalo tak, memang boleh menang trus dah tu :D

    ReplyDelete
  83. wow!! nice..a professional blogger..

    ReplyDelete
  84. okay* anda mmg dah taw. MALUNYA @.@ *LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    ReplyDelete
  85. fuyyyyyyyooooooo.. kalah adam lambert...kalah kak ct kite.. hehe.. hebat la sis!! congretzz :)

    ReplyDelete
  86. tahniah hanis. u deserve it. u are beautiful babe.

    ReplyDelete
  87. wow, im proud of u, even dis my first time come here....

    ReplyDelete
  88. pernah meng'google' hanis zalikha...nway, i'm happy for u lah..

    p/s- congarts on 3.92...brilliant la hanis!!

    ReplyDelete
  89. HOMAIGOSH !
    lady gaga hot sket je dr hanis zalikha.

    www.hernameainaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  90. You hot macam Justin Bieber ngan Lady Gaga. Hahaha.

    Really cool to be on that list. Wuhoo.

    ReplyDelete
  91. top people ?woah! nice! klo SJ dpt cam tu kan best

    ReplyDelete
  92. wah. tahun depan first ranking lak eh. huhu ;p TAHNIAH.

    ReplyDelete
  93. cik hanis, tahniah!
    maintain n stay cool ya :)

    ReplyDelete
  94. caya laaa~
    super duper cool
    hehe.

    ReplyDelete
  95. yeah...hebat hanis zalikha...ur besday 9Okt 1990 rite?hehe...sy tertarik on dat day..coz sehari sebelum tu sy lahir..hehe
    ....OK..seriusly 1st time komen on ur belog...=) really nice to know u...congratss....^_^
    nnti kalo rajin...singgahla ke my belog...baru je nak berjinak2...thanks...

    ReplyDelete
  96. didn't know u sorang je Hanis Zalikha, mungkinkah they mean a businesswoman HanisZalikha? Ntah, I don't know... but if u think the Hanis Zalikha listed in google tu is u, then congratz la... :) I have nothing againts u, ok...

    ReplyDelete
  97. super duppo..=)

    ayat last paling best pasal nenek.. haha..

    a lot of sense humour..like it..=)

    ReplyDelete
  98. paling best
    u ranking 6
    kak siti tu ha 9
    OMG!
    aku sukeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!