Thursday, December 9, 2010

Cinta Monyet Hanis Zalikha

Patutkah bagi tajuk Hanis Zalikha Boyfriend? Okay dah tak lawak.



Bercintan-cintun bagai sepasang monyet memanglah tidak digalakkan dalam keluarga saya. Waktu sekolah rendah dan waktu sekolah menengah, siapa yang bercinta memanglah dilabel gedik maksima. Ibu bapa memang tidak suka budaya cinta zaman sekolah walaupun sejarahnya tidak dapat disangkal bahawa bapa adalah playboy yang mengorat cikgu sendiri, manakala emak pula digilai ramai walhal berambut kontot dan berwajah gelap akibat menoreh getah.




Kisah cinta saya pula bermula apabila dalam pada duk jual mahal (atau sebenarnya tiada siapa nak), akhirnya semasa umur tingkatan 5, kecundang juga dalam alam monyet di mana masing-masing, saya dan dia, tak sedar diri dua-dua muda lagi, kalau nak pergi dating pun sang monyet jantan harus minta duit ibu bapa hahahaha! Tiada siapa patut dipersalahkan dalam hal ini, tetapi adalah salah diri sendiri sebab tengok semua kawan dalam geng ada boyfriend, jadi peer pressure bak kata Fadhilah Kamsah *main petik nama-nama gah bidang psikologi supaya ibu bapa redha bela anak monyet gedik*.




Saya suka tukar-tukar sekolah. Sekolah menengah sahaja, 3kali tukar. Kalau nak kata ada rekod jahat memang tak ah, nerd habis. Nak ponteng pun cuak-cuak. Makan chewing gum dalam kelas pun dah kira perbuatan paling samseng T_T




Tahun terakhir untuk sekolah menengah saya tukar sekolah lagi. Di situlah segalanya bermula. Biasalah hari pertama sekolah, semua bikin sensasi eh mana budak baru mana mana oh itu ha *lalu-lalang kelas saya*. Budak baru.. biasalah.. buruk macam mana pun mesti dapat perhatian, semua orang usha, jadi kira hot ah buat satu hari itu. Masuk kelas, mata semua mengamati macam tak pernah tengok nerd perasan hot macam saya. Kuajo. Bila dah duduk tempat yang dipilih guru, saya pun baca buku. Suddenly, there he was.. monyet jantan boyfriend pertama saya masuk dengan kawan dia ke dalam kelas itu. Oh bakal rakan sekelas rupanya kita. Kawan dia tengok saya dan senyum, manakala dia langsung tak pandang. Dalam hatiku “Huk aloh, kau apehal tak pandang, aku budak baru kat sini, pandang ah bodoh”. Betullah orang kata cinta selalu bermula dengan benci.




After digging though old photos, this is the only
candid picture I have talking to him on the phone.


Pakai flip phone lagi, jari pun bercincin melambangkan dah berpunya. Hahaha those were the days.




Bersambung...

121 comments:

  1. alahai, bersambung plak!!
    org tgh layan baEk punye ni...

    ReplyDelete
  2. hati kak hanis diketuk cinta lama kah?ehehe..

    ReplyDelete
  3. ha'ah,biasa dgr tak?korang ni asl jumpe gado

    karang aku kawin kan baru tau hehe

    ReplyDelete
  4. Oh, nice love story :). HIHI <3. Jgn lupa sambung :D

    ReplyDelete
  5. memang best jadi budak baru kat skola..but sometimes dibenci oleh perempuan2 lain sebab budak laki bg perhatian sgt kat budak baru.haha..kesian kt budak2 lama.

    ReplyDelete
  6. Salam ... mengapa ehh cinta monyet ni start time sekolah? Masa dah lepas 18 tahun ... yang cinta2 putus ... yang cinta2 putus tu ... tak cinta monyet jugak ke ehh? Ke dah diberi nama lain? Cinta beruk kot ...

    huhu....

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. ckp2 on the sambil kuis2..itu mee goreng...

    ReplyDelete
  8. baru syok baca dah bersambung. cam ni la kan hanis -__-''

    anyways dalam pic tu macam maleh nak layan je. hee

    ReplyDelete
  9. itu je ke.. tak sabar tunggu sambungan nih!

    ReplyDelete
  10. Hahaha...i wrote this before in my blog..my latest entry..kui3..

    semua orang ade cinta monyet kan??lawak la..cepat sambung..tak sabar nak baca..^_^

    ReplyDelete
  11. ehh bersambungg kee . alorrrrr .

    ReplyDelete
  12. nice sto.... (to be continued)

    ReplyDelete
  13. Gambar diambil pukul 3pagi. Ngantuk lapar malas semua yang negatif ada.

    ReplyDelete
  14. Hahaha. Dimanakah jejaka tu sekarang?

    ReplyDelete
  15. ala hanis...kenapa sambung pulak..excited nk bace ni..hehehe...cpt smbung taw..hehe

    ReplyDelete
  16. pergh, dah macam citer samarinda pulak, ada sambungan..

    by the way, budak lelaki itu mesti menyesal sambil hentak kepala kat dinding sekarang nih bila dia lepaskan kamu or kamu lepaskan dia.

    tapi cinta monyet nih memang syok. kira boleh buat feeling habis tak tidur malamlah.

    ReplyDelete
  17. haih ape ni...baru nak feel bace dah bersambung....drama btol la...hahahahah

    ReplyDelete
  18. hahaha..chinta lama..
    nak keluar dating pon mintak duit kat mak lagi..hehehe..

    ReplyDelete
  19. kenapa kenangan ini direwind ye?adakah si dia kembali?jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  20. haha, haniss.. ur storyy sgtt syok lahh bca.. i love ur words yg mengatakan mak bapak pelihara anak monyet yang gedik.. lol;D ketawa terbahak-bahak fifiey!!!

    ReplyDelete
  21. wahhhh!! bukan senang Hanis nak bukak cerita personal gini... Cepat disambungkan ceritanya! :)

    ReplyDelete
  22. alahai .. potong stim betul. cam tgk drama brsiri lagenda bdak setan lak. kna tggu the next episode. hehe ..

    ReplyDelete
  23. Rasanya gmabar tuh ada dalm entry lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Pasal send member kat departure kot. ahahhaa.

    ReplyDelete
  24. perghhh..bersambung lak..cis2~ :D

    ReplyDelete
  25. love the story cant wait for more parts terasa mengimbau kenangan lama kih2...but i'm happier coz already found my prince charmin

    ReplyDelete
  26. very dramatic betul la..
    wat la bersambung cekerama pada minggu hadapan he3

    anyways, nice entry =]

    Tips Kesihatan : Petua melegakan selsema
    ► Play. ▌▌Pause.

    ReplyDelete
  27. hahahaha...gedik entri nih...tetiba bersambung...huh!!!..

    bila smbungn nih???

    ReplyDelete
  28. oh, baru nk feel bace.
    haha
    cinta monyet dari monyet2 yg gedik dan gtl.
    dulu pernh la jdik cmtuh jugak
    wakakaka


    :P

    ReplyDelete
  29. Sumpah lawak sis Hans ><

    first comment! For 9 months or so being a silent reader, harini baru tergerak hati nak comment, hahaha..

    ReplyDelete
  30. yeah. akhirnye komen gak stelah penat menjadi silent reader.
    haha.gedik gle entry ni..bila la plak sambungannya ni..?

    ReplyDelete
  31. bersambung pulak! hahha. suspen saje. mau tengok pic bdua. hehhehe

    ReplyDelete
  32. aiyoyo -__- sambung lagi ye ^__^

    sambung cepat hanis zalikha ♥

    ReplyDelete
  33. haha..cincin means da berpunya? so skang pakai lg tak?

    ReplyDelete
  34. best la cite keknis..
    suka :)
    cptla smbg..

    ReplyDelete
  35. huk alohhhhh!!! baru nak menghayati dah potong stim.... sambungggggggan?

    ReplyDelete
  36. alaa bersambung pulak.cepat sambung! :P

    ReplyDelete
  37. salam ziarah dan singgah dari Penang

    ReplyDelete
  38. nak tau cite sambungan dia hanis hehe :)

    ReplyDelete
  39. tak sabar nak tunggu sambungan.........

    ReplyDelete
  40. realisasikan impian untuk berkahwin lelaki HARTAWAN & RUPAWAN dengan entry ini

    CARA NAK KAHWIN LELAKI KAYA-RAYA

    ReplyDelete
  41. grrrr...
    dh la sblm buka hanis nye belog, sy dok usha belog mmbr.
    mmbr nye belog pn bsambung, hanis nye belog pn bsambung.. grrrr....

    cpt2.. sambungan..

    ReplyDelete
  42. erk! tension2.. baru nak stim...
    jgn buat senitron sudah!! sampai 100 episod nanti..

    ReplyDelete
  43. Saye takde pengalaman jadik monyet yang bercinta di alam realiti. Tgkatan 3 hingge 18 thn, bercinta monyet secare berangan. Tepuk sebelah tangan jelah sebab orang yang saye cintai sepenuh jiwa sampai nyanyikan lagu "Jangan Pisahkan Aku dan Dia" tu jauh di London nun. Namenye Daniel Radcliffe. Jatuh cinta abes sampai x pandang da senior hot, junior hot, or mamat hot laen. Ni betul! tak tipu!

    Anyway, cepat sambung!!!!

    ReplyDelete
  44. hanis..sila sambung cpt!!!huk aloh...sje mnguji kesabaran jantung..

    ReplyDelete
  45. cepat la sambung..huhu
    btw ur picca cantik arr..hehehe :)

    ReplyDelete
  46. Wah suka citer citer cinta macam ni hanis oii.. Cepatlah part 2.. Ahahahah!

    ReplyDelete
  47. pehhh...gempak gile saspen...cepat hanis sambung!

    ReplyDelete
  48. kasihan itu budak telah menjadi MONYET JANTAN...
    mujurlah sekarang telah normal kembali....huhu

    http://simplyakuogosh.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. haha..mmg betol sesuatu cinta 2 bermule dgn benci..

    ReplyDelete
  50. hurry2..continue the story,..
    jgn emo2 eh :)

    ReplyDelete
  51. cepat la sambung...excited nak tahu...heheh

    ReplyDelete
  52. Wah ada sambungan! Best nih best. Jangan ending nanti dalam mimpi ek ape sudah lah . sayu je nanti T.T

    WWuu~ siapakah monyet jantan bertuah itu? bhahaha.

    ReplyDelete
  53. Hanis, that was when you were in school?? Kira cun ah tue, patut ah orang semua ushaaa.

    most of us looked like ship-wrecks masa zaman sekolah, kalau boleh nak destroy all evidence of existence masa zaman budak hingusan!

    Tp, skrg pun hingusan lagi T_T

    Teehee

    x

    ReplyDelete
  54. hehe , COMEL je .
    Sambung sambung ~

    ReplyDelete
  55. hanis..gmbr tu time g hantar wanie kat airport eh? yg ada semua geng2 hanis tu? :)

    ReplyDelete
  56. Yes, gambar masa hantar Wanie study abroad. No, not during school anymore. Was 18 masa dalam gambar. I miss my black hair. Random.

    ReplyDelete
  57. sweeeeeeeeeeet gula2 20 sen!
    hehe
    sile smbung cept2
    =p

    ReplyDelete
  58. comel!! :) ehehhe smbungla cepat2..

    ReplyDelete
  59. dia mesti hawt :)
    rasa touching lah baca ni sys hanis ;')
    rasa macam nak cari lelaki tu *tiba2

    ReplyDelete
  60. oohh hanis, skang laki tu msti jadi a lucky guy kan?? heee plzz continue dear..
    pedulikan kate2 org len tu :)

    ReplyDelete
  61. awww, rasa berdebar2 baca entri nie >.< can't wait for ep 2!! Hehe

    ReplyDelete
  62. ^_^...whoa!!!best story..ni..
    sila sambung ea...^_^

    ReplyDelete
  63. hahaa comel je cerita..cepatla smbg tak sabar nak baca ni..pedulikan orang nak ckp apa,padahal diorg gak nak tahu cerita cinta you tu..

    ReplyDelete
  64. cinta monyet..
    hahah
    those days..
    mesti gelak2 bile igt balik

    ReplyDelete
  65. hahaha..boleh tak nak gembira?
    sbb stalk blog hanis hari2, jadi ingat baju yg hanis pakai, entri yg mana, situasinya mcm mana.. :D

    btw..sy xpernah merasa cinta monyet, walaupun sekarang xkahwin lg, tp hrp2 cinta sekarang cinta manusia, bkn cinta monyet.. :p cepat sambung ye hanissss.. :)

    ReplyDelete
  66. lorh baru nak feeling...

    beruntungnya lelaki ni !!

    ReplyDelete
  67. Huh..cpat sambung. dh x saba nk tau kisah selanjutnya ;)

    ReplyDelete
  68. nk lagi.dan lagi.dan lagi.nk tengok gambar dia sekali hahaha

    ReplyDelete
  69. sila sambung sebelum saya cari pakwe lama awak suruh sambunkan cerita.*tumbuk tapak tangan

    ReplyDelete
  70. waiting for u to update it miss hanis... :)

    ReplyDelete
  71. #nowplaying taylor swift - love story :p

    ReplyDelete
  72. hahah...potong setim la hanis nih cepat sambung citer nak baca nih

    ReplyDelete
  73. Sementara tu, kita layan trailer ni kejap,

    Movie terbaik sepanjang zaman...

    http://www.youtube.com/watch?v=BymeLkZ7GqM

    ReplyDelete
  74. bersambung..??

    komfem nangis jap ni..haha..teringat kisah lama dlu :p

    http://kuatmerayau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  75. hahahaha! sumpah lawak kak hanis. terbaik lah family tak kasi dating. :D

    ada sambungan pulak tu :)

    ReplyDelete
  76. bahahahahhahahhaha
    muda2 da lepak canai eh.air mil0 dia sedap :P

    ReplyDelete
  77. hohoiii..
    ada sambungan pulak.. cepat2.. :)

    ReplyDelete
  78. yehh i know him..hehhe.cpt2 nk taw cte slanjutnye hoho

    ReplyDelete
  79. “Huk aloh, kau apehal tak pandang, aku budak baru kat sini, pandang ah bodoh”--> hahahahahahahaha~ (hanya mampu tergelak)

    ReplyDelete
  80. haha. Tingkatang lima. Lambatnya.

    ReplyDelete
  81. wah, google listed Hanis Zalikha as faster rising people on google search Malaysia!!

    http://www.adoimagazine.com/newhome/index.php?option=com_content&view=article&id=6449&catid=1&Itemid=5

    check!

    ReplyDelete
  82. “Huk aloh, kau apehal tak pandang, aku budak baru kat sini, pandang ah bodoh”

    word yg paling hujung tu mmg tak bole blah.. =D

    ReplyDelete
  83. eh dah pilih tajuk ke..baru nak mengharap...

    ReplyDelete
  84. sambung plak dah.......

    cepat cepat sambung,,tak sabar nak tau...

    adakah hanis bercinta dengan monyet?? jeng3!!!!!!

    ReplyDelete
  85. Hanis, cekidaut. Love u lah!

    http://www.ohbulan.com/10-selebriti-paling-popular-di-malaysia-google-top-searches-2010/

    ReplyDelete
  86. wah! bersambung pula hihi..cepat2 sambung =)

    ReplyDelete
  87. potong stim btol..jelesnya dgn org tue..hee

    ReplyDelete
  88. shit.. u made it interesting.. serius tertanye2 "ape jadi lepas nih?" demmit!

    ReplyDelete
  89. alahaii. bersambung la plak.. -.-"

    ReplyDelete
  90. ohooo...cinta monyet.....tetiba teringat zaman hingusan dolu...dolu...hahhahah!!

    ReplyDelete
  91. wahaha..best2! pengalaman jd budak baru mmg best! tp jd blogger baru x best..sbb x hot..uhuk3 :(

    ReplyDelete
  92. Pandanglah bodoh ;p haha. lucu seyh.

    ReplyDelete
  93. WEH HANDPHONE LG KAU TU WEH YANG MENU BILA NAK DIAL NUMBER ADALAH KAPAL TERBANG KELUARKAN ASAP FUH CANGGIH DARI BB KAU YANG TIAP KALI NAK BLUETOOTH TAKBOLEH SO KENA MMS OK BYE

    ReplyDelete
  94. Hey girl, I just found your blog. Rasa loser gile! haha

    anyway, You and him were madly in love back then! One of the cinta monyet yang i tak pena lupa, hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!