Wednesday, January 5, 2011

KEMBALIKAN KUASA SAYA!


Mengakulah. Kita semua tamak haloba. Kita semua demanding. Kalau kita nak sesuatu, kita nak waktu itu juga, dan di tempat itu juga kita nak. Sebab tuh ada yang letak TV dalam bilik air. Letak fridge tepi katil. Letak charger Blackberry dalam kereta. Kita nak buat banyak perkara dalam satu masa. Kita manusia sibuk. Kita bergerak mengikut arus pemodenan. Kalau boleh challenge contestant Jangan Lupa Lirik, nak tengok siapa lebih hafal, sambil kita shampoo rambut, kenapa tidak? Kalau boleh capai ice cream masa tengah baca novel atas katil, kenapa tidak? Kalau tengah drive dekat roundabout sambil charge Blackberry dan tweet, kenapa tidak? Okay itu meh I bagitau kenapa tidak, sebab kau taknak terbabas. Tapi dua contoh sebelum itu fikirkanlah, kenapa tidak?



Kita kena efisyen! Kita kena pilih alternatif yang akan menguntungkan kita! Menguntungkan kita dari segi masa dan tenaga! * nada ketua kampung *

Yaaaaaaaaaaaaaaa! * nada orang kampung berkumpul depan surau *



Kalau kita boleh record satu (atau dua) show sebab nak tengok cerita pilihan di channel lain, kenapa tidak?! Kalau kita boleh pause rancangan TV, sebab nak terkincit, kenapa tidak?! Kalau kita boleh install Astro PVR yang mampu buat semua itu di rumah kita, kenapa tidaaaak?!!

Oh itulah ceritanya sebenarnya. Nak pum pam Astro PVR. Keh keh keh.















Tiada lagi berebut dengan adik-beradik serta ibubapa apabila dua channels boleh direkod sewaktu menonton channel pilihan orang lain.



Ingat tak iklan comel satu keluarga berkepala butang remote control di atas? Kita sedang bercakap tentang itu sekarang if you haven't noticed. Siapa belum upgrade to ASTRO PVR, marilah saya basuh otak masing-masing, supaya terpengaruh nak sebijik ASTRO PVR gak kat rumah.




KENAPA ASTRO PVR BEST?



1. Boleh rekod rancangan TV. Macam dulu masa kecil, kitorang selalu rekod Senario pukul 9 malam sebab sekeluarga keluar dinner and Senario used to be so funny! Sejak guna Astro dah lupa perihal merekod nih semua sebab ada shows yang dia ulang balik, so tunggu jelah ulangan. Tapi kadang-kadang show yang repeated pun terlepas, rasa macam takde rezeki je. Now, it's good to have that power (to record shows) back, thanks to Astro PVR.



2. Boleh play, pause, stop, forward, rewind, atau slow mo. Oooh especially kalau tengok bola, team kau score ha boleh lah slow mo banyak kali goal tuh, nak bagi repetition of IN YOUR FACE effect kepada penyokong team kalah. Atau tengok Forlan buat iklan shampoo banyak kali sebab admire bouncy hair. Forward button juga harus diberi credit sebab dah banyak savekan masa dengan forward scenes yang tak senonoh / tak best / buat suspense aje!




3. Boleh record bukan satu channel extra, tapi dua channels dalam satu masa di mana kita tengah tonton satu show. Jadi 3 pihak dapat bergembira di sini.



4. Storage besar gabak nak simpan recorded shows. Hard disk dia 500GB.


Itu antara features dia yang saya pilih paling best, ada lagi few others. Tapi ASTRO PVR memang membantu hidup sebab rasanya semua selalu alami sistuasi di mana dalam satu masa tuh (especially lepas adik FINALLY habis tonton Hagemaru), takde satu hape nak tonton padahal ada 100 channels asyik tekan remote tukar-tukar channel. Bazir masa tukar channel je. Tapi dengan ASTRO PVR, happylah sikit that everyone boleh enjoy their own TV time bila masing-masing dah rekod show yang nak tengok. Kalau orang yang kerja 9-5 like my sister, Kekna, lagilah will find ASTRO PVR sangat convenient.



Kalau anda dah mengidam, I know a way you can get it for free! Tapi sebagai hadiahlah, takdelah tiba2 free-free orang Astro dingdong rumah terus bagi. Kenalah take part sikit dalam contest dia. Caranya:




- 2minggu sekali, potpet pasal Astro PVR dalam belog anda. Ini semua berlaku dalam 8minggu (kena sangat determined kalau nak menang).

- Dalam jangkamasa ini juga kena tweet 8 kali dan update Facebook 8kali berkisarkan Astro PVR. Secara kreatif ya, kalau tak kena unfollow dan unfriend bahaha. Lagi ramai orang comment, reply dan RT, lagi cerah peluang anda.



Kalau nak join lawat link ini , dan komen di situ ulas macam mana ASTRO PVR bakal mengubah hidup anda. Komen tau supaya semua entri boleh diadili (melalui link komen anda). Kalau tak mampuih hang berbuih mulut sorang2 pasal Astro PVR, takde siapa kisah rupanya LOL. Dan make sure anda memang dah sedia ada akaun Astro!








Itulah mekanisme yang bakal menempatkan sebiji ASTRO PVR di rumah anda DAN JUGA PERCUTIAN DI SUTERA HARBOUR KOTA KINABALU, 3HARI 2MALAM
o.0

102 comments:

  1. dapat komisen tak promote astro ni ? kah kah kah

    ReplyDelete
  2. mahal sgt la nak kena byr sbulan. tak mampu lg. nk kena tunggu ada follower seramai hanis dulu kot br mampu. huhu

    ReplyDelete
  3. comel je button button remote tu :)

    ReplyDelete
  4. support kamo..yosh! hehehe....

    ReplyDelete
  5. astro pvr sama ke dgn astro byond? hmmm

    ReplyDelete
  6. oo kt rumah ade decoder beyond ni..tapi tak amek tau plak..eh same kan beyond dgn PVR ni..tgk gmbr cam same je..blk rumah nak godek2 lah

    ReplyDelete
  7. hurm memanng bes leh record cite peberet..xdaya asik nak kene berebut remote tv je xkan sampai nak kena beli tv bebanyak la kat umah..

    ReplyDelete
  8. wow.. klu menang mmg best la kan.. tp umah I x pkai astro beyond la plak...

    tapi ape-ape pon wish u gud luck.. kire nye pasni U byk wat cte psl astro la kan.. ngee...~

    ReplyDelete
  9. promote astro maaa....bestnye jd hanis...keep up good work baby!! makin cun evryday.... :)

    ReplyDelete
  10. ha...nmpk semangat nak menang ni cik nis..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  11. wah mcm besh je. kalau tukar terus takleh ke. kena gk join contest nih? hehe

    ReplyDelete
  12. haruslah astro amek anda sebagai duta..

    ReplyDelete
  13. OMG .. Got Kimora Lee here. i love Kimora very much. Eh .. lari topiksss. Sori Hanis. hihi ..

    ReplyDelete
  14. dah ada! takde berebut ngan laki nak tengok bola pas ni, hahahha! :)

    ReplyDelete
  15. astro PVR? tengok priview macam best tapi mesty mahal kan? urmmm~

    ReplyDelete
  16. hahaha pertahankan kuasa tu kalo dh dpt~

    ReplyDelete
  17. nk pasang astro la nnt..berminat lak bc entri hanis zalikha ni..hehe

    ReplyDelete
  18. gudluk k ! konfirm leh menang punye ! hee

    ReplyDelete
  19. gudluk k ! konfirm leh menang punye ! hee , silap2 diorang panggil u jadi duta ! ngee

    ReplyDelete
  20. ohhh bestnyerrr!haha. tukar2! hanis da pengaruh orang nih! hahaha

    ReplyDelete
  21. hanis berbakat jd promoter..he2
    nk ugak Astro PVR..!!!anak sedara asyik tgk chanel 611 bile dtg cni..aduyai..

    ReplyDelete
  22. wah,,bestnya kalau ade Astro PVR:)
    kat umah ni cuma ada yg biase punye je..
    Tak rmai nk tgk tv,so..xde la berebut2 sgt..

    gudluck to u kak hanis..
    moga dapatlah adiah ni ye:D

    ReplyDelete
  23. Astro..macam-macam ada... sekarang ni banyak kemudahan yang ada dapat membantu kehidupan manusia dengan lebih selesa lagi.

    ReplyDelete
  24. malangye sy student tak duduk di rumah.. kalaulah kat dalam bilik ada Astro PVR beserta Tv kan bagus.. :p

    ReplyDelete
  25. waahh patut laaa panjang ceritanya pasal Astro PVR. taking part la nie . . . i beat u ble win la if u rajin tweet pasal this Astro PVR. lol

    ReplyDelete
  26. part sutera harbour tu mmg best btw, beserta langganan PERCUMA setahunkah??

    ReplyDelete
  27. waa...

    dengan astro pvr

    tak payahlah nak berebut tv lagi

    ;)

    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. pam pum pam susah jugak nak melawan HZ ni kalu masuk...xder la harapan nak menag...hahaha

    ReplyDelete
  29. tapi kak cik hanis, sejak kebelakangan ni, rasanya dah semakin kurang rating org tengok tv..

    tapi tak tahu la..sebab kita kan tengah belajar..mane nak semoat tgk tv..tgk blog aje..huhuh

    ReplyDelete
  30. menarik an! teringin ada satu~ huhu






    http://hanyacomot.blogspot.com/2011/01/if-i-were-green-hornet.html

    ReplyDelete
  31. gempak ah kalo ada sebijik kat umah.haha :)

    ReplyDelete
  32. HZ , nuffnang byr HZ eh buat entri iklan ni ?

    ReplyDelete
  33. hanis pon leh join gk ek? igtkn berkecuali..~

    ReplyDelete
  34. kalo kaki tv nie memang best la guna astro pvr, bole record anytime. scr jujurnya, astro biasa pon dah memuaskn, rancangan dia pon brapa kali ulang. lain la kalau org tue doit banyak kan:)

    ReplyDelete
  35. wah pomot2..huhu.. malangya family sy xde astro....

    ReplyDelete
  36. ok..da pasang pvr tok staff price..
    tp pvr best wooooooo...
    tak tipu punyer

    ReplyDelete
  37. mula2 wa baca, wa tertanya2 apalah yang lu nak bagitau ni..hebat kemain lagi 'intro'nya..
    rupa2nya nak promote astro!:D!

    ReplyDelete
  38. EHHHHHHH MASUK LAH PERTANDINGAN NIH KORANG! I TAK MASUKLAHH! I REVIEW AJER. MASUK TAUUUU :P

    ReplyDelete
  39. ISHH.. KAN BEST KALAU HOSTEL BOLEH BAWA TIBI.. SOBBSOBB :(

    ReplyDelete
  40. moral story nye, xde duit \, xde kuasa agaknye...

    ReplyDelete
  41. Ohhh~ Ada udang sebalik batu rupanya entri kali ni. Hahaha :D

    Kompem Hanis dapat nnt. InsyaAllah AMIN!

    http://shagcomot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. tnya Astro, bayar mahal,(naik ikut suka) keanpa banyak iklan???

    ReplyDelete
  43. HAHAHA..promote astro plak dy. ingat ape td..heee..

    ReplyDelete
  44. hanis dont do too much adverts..

    ReplyDelete
  45. saya sentiasa tergoda dengan pujukan, bebelan hanis tp..tp..tp...rumah saya xprnah pkai astro la..very the tercorok dlm kemodenan..haaa

    ReplyDelete
  46. best nye..thanks 4 the information hanis..

    ReplyDelete
  47. hanis..terangkan kat my mother..hari 2 die tanye ape astro beyond ni..tp macam kurang diajar je klu cakap mak pegi la bace kat blog hanis zalikha..hehe

    ReplyDelete
  48. ade buat entri pasal u..kalau rajin tgok lah..huhu

    ReplyDelete
  49. siyes..mmg suke tgok iklan family pvr tuh..cumel jew

    ReplyDelete
  50. gua ade amek gambar lu untuk entry pertama gua.takpe en?

    ReplyDelete
  51. Astro yang astrok..
    hujan oh hujan kenapa nko turun..
    macam mana aku tak turun...
    piring astro banyak sgt..
    piring astro banyak sgt..

    tq atas info yg clap clap clap..
    harapan supaya astro boleh settle masalah ngan hujan kat area aku ini baru aku tukar astro crv terbaru tu..

    ReplyDelete
  52. paid? or honest review? hehe, bilelaa nak dapat pluang disuruh tulis review camnie..

    ReplyDelete
  53. sama dengan astro btond ke or baru lagi dia tmbah PVR kat belakang? sama ke tak sama ke tak sama ke tak? jawab hanis...hehe

    jemput ke blog saya..
    http://www.cemmameowz.blogspot.com/

    dan selamat kembali ke sekolah :P

    ReplyDelete
  54. hahaha..tahniah for you cik hanis.. determined kan siap promote2 bagai.. sungguh berharap anda..heehe.. semoge anda menang!^^

    p/s: nanti la hupgrade astro itu..^^

    ReplyDelete
  55. tapi seriyes Hanis, bila kte tgk Kimora kat astro kan,kte teringat kat awak la..ade iras sket2.hehe..

    ReplyDelete
  56. aaww man... iklan lg. pagi2 igtkan nk dpt semngat baca blog hanis sblm p kelas, tgk2 iklan plak. damn.. dh ar arsenal seri. dh ar. xjadi la p kelas, hanis punya pasal. haha..

    ReplyDelete
  57. * lagi banyak duit, lagi banyak nak dibeli.
    * bik hamis memang b'bakat. selalu part-time promoter mase cuti sekolah yek?

    ReplyDelete
  58. eh, hanis juz review rupanya..

    ingatkan j0in..hehe

    kalau hanis ikut ni cnfrm menang..hehe

    ReplyDelete
  59. Dah sebulan lebih pasang.

    Masih tak boleh tengok lagi.Sistem pendaftaran bermasalah katanya.

    Letih dah nak call.

    Givap gila'oink-oink' lah!

    ReplyDelete
  60. terpengaruh jugak dengan kak Hanis nieh . ngee ~

    ReplyDelete
  61. ada hajat tapi bukan sekarang =P

    ReplyDelete
  62. Cambest je.. tapi nak kena jadi famous dan 'berwang' cam Anis dulu kot baru terpikir nak layan astro ni kat umah.. ;D

    ReplyDelete
  63. abes tu, boleh ke kalau nak forwardkan news?leh kite tau news esok kan?

    ReplyDelete
  64. astro dah buat.. proton, celcom bila lagi?hehe

    ReplyDelete
  65. jum memeriahkan lagi dunia blogger malaya. kalau bukan anda, siapa lagi?

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_153924814660532&ap=1

    ReplyDelete
  66. hahahha XD
    knape ade kimora tuh..
    saye suke gile tgk show die tuh..haha

    ReplyDelete
  67. hehehe...best baca dari atas sampai bawah..hihihi :D

    ReplyDelete
  68. suka2 iklan nih kat tb...sgt shumell

    ReplyDelete
  69. suka2 iklan nih kat tb...sgt shumell

    ReplyDelete
  70. Hanis, suke sgt dgn background hitam baru ni. Mana nak dpt yer..memang cool.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!