Friday, January 7, 2011

Get Sexy In Amsterdam


Dah agak, dah agak, dah agakkk ada di luar sana yang risau resah-gelisah gundah-gulana bila saya bermalam di rumah anak bujang sampai bermalam-malam. Kihkihkihkih. Hoi saya tergelak kecil lah, bukan mengilai.



Bukan nak perlekehkan keraguan semua, tapi tapi tapi kihkihkih, itu Nabil kot! NABIL! Bangbil I tuh, dah macam air yang dicincang tidak akan putus kalau SYABAS tak putuskan. Bak kata Spongebob kepada Squidward, "We're like brothers, only closerrr". Sebab itu ia jadi kelakar. Ibu bapa yang cadang saya duduk rumah dia sebab dia boleh jaga saya. Daripada tidur hotel?! Hotel?! Pikir2kanlah.. Lagipun lupa nak bagitau, Siti pun tidur rumah tuh sekali (sorry Fiz, I panggil you Siti kat sini supaya pembaca paham ada kaum Hawa lain dalam rumah Nabil masa tuh. Kalau panggil Fiz macam unisex).



But......... me and Nabil did go* to the Reproduction Museum. LOL.


I wore my Man Utd sweater, a pair of jeans, my ear muff and a neck warmer because we checked the temperature and it was 1'C in Amsterdam. That's not too cold for me. Kesian Nabil, throughout my stay there he had to explain countless times to his friends and family yang I tahan sejuk dan tak perlu pakai tebal.


Aunty Yolanda being a sweetheart that she is, insisted supaya I pakai Falinda's winter jacket but but but nanti panas -_-





Nak jugak kan.




Took the train from Rotterdam to Amsterdam. So excited!






Here we are! Can you smell Amsterdam?





In front of the Reproduction Museum. Why am I doing this post? Because I want you to save your Euros and not waste it here k? Whatever there is in this post, more or less cenggitu ler.





So... this is what it's like inside.





Mata Hari. Gambar background tuh, masa dia kena tembak, seramlah gambar camtu.




Please enlarge and read her history. What she originated and how she was killed sebab ingatkan dia German spy, kesian.





Heh. Hai mak T_T



AND WHY AM I IN THIS PLACE WITH HIM?! Sorry Nabil, it's just that I don't know when else will I be in Amsterdam so I hadddd to drag you in here T_T






Sedap cake.




Cantik orang dolu-dolu pakai untuk suami!




Banyak history-history dari serata dunia.




Cover dia leather. Illustration dia Kama-Sutra inspired. Baiklah.




You! Look what you've done nowww to generations after you!





They had different positions drawn onto daun terup.









Kau nak lawan pose dengan dia ke apa? Keluar sekarang.






Kalau nak mai gak, mai lah dengan hubby. It's like 4 tingkat ke apa tah weh, banyaknya kau nak tunjuk pasal proses semulajadi manusia.







They even had a Red Light District during the olden days mock up. Rows of rooms with sexy workers looking out the window.





Red Light District? How can you not go there kan?! Dah lah tatau bila lagi I nak sampai Amsterdam. Jom Nabil jom Red Light District.


















Pretty exciting alright.






Paling sedih I wanted to go to the Torture Museum tapi tak sempat sebab NABIL TAKTAU JALAN. So we ended up shopping. Typical Malaysians... Next entry is on shopping!

116 comments:

  1. keluar kedai kopi amsterdam masih steady

    ReplyDelete
  2. oh yana tak pg pun reproduction museum dlu sbb my aunty dh warning awal awal tak best. end up, we just walk along Red Light district. but kena cover mata sbb jalan dgn parents skali. HAHA.

    gosh, i miss amsterdam!

    ReplyDelete
  3. pakwe makwe ke korang ni ? heehee mcm sweet semacam !

    ReplyDelete
  4. bestlah....part jalan2 ni beri semangat nak kolek duit banyak2 jugak...hehehe

    ReplyDelete
  5. haha lawak you point out the 'dresses' women used to wore for their husbands. cool place ;D

    ReplyDelete
  6. WOAAAAA... YUYU BACE PON, YUYU RASE DAH KAT SANE. TAK LEH JADI NI. NAK KENA KUMPUL DUIT JUGA. G SANE NEXT YEAR!..

    ReplyDelete
  7. Haha I've been there before too. But not so exciting kan? A bit boring if you ask me.

    But but but ... cantik jacket Nabil. Nakkkkk!

    ReplyDelete
  8. They said that it is the only place in the world that you can smoke pot legally. Right me if I'm wrong...

    ReplyDelete
  9. Pakwe makwe?? Eeeeeeeeeeeeee :P

    Hahaha a bit boring, true!

    ReplyDelete
  10. nk ikut...smpai ati g amsterdam xajak..huhu

    ReplyDelete
  11. Wahh..interesting..the picture looks nice..sure penat kalau jejalan

    ReplyDelete
  12. red light district...huhu.. sex museum tu tak try masuk lak time gi dulu. museum wax madamme tussaud tu pn kena beratur pjg. last2 layan kentang goreng je. amsterdam mmg best tp weather dia agak depressing

    ReplyDelete
  13. suka lah...jaket nabil tu lawa....kan best kalau HZ minat Liverpool

    ReplyDelete
  14. yes, tipikal malaysian, end up ngn shopping..bestnyer amsterdam!!!!

    ReplyDelete
  15. hye hanis....:)
    bestnye..sy0ok betul tgk gambar2 2..nak pegi jugak laa...!! hehe
    okay,kena kumpul duit byk2 dulu..kihkih

    ReplyDelete
  16. fuhhhh.....lega..hehe..

    lawa wei sana...demmm

    ReplyDelete
  17. jonet masa pergi ams siap pergi show kat red light district tu. lg over kan. dia kata bila lagi nak pergi kan. sanggup bayar 30 euro nak tgk show. ngeh.

    ReplyDelete
  18. wow bestnya...teringin nk pergi...0o..tidak kena kumpul duit byk2 la dulu kalau nk pergi wuwu

    ReplyDelete
  19. wahh, nk pegii jugakk for the next trip..;) sis haniss mmg cun in every way u wear!!!:)

    ReplyDelete
  20. wahhh.. best betol kann..

    cam lawak je.. muzium cmtuh pon ada..

    haishh..

    ReplyDelete
  21. oh kesiannye Mata Hari tu,ermm..

    btw..suke lah tgk u dgn bangBil tu..hehe...mcm buah pinang dibelah kapak...hikkss

    ReplyDelete
  22. hhaha..biase la tu hanis..mentaliti orang Melayu..that's why u kena mention terang2..dorang kan memang suka timbulkan spekulasi..

    ReplyDelete
  23. Try to mix mushroom and purple haze. Then you'll be 'there' in no time. The red light district is a bit overrated. Its all business there. We need intimacy

    ReplyDelete
  24. terbaiklah dapat pegi jejalan kat Amsterdam :)

    Seronok tgk gambar Hanis kat sana

    ReplyDelete
  25. Perasaan sgt jealous sgt tinggi sekarang...tolong jangan post lagik pasal jalan2 makan angin ye cik hanis zalikha...hehehehehehe...
    teringin nak pergi jalan2 makan angin mcm ni..dpr gi amsterdam....so demm...

    ReplyDelete
  26. what's amsterdam smell??..sweet?? choc??..hhaha

    ReplyDelete
  27. bagus ler hanis,, suke museum2 nie..kalau akak.. konpem menguap 80x.. huahaha.. tak menghargai history langsung ahkak nie..
    entry shopping ai like.. copek sket.. hihi

    ReplyDelete
  28. pe kata gmb matahri tu tukar dengan hanis??? hahahha !!

    ReplyDelete
  29. heheh macam kat rumah ripleys kat genting je?

    ReplyDelete
  30. Hail to HZ coz u're Red Devils fans!!

    ReplyDelete
  31. Kat negara ni pun sejuk jugak, tak tahan sejuk.... dah banyak hari dah hujan tak stop-stop. Kalau duk kat luar negara mati beku lah jawapnya

    ReplyDelete
  32. wow..hanis fan MU eh..hehe like me lah..anyway best museum ni kan..mcm2 ada

    ReplyDelete
  33. museum tu nmpk boringg. hehe. anyway, nabil dgn u is a not bad to be/might be/never be ehem2. haha.

    ReplyDelete
  34. tak cakap nak pegi. kalo tak bole tunjukkan. HAHA !

    ReplyDelete
  35. ecehhh minat MU ehhhhh...
    marah je Nabil tuh,how come jadi tourist guide xtau jalan ..hehehe

    ReplyDelete
  36. suker tengoh hanis dan nabil.. u alls sweet freinds.. muker u alls samer lah... cam ader jodoh jer....

    ReplyDelete
  37. u both look sweeeettt sgt lah .. seriously oke ! :)

    ReplyDelete
  38. hanis... you both are great couple ever..

    ReplyDelete
  39. besh2nyer Amsterdam!
    u r soo georgeous....:)

    ReplyDelete
  40. wow..beznye g sana...nak pg jugak laaa...tp xde tour guide laaa...
    haha..

    ReplyDelete
  41. nak ikot jejak langkah hanis a cenggini. hehe.

    babe, u are my idol.

    :)

    ReplyDelete
  42. hai hanis..xde kaitan dgn amsterdam,tp pasal sweater u pakai.. u fan Man Utd ker? kalau yer..I LIKE :D

    ReplyDelete
  43. alorh...best ouh jalan2 kan....wink2~~~

    ReplyDelete
  44. Advise given. Noted.Hope can drag hubby, buat lawatan sambil belajar..hehe

    ReplyDelete
  45. waaa..seronoknye.. bile la bleh ke sane..ngee..
    btw, nice picture:)

    ReplyDelete
  46. sgt berinfo...suka tgk gmbr u kat sana, cantek sentiasa. :)

    ReplyDelete
  47. wow!! so nice k.hanis. nk pergi jugak!!!

    ReplyDelete
  48. best nya..

    anyway, makaseh sudi share histry2x N view kat sana >.<

    snap bnyak2x lagi yew hanis, nnti b0leh share kat kami x.x

    ReplyDelete
  49. best nya!

    yaaaa,hanis & nabil mcm sepadan.
    ^^

    ReplyDelete
  50. first time drop komen.selalu jd silent reader aje. :)

    ReplyDelete
  51. wah!! nak pegi gak!! so jealous!
    takpe..
    tengah kumpul duit untuk backpacking in europe end of this year.. hehe

    ReplyDelete
  52. waaaaa..bestnye...
    bile la agaknye dpt sampai sne, cik hanis xnak ajak same ke?hehehe

    ReplyDelete
  53. menarik jugak tempat tue:) lg best kalo bawak doit byk2

    ReplyDelete
  54. YA ALLAH JEALOUSNYA AKU, KALAU AKU BAWA KAU MERONGGENG KAT SHAH ALAM *tmpt aku study, nak jugk, takleh beat nabil kat germany lah kan*, aku bawa kau ke muzium shah alam ok bye

    ReplyDelete
  55. wow ! nampak best . blrrrr .

    ReplyDelete
  56. wowww,bestnyaaa travel! kak hanis memang tough ah travel sensorang.bagus nabil ni,boleh buat suami kehkehkehkeh

    btw,sy ade tulis entri pasal akak.kalau ade masa drop by lah yee ;)

    http://yourvinylmonster.blogspot.com/2011/01/hebat-sangat-ke-hanis-zalikha-fatin.html

    ReplyDelete
  57. korang couple ek? tak?
    COUPLE COUPLE COUPLE!!!
    SAYE SUPPORT!! :D :D

    ReplyDelete
  58. Wahh!! Bestnye g sane..AmsterdaM!!omai omai, shukee!!T E R I N G I N ! !

    ReplyDelete
  59. nice place! wish i could be there one day! *finger cross*

    ReplyDelete
  60. sorang adk nabil nama zalikha kan??sweet kan..haha..percaya hanis!pernah ada kawan baik lelaki zaman sekolah..terel betul thn sejuk..padahal takde lemak..;p

    ReplyDelete
  61. Kiut kapel!! hikhikhik...ngaku je jgn segan2 k...hahaa

    ReplyDelete
  62. hanis, thanx for your sharing pasal trip ni :)

    ReplyDelete
  63. wow. nice yah! nway, both u look sweet~ kalo kapel pun org percaya! ^^

    ReplyDelete
  64. U actually posted about this..cool..nasib censored gambar untuk tontonan umum...hee

    ReplyDelete
  65. Haha..tour guide x bertauliah kot aku...x bawak bendera semua...naik train pon bleh sesat..hee

    ReplyDelete
  66. wah!!! kat mana belajar tahan sejuk?!

    ReplyDelete
  67. nak tengok nabil je masuk sini..muehehehe.hi bang bil

    ReplyDelete
  68. amboih2.asek2 dgn incik nabil.ad ape2 ke?hehe.untunglaaa abg nabil.em best3 pegi Amsterdam.u shud go to Italy! tehee.

    ReplyDelete
  69. adoyai... asal pompuan cun ja fan man u. damn... hahaha... crita lgi hanis pengalaman p sana. best ar.

    ReplyDelete
  70. HAHAHA! the best part in this entry - Spongebob proverb. I could imagine how Squidward's face on that time! :D

    ReplyDelete
  71. Jenis Darah Sejuk tak tahu sejuk.
    x)

    ReplyDelete
  72. babe, best x g red light district? last time i was there, felt like seram sejuk hahaha or jakun lah....they shown up their body juz like that aiyoookkkk dah terasa berdosa plak jalan kat situ hahahha but no camera pleaseee at there...=(

    ReplyDelete
  73. betol2 mmmg cik hanis ni nampak sweet dgn bangBIL tuh hehe..
    amsterdam agak menarek lar..huhu

    ReplyDelete
  74. Wahh....cam best jek....
    winter break nieyh nak g sane laa...!hehe...=)
    but after that ade mid year exam....=.="~~

    ReplyDelete
  75. wah pi amsterdammm....bestnyaaaa...

    ReplyDelete
  76. wah.. bestnya ada repro museum.. boleh meningkatkan produktiviti nih..

    ReplyDelete
  77. wah..selonok jenjalan merata nih ye.

    ReplyDelete
  78. wah..selonok jenjalan merata nih ye.


    belogapasajajadi.blogspot.com

    new entry : ipad case with keyboard..

    ReplyDelete
  79. kat sane pun ade keris juga ke?? wah....

    ReplyDelete
  80. nak tengok red district.

    err, mungkin sebab itu niat nak ke amsterdam tak termakbul. haha

    ReplyDelete
  81. Jaket Nabil tu dah macam jaket geng2 My Chemical Romance... Stylo...

    ReplyDelete
  82. Hi Hanis.
    Ayah Nabil ni. Nabil phone just now... Dia flu ckit, so dia down la today, tido jer. Uncle suroh dia makan vitamin & take lots of fruit juice. Be healthy, sbb next month giliran Aunty & Ika pula pi holiday kat sana.
    From your posting, sound like you really enjoyed the trip. So since u dah kenal ngan Ayah James, Aunty Jolanda & Falinda..next time klau nak travel ke Holland lagi wont be a problem kan...
    Kirim salam kat your parents k.
    Wassalam,
    Uncle.

    ReplyDelete
  83. cik hanis yang kurus... if you dont mind, boleh tak share tips kekal langsing you kat belog i so that i boleh gi europe jugak cantik mcm you jugak :)

    ReplyDelete
  84. hari tu baru ingat nak pakai jaket tu pastu sapu bedak kat muka jadikan costume as gerard way kan...

    ReplyDelete
  85. I really enjoyed the trip, Uncle! Hospitality and warmth sama macam whenever I go to your house :') Truly amazing experience. Memanglah Nabil tuh, demam terus sebab sebok nak ikut fashionable tak pakai baju tebal-tebal. Uncle tengok berapa ramai puji jacket tipis dia. Sukalah dia tuh.

    ReplyDelete
  86. cakap orang...dia tu pakai lagi nipis kot..aku atleast ada sweater tebal kat dalam jacket my chemical romance tu..hee..

    ReplyDelete
  87. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  88. hello bang bil, ahah sorry i never call u like that again :D
    nabil, get well soon.. thanks sudi masuk blog sy.

    ReplyDelete
  89. Haih... Maybe this is how it feels like being in the limelight yah Hanis? I nak pergi jugakla muzium ni! Oh, nak tulis jugak pasal kejadian ni kat blog!

    P/s: Fiz, Fizz, Siti, panggil I Faiz pun takpe

    ReplyDelete
  90. tengok muka hanis dah macam anak patung dah, LOL

    ReplyDelete
  91. Salam Nabil,

    By the way my name is Nabil too (I felt like I'm talking to myself). If u do come to the UK, just let me know.

    Wassalam...

    ReplyDelete
  92. MAK you letak gambar beg kulit tu, bangga ah I! =D

    ReplyDelete
  93. cool..i've been there..
    pict yg xpernah terbayang ade d sana..haha. n the replica of that big "thing"..scary whooaaaa..

    btw..hye there..

    ReplyDelete
  94. Torture museum takde ape sangat lah, lagi kecik dari Sex Museum tu! Dia dekat-dekat Dam Square dah, tapi bawah lagi (kalau dari Centraal)

    ReplyDelete
  95. walopun dah kawen tp museum tu cam scary je. btw, comel hamis & nabil.

    ReplyDelete
  96. please said korang amek weed kat sane.. been dreaming to go there for the weed

    ReplyDelete
  97. betul ke tak sejuk? ke kulit hanis ni kulit gajah gamaknye tu sebab tahan..hehehe

    ReplyDelete
  98. Best tuhhhh dapat jalan2 sampai ke Amsterdam. Tapi kalaulah Flexiroam boleh sampai ke sana pastinya lebih menggembirakan :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!