Saturday, January 8, 2011

Shopping In Amsterdam

First thing I told Nabil when I was unpacking my stuff at his place, "You know what? We're going to be like two sad people on a holiday, we'll be taking turns to be in pictures and can never have photos together, at least not without our big faces up close because I would have to hold the camera up high like a vain person to snap us". And it was downright true.

















Cheerful mode ON. Let's go shopping in Amsterdam! They have few long streets with lots of shops, some are affordable and some are o.O




I don't understand this, myself. Kaki kanan dan kiri tak coordinate dengan each other. Sorang nak jalan terus, sorang nak stop. Mendajal pose tuan dia. Anyway, this is the street!






This is H&M? River Island? I forgot. You might think Imma go crazy in here and buy stuff for myself, and that's where you're wrong. AHLI KELUARGA DAH BUAT LIST NAK KIRIM APA, SEKARANG DALAM KEDAI NIH KAU CARIK BLAZER KERJA UNTUK KEKNA. Baiklah *nada Cinderella*.





Kena kerah dengan adik sendiri yang selit surat dalam luggage.






Ini semua berangan jer. Takde masa nak try nak beli pun.






I love this picture! Do you get this picture? Because SOMEONE doesn't.





Now, the real business. Shopping for the kids! Ya, salah seorangnya yang tulis surat tadi.


Kids also got H&M so cute! I went crazy.














Sampai dah bukak2 sweater. Harga semua konon murah, dahlah malas nak convertkan darab 4.2.





Semua kedai extended operating hours till 8pm sebab it's the sale after Xmas. 8pm jer?! Memang perlukan 3hari kat sini.





Pastukan sejuk, kiter nak terkincit. Pusing cari toilet lama gila. Finally jumpa toilet ini.






Bagus.



Jadi kalau kat shopping street dan rasa nak kencing, sila masuk kedai mahal 4tingkat. Bila pegang satu baju konon nak beli supaya boleh guna toilet tanpa rasa bersalah, rupanya 300 Euro hew hew hew.







Dahlah taknak lama-lama kat sini, nanti rasa miskin.




Nak resume balik shopping masa dah tak mengizinkan. Sedih gila, dapat beli apa jer. Then, pergi florist sebab I wanted to get something for Aunty Yolanda. Yelah takkan duduk rumah dia satu malam selamba badak jer tangan kosong.




I wanted to get 50 tulips for like 7.50 Euro jer!!!!!!!!! Then Nabil hesitated sebab 50 tulips banyak sangat dia kata. Should've teruskan je beli, bila ingat balik it's so worth it, sebab nanti ia akan blossom atas meja makan Aunty Yolanda, sigh sigh. I made him go to the flourist juga the next day before going back to German. Tapi tak dapat dah 50 tulips tuh :(







Before going back he wanted to grab dinner, tapi I malas nak makan berat sebab Ayah James dah preparekan dinner the bomb untuk kitorang. Jadi makan fries yang famous kat situ. Lama beratur.







Eating it on the train. Tengok tuh, exhausted gila.





Asal kau annoying, tak exhausted? Dahlah ambil barang shopping I untuk posing -_-




I bought something for myself :')







Dan yang lain nih bukan untuk kau yer, Hamis -_-




We did more shopping (sebab ada lagi ahli keluarga punya kiriman kasih yang belum terbeli) throughout the trip, tapi kalau rajin baru boleh buat entri on shopping again. Kalau malas, nak buat entri pasal House Party!

102 comments:

  1. bestnya shopping. time winter n spring mmg best utk bergaya. xperlu malu2 nk berjaket lawa cm nabil tu sbb tu mmg keperluan. kalau kat msia, nnt org cop 'biar panas asal bergaya' lak. huhu

    ReplyDelete
  2. wahh,bestnye shopping...teruja plak tgk gambr...haha..:)

    ReplyDelete
  3. hi dik nis, moning..ada entry pasal kamu.

    :)

    http://yuyul-a-l-a.blogspot.com/2011/01/bukan-hanis-zalika.html

    ReplyDelete
  4. wah! seronok nye...
    bestnye dapat jalan2 kat sane ek..hehe

    ReplyDelete
  5. sory dear, yuyu dah betulkan.

    btw tq so very much for visiting.

    hanis ni cool la.

    proud of you!

    ReplyDelete
  6. wahhh..syoknya shopping2x kat sana...

    suka tengok...

    ReplyDelete
  7. thanks cik hanis upload gambar yang buat readers seolah-olah kat amsterdam.

    p/s : hope 1 hari nanti akan sampai sana jugak. :)

    ReplyDelete
  8. ish!!! terasa miskin. itu yg malas kalu nak shopping kat negara yg lagi maju dari kita...

    ReplyDelete
  9. sebab tu seronok kalu g Indon... tetiba...Wow!! aku kayo....

    ReplyDelete
  10. Wow banyaknya shopping. Sukasuka ! :DD

    ReplyDelete
  11. waaaa..bnyknye shopping...
    bgi yg i amsterdam tu laa..hehe

    ReplyDelete
  12. ohh.rasa mcm nak pergi la pulak.hee

    ReplyDelete
  13. giler kentang!!! banyak nye hanis shoping :p

    ReplyDelete
  14. wahh,..,

    cooll.. dats da best part bila leh shoping kann.. uhuw2

    ReplyDelete
  15. bestnya.... nk p jgak..
    untung awk dpt p sna...mest bez giler shopping kn...

    ReplyDelete
  16. I envy you so much!!! hahahaha XD nak sikit souvenir (:

    ReplyDelete
  17. nice..casing I amsterdam pon sweet!!bestnye g Holland!

    ReplyDelete
  18. salam..
    ermmm..bestnya
    shopping di luar
    negara..kabarnya
    murah lagi dari
    di sini..kena tax
    tak di airport?

    ReplyDelete
  19. wow ! bestnye shopping .. cover i amsterdam tu semart la ea ..

    ReplyDelete
  20. http://thelittlesyudsays.blogspot.com/2011/01/hot-blog.html

    okay, i have followed you :) em , check out this link . special entry for you . promoting your hot blog , sis :)

    ReplyDelete
  21. gambar tu rasenyer saya paham...
    cam laki tu peluk hanis kan?

    ReplyDelete
  22. hahah !muntah2 tergelak time baca,,, "xnak lama2 kat sini, nanti rasa miskin" .. HAHA !

    nak baju kitty tu hanis,, boleh la boleh la,, ngeh3

    ReplyDelete
  23. still marah pasal x belikan tulips tu ke..hoho...letak gambar aku candid slalu mesti muka tua kan...owh 10% ada baju aku gak..ye kaw shoppink 90% skang..

    ReplyDelete
  24. amsterdam that is fun...seronoknyer...shopping yang paling best....

    ReplyDelete
  25. hahaha..taknak duk lama-lama, terasa miskin plak. lawak la sis! btw suka r skin HP tuh, i amsterdam..smart gilerrr~

    ReplyDelete
  26. baju yg wat tiket tuk msuk toilet kat kedai mahal tu hanis beli la eh??

    ReplyDelete
  27. wowwwww syiok abez! kalau mcm ni nak gak la kirim k.hanis. na g sane ta mampu;(

    ReplyDelete
  28. best best best! im going there this early march, now dah rasa overwhelmed baca entry Amsterdam you. Thank you for sharing :)

    XOXO,

    Zura.

    ReplyDelete
  29. cantiknya Hanis... bg lah petua cket... hehhehehe

    ReplyDelete
  30. bagus anak kak nani ni, pergi mana2 x lupa keluarga...

    ReplyDelete
  31. seronok nye dapat shopping meriah tak hengat dunia kat sane hanis!

    ReplyDelete
  32. Jangan lupa beli hadiah untuk blogger2 skali ek.

    ReplyDelete
  33. Wah...mane barang yang aku kirim?? Tadak ponn...:p

    ReplyDelete
  34. my god !jealous laaaaaa dgn yg hello kitty punye stuff tuh .nakkkkkkk !

    ReplyDelete
  35. hahaha... gambar kaki pelik tu terbaik. otak dh xblh nk coordinate body dh sbb tgk byk sgt sale kat kedai. pompuan2. hahaha... btw, xfaham la gambar hanis ngn poster laki tu? o_O

    ReplyDelete
  36. wah bergaya sakan..hahah soping x hingat..best jadi hanis

    ReplyDelete
  37. nak smp ke amsterdam xtaula biler. dapat layan pics from u dah ckup terasa ade kat sane!!yeay!!

    ReplyDelete
  38. seronoknya tgk awak bercuti. kat london ni pun H&M murah2. geram2 jer tgk. tp selalu beli ut anak jer.

    ReplyDelete
  39. wow..sgt kewl..ni yg nak masukkan dlm list wishlist entah tahun brape..

    psst : nway nabil sgt cute..kim slm sis..ehehhe

    ReplyDelete
  40. bb cover too sangat menarik. :))

    ReplyDelete
  41. Wahh.. bestnya..
    teringat tempat parking basikalnya, bertingkat-tingkat mcm tmpt parking kerata kat sini...

    ReplyDelete
  42. da nice place to visit....
    u look gorgeous eventhough u r so very tired =)

    ReplyDelete
  43. whoa..tue dah mmg shop til drop..cool pix!

    ReplyDelete
  44. Wahh...bestnye!!
    Hanis...yang gambar kaki tue...gaya posing terbaru untuk 2011 ke??hehe.....=,="~

    ReplyDelete
  45. bestnye dapat g shopping..tapi pandai betul adik tu menyelit nota penting..hehe

    ReplyDelete
  46. budak kecik yang chomel selitkan surat kat dalam beg .. pergh! memang chomel..

    ReplyDelete
  47. Salam...
    Singgah malam dan tinggal jejak...

    ReplyDelete
  48. rasenye klu g sini,strended xdpt blk duit dh abis =(

    ReplyDelete
  49. muke nabil macam jimmy shanley laa. huhu.

    ReplyDelete
  50. ya allah aku benci tengok semua gambar nabil weh, dia makin hensem apa? couple skrg! lepasni nak panggi kau sterdam. no more spongebob. bye sterdam. is that perfume box for me? *mata bergenang

    ReplyDelete
  51. just a piece of advice dear, dont u think somethings are better to be kept private? ur making a circus out of ur life.

    ReplyDelete
  52. salam...nice..dah follow...sinisitu at http://tsarleenee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. banyak gila barang you beli untuk orang lain. haha

    sweet ;)

    ReplyDelete
  54. huhu..amat lah best jalan sn..teringin je nak pego

    ReplyDelete
  55. wahhh bestnya!! teringat kenangan i pergi dublin n london last may! :)

    ReplyDelete
  56. cntik tmpt ni,bila la dpt pegi ni...heheee

    ReplyDelete
  57. aaaahhhhhh... tak tahan dah! nak kena cakap jugak! NABIL tu HANDSOME hokay!Unfortunately, i'm maried!! *macam la nabil teringin kat saye. Muahahahaha*

    ReplyDelete
  58. alahai. korang dua ni comel sgt.klau couple, mmg jd couple plg comel abad ni la. tp korang bff. :|

    ReplyDelete
  59. beshnye..HZ..shopping..;)
    nk jugak..hehe..;p

    ReplyDelete
  60. Iamsterdam..
    Cerita kedai Kopi..
    COOL

    ReplyDelete
  61. lepas baca , terus da berangan-angan na pergi jgak amsterdam !!!

    www.ceritanadiah.blogspot.com

    ReplyDelete
  62. Seronok gila. Macam nak pergi jugak je :D

    ReplyDelete
  63. bestnyeee! nak gi amsterdam jugak~ :)

    ReplyDelete
  64. nk jugak! nk jugak!
    http://bit.ly/fkEUv7 http://bit.ly/hRyfiO

    ReplyDelete
  65. iz benci tengok aku makin hensem weh..haha..

    ReplyDelete
  66. ternganga aku tgk pic ko.. bestnye..

    :O

    huh..

    ReplyDelete
  67. EEEE...NIE YG MALAS NAK BUKAK BLOG HANIS ZULAIKHA NI...JELES TAU TAK TGK GMBR SUME BESH2 GILERRRR...
    NNT KALO GI JALAN2 LAGIK LEH KIRIM BRG KER??? HEHEHEHHE

    ReplyDelete
  68. cutenya ada nota terselit kat luggage :) luckily tak berapa panjang the list!

    ReplyDelete
  69. ur fashion tym kat Amsterdam so cool....

    ReplyDelete
  70. Seronoknya dapat gi jalan-jalan kat Amsterdam. Saya tak tau la bila nak dapat peluang gi sana.

    ReplyDelete
  71. best nye... :))
    like..like... :D

    ReplyDelete
  72. sangat cantik Baju Hello Kitty tu Hanis...

    ReplyDelete
  73. tak tahan tengok note kekna. hahahaa!

    ReplyDelete
  74. oh hanis! oh hanis! i've been here.. sangat best n kerinduan kan ngan amsterdam.. heaven giler shopping.. :)

    ReplyDelete
  75. oh hanis! oh hanis! i've been here.. sangat best n kerinduan kan ngan amsterdam.. heaven giler shopping.. :)

    ReplyDelete
  76. PART SHOPPING TU I NAK JELES BOLEH TAK SIS HANISS ?XP

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!