Sunday, January 9, 2011

Makan Berat Memanglah Jadi Berat.

Hujung minggu memang mendajal kesihatan badan apabila konon ketepikan pemakanan seimbang, dan bedal apa sahaja yang telah diidamkan sepanjang minggu. Nafsu yang membuak-buak okay we get it. Tak perlu nak nafsu yang membuak kat sini.



Semalam seronok! Luang masa dengan sekalian manusia berharga dalam hidup; yang tersayang teman-teman dan famili. Ini senarai menu semalam yang buat empunya diri tidur nyenyak.



Sarapan: Nasi Lemak.

Makan Tengahari: Nasi Kandar atas daun pisang.

Minum Petang: Mee Kari.

Makan Malam: Grilled Lamb Chop.




Betul-betul ambil kesempatan atas kadar metabolisma tinggi T_T Kau tunggulah proses penuaan melembabkan kadar pembakaran lemak kau once masuk alam 20an nanti. Eh? Dah masuklah akhir tahun lepas. Nangis.




Video takde kerja tunggu nak pergi makan.



Makan banyak is not something to be proud of though. Nampak management skill rendah bila tak reti kawal nafsu sendiri. Macam mana nak jadi manager macam nih?! Kena jadi CEO je senang. Sekarang nak slap some of that fat burning lotion on my thighs and get on the treadmill! In my slumber.



150 comments:

  1. eh yeke self management rendah kalo tak reti kawal nafsu makan?

    haha! dont have any idea how i got A for management subject. hahaha

    ReplyDelete
  2. makan je selagi boleh makan..bila dah tua @ sakit nanti semua kena pantang..masa sihat ni lah nak rasa nikmat makan..x gitu hanis zalikha?hehe

    p/s jom komen entri baru blog wan!!

    ReplyDelete
  3. determination kalau tak kuat, mmg cukup payah.all the best

    ReplyDelete
  4. waaaa , semua sedap sedap . teringinlah nak makan lah pulak =)

    ReplyDelete
  5. hahaha
    metabolisma tinggi















    samalah kita!

    ReplyDelete
  6. wow.. memang diet yang seimbang. pengambilan karbohidrat, lemak dan protein yg berlebihan. teruskan makan dengan selamber. tak sabar nak kutuk hanis gemuk lagi 2-3 tahun. haha..

    ReplyDelete
  7. Oh Hanis , you're so prettay !
    Haha :D

    ReplyDelete
  8. yang hujung tu cuteee Kak Hanis cuteeeee!!!

    ReplyDelete
  9. crap video kak. haha

    seronok kan metabolisme tinggi. buat orang meta rendah jeles dengan minuman susu full cream instead of low fat. ahaks

    ReplyDelete
  10. oh nooooooooooooooooo!!!
    i love ur expression on dat time :)

    ReplyDelete
  11. oh nooooooooooooo!!!
    i love ur expression on dat time.

    ReplyDelete
  12. ahaha you memang gedik Hanis, btw part last tue i just was like speechless, "oh noooooooooo" kah kah xD

    ReplyDelete
  13. AHAHA, lawak betul video itew. Nabil tu bf awak eh heeheehee

    ReplyDelete
  14. uhuk..wow sepanjang hari makan ye hanis..hehe tapi takpe still maintain..:)
    nice vdeo ya

    ReplyDelete
  15. kekniss, yg last skali tu. HAHA. censored.

    ReplyDelete
  16. kalau metabolism tinggi xpe :) ..mcm i makan seguni nasik pon xde efek hihi

    --> belum 20 lagi. naseb bek..naseb bek..

    ReplyDelete
  17. xpe, org rs hanis bila dh tua pon maybe x gemuk kot..sbb rangka anda kecil ye..mama hanis pon kurus.sementara kurus,nikmatilah makanan yg best2..ahahaha

    ReplyDelete
  18. Teruja dgr mkn nasi kandar tu..huhu bila nk keluar wad ni..nk mkn kat chennai.. :)

    ReplyDelete
  19. NOOOOOOOO!!!! *fine, that's funny. yeah no lie!*

    ReplyDelete
  20. Makaaaaan jer dan berdoa untuk yang terbaik. Pagi-pagi nari lagu Kalau Bulan Bisa Ngomong keluarkan peluh.

    ReplyDelete
  21. HAHAH , video :DD
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO <3

    ReplyDelete
  22. the video was uber funny HZ! hahahahaha

    ReplyDelete
  23. Hah hah hah...i like ur "OH..NNNNOOOOOOO" at the end of dat video..dat was spontaneous!!!!ok hanis, hope u hve a great holiday in Germany..pretty amazing kan?berjalan2 di negara orang pretty much widened our horizons..till then, chow betty!!

    ReplyDelete
  24. ermmm sedap nyer.....best2....


    meh singgah blog kiter http:ayoikema.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Thanks? Hahaha perasan tak I was looking at jam dinding padahal besar gabak jam kat tangan.

    ReplyDelete
  26. haha i loikee you Hanis,
    do your crazy things ceaselessly
    i'll support you :D

    ReplyDelete
  27. hahaha. klaka okayy. pretty much pretty much. haha :p

    ReplyDelete
  28. Hahaha, ingatkan kenape cakap
    OH NOOOOOO tibe2.
    Dah review balik baru perasan ade sesuatu. Hehhe ! :DD

    ReplyDelete
  29. yes!! samalah ,,, sy suka makan dgn kayakinan sy kurus je semedang ,, hah ! hambek,, skarang 49 kg,,

    xpe hanis,, hanis tnggi,, ahah ! cun aje,,

    ReplyDelete
  30. Pelik ar si Hanis ni.. makan kuat tapi badan tetap slim...hehehe... Contoh terbaik untuk wanita-wanita kat luar sana tu.

    Jom join teka silang kata dapt TOPUP FREE RM 30.

    http://jomklikblog.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-menangi-top-up-rm30.html

    ReplyDelete
  31. yg menjerit masa last video tu nape? hahaha.

    masa metabolisme tinggi la boleh makan puas2. macam pokcik ni dah kena kira2 kalori sebab matabolisme rendah sudah.

    ReplyDelete
  32. huhu...makan banyak is not something to be proud...suke ayat tu..;P

    ReplyDelete
  33. memang nampak anda tengah bosan yang teramat sangat... tapi teman nak tergelak part last tu...

    awat jerit "...oh no......!!!" ?
    heeEe. kena kaji ni. : )

    ReplyDelete
  34. hahahahahahahah!!!!
    kelaka gile at the end of the video,
    trus stop..kewlass kau maria!!
    comel gile oh noooooo...(#_#)

    ReplyDelete
  35. makan selagi boleh..n the last part tu so funny ok.. :)

    ReplyDelete
  36. oh, noooooooooooooooooooooo!!!!

    hanis sgt cool owkeh...

    ReplyDelete
  37. org tua2 cakap sebelum makan baca bismillah..so x la kuat sangat nafsu makan..maybe betul...

    ReplyDelete
  38. Nasi kandar atas daun pisang..sukeeee

    feel free to visit! :
    http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/01/nasi-daun-pisang.html

    ReplyDelete
  39. Haip~ Slim slender ke tengok makan banyak mana pun! Haha :D

    ReplyDelete
  40. u gotta luv dis lil monsters! leh bg reunion ngn ur kitty

    http://alyaanajwa.blogspot.com/2011/01/koleksi-gambar-panas-si-mata-biru.html

    ReplyDelete
  41. Takkanlah makan tak baca bismillah -_-

    ReplyDelete
  42. weh asal jerit last2 tuh?!? hahah! lawak ogeh

    ReplyDelete
  43. lorhh bukan ke dlm video tu i rase u tengok jam dinding keh??


    habeh yang bapak gedabak kat tgn tuh ape?perhiasan yeee??


    hikhik

    ReplyDelete
  44. Haha. agak hairan ya kenapa cik hanis merenung jam dinding padahal kat tangan ada jam.kat laptop pun ada jam.hahaha.

    Oh nooooooooooooo

    ReplyDelete
  45. http://farhanamardhiah.blogspot.com

    makan la selagi berselera nk makan.
    lagipun kak hanis kurus je . dont worry! haha . kalau gemok pun,still comel lagi! kahkah...

    ReplyDelete
  46. you mmg kuat mkn taw...terjeraaat pulak ngan entry kali ni.heee

    ReplyDelete
  47. hanis, cuba awak bgtau secara frankly speaking, adakah awak mmg sangat marah di akhir vdo itu?

    comel gilaaa T_T

    ReplyDelete
  48. ape yg ko membebel ni hanis...hahaha

    ReplyDelete
  49. selera tgah mantap..makan je ape yg nak,,pe susah..hehhe..
    oh nooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  50. Sukak gilak2 ur ending!^_^
    Dari domam terus gelak gilak2!

    ReplyDelete
  51. haha. i love ur vdeo!
    pretty cool. last part, funny lah.

    ReplyDelete
  52. ececece....hanis mkn byk pon,body still mantop owww...huhu....

    ReplyDelete
  53. alamak baru nak diet..tapi senarai menu tu sodappp lah!XD (nak pi cari..)

    ReplyDelete
  54. selagi boleh makan..kita makn je lah hanis..tapi kena jaga juga,jgn makan bayank sgt kan.hehe

    ReplyDelete
  55. alahhhh hanis, selagi ada makanan, makan jer.. esok mana tau dah x dak makanan, dah x dapat makan sedap2 camni

    ReplyDelete
  56. oh nooooooooooooooooo....hanis sgt cumil..haha..cakap ala2 gedik tu mmg x bleh blah..hihi

    ReplyDelete
  57. I makan sikit pun badan naik. Haha..naik hairan i.

    Betul ke..Tiada lagi Facebook selepas Mac 2011

    ReplyDelete
  58. wahhh..

    makan bnyak toll..

    bek makan bnyak kan.. nant dah berumur

    selera kurang..

    ReplyDelete
  59. Hahahahahahha...

    lawak tul lah.... video of the day...

    ReplyDelete
  60. Hahahahahahha...

    lawak tul lah.... video of the day...

    ReplyDelete
  61. hahahahaha hanis gedix!!!

    part last skali best, hehehe :DDDD

    ReplyDelete
  62. pretty much..pretty much...erhhh...ahaha.lol

    ReplyDelete
  63. hahaha~
    the ending of the video was so cute.
    dah perasan dah benda tu sbenarnya.
    Tapi tak sangka la pulak cik Hanis Zalikha akan perasan jugak sampai reaksi sebegitu rupa :P

    ReplyDelete
  64. tak kiraaa..tetap suka makan! :)

    ReplyDelete
  65. makan apa yg nk di makan..but need to control kot kn hanis?

    come n see my blog

    http://ccpponline2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. haha pretty,gedikz,n slumber!! I LOIKEE!! suke tgk vdeo hanis..kalau boleh buat lg banyak2 video kamoo ya!! LOVE u Hanis!

    ReplyDelete
  67. yawww...so not-healthy, but i had taken lamb chop for three consecutive dayss

    ReplyDelete
  68. http://igossiprizal.blogspot.com/2010/12/pose-slumber-laptop-contest.html

    ReplyDelete
  69. hahaha lawak je... segan la tu noooooooo....
    xpela accident tu...
    wah terer bi la hanis ni...
    gempak je speaking...mesti selalu kan speaking

    ReplyDelete
  70. Hahahah. K.Hanis comel!!
    Part last tu yg bestttt :)

    Btw, k.Hanis mkn byk pun still maintain jugak. Waaaa.
    Jeles! >,<

    ReplyDelete
  71. Hahahah. K.Hanis comel!!
    Part last tu yg bestttt :)

    Btw, k.Hanis mkn byk pun still maintain jugak. Waaaa.
    Jeles! >,<

    ReplyDelete
  72. part 'oh nooooooooo!' paling best!

    hahaha

    ReplyDelete
  73. hahah... gila gediksssssssssss!!!
    siyes tkjut ble u jerit "oh nooooo!!!" so tpksa repeat blk apa yg jd sbnanya...hahaha..
    but nice vid act..=))

    ReplyDelete
  74. haaa..part last dalam video tuh mmg lawakkkkk..hahahah

    ReplyDelete
  75. eh jap.. ttinggal plak soalan.. adeh

    erm pnh x org ckp muka u mcm erra fazira? klu tgk mcm lbh tak kurg muka hot mama 2la.. ke aku je yg rs cmtuh? hoho

    ReplyDelete
  76. "nooooooooooooooooo"

    psycho gila.


    lol

    p/s: kata seorang perempuan yang sedang online sambil baring atas tilam sambil kunyah2.

    ReplyDelete
  77. "nooooooooooooooooo"

    psycho gila.

    kalo lapa mmg macam tu kan?

    p/s: kata seorang perempuan tengah baring sambil online dan kunyah2 kerepek beli dengan makcik jual tepi maybank damansara utama.

    ReplyDelete
  78. uh.. nasib kite hampir serupa.. perut aku ni degil xnak belajar erti kenyang.. dem.. tumbuk babat aku.. dush! dush!

    ReplyDelete
  79. nice video...=)

    terkejut jgk apa yg bt hanis menjerit...

    tpi still cute walupon muka time tue dah jdi cuka semcm jer..
    huhuhu

    ReplyDelete
  80. muka macam erra fazira lah plak bila tengok time tengah bercakap ni.

    oh noooooooooooo! :P

    ReplyDelete
  81. grilled lamb chop...pls send to me....

    ReplyDelete
  82. Eh!! ingatkan Era Fazira tadi..

    ReplyDelete
  83. salam.

    makan selagi boleh makan katanya dok hehe... sedap tu makanannya.


    apezs dtg dan follow here dah..;)

    ReplyDelete
  84. kiter makan selagi bleh makan dna ader nafsu makan.. sok klu tak bleh makan tengok jer pun ta mau

    ReplyDelete
  85. comel la tu konn.... hihihihi

    ReplyDelete
  86. part yg oh nooooooooo .. tu yg terbaik. haha .. so spontaneous.

    ReplyDelete
  87. lol
    whats with d
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO??
    hehe
    damn u're so loveable!

    ReplyDelete
  88. makan jer hanis selagi kiter bleh makan nie..... sok dah sakit mesti tengok je rkan...

    ReplyDelete
  89. hehe....HZ makan pe pun maintain jek....

    ReplyDelete
  90. Kuat makan tapi badan susah nak naik. Still maintain jer. Syukur dapat kesihatan yang seperti itu. Visit my blog dear.

    ReplyDelete
  91. muka kak hanis macam Gyuri KARA!! =) betul tak??ermm...<3 you sis!!

    ReplyDelete
  92. wah...hanis mkn sorg2 jerh...hu3
    kdg2 xsedr xlebey mkn..heheh

    ReplyDelete
  93. emmm hanis zalikha nih. kalau dapat lah , nak buat peliharaan!

    ReplyDelete
  94. arrrrrrrrrrrrrrrrrgggghhhhhh hehehhehe hanis hanis...... adore your sense of humor :P

    ReplyDelete
  95. merayau-rayau..xsempat nak baca entri..:)

    ReplyDelete
  96. tape, makan je selagi boley.. an an.. ^^

    ReplyDelete
  97. hahah. gedik gyler cara cakap. marah giler lepas betul kan baju.. hihih :P

    ReplyDelete
  98. hahaha. i acted the same way when i saw my bra straps are showing off. lol ;p

    ReplyDelete
  99. u know what, i posted the vid on my fb, and quite a num of my frens yg macam.. "apa masalah perempuan ni?"


    urgh noooooooooooooooooooooooooooooooooooooo *sambil buat muka emo

    ReplyDelete
  100. Do they really want to know my problems? Should I make a list?

    ReplyDelete
  101. Oh nooooooo!!~hahaha..kelakar respon tu..

    ReplyDelete
  102. hahahah the classic hanis zalikha

    ReplyDelete
  103. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  104. Kite pun metabolisme tinggi jugak.best xgemuk makan banyak pun.tapi panas kene bukak kipas laju2

    ReplyDelete
  105. alo..ciannye dy..hehe..tp cute la u said..noo..noo..noo..hehe..comel!

    ReplyDelete
  106. hahaha...plg fevret part oh no....lawak n spontaneous giler...;p

    ReplyDelete
  107. napa la makhluk tuhan ni cantik sngat :(

    kalau saya lelaki kaya . dah lama saya list nama sis dalam top list future wife saya . haha . boleh dengar sis jerit

    "OH NOOOOOOOO"

    tiap pagi oke tiap pagi . haha :) comel gila ,

    ReplyDelete
  108. hahah lawak la part last tu syg :) lucu sangat! heh.

    ReplyDelete
  109. hahaha...belasah jew..makan untuk hidup..kihkih :)

    p/s:mencegah lebih baik dari mengubati... :)

    ReplyDelete
  110. haha hanis,i love the 'oh noooooooooooooo!' then pout and scowl part. :D
    cute.

    ReplyDelete
  111. hi hanis, am ur ardent fan! u r oh-so-fine!

    ReplyDelete
  112. best giler kan makan byk tapi tak berat???

    ReplyDelete
  113. gemuk la sihat.
    rezeki banyak.

    cik hanis kene naikkkn sket berat tu.
    dah cukup slim dah.
    hoho.

    ReplyDelete
  114. yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!