Monday, February 21, 2011

Kamera Pilihan Saya

Dah berapa kali janji ditabur kata nak jual baju lama-lama I? Konon nak buat HHMD (Hanis’ Hand Me Downs) tak buat-buat? Bertrilion kali. Sebab leceh nak tangkap gambar sambil gayakan baju, lari-lari kejar timer camera, kalau buruk kena tangkap lagi, lari-lari anak buat kali keberapa entah hanya untuk sehelai baju. Belum berhelai-helai baju lagi.



Nikon Coolpix ketuk pintu I tepat pada masanya, I you Nikon Coolpix! Jadi sempat masa cuti baru ni, geledah (sebahagian) baju lama untuk dijual, lalu main dengan Nikon Coolpix and… wait for it… the remote control! Sesuai dengan jiwa remaja I yang masih rindukan bergambar bak Myspace. Kalaulah dalam abad ketika ada Myspace dulu, ada Nikon Coolpix..



Tonton video untuk fahami konsep. Editing bersepah sikit, tapi terimalah,
ikhlas dari peminat Nikon Coolpix…




Hehehehehe.

Kenapa I kata senang untuk penjual baju online? Sebab remote control dia membenarkan kita jadi model, jadi photographer, jadi art director pada satu masa sekaligus. Sorang-sorang buat kerja, no hal. Hanya dengan Nikon Coolpix.





Features mesti suka adalah: Remote control. Projector. Touchscreen feeling iPhone gituewww. Dan bahagian bawah camera ada tilt feature yang saaaangat practical.



Ini tanpa flash (curtain bilik buka halfway).




Kembali tutup curtain untuk tunjuk flash feature. Posing haruslah paling cey cey.






Untuk tidak begitu bimbo dan hanya focus keseronokan pada remote control camera, mari beralih pada feature lain iaitu projector. Paling awesome sebab kalau beraya, tangkap banyak gambar sanak-saudara, dan dan itu juga boleh pancar ke dinding untuk semua orang tengok. Takyah berebut tengok sorang-sorang. Takyah cari tv nak plug in (tapi kalau nak cari TV juga, boleh je, dia sertakan cable).







Nikon Coolpix S1100 (14.1 megapixels, 3-inch touchscreen & 5x zoom NIKKOR glass lens).Pergi dapatkan sebiji untuk diri anda. *Tambahan: Harga kamera RM1k, lagu dalam video ialah Thong Song.



Nanti kita dah tangkap gambar lebih banyak kita lelong baju kita kat sini tau! Tunggu tau! Janji tau!

172 comments:

  1. seriously awesome camera ok!!nak dapatkan jugak laa!!!hehe..^_*

    ReplyDelete
  2. ALAAAA!!!

    SOBBSOBB... t_t

    mesti mahal kann.. nak macam mane pun, mesti tak leh beli :(

    ReplyDelete
  3. baju yang hanis pakai masa berlari-lari anak tu mest ada bau hanis. kihkihkih.....

    gurau jer~

    ReplyDelete
  4. wah gilerh menarik la...
    pergh!!! nak ada 1 la..

    ReplyDelete
  5. wahahahaha..inilah kamera idaman ku keknis........ harga RM 1 k keatas..bila la mmpu beli ni...

    ReplyDelete
  6. peh, nie harga die beriban , huhu, kompem tak dapat den nk beli, T__T

    >>>> nama anak 'facebook'? <<<<<

    ReplyDelete
  7. menarik sangat kamera tu :)
    suka :) tapi mesti mahal kan.

    ReplyDelete
  8. Cool! Was thinking of getting a new camera for my Abang Michael Buble concert this March. Definitely will give this one a consideration!

    ReplyDelete
  9. I think kan anis the best part was the projector tu..Fisrt time dgr camera ada projector, cool betul coolpix ni.. :D

    ReplyDelete
  10. woaa..best best..
    ade projector..
    ade remote yang best tuh..
    memang senang keje laa.. :D

    ReplyDelete
  11. 0ky ..
    menuggu janji di tunaikan ..
    hihihi ..
    leL0ng2 baju ..
    haha :)

    ReplyDelete
  12. wow haniz dh beli nikon coolpix...!! :)
    Nice Nikon..

    ReplyDelete
  13. mmg smart r kamera camni.. perlu nih.. tp harga berapa? duit pt dh tggl sket ni.. hahah..

    ReplyDelete
  14. besnyaaa! nak jugak. apa kata kak hanis bg hadiah camera ni sorang sbijik kat smua follower kak hanis? hihi

    ReplyDelete
  15. super awesome!! saya tunggu!! =DD

    ReplyDelete
  16. too expensive.. tp sesuai laa dengan its super cool features.. T_T tak mampu..

    ReplyDelete
  17. so, with this Nikon Coolpix tak perlu jadi minah rempit lari2 kejar timing eh?

    1st tima auntie dgr kamera pakai remote control. Ke .. mmg aku ketinggalan bab2 technology ni? hihi ..

    Anyway HZ, itu dress putih byk lawa. meh juai kat untie*chewah .. mcm la muat* hihi ..

    ReplyDelete
  18. wah2~ cntik..tapi same la..eyka xde duit jgk nk bli~ sob..sob..sob...T.T tapi nak lelong baju kan?? wah2!! 2 teruja!! :)

    ReplyDelete
  19. terbaik!!!saya pun mahu ada hobi baru ni...best!!!

    ReplyDelete
  20. macham nak beli ,, xde maknenye set2 masa dah haha remote dah ade huhu

    ReplyDelete
  21. AAAA best gilaaa. tak payah senget senget kepala nak adjust ami gamba sendiri. hahha :D

    ReplyDelete
  22. wah...berapa harganya ni?
    nak jugak^^

    ReplyDelete
  23. model cntik..of course view jd cntik..
    huhu..
    kak hanis..,nk tgk lag gmbr2 strusnya eh...=)

    ReplyDelete
  24. projector feature tu plg best!

    ReplyDelete
  25. i like the way you buat your video!

    anyways, this camera mmg best and sooo practical.Soon camera lain pun akan buat projector, stylus etc...
    Good job!

    ReplyDelete
  26. Baper harga ni..?

    **Tanam azam nak kumpul bajet... Tak leh jadi ni... haha...

    ReplyDelete
  27. kena start menabung utk mnde alah ni :)

    ReplyDelete
  28. wah wah ni yang teringin nak beli kamera ni . sebab ada projektor tu yang smart tu :D

    ReplyDelete
  29. As Salam kenal@ziarah,
    menarik and berkualiti
    join jadi geng kat sini

    ReplyDelete
  30. As salam kenal@singgah
    menarik dan tertarik......

    ReplyDelete
  31. kalo camera nikon coolpix yg lama tuh xde remote, alaaaaaaa.. =(

    ReplyDelete
  32. kalau nak tengok sorang2, tapi pancar kat dinding gak boleh??? ;)
    Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  33. wahhh..over the top la u ni hanis..layak menang miss world..hahaha

    ReplyDelete
  34. salam,kenal@jadi pengikut kat sini
    okey...

    ReplyDelete
  35. wah!bagus la hanis . kalau asik berlari anak jerk yang kurus pun boleh semput ^_^

    ReplyDelete
  36. omg cool giler camera neh! ish baru keluar ke camera neh hanis? aritu kita beli nikon coolpix s570. arghh ruginyaaa! cepat gila camera dah di upgrade macam macam. thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  37. this is awesome..tp mesti harge die mahal kn?hukhuk

    ReplyDelete
  38. x sabar....nak...nak...(walaupun x muat)...hehe

    ReplyDelete
  39. haniss.. please please please mention the price pleaseeeee.... nak kumpul duit beli this camera.. <3

    ReplyDelete
  40. this is ur most beutiful pic i've seen so far, uhu. naiceee~


    http://brollsbyme.blogspot.com/2011/02/038-how-to-suck-in-facebook.html

    ReplyDelete
  41. cool giler ! brape sebijik ni ? adoii

    ReplyDelete
  42. 3 4 tahun lepas 1 beli nikon coolpix s200. masa tu dah best sgt dah. tapi ini mmg super best sbb ada remote control dan projector. cool!

    ReplyDelete
  43. chantek!!!!! shuke2....nak juga,...agak2 mampu dimiliki x?

    ReplyDelete
  44. i jakun sekejap tgk camera ade remote control tu.. -.-"

    ReplyDelete
  45. wah...smart lak ai camerta ni.. nk jugak la! :D

    ReplyDelete
  46. sangat best Nikon Coolpix ni. Sekarang tengah kumpul duit untuk beli satu. Hee. ;D

    ReplyDelete
  47. YA ITU DIA, HARGA SUDAH DIMENTIONED! RM1k :) Berbaloi.

    ReplyDelete
  48. wahhhh wahh wahh best kot kamera ni. X payah nak mintak tlg org lain. Kan best kalau HANIS letak harga. MEsti mahal kan?hny boleh bermimpi jerk

    ReplyDelete
  49. besh la plak kan kamera ni...skunk ni DJ2 Hot FM pon pakai kamera tuk satu pertandingan dorang...siap ader remote control and projector tu yg xleh nak blah tuh...

    ReplyDelete
  50. aiyokk.. mahal nih.. hari2 mkn pasir laa klu gua beli

    ReplyDelete
  51. wow memang gadget yang hebat~ mmg patut dimiliki~

    ReplyDelete
  52. sgt smartttt!!!kalau pyh sgt nak kumpul duit tunggu nak beli dslr rasanya beli yg ni dulu pun ok kot..T_T

    ReplyDelete
  53. kompom laku gila pasni..kihkikhih

    ReplyDelete
  54. kompom laku gila pasni..kihkikhih

    ReplyDelete
  55. mesti mahal???kn..kn..kn????


    bape ribu harge nih???

    ReplyDelete
  56. hanis, jap, nk kire2 dulu duit dlm bank, dlm tabung..
    cukup ke x ea..., u cover i lah hanis..

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  57. Bestnya..boleh amik gambar sendiri sambil berposing dari jarak jauh..Guna remote je..Bagus betul.. :)

    Entri Terkini: Macam robot..

    ReplyDelete
  58. RM1k??waahhh mmg kne kmpul duit ni..huhu kalau baju pn cntik boleh rembat gk..HAHAHHA

    ReplyDelete
  59. but kantoi nampak pegang remote..T_T

    ReplyDelete
  60. Pehh~ first time tengok yang ada remote. Sah-sah mahal ni. Cik Yana mampu pakai kamera N95 je. Hahaha~

    ReplyDelete
  61. hurm..so far as far as i concerned,you n ken woi got this camera for free and been asked to promoting it in ur blog right?so is this camera really ur choice o another ad sponsored post?:p.really envyin u guys!

    ReplyDelete
  62. terbaek lah.........
    ala, kantoilah pegang remote..
    huuuhuhuh :)

    ReplyDelete
  63. Wat!! Ade projector!!! Really....... Kene check it out ni...... Anyway d dress dat u wore was simple but yet very nice... 2 thumbs up dear ....

    ReplyDelete
  64. omg!..this weekend cadang nak beli coolpix p7000, ayooo..bace entry hanis da teragak2 nak beli yang mane satu ni >.<

    ReplyDelete
  65. salam. Hanis,jual baju murah2 yee..sbb sy bkn org sng.tp tringin nak beli bju hanis. Supaya ada aura hanis zalikha hehe.

    ReplyDelete
  66. cool! i'm gonna get one la. haha.btw,what is the song yeah?

    ReplyDelete
  67. cool! i'm gonna get it la.haha. btw,can i know what song is it in the video?

    ReplyDelete
  68. ini bukan sesuai untuk penjual pakaian online je. tapi sesuai untuk kaki begambo tapi takde org yg sudi ambekkan gamba dia mcm saya. pffft
    hihi

    ReplyDelete
  69. wahwahwah seronot ni. function yg memang menyenangkan umat yg suka amek gambar sendirik ;)

    ReplyDelete
  70. besh kot camera nie.. siap ader remote lagi

    ReplyDelete
  71. berapa harga camera 2 hanis..??
    mcm berminat je nk beli...
    *ape yg hanis pki,sy juga mau pki ;)*

    ReplyDelete
  72. sendiri jadi model, sendiri jadi photographer...ok cut cost, boleh kaya cepat skit ... hhuhu

    ReplyDelete
  73. mmg canggih manggih..bila lah leh beli T________T

    ReplyDelete
  74. bestnya camera ni...kalau DD dapat, harus pose2 sampai penuh memory...hahaha

    ReplyDelete
  75. ada tgk ulasan dalam Gadget Nation kt Astro Awani, Adam C ckp cam kureng best, tp bila tgk u punya promo..i rasa cam best pulak jadinya..~_^*

    ReplyDelete
  76. memang berbaloi lah.. macam 3 in 1.. pic pun cantik.. baju yang Hanis gaya pun smart.. suka idea Hanis promote barang ni..kreatif..

    ReplyDelete
  77. sy dh beli, serius berbaloi..sy beli nikon coolpix L110..boleh sumbat dlm bag je..hrg x mahal la, below 1k..

    ReplyDelete
  78. Awwwww. Take more pics for us after this!

    ReplyDelete
  79. mengimpikannya, xpela..sabo dulu, tgu keje dulu..:D

    ReplyDelete
  80. wah!!!besh glerrrk!!! saya mao~ tapi RM 1k T___T

    bloknoktah.blogspot.com

    ReplyDelete
  81. wahhhh bestnya... canggih skarang nih yer... nak 1, kat mana nak beli ni... ngn hanis ker?

    ReplyDelete
  82. awesome gila nikon coolpix tu!

    cepatla cepatla tangkap gambar baju banyak2.

    nak beli.haha

    ReplyDelete
  83. hanis, rasanya leh set 'delayed remote triggered' kat kamera tu. jadi lepas tekan kat remote tu ada la 2 saat nak sorok tangan. hehehe...

    ReplyDelete
  84. kalau ada harga and where to buy lagi best nie... nak tahu!

    ReplyDelete
  85. wah! menarik...

    duet pon menarik jugak kann.. kann

    ReplyDelete
  86. bestnye feature die...i wish i could have one...nak mintak kat ayah la..hee...:)

    ReplyDelete
  87. ader cter sikit pasal kak hanis.. sudi2lah singgah je bloh saya k.. huhu

    ReplyDelete
  88. wowhhh! camera paling cool kot ni!
    cam best jea, kalau i dpt sure hari2 nak amik pic ni, letak kat fb heheee

    Hanis u super gorgeous laa =)) loves!

    Entry Melati hari ini =) : Mengaji Al-Quran, nak join tak kelas? =)

    ReplyDelete
  89. mmg style ini camera ;)
    nak kena beli satu laaa .
    hey ,can u be my follower ?

    ReplyDelete
  90. Nice catch! Best betul ada function mcm nih...hhmm mesti try! :)

    ReplyDelete
  91. sangat cantikkk...
    haniss sanggattt cantikk..

    ReplyDelete
  92. memang best ler kamera ni..takyah suruh org tangkapkan...sendiri pun boleh

    ReplyDelete
  93. cool! i'll wait for ur lelong :) xsabarr..i must get one!

    ReplyDelete
  94. The picture quality is amazing isn't it???? makes you look even prettier!! The projector+remote control feature is so perfect!!

    Look thin INSTANTLY like a ROYALTY with PREMIUM BEAUTIFUL only RM 90 ++ a month!

    ReplyDelete
  95. ermm..xde la mahal sgt tapi berbaloi2..tapi kan hanis, camera u same mcm abg nara punye camera.. :)

    ReplyDelete
  96. cooooooooooooooooolllllllllllll okay :') lovely. smarts. :D

    ReplyDelete
  97. ala...i lagi interested nak tgk HHMD la dari camera tu...
    =p

    ReplyDelete
  98. kalau ada duit, nak jugak beli. huhu jeles :(

    ReplyDelete
  99. sape2 nama hanis memang CANTIK!!


    Luv
    hanis haizi! :D

    ReplyDelete
  100. Owh nak camwhoring sangat senang..hee..xde lagi gaduh weih pandang camera ni dulu..timing 2 saat je..

    ReplyDelete
  101. wow...got projector!!!nice n i nak satu...;)

    ReplyDelete
  102. i've noticed yg Hanis ada bnyk gmbr yg cantik2 esp gmbr msa Hanis pg Holland..am sajes u to do a photobook..will berbaloi-baloi ikan kaloi..x percaya, pls can find my photobook in my blog..

    ReplyDelete
  103. wah ada remote n boleh jadi projector yang mahal tu... best..

    Zool Ligakampung

    ReplyDelete
  104. waahhh. menjadik idaman kalbu kuh kamera ni! (:

    ReplyDelete
  105. ni yang confuse nak beli nikon ke samsung ni.

    ReplyDelete
  106. terima kasih..x tahu pulak ade camera yg kecik siap ngan projector skang nie..x sabar nk tggu masuk kat market sini..will buy one..InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  107. coolpix tak cool sangat..digital camera mana puas..

    ReplyDelete
  108. hanis, thats myspace line!!!! dude, thats y i love your blog! freakin funny... hahahahahahaha!!!! zaman itu history sangat! snap2 pic sndr pastu ade flash kat cermin..oh TOM thanks for myspace memories. LOL

    twitter @andytelasai

    ReplyDelete
  109. x mampuuu...pakai nikon d3000 je..huk3..

    ReplyDelete
  110. Omg!!sangat best cam tu.but i just bought dslr -,-"

    ReplyDelete
  111. wargh, hari tu baru je beli camera canon, kalau tau nikon ada yg mcm ni dari awal kan bagus! D,:

    ReplyDelete
  112. wah ade slide lagi tu pergh same harga dgn dslr ape :)

    ReplyDelete
  113. hanis nmpk mcm da berisi sikit....

    ReplyDelete
  114. mmg cool la pix! awesome. bole da bukak kdi on9 sis ^-^

    ReplyDelete
  115. Video tu lagu apa hah? HAHAH.

    ReplyDelete
  116. tanpa flash tu smart lighting. tapi plug tu kacau je hee

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!