Wednesday, February 16, 2011

I tertinggal selipar kat luar

My dad kata I macam orang kampung first time datang hotel. Dia suruh tangkap gambar.




Padahal orang kampung first time datang hotel pun tahu behave T_T

232 comments:

  1. it's okay...:) saya pun penah buat dulu.. no biggie dear :))

    ReplyDelete
  2. ni kes memerli diri sendiri ni. hhahah,

    ReplyDelete
  3. lawakkk la kak hanis ni ! hahah XD

    ReplyDelete
  4. hahaa kak hanis ni! kelakar la.. =)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hahak..ade2 je la hanis zalikha ni

    ReplyDelete
  8. sopan santun je. jgn hanis kalut nk cari tempayan nk basuh kaki seblum masuk dlm bilik hotel dh le :)

    ReplyDelete
  9. orang kampung yang bersopan-santun!

    ReplyDelete
  10. hhahahahahaahahhaa~~kadang2 saya pun cmtuh~sampai jadi bahan makan sebulan kot~~sabar jela~~~

    ReplyDelete
  11. LOL!


    OKAY LA TU, KALAU G MEKDI CUCI PINGGAN, TAK KE HARU ^^

    ReplyDelete
  12. cool.

    tu namanya di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. eh?

    ReplyDelete
  13. dah biase bukak kasut dekat rumah.

    ReplyDelete
  14. ala kak hanis,azie dah la org kampung lagi xpenah pegi hotel.hehe

    ReplyDelete
  15. LOL.. tak leh blahh.. agak kelakar di situ.. jiwa sentap.. **tangan di dada mata juling ke atas..

    ReplyDelete
  16. bahahaah~~selipar anda sgt comel bahaha~~

    ReplyDelete
  17. alahai.. pengalaman mcm dah nak sama dengan saya lah cik hanis .

    ReplyDelete
  18. hahaha..perempuan melayu terakhir..

    ReplyDelete
  19. haha hanis, naturally you are hilarious.

    ReplyDelete
  20. xpe...bayangkan ala ala "hotel rumah melayu"
    hehe
    My Recent Post: Mac Makeover - Epis.2

    ReplyDelete
  21. hehehhe... kelakarnye.. g mn tu?

    ReplyDelete
  22. bak-bak tertinggal kasut is so normal...if i check in hotel pun, i'll put my shoes/slippers near the door tapi inside la..and if room service nak hantar whatever pun, I'll make them remove their shoes :)

    ReplyDelete
  23. hehehehe...bkn sengaja!! (^_*)

    ReplyDelete
  24. ya right hanis..even tok saya pun pndai behave

    ReplyDelete
  25. LOL! nasib baik takde orang curi.. ;p

    ReplyDelete
  26. tertinggal selipar takpe..jgn tertinggal dompet..perghhh kalo tertinggal menyesal tak sudah..

    ReplyDelete
  27. salam hanis....
    jom drop your blog kat blog sy...utk sy blogwalking nanti...hehe

    ReplyDelete
  28. Why would anyone leave their wallet outside the hotel room is beyond me

    ReplyDelete
  29. haha this is the first time i tgk someone tinggal seliper kat luar bilik hotel..rare moment indeed...

    ReplyDelete
  30. hanis u kenapa?? masuk hotel macam masuk rumah..sopan sungguh!! anak siapa lah ni.. hahahahahahah!!

    ReplyDelete
  31. cumil la entry kali ni.ringkas da padat.hoho

    ReplyDelete
  32. kelakar okay ? hahaha!
    comel je..

    ReplyDelete
  33. HAHA, MESTI YOU INGAT U MASUK UMAH KAMPUNG KAN ?

    ReplyDelete
  34. kadang kadang memang macam tu. kita kan dah terbiasa masuk rumah bukak selipar. sopan kan :)

    ReplyDelete
  35. kahkahkahakakaha...gelak lg dan lagi dan lagi...

    ReplyDelete
  36. buat lawak la....
    tapi adik I masuk kereta tinggalkan selipar kat luar. hahahaha.....

    ReplyDelete
  37. sgt org kampung ahahha so sopan santun

    ReplyDelete
  38. hahahaha,biasa laa.x amik pic tak sah

    ReplyDelete
  39. hahahaa..:))
    seriously, hanis comel sgt..
    terserlah kemelayuan disitu.. ;)

    ReplyDelete
  40. YOU HEAR THAT, DADDY??! THEY THINK I'M CUTE. HMPH.

    ReplyDelete
  41. same la macam eyka..hehe:) comeeyy jex an kak hanis??? heheXD

    ReplyDelete
  42. LOL.itu tandanya,kemelayuan kite;)

    ReplyDelete
  43. takut bilik hotel kotor le tue..hihi..

    ReplyDelete
  44. ha ha ha..hanis..this time memang klakar giler la

    ReplyDelete
  45. lawak la..bese la tu kan..name pon melayu, bukan org putih

    ReplyDelete
  46. sopannya hanis..letak slipar kat luaq bilik..ngee ^_^

    ReplyDelete
  47. Wargghhh lawak2.. xpe hanis.. saya pon pernah berkelakuan begitu... ("^__^)

    My hot update...

    ReplyDelete
  48. sya pun org kg...hehe...kelako kan bukak selipar kat hotel...

    ReplyDelete
  49. hahaha...selalu je saya tertinggal selipar kat luar.nanti akak kata..apasal ko tanggal kasut.hahaha

    ReplyDelete
  50. i pun selalu buat macam ni..
    dah terbiasa masuk rumah buka selipar kann

    ReplyDelete
  51. biasalah tu..itu namenye sopan santun~ huhuhu

    ReplyDelete
  52. hanis...i think u should join "gadis melayu" after this..sure menangis ahh peserta yg lain sbb awal2 dah conform diorang tak leh menang punya...heheT_T

    ReplyDelete
  53. bukan org kampung.. orang Malaysia :)

    http://www.facebook.com/notes/uda-ayie/pengalaman-dari-seorang-yang-takut-bertudung/10150090718927540

    ReplyDelete
  54. kan biasa org kata buat mcm rumah sendiri..and..here we go.. :-p

    ReplyDelete
  55. hahhaa..biasa ah...jgn nanti kene curi dah..hehe

    ReplyDelete
  56. haha kelakar je.. biasa lah tu.. macam kita fikir kat rumah padahal kat hotel

    ReplyDelete
  57. 'muahaha!!~gelak guling2 nih..tp kan dulu p0n pnh gak buat mcm tu..sebab rasa sayang sangat nk pijak carpet yg ala2 chantek + bersih gitu [padahal carpet tu la yg plg bdaki + 'letek' nih]..

    psst..~hanis..i think i kn0w why u letak selipar u tu kat luar..must be u punya selipar ni tersangat la 'harum' baunye rite..muahaha!!!~ :D

    ReplyDelete
  58. hahaha...comel gile!tkpe nmpak la sopan kn...;)

    ReplyDelete
  59. takpe...
    itu namenye mengekalkan ciri2 ketimuran... hehe

    ReplyDelete
  60. lawak giler..macam2 orang komen..HAHAHA

    ReplyDelete
  61. that's so well-mannered! haha.
    ada budak sekolah kita bukak kasut dekat luar library. disebabkan malu+nk cover, labuhkan kain terus jalan keluar, pakai kasut. haha!

    ReplyDelete
  62. hahahaha sweet jek (err ttggl slipar pun sweet ek)i means kalut u tu sweet hehehheheh..sure telinga panas kena perli the whole day or week or months????

    ReplyDelete
  63. hehehe..lawak je..

    hatiibuiman.blogspot.com

    ReplyDelete
  64. heheheh..lawak jek...

    hatiibuiman.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. comel+kiut jer selipar tu kt luar hahaha

    ReplyDelete
  66. ehek...dh terbiasa msuk umah tanggal selipar kan...

    ReplyDelete
  67. haha..lawak tapi ok je..xde pelik mana...^_*

    ReplyDelete
  68. haha ..

    hari ni untie comel dtg khatam sume n3. byk i bca u. hihi ..

    ReplyDelete
  69. biasalah orang melayu..

    ehh kang hilang lak selipar tu.. ada nama tak? (mcm duk hostel sekolah lak ada nama kat selipar..)

    ReplyDelete
  70. hahahahahhahahahhahahahahaaa...sgt lawak ...even lau jadi kat i pun i akan gelak guling2 kat diri sendiri... sungguh sopan santun..ni la baru anak melayu sejati..kan??kan???maybe sebab kita dah terbiasa masuk umah bukak selipar... :)

    ReplyDelete
  71. so cute hanis,,teringat2 masa sekolah dulu naik bas gi sekolah, satu hari tu ada sorang makcik yg mmg dh berumur, join saya naik bas & dok sbelah saya. tetiba time dia nk turun dia tanya, ada nampak selipar makcik? cari2 la smua org kot selipar tu mengelongsor dlm bas tu after few second dgn slumber dia kata>la...makcik lupa tadi makcik ingat naik tangga umah kot, mkcik dh tggal kt sana.. walaupun kesian kt dia tp smua org tak bleh tahan gelak ramai2, dia pun senyum2.. actually it's part of nature when we getting 'younger' hahhahahha

    ReplyDelete
  72. haha..da terbiasa masuk umah tinggal selipar kt luar kn..biasa la tue :D

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. wahahahahaha...


    saya pun pernah alami situasi mcm ni...



    hahahaha

    hanis jalikha buat lawak siot...


    derm..

    ReplyDelete
  75. hehehe...
    xpe yg.... itu menunjukkan hanis masih tebal dgn unsur2 ketimuran.
    cayalah! ;)

    ReplyDelete
  76. KAHKAHKAHKAHKAH.......
    terlupe sudey...

    ReplyDelete
  77. ur dad sguh memahami.
    haha dia siap suroh snap lg.
    igtn d masa depn! haha

    ReplyDelete
  78. hahahaha.macammana lah boleh terlupa.

    lol.jgn risau.sy pn penah jugak
    malu je kena gelak.
    wuwuw

    ReplyDelete
  79. haha.lawak giler hanis nih
    comel okeyh!
    :D

    ReplyDelete
  80. heheh kelakar....
    memang kelakar......

    tapi i pun beaser buat duloo duloo... hahhaha

    ReplyDelete
  81. mesti ada orang kampung yang terasa baca ni nanti.
    lol

    X)

    ReplyDelete
  82. ala comel tgl kasut kat luar.hehehhe

    ReplyDelete
  83. cube try tertinggal beg lepas nih.. or tertinggal diri..

    ???

    ReplyDelete
  84. hahahahha..lawak2...saya pon pernah terbuat...tp tggl lam luar keta..hahahahha

    ReplyDelete
  85. mesti teruja lebih nak rebut katil :D

    ReplyDelete
  86. hahaha..kiut!spontan..saye pun pernah terbuat mcm tu..T_T

    ReplyDelete
  87. its okey. dulu pun penah wat mcm tue. dad hanis sporting

    ReplyDelete
  88. hahaha !
    ni msti kes bkak sipar sblum msok umah da t'bwak2 smpai ke hotel....
    cute sgt.. (^_^)

    ReplyDelete
  89. babe..u're so funny.seb bek la u comel.org kampung pun org kampung la..haha

    ReplyDelete
  90. hehe.. cool la hanis..boleh pulak t'tggal..

    ReplyDelete
  91. terbiasa nak masuk rumah kena tinggal selipar kat luar....

    ReplyDelete
  92. i can't stop laughing read this.haha

    ReplyDelete
  93. its funny..but so cute la..

    remind me pernah i masuk toilet awan..
    dah terbiasa bukak selipar kan..masuk pintu toilet tu..boleh lak i buang selipar i n masuk berkaqki ayam kt dlm tu..demm..:)

    ReplyDelete
  94. hamis, mase wedding i dulu pernah gak mcm ni. g bukak kasut pengantin i mase i nak masuk umah lepas makan beradab. sdgkan kasut tu nak pakai utk bersanding dlm umah. bole?

    ReplyDelete
  95. takpa lah cmtu. kat mne2 pon igt budaya. hehe

    ReplyDelete
  96. hahahaha..comellllll je hanis ni.. :p

    ReplyDelete
  97. sama. dulu kecik kecik first time masuk hotel teruja tengok bathtub.

    ReplyDelete
  98. oke wat..2 namanya hanis msh ada ciri2 ketimuran yg tebal.. cayalah hanis..!! :)

    ReplyDelete
  99. sungguh sopan cik hanis ini..
    i know that hotel room..sutera harbour rite?

    ReplyDelete
  100. owh tak cukup kampung tu.. aku siap nek kereta tanggal selipar kat luar lagi.. sampai mid valley haa hambek!! kaki ayam cari selipar bawu..

    ReplyDelete
  101. haha sambil tersipu-sipu malu ye kan??

    ReplyDelete
  102. haha sambil tersipu-sipu malu terpinga-pinga ye kan???

    ReplyDelete
  103. ok la hotel..tapi maduk rumah condo..depan orang...malu woo.. ha ha.. :blush!

    ReplyDelete
  104. Anak Melayu jati Hanis ni. Comel btul perangai . ahha

    ReplyDelete
  105. hahahha...hanis cute!!klaka gaks...hihihi

    ReplyDelete
  106. Hanis, kaw ingat kan aku bukak selipar rumah nak masuk bilik sendiri..hoho...

    ReplyDelete
  107. by the way, biasela tuh... everyone ake mistake

    ReplyDelete
  108. owh..kg ke...akak slalu ter'tinggal'kan kat luar...hehe

    ReplyDelete
  109. haha..biasa la tu.. :D

    "saya suka tengok gaya kamu"

    ReplyDelete
  110. Salam Hye.

    Hanis tak perlu publish komen ini pun xpe. :)

    If u don't know me, I am one of your senior at UiTM Segamat. :) I nak minta bantuan, i bukan nak berpolitik tetapi anggaplah apa yang i buat ini adalah demi bangsa melayu, bangsa yang i cintai, i sanjungi dan i kasihi. Pendekatan i untuk menyedarkan bangsa melayu yg kian lupa diri ini harus i lakukan supaya bangsa melayu tidak dicaci dan dihina lagi oleh bangsa2 lain di malaysia. I nak minta tolong you review entry blog i yang ini, supaya i nak semua readers melayu you baca apa yg cuba i sampaikan.

    I sangat sayangkan melayu, anggaplah u membantu i sebagai cara u membantu kaum melayu di malaysia ini juga. I bukan berkempen, i cuma mahu sedarkan rakyat melayu, supaya bangkit, perjuangan apa yang kita miliki sebelum terlambat. I hope you boleh bantu i dalam hal ini, i bukan nak tarik readers, nak up trafik i ke hapa, tapi niat i satu je, i nak bantu bangsa kita.

    http://eyla-comtesse.blogspot.com/2011/02/you-never-miss-them-until-theyre-loving.html


    thank you for your time to read this msg. Highly appreciated. :)

    Have a nice day!

    ReplyDelete
  111. ya ampun...sampai depan hotel nak masuk lobi tu ada ketuk pintu tak bagi salam?

    ReplyDelete
  112. ade anon marah i coz die kate i malukan u kat blog.

    if betol la entry i memalukan u, sorry yer:(

    ReplyDelete
  113. dah terbiasa dengan adat buang selipar kot..hehehhe

    ReplyDelete
  114. comell Hanis! buat lagi len kali =)) heheee

    Entry yeayy!,.Maybe u tak ♥ i

    ReplyDelete
  115. x per...
    nih menunjukkan cik hanis kiter nih still lagih mempratikkan kebudayaan melayu yang sopan santun, dan pembersih..

    sebab orunk lamer kan sopan santun dan pembersih, buktinyer... kiter kan d ajar dari kecik 2k tinggalkan kasut yg koto 2 kat luar rumah sebelum masuk ke dalam?

    ReplyDelete
  116. x aper...
    ini menunjukkan bahawasanya cik anis kiter seorunk yunk still lagih mempraktikkan budaya melayu yunk sopan santun dan pembersih.

    sebab kiter kan dah d ajar dari kecil utk meninggalakn selipar yunk x pasti tapak dyer bersih ker x kat luar rumah sebelum masuk :)

    ReplyDelete
  117. sama la mcm anak aku..sampai kat lobby hotel...leh plak dia tanggalkan kasut kat situ...

    ReplyDelete
  118. hahha comel je. kt rumah kan biasa bukak kasut. :PP

    ReplyDelete
  119. ak rse xd r klaka pn,
    jz cm mejik bg ko yg agk model wt cm2
    yg komentator len ni ye2 r haha r pe r
    iklas ke nk cr mrket je,
    ~ye2 plk ak komen, slalu bce je, hihu

    ReplyDelete
  120. muahahaha..mesti feeling2 masuk rumah kan sampai tertinggal selipar. ahah

    ReplyDelete
  121. dahsyat selipar punya pasal pon komen beratus tu.. hehehe

    ReplyDelete
  122. selipar jopun tu kak hanis..eheheee..

    ReplyDelete
  123. hahaa.. kelakar laa.. but pasni kne la hati2 ..huhu..


    http://miss-dya.blogspot.com

    ReplyDelete
  124. hahahhha comel la u ni :) datin pun penah :) da terbiasa kat umah kan. .nyway, nice!

    ReplyDelete
  125. hahahaa...apesal xbasuh kaki sekali..pastu kukikis2 kuku kaki kakakku~~~

    ReplyDelete
  126. so cute lah ! comel je kak hanis zalikha mcm tu. skali skala kan :)

    ReplyDelete
  127. eh, lepas tanggal selipar, basuh kaki dulu ok hehehe...


    Great Eastern Takaful Menawarkan Pakej SIMPANAN + PERLINDUNGAN + PELABURAN serendah RM3 sehari.
    http://greateastern-takaful2u.blogspot.com/

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!