Wednesday, April 13, 2011

How Every Female Belongs To A Sisterhood

Perempuan dan seorang perempuan yang lain mesti ada satu semangat dan ikatan yang tidak dapat dinafikan. Macam kalau kau tengok seorang gadis jalan-jalan memakai tudung dan baju yang tak matching langsung, mesti ada perasaan nak sit the poor soul down, dan explain to her what is fashion. Ataupun bila terdengar seorang gadis sedang menangis sambil gaduh-gaduh dengan pakwe dalam talipon dekat tangga, mesti nak bisikkan di telinganya BREAK! BREAK! BREAK! Tak pun, tengah sembang dengan kakak cashier dan terperasan yang bibir dia merekah lalu seperti mahu membelikannya Lipice. Kenapa? Bukan busy body atau takde kain sendiri yang nak dijaga, tetapi kerana kita ada sisterhood bonding. You and me, we are sistas! You and me, we care about our sistas! Terharu tak?


Tapi dalam ramai-ramai sistas, yang paling saya nak jaga ialah of course my little baby sista, Alisya. Seperti satu moto hidup dan tanggungjawab social untuk saya senantiasa berada dalam gapaian, bila-bila pun yang dia perlukan. Kalau dia nak mengadu kawan jahat, telinga saya untuknya. Kalau dia nak menangis hingus meleleh tanpa tisu, bahu saya untuknya. Kalau dia nak bangun dari jatuh, mulut saya untuknya (berikan kata-kata semangat, bukan gigit dia suruh bangun).


Sekarang, ikatan dan sisterhood bonding Alisya dan I, adalah FB app. Siapa dah main Lipice punya Facebook app yang menjanjikan seketul Lipice mini dan gambar yang anda edit? Belum? Mari saya nak kongsi.


Lipice S.O.S adalah FB app kegilaan kami sekarang, sorry Rahsia Tarikh Lahir Pasangan, it’s no longer you. It is now Lipice S.O.S app! S.O.S? Lagu Rihanna kah? Tettttt, it stands for Society Of Sistas!


Kami godek application ini dan pandang sama sendiri sambil memikirkan siapakah calon terbaik untuk dihantarkan sample Lipice. Hantar kepada diri sendiri? Alisya hantar ke saya dan saya hantar ke dia? Sungguh penting diri. Apa kata hantar kepada kawan baik yang bersama sejak dari kecil, sejak dari tak reti bersolek tapi nak juga, maka resorted to pakai Lipice sahaja supaya bibir lembab?

Yang paling layak pastilah Marlisa Halidi. Dari dulu memang berkongsi Barbie, berkongsi buku Mary Kate & Ashley, berkongsi rumah masing-masing (datang saja pada bila-bila masa, hanya 54 langkah jauhnya), berkongsi our love for theatre serta suka & duka. I can’t imagine life without you, girl. Jadi terimalah, sebatang Lipice mini comel lote, ikhlas dari your sista :’) Awak nak share kepada sista awak juga? Cubalah hari ini! Mari saya ajar.






2. Pilih untuk main SOS app.


3.


4. Once you’ve uploaded a photo, edit and insert your message to your sista! Sista is someone you share sisterhood and girly bonding with. Not necessarily blood-related.



5. All is set and ready to be posted!


6. Once campaign in over, you’ll received this along with your edited photo, printed!


Seronok, tapi dah tak surprise for Marlisa sebab I dah post this entry in my blog. Hahaha. Never mind, you can still surprise your sista, have fun while at it.



7. Inilah peluang nak bagitahu your BFFs, betapa bermakna hidup apabila dikongsikan dengan mereka. Kalau ada more than 1 BFF, sila main app ini banyak kali dan hantar seberapa banyak sample Lipice your heart desires.


8. Don’t forget to browse to the SOS gallery and get inspired!


9. XOXO, your sista Hanis Zalikha.

58 comments:

  1. Lipice dengan wanita tak dapat dipisahkan. Hehe

    ReplyDelete
  2. awesome ! i want to share it to my sista . . thanx sis hanis . . :)

    ReplyDelete
  3. heee...i like this kak hanis ! :)

    ReplyDelete
  4. cutenya. best tol byk masa bole main apps kt fb. tsk.... ku mahu jd student semule!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. cutenye lipice tu..hehe..nak jugak!

    kalau free,sila la jenguk at
    www.wazez.blogspot.com ya~
    ;p

    xoxo~

    ReplyDelete
  6. hehe, teringat dulu time kat matrix, ada sorang girl satu kuliah, badan berbau. terasa cam nak senyap2 masuk deodorant nivea dalam beg dia.

    bukan perli.

    cuma nak tolong.

    becoz we r sistas!

    like HZ said~ gee... =D

    ReplyDelete
  7. LipIce yang ada ni pun tak habis lagi. Jarang pakai. Eh terkantoi pulak pakai LipIce. -.-"

    ReplyDelete
  8. lipice??? yuyu tak boleh pakai.. kalao pakai mesti lagi kering.. boleh pakai NIVEA je :(

    ReplyDelete
  9. 'You and me, we care about our sistas! terharu tak?'




    jawapan: terharu :)

    ReplyDelete
  10. Ahh, this is cool. All the more reason to be on Facebook!

    ReplyDelete
  11. nak bersweet jugak sis..
    hehe
    tapi ayat-ayat awal dalam artikel memang sweet..buat novel la kak, mesti ramai orang baca...

    my recently post...2011 adalah tahun yang digeruni Yahudi

    ReplyDelete
  12. ololooo...tecit tomei...nak join nak join...tq hanis..^__^

    ReplyDelete
  13. beruntun alisya ada kakak macam hanis..

    ReplyDelete
  14. This is nice! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  15. This is nice! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  16. LIP ICE DAH HABIS.BOLEH BELI PASNI.XD TIBA2

    ReplyDelete
  17. ala..brother xde la pulak..hihhihi
    xpelah...have fun smua...
    =)

    ReplyDelete
  18. tgh berpikir nak bgi sape dlu..;)

    ReplyDelete
  19. suke this entry ! and i had try this . AUWSOMMMME !

    ReplyDelete
  20. hey i pun pakai lipbalm okay
    tp bukan lipice la hehe

    nivea essential care

    ReplyDelete
  21. This webpage is not available



    *nak buat,,tp kluar bnde ni pulak..mmg la kannnn T__T

    ReplyDelete
  22. Aww thank you la for sharing this… hurmm walaupun i tak pernah guna LipICe!!

    Ok dah dapat sape i nak share thank u Hanis!

    ReplyDelete
  23. great info...thnkz sis...
    wanna share diz too...^_^

    ReplyDelete
  24. ade yg cakap sapukan madu pada bibir setiap malam sebelum tido akan melembapkan meMerahkan dan menggebukan bibir kita. Tapi guna lipice pun boley. Senang digunakan even tengah tunggu traffic light ;)

    ReplyDelete
  25. Tahniah Hanis Zalikha, nama u rangking ke 6 Malaysia Yahoo Search Engine hari ini...wow

    ReplyDelete
  26. wah so sweet :) boleh share ni with my sista thanks hanis

    http://perfumemj.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. lip ice ni pelembab bibir kan. saya pun penah pakai juga, maklumlah cuaca panas bibir pun cepat merekah

    ReplyDelete
  28. lipice better than gincu merah tebal2 hehe

    ReplyDelete
  29. i love lip ice!!

    jemput ke blog baru saya....

    http://misscha-cecite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. I LOVE THIS ENTRY!LIKE SERIOUSLY :D

    ReplyDelete
  31. Wahh, nak LipIce nak LipIce <3 suke suke

    ReplyDelete
  32. Thank 4 info..!! wink2x









    www.darisyurga.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. salam kak haniz..Izzah ni newbiez kat dlm dunia blogger ni. Hope kak haniz sudi visit and tinggalkan komen kat blog kecik izzah :)

    http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/

    Tq sudi bace komen ni :)

    ReplyDelete
  34. ahhh...this is cool...
    sweet sista...
    :))

    ReplyDelete
  35. Cik Yana dah lama buat yang ni. Excited gila bile tengok barang free :P

    Lots of Love,
    Cik Yana

    ReplyDelete
  36. wahh, best and nice lah entry nie :)

    ReplyDelete
  37. Follow you blog...and to be honest...your blog is ssssooooooo ccooolll!!!... I would love to read more about your experiences....love it....

    http://akmallrazlan.blogspot.com

    thank you.

    ReplyDelete
  38. Happy seba saya juga punya rasa yang sebegitu. Tak leh tgk atau dapat tahu kawan perempuan kita kena buli dgn kaum adam. Mu lah panjang tarbiah saya utk mereka. hehe..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!