Tuesday, April 19, 2011

Taken.

I came home for this 1week study leave (leaving behind my studies) aaaaaand mendiscover ke-sweet-an adik-adikku apabila mereka beria-ria "Keknis Keknis! We've recorded Taken for you!".




Few days before I board the plane to Frankfurt (alone), someone tweeted me that I should watch Taken, the movie about female tourists getting abducted and turned into prostitute. I tried putting reminder in my phone and reminded everybody kalau nampak Taken on HBO please call me and etc. Tapi tak dapat juga nak catch the movie before my Euro Trip.




But now, thank God for Astro B.yond PVR and my little siblings yang sungguh peka atas keinginan Keknis mereka (I love you Haffiz & Alisya), dapat juga I watch it, even after dah balik Malaysia lama dah. OMG NASIB BAIK TAK WATCH BEFORE THE TRIP, WOULDVE BEEN SUPER PARANOID.






Always listen to your Daddy.






Boarding the plane to Malaysia. Safely home :')







Good movie! Watch it!

93 comments:

  1. yeahh!!..memg bes movie nie..yg paling bes sbb heronya Liam Nelson..miahahaha...

    ReplyDelete
  2. the father in the movie sgt cool. best kan movie ni?

    ReplyDelete
  3. nak buat emak terpengaruh dengan Astro ni la.... senang nak tengok tivi tengah malam ^^

    ReplyDelete
  4. I've watched it when I was in matriculation (2009) and yeah, tears rolled down my cheek. Oh..I love you, daddy! :)

    ReplyDelete
  5. movie nie best sgt..watched it many times already because of Liam Neeson..;)

    ReplyDelete
  6. woah ! kak niss, jum meet ! HAHA :D

    ReplyDelete
  7. hehehee... citer lama nie... TAPI still best utk dilayan....

    klu minat lyn movie...
    dez is some of my suggestion...
    juz a suggestion.. ;)

    http://lagendabudakjalanan.blogspot.com/2010/01/filem2-wajip-tonton.html

    ReplyDelete
  8. there are a few chin scratchers in the narrative.. a little over the top car chases.. but overall the action makes sense.. especially considering he's a father trying to rescue his daughter at any cost.. instead of playing Kim like a spoiled, seventeen year-old girl she embodies the role more to the age of fourteen. she ran around as if she was 10 years old not 17. she had no idea how to play a 17 year old. =( overall Neeson is great.. he convinces completely and spits out his principle speech *i will find you. i will kill you* with a remarkable degree of controlled super-intensity =)... go.. go watch again!!

    ReplyDelete
  9. sangat. daddy dia sanggup buat apa saja.

    hero sungguh. terus jatuh cinta.

    eh.

    ReplyDelete
  10. yes must watch. i have watched 2 times kot!

    ReplyDelete
  11. ingat TEKKEN...tekken lagi best dri TAKEN kot...kihkihkikh

    ReplyDelete
  12. i pun nasib baik tgk Taken after my Europe trip walaupun kawan2 i pun suruh tgk movie tu before i leave. Kalau tak mesti paranoid!

    ReplyDelete
  13. mmg best movie tu. kalah james bond. tp mmg byk sgt pengajaran dan info bley diambil dlm movie tu. dan sememangnya kalau ikut wife cakap pon, paris ni mmg bahaya

    ReplyDelete
  14. keknis g jln2 lagi? mendatangkan kejelesan betul..hehe..

    ReplyDelete
  15. macam seronok je .
    kena terjah jugak ni .
    hehe :)

    ReplyDelete
  16. macam seronok je .
    kena terjah jugak ni .
    hehe :)

    ReplyDelete
  17. u are a good girl and pandai jaga diri so this thing wont happen to you

    kita kat obersea kena berhati2...dont expect semua orang nice

    dun reveal tinggal kat mana atau excited bila jumpa mat salleh yang gorgeous bagai nak rak...dan dont over friendly...

    ReplyDelete
  18. wow..tak tengok lagi..tapi nak tengok le. Best movie ni kan. :)

    Jom baca ni: Nak atau tak nak cash out Nuffnang ni?

    ReplyDelete
  19. ohhhhh...movie TAKEN ke..
    i dah tgk byk kali,
    tu pun kt HBO la selalunya,
    biasa la..astro kan suka tayang cerita sama byk kali.
    cerita tu mmg best!
    baru sedar,sebenarnya AYAH adalah HERO kpd anak daranya!

    teeeeheee :)

    ReplyDelete
  20. Tak tengok lagi .. tapi kawan-kawan saya cakap .. memang best cite tu :D

    anastasyea's latest post .. Entry Saya Bukan Sekadar Entry Kosong

    ReplyDelete
  21. MMG FAV movieeeeeeeeee ! nak ayah dia boleh tak?

    ReplyDelete
  22. yeap...already watched it 5 times...

    ReplyDelete
  23. wuohh cte ni tgk masa 2010 ke 2009... yap tbaik, suara liam nelson tu, menggegarkan hati dan perasaan~

    ReplyDelete
  24. dah tengok like ten times!!!!memang buat kita pikir byk kali la kalau nk gi oversea sorg2 or dgn kwn perempuan shj..hahahaha...

    ReplyDelete
  25. hee incek liquid dh tgk mmg beshhh

    ReplyDelete
  26. watched this movie few times...and i didn't get bored with it..

    ReplyDelete
  27. betul..taken memang best..baru nengok 3 kali kot..

    ReplyDelete
  28. Yup , cerita tu memang superb ! ayah dia cool gila . i wish every dad in this world mcm tu kan :D :D

    ReplyDelete
  29. hanis kitorang bbdk uia da abes xm =D

    jeles jgn ;p

    ReplyDelete
  30. cm best j..huhu..ijam xpenah tgok pun...yela kan kat umah sewa ni mner ade astro bagai..haha
    happy watching keknis!
    =)

    ReplyDelete
  31. best movie. selalu keluar kat Star :) 413.. Hehe

    ReplyDelete
  32. best citer ni. tu la, jgn menderhaka ngan org tua heheh.. tp serius buat org traveling cuak2

    ReplyDelete
  33. mcm tkt je nk tgk movie ni.:P

    ReplyDelete
  34. Taken? That was an awesome movie. Who would've thought from just wanted to go for the U2 concert can turns into smthg bad like that. Hehe. Nasib kak Hanis x watch b4 going to europe, kalau x msti dah seriau. huhu.

    ReplyDelete
  35. dah tgk movie nie. mmg best. mak die bg je anak die g travel. die still under age kot. hee

    ReplyDelete
  36. memang citer yang best...penaz pon tengok banyak kali citer tue...(^_^)

    ReplyDelete
  37. dah pernah tgk movie ni 2 x, best.
    that girl then at last realize juga yg ayah dia sayangkan dia.

    isk..isk..ingatkan hati hanis sudah diambil org :P

    ReplyDelete
  38. TAKEN IS MY FAVOURITE !!!!!! NO 1 AH CITER TU,, HUHU

    ReplyDelete
  39. taken-ingat dah tak dapat di booking lagi hanis nie.meraung budak lelaki yg terjun bukit hari tu.

    ReplyDelete
  40. tak berapa minat filem omputih..,
    but this movie..,
    seriously, damn good !

    ReplyDelete
  41. tak berapa minat filem omputih..,
    but this movie..,
    seriously, damn good !

    ReplyDelete
  42. salam...

    just to say, saya dah tgk movie Taken..ok jugak la..

    ReplyDelete
  43. i watched this before i went to paris with my two girlfriends last year. i was paranoid to bits. but nowhere in the world is safe. so you always have to keep yourself safe.

    ReplyDelete
  44. first skali..waaa u got to go to frankfurt..huk huk..=))

    secondly, ok, naty saya tgk cite taken..

    thirdly.. u look 'awesome' in dat outfit altho d pic seems blur..

    ReplyDelete
  45. kagum la ngn bpk dy yg nekad nk slmtkn anak dy..

    ReplyDelete
  46. yeahhhhh !! memang syokkk habessss !!
    tak berganjak bila tgk citer nieee !!!

    ReplyDelete
  47. i was looking for this movie too! heard lots of good comments and reviews. but unfortunately i don't have astro beyond :( uhuk! uhuk! i'll try to find one jugak!

    ReplyDelete
  48. WHOAAHH.I LOVE THIS.LIKE SERIOUSLY ! :D

    ReplyDelete
  49. EYH KAK ANIS,GOODLUCK FOR FINAL EYH!MUAH2 ! :D

    ReplyDelete
  50. perempuan skarang berani berbanding dulu keknis.. sume bnd pn nak cuba kan kan.. tp keknis brani btol fly sorng2.. ke lepas ni takut?hehe

    ReplyDelete
  51. cerita taken memang best gila..tapi sangat menakutkan kalau watch before pergi trip sorang2..hee..

    ReplyDelete
  52. already wtch this movie!! nsib ad ayah mcm Liam.. klau x, dh lme anak dy mati..

    ReplyDelete
  53. I baca comments yang 'Ingatkan hati telah diambil orang etc assuming 'Taken' is my current status' seriously I LOLed. Hahaha!

    Anyway, okay serious ramai yang suka movie ini juga. Walaupun ianya highly exaggerated bapa ada skill kalis kematian T_T

    ReplyDelete
  54. macam best je ^_^
    baru nak tengok :)

    ReplyDelete
  55. movie tu pasal ape? cm takut2 je nk nengok

    ReplyDelete
  56. I so agree with you Hanis. I love travelling too and that movie showed me the darker side of travelling. Tak kira dimana pun kita berada, we must always be alert to our surroundings.

    ReplyDelete
  57. hehehe, tengok tajuk macam gempak, ingat hanis dah taken. huhuhu.

    tapi mesti taken dalam diam kan

    ReplyDelete
  58. hi miss hanis zalikha..i love ur blog..
    hope u can follow me..
    kimievonvanderbilt.blogspot.com
    tq..:)
    keep up the good work..

    ReplyDelete
  59. cerita ni memang best okeh.
    maka,careful bila travel sensorang pasni ye.hehe ;)

    ReplyDelete
  60. memang best cter ni..
    hahahaha
    da tengok dah

    ReplyDelete
  61. JUST WATCH IT JUST WATCH IT ! POYO KAN ? XD

    ReplyDelete
  62. this movie is great. it makes me realize how deep is father's love to her daughter. i love you always AYAH :)

    ReplyDelete
  63. muvee yg best! best! best! best sgt!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  64. i da tgk movie ni time kita part 3 , recommended by my lect . serious best , byk kali ulang kot . yup , always listen to your parents

    ReplyDelete
  65. ouhhh! cerita ni kah? suka3... i like any movie about human trafficking. sebab ini perkara yg berlaku hari2 dan ramai org x perasan. huhu

    ReplyDelete
  66. watched it alrdy.
    now my dad dah bertambah2 paranoid.
    haih.

    ReplyDelete
  67. ziarahila blog http://keretamayat.blogspot.com/
    blog dakwah yg sempoi

    ReplyDelete
  68. cerita ni sangat best kot. bapak die cool gila. hehe

    ReplyDelete
  69. bapa terbaek..good movie..wajib tengok.

    ReplyDelete
  70. Tentu bestkan Hanis dapat jalan-jalan ke Euro..

    Teringin juga nama bawa family jalan-jalan ke sana..

    sekarang ni tengah kumpul duit.. Maklumlah takder penaja..

    ReplyDelete
  71. Teringin nak tengok cerita ni.. Tapi asyik berebut degan anak dan isteri masa tengok TV..

    Nampak gayanya kena beli TV lagi satu ni..

    ReplyDelete
  72. best movie ever! ;)
    takut lah pulak nak pergi melancong sorang diri! tehehehehe

    ReplyDelete
  73. Officially become ur follower...=) glad to say hi to Hanis Zalikha...Haii..?! hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!