Sunday, April 3, 2011

I miss my little siblings!


Memang takkan lupa, tapi apakan daya.

Sekarang kalau pulang ke rumah dari kampus tercinta (T_T), pasti akan ada sesi OKAY KEKNIS KENA TONTON SEMUA RAKAMAN BOBOIBOY DEKAT ASTRO PVR, APIZ AND ALISYA DAH RECORD KHAS DEMI KEKNIS. Eleh mentang-mentang suara masing-masing berkumandang setiap kali.


Sigh rindunya dekat mereka! Semalam baru on the phone dengan budak berdua nih, semua nak cerita perihal sekolah. Alisya merosot sikit dapat nombor 3 sebab penulisan dapat B. Dia kata "Alisya dapat 64% je. SEMUAAA ORANG DAPAT MARKAH TERUK, KEKNIS" "Ye ker, diorang dapat berapa?" "Semua dapat macam 50%" "Oh, highest berapa?" "87%"

T_________________T

Tak sempat nak tuduh cikgu marking strict.



Hafiiz pula cerita pasal sekolah baru dia, and sarjan garang Kadet Remaja Sekolah yang suka tunjal kepala budak. "Sarjan tuh suka main luka jahitan kat tangan Hafiiz. Dia kata itu bentuk lintah"

T_________________T



Oh by the way, kalau taktau, suara garau sebelum iklan setiap kali Boboiboy tuh ialah suara Hafiiz jadi Captain Munch. Setiap kali dengar mesti bantai gelak. Asal garau gilo suara adik aku?! Macam Keknis dia juga.


Suara Alisya juga yang lunak lemak tepu segala.



Thanks Astro PVR. Dah banyak bonding sessions thanks to you. Takyah mengadap laptop sensorang lagi dah :') Meniarap je ramai-ramai depan TV, tengok amende yang dah dirakam.

76 comments:

  1. so cute alisya gets to play the voice of a cute avatar. kalau rindu,tengok je youtube tu ulang ulang ulang. ;D

    ReplyDelete
  2. time tgk yg first tu tak taw suara adik2 hanis..T_T minggu ke2 eksited gilee..ingt 7.30..skali terlepas..7.30 dh habis..finee...minggu ke3 dpt tgk!!yea!!try search episod 2 kat tenet..tak dpt..T_T tgk kat tonton pon takde..ade..tp bila bukak tak leh tgk..T_T

    ReplyDelete
  3. smlm nmpk autie,hafiz and alisya kt ikea.
    rndu adik kecik sy jugak! wuwuwuw

    ReplyDelete
  4. oh ye ke tu suara mereka? wah.. kartun boboiboy tu best okeh. comel gilak.

    ReplyDelete
  5. salam..

    tumpang gembira singgah di blog yg fames ini...

    ReplyDelete
  6. adik beradik dah tempias famous ngn keknis dia.comel2.heheh :D

    ReplyDelete
  7. giler comey...
    tp x sempat lagi nak tgk boboiboy :(

    ReplyDelete
  8. saye suke BoboiBoy ! :D

    suara Yaya eh, suara Alisya sangat cute :)

    ReplyDelete
  9. kena tengok ni ^^

    nak dengar suara dia :)

    ReplyDelete
  10. Kite tengok. Tapi tak sempat tengok semua :)

    Entry terkini: Tiket Percuma Untuk Peminat Justin Bieber :)

    ReplyDelete
  11. lah,diorg tu adik hanis rupanya... baru tgk skali tp best.. pandai diorg ek..menjiwai..hikhik..

    ReplyDelete
  12. syieda nak tengok jgaklah cite tuu..so cute... ^_^

    ReplyDelete
  13. tengok cita tu semata - mata nak dengar suara alisya..tp tak tau watak yang mana satuT.T

    sekarang baru tahu



    Blog Cipina

    ReplyDelete
  14. OUH MAI GOSSH.CUTE GILA BABENG SUARA DIA.BARU TAU LAH :D

    ReplyDelete
  15. OUH MAI GOSSH.CUTE GILA BABENG SUARA DIA.BARU TAU LAH :D

    ReplyDelete
  16. hanis, i like the way u treat ur siblings such ur previous entries. u are appreciate quality time with them while in ur single moment. bila dah kahwin, u akan rindu lagi saat-saat manis spt skrg.. belive me! =)

    How to Overcome Man-dominated Society

    ReplyDelete
  17. boboiboy ni smart lah pulak..
    comeynya suara adek hanis.. :)

    ReplyDelete
  18. Family Hanis ni memang sume berbakat kan? ;)

    ReplyDelete
  19. Tak pernah tengok lagi kartun ni.
    Nak tengok lah nanti, nak dengar suara diorang. Teehee :D

    ReplyDelete
  20. wah kelass adik2 hanis...Wlupun dgr suara je tp kecumilan cartoon tu ckp nk bygkn cumilnye adik2 hanis...

    ReplyDelete
  21. comel gilaa suaranyaaa. sukaa. (:

    <3

    ReplyDelete
  22. wah..untg lah dapat tgk boboi..hehe

    ReplyDelete
  23. sweetnya suara adik-adik hanis ni. Nak kena tengok ni. Kadang-kadang best gak layan kartun. Dapat release tensen. :)

    Jom baca ni: Personaliti mengikut darah..

    ReplyDelete
  24. haaa...??? ye ke..
    adek sy pn suka tgk citer tu..

    ReplyDelete
  25. cute.. satu lagi series by les' copaque :)

    ReplyDelete
  26. wahh..bestnyer..mesti hanis excited nak tgk yg setersnya pas ni kan...:)

    nice sis and bro ever..;)

    ReplyDelete
  27. So cute! Hmm kakak of course akan rindukan adiknye. I dah 2 bulan tak balik rumah , sobssss !

    ReplyDelete
  28. comel gila suara dia. macam upin ipin sikit ;D

    ReplyDelete
  29. boiboiboi.. mmg comellllllll sgt :)

    ReplyDelete
  30. tapi lenggok suara tu macam tiru cite upin dan ipin.
    Pada sya cite boboboi patut ade gaye tersendiri supaya org lebih ingat dan lebih popular..

    ReplyDelete
  31. Suara Upin Ipin tuh, suara anak saudara saya.

    ReplyDelete
  32. ~chomel!!~
    huhu....
    (^.~)

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. hahahahah comel!

    hehe btw,ada post gambar debab vs mikaeel(my nephew)-also turns alim.

    heheh!

    ReplyDelete
  34. Lorh..dari keturunan yg same jugak ke..
    patut same je suara..
    mula2 dgr suara yaya ni igtkan upin ipin punye suara jgk..he

    ReplyDelete
  35. comey gile suara alisya...xberkesempatan lagik nak tengop ari2. kena download ne baru best!!! ;)

    ReplyDelete
  36. huhu..adik2 yang comel, kakak yang comel..family yang comel!

    ReplyDelete
  37. owh ptt pun suara upin ipin ada iras ngn boboiboi :)

    ReplyDelete
  38. o...baru taw suara diorang....ni yg rasa nk tgok boboiboy...=)

    ReplyDelete
  39. Hanis..suara upin ipin??yang perempuan tu ke??

    ReplyDelete
  40. Salam. Cerita boboiboy tu terbitan ANIMOSNTA sdn bhd bukan Las Copaque.Suara Upin Ipin dan Boboiboy oleh orang yang sama Fatihah. Fatihah tu cucu saudara saya.

    ReplyDelete
  41. dah jadi peminat setia boboiboy ^_^
    sekali dengan laki cheq ngadap tv..
    kartun yang sangat comel

    ReplyDelete
  42. hehehe...suke cite nih..br tgk semlm...
    :)

    ReplyDelete
  43. Hanis....i ada entry pasal u..harap sudi baca...=)

    http://akubloggertegar.blogspot.com/2011/04/segmensaya-follow-sebab.html

    ReplyDelete
  44. drop by bcs i miss my adik who used to be a little brother too. now dah besar, i miss how we used to play masa kecik2 dulu and how he used to follow me around. ^^

    ReplyDelete
  45. wow...xsangka suara salah satu watak kartun boboi boy 2 adik hanis...
    that awesome...da sye peminat citer 2..
    walaupun 2 citer dak kecik tpi first super hero kartun from malaysia that impress me..heheh

    ReplyDelete
  46. hebat la .. suara masuk tv...

    hanis tak nak jadi kakak dlm rancangan tu ke?


    ZooL

    ReplyDelete
  47. x sangka lak sore tu sore adik2x hanis huhu

    ReplyDelete
  48. xpenah tgok cite nie since xde tv kt umah sewa..but now kt umah parent hope ade kesempatan nk tgok 'boboiboy' nie cite pasal ape sebenarnye..
    new comer here n following Hanis since last 'CNY'..really admire u hanis n inpire me.. =)

    ReplyDelete
  49. suara adik hanis comel!! ^________^

    ReplyDelete
  50. EVERYWEEK PON TENGOK AND DENGAR SUARA YAYA YANG KIUT NI XD

    ReplyDelete
  51. hahaha kena teman anak buah tengok boboiboy, tapi best jugak

    ReplyDelete
  52. asalamualaikum....saya nak tanya mcm mna nak tulis blog mcm keknis ney eh????plis sape2 yang tau tu tlg ajar saye bleh tak

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!