Wednesday, June 1, 2011

Tentang Tummy

Tentang Tummy




Comel sungguh tajuk untuk penulis yang sungguh comel seiring dengan perut yang comel. Mari cerita tentang perut comel ini.


1. Tummy saya comel saiznya, kecil sahaja ruangnya, jadi everytime I makan, dia takde ruang yang banyak untuk store makanan baru masuk so I akan terasa mahu membuang. Susahkan? Setiap kali selepas makan rasa nak pergi tandas. Kalau setiap hari set timing bewok memang sekali pagi dan sekali petang pasti efisyen hidupku LOL.



2. Tummy juga sungguh manja. Kalau makan pedas dia cepat meragam alolololo bucuk bucuk dia *cium tummy sendiri, gymnastic*. Jadi saya berada dalam love-hate relationship dengan Nasi Goreng Kampung pedas ketuk 7 biji cili padi guna pisau daging. Tsk.



3. Melihatkan pada list 20 Things I Want To Do Before Getting Married, nombor 8 adalah mendapatkan abs. Jadi tummy needs to be leper (flat) first agar senang nak usahakan perut terbahagi kepada 6 ketul.



4. Ukuran pinggang kini adalah 25cm inci (waktu lapar). Waktu kenyang tak elok ukur, ganggu emosi.











Here’s the story morning glory, yours truly is taking up the 14-days challenge yang heboh dekat radio-radio suruh minum Bliss selama 14 hari demi perut dan salur penghadaman tercinta. I really wanna take care of my tummy now. Ambek kau 28 botol bersedia untuk diteguk 2kali sehari :’)



Better digestive system and flatter tummy, see you in 2weeks.





SEMUA PERISA ADA TAK SABAR TAK SABAR BOLEH TAK TEGUK 5BOTOL SEHARI?



Why Bliss yoghurt drink?
“Bliss is made from real fruit juice, contains Inulin (the only yogurt drink in Malaysia which contains this) and live cultures, there are 2 ranges: low fat and 0% fat. There are no artificial colouring and contains real fruit juice.”





Bakteria baik bantu kita create environment dalam saluran penghadaman yang paling ideal, di mana senang kita nak sedut nutrient daripada apa sahaja yang kita makan. And of course, lancarkan penghadaman kita. Lebih lanjut di sini.




I am recording my journey, stay tuned on this blog!
Join their FB page for ongoing knowledge-gain and awareness of your health, click here .



Hehe sebenarnya dah start record my journey on Twitter also.








Hahaha Nalisaaa comel.



You too NEED TO TRY. Take up this challenge for a better digestive system. Bak kata my brother; Let’s jom mari!




88 comments:

  1. yuyu minum bliss setiap hari dulu. lepas tu kopak poket :P

    ReplyDelete
  2. ala...dah ok la tu cik anis oi...dont worry la. btw, im first yeah! hehehe

    ReplyDelete
  3. bliss, it's my fav yoghurt drink :D
    of course,utk lancarkan penghadaman kita.sape tak cuba mmg rugi :p

    ReplyDelete
  4. 28 botol??dpt abiskan sumer k..

    ReplyDelete
  5. terbaikk laahh. i pon macam nak try. kena pi hyper market cecepat nih =.=

    ReplyDelete
  6. kalo berjaya, aku nak teguk gak 2btol sehari..

    ReplyDelete
  7. kalo berjaya, aku nak teguk gak 2btol sehari..

    ReplyDelete
  8. woww...saya suka air ni..hehe



    saya tgh kejar phutang duit saya..
    tau sapa penghutang tu??huh..pendekar berkuda..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/entry-panas-hati-pendekar-berkuda.html

    ReplyDelete
  9. kalau ayu sleeping boleh aja...hehehe
    bangsa memang kuat minum air..

    ReplyDelete
  10. Erm..cedapnyerrr Bliss Yogurt drink..Hanis..try kiwi flavour...very da yummeh!!!

    ReplyDelete
  11. minum bliss buat rasa kenyang..so tak yah makan benda lain..baik untuk pencernaan jugak..bliss memang terbaik..

    ReplyDelete
  12. not taking the 14 days challenge tapi Ell kerap minum bliss yogurt drink ni since Ell sakit perut dan makanan susah nak hadam. kesian kat tummy

    ReplyDelete
  13. lets jom mari.. terbaik.. huhuh

    ReplyDelete
  14. woahhh...

    let jom mari.nak cuba lah...:)

    ReplyDelete
  15. waa..besh nye Kak Hanis..nak try jugak meh !..

    ReplyDelete
  16. hey hz! bertuah bliss ni dapat promosi kat blog u hokeh. i terus cari bliss kat koop sbb nak tummy selim melim ekekeke..

    ReplyDelete
  17. perghhh minuman yogurt mmg sedap! dlu ms kaya skejap, hari2 beli, skrg ni dh xmpu sbb byk lg bnd kne dahulukn... sob sob sob... hehe

    ReplyDelete
  18. Tapi minum banyak-banyak air tu tak kencing manis ke nanti..?

    ReplyDelete
  19. yehaaaaaaaaaaaa..........stoberry flavour feberet

    ReplyDelete
  20. Oh, ada exercise for your cute tummy Hanis.
    hehe..

    http://www.cikkiah007.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. 25 inci lah, dik. 25 cm perut kucing kot. XOXO

    ReplyDelete
  22. Yeeee, kami pun sedang berusaha, tapi tidaklah dengan bliss. Cuma berbuat sit up sebelum tidur. Itu pun kalau perut tak full. Haha! =D
    Memang teruk sikap sebegini, tapi nak buat macam mana, kena berusaha selalu.

    ReplyDelete
  23. dear, nak tips kempiskan tummy leh..dulu mase bujang slim river jer..sah ada baby, habes..sob sob sob..plsss

    ReplyDelete
  24. berkesan diet nih..
    i dah cbe..
    ^_^

    ReplyDelete
  25. bliss ni seperti ganja. sekali teguk, rasa tak nak lepas je. last2 abes sekali minum. rasa cam sugus yg dicairkan. hehe

    ReplyDelete
  26. wan pernah try bliss.tapi seminggu je.bila tengok poket,cepat kering.haha

    ReplyDelete
  27. 25 je? auwwwww!! kempisnya!
    cuma nak bina 6 ketul tu je kan?! (",)

    ReplyDelete
  28. xlalu le nak telan bliss tiap2 hari psl dia manis huhuhuhu ...
    hari2 zr suke teguk air masak ..

    but good to try .

    * salam kenalan dr fazilzurakil

    ReplyDelete
  29. 2 bottle per day. kalo minum yang botol besar tu je baru best. heheh

    ReplyDelete
  30. paling suka minum bliss. tapi dah lama-lama macam muak.vitagen jugak yang aida suka. tapi minum bliss memang bagus tau tau

    ReplyDelete
  31. sedap tu yogurt.

    wah, nak langsing ya Hanis?

    Good luck, dear.

    sambil tu cuba la senaman kempiskan perut. semoga berjaya la impian u =)

    ReplyDelete
  32. 14 day bliss + fitness nestle
    lengkap

    kalu tak kuruih gak tak tau ler

    ReplyDelete
  33. nak cube test try jugak lah..tapi kat hostel x dok peti ais..mane nak letak????

    entri terbaru
    Kim Hyun Joong datang Malaysia?

    ReplyDelete
  34. minum bliss setiap hari memberikan perut yg baik! (sebab sistem pengahdamn yg sihat.. =.=')

    ReplyDelete
  35. hahaha. like i was told in ur previous entry. another IKLAN in ur blog. boring lorhhh!!!


    *i know u will not approve my comments but u read. never mind just telling the truth. BYE!

    ReplyDelete
  36. http://nurfuzie.blogspot.com/2011/05/chaiyok-cik-en-pencarian-cik-en-dan.html
    JOM JOIN CONTEST CIK EN

    ReplyDelete
  37. Mak! Nak duit minum Bliss hari2 boleh?

    Okay,mak soh minum air masak. Okbai

    ReplyDelete
  38. saya ingat kalau tak berdiet pun.. saya tetap minum air yogurt tu dgn lahap sekali.. tak de istilah menjaga kesihatan kalau air yogurt tu sah2 memang sedap.. hahaha

    ReplyDelete
  39. owh..sayangnya ai xle kurus buat masa sekarang and the next 5 more months...isk...pastu baru bole le nampaknya..

    ReplyDelete
  40. baru lepas beli... kerana terpengaruh.. harap berkesan kerana mengalami kesusahan kaedah pembuangan

    ReplyDelete
  41. waa sedap bliss. nak2 semua laa.... satu hari pown bley minum bg hbs...hehe..

    ReplyDelete
  42. 2botol sehari? botol besar ke kecik?

    ReplyDelete
  43. Will try too!

    xoxo


    http://fathinzulkifli.blogspot.com/2011/05/fashion-colours.html

    ReplyDelete
  44. minum yogurt bliss hari-hari.. memang akan ber bliss laa kite nanti :)

    ReplyDelete
  45. Wahh..mesti try nih..sekarang jugak cari bliss

    ReplyDelete
  46. sya minum yg dutch lady low fat tuh,,huhu..lebih krg sama je ngan bliss ni..tp xpenah try rasa g..

    omg,,kecik giler pinggang hanis ni..jeless oh jeless.. hehe

    ReplyDelete
  47. eh,nak jugak perut leper2 nie,tapi sush lah nak seleper mcm modal2 nie,mcm mana tue??

    ReplyDelete
  48. wahhhhhhh kena cuba ni!

    tapi gastrik pun still ok minum without makan apa2 dulu, hanis?

    ReplyDelete
  49. Bliss nie leh flat balik tummy nie eh Hanis?/..sb sy ada masalah tummy nie yg agak menonjol..wpun xketara..tp malu tau...akan cuba if Bliss nie dpt flat kan blk my tummy nie..thanks Hanis.. :)

    ReplyDelete
  50. nalissa alia?haha..she's my coursemate

    ReplyDelete
  51. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.220493061313905.70211.100000596371179

    ReplyDelete
  52. view these photos. wedding aunt tim's daughter. friend of ur mom n dad =))
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.220493061313905.70211.100000596371179

    ReplyDelete
  53. nk try gk la..mane tahu dpt good result..hehe

    ReplyDelete
  54. xsbar nak tgu ag 2 weeks nk tgu jawapan keknis sal cabaran bliss nih :D

    ReplyDelete
  55. sdp arn...tp xmmpulah 14 hari...huhuhu

    ReplyDelete
  56. muak lah air2 mcm ni...tapi ak selalu makn yogurt marigold..lg best perut pun tetap leper(flet)...ape2 pun enjoy lah minum bliss tu supye menjadi betuk bdn seperti btol nye tu..

    ReplyDelete
  57. waaa.. lepas nie your tummy jd six pack la.. dah ley kawen terus.. huhuhu Hurm.. masuk bina badan moh..hihi. gurau jer

    ReplyDelete
  58. nohhh ! mmpos la mau nak minum bliss hari hari . dah la sedap ! beli mahai mahai mmbe bantai habes.. haha,
    padan muka aku ! kihkih :P

    ReplyDelete
  59. how come 2 botol sehari?? tk cukup der!!

    ReplyDelete
  60. yogurt drink mmg sedap..tapi bliss, pekat sangat..tekak tak boleh terima.. hope kak hanis get the healthy tummy

    ReplyDelete
  61. sedap gak minum air ni yek,hahahaha

    ReplyDelete
  62. sedap gak minum air ni yek,hahahaha

    ReplyDelete
  63. suka sgt air ni..

    erm..nway, baru knl sapa Hanis Zalikha =D, & terus follow ..

    jmput kembali..
    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/di-sebalik-maksud-sepuluh-jari-tangan.html

    ReplyDelete
  64. BLISSSS SEDAP SANGAT.CRAVING CRAVING T_T

    ReplyDelete
  65. THE COOLEST ENTRY KOT.HIHI.I MEAN,TAJUK ENTRY NI COMEL.TUMMY :D

    ReplyDelete
  66. GIMME A BOTTLE OF BLISS KAK HANIS ! :D

    ReplyDelete
  67. salwa mmng suka minum bliss :D

    ReplyDelete
  68. Saya pun minum bliss percuma setiap kali cecah kaki ke TESCO, MYDIN, GIANT, JUSCO. hehe..

    Promoter offer minuman free, apalagi. Rezeki jangan di tolak.

    Mana entri baru ni, takkan Hanis pun dah jadi seperti zack zukhairi tu?..
    Tersiksa jiwa dan raga tau menanti entri dari blogger2 otai nih..

    ReplyDelete
  69. Nak diet jugak lahh :) Yogurt sedapppp

    ReplyDelete
  70. can't diet with dis la.tkt nnt terlebih minum.can't resist bliss ni.sedap!hoho

    ReplyDelete
  71. bliss doesnt help to kempiskan perut. a woman only needs about 6 teaspoons of sugar per day. bliss contains 16 g of sugar which equals to 3 teaspoons of sugar. taking it twice a day makes a total of 6 teaspoons per day. tambah dgn makan nasi lagi bla bla bla...nasi is carb which is complex sugar when digested jadi simple sugar. sugar when not used turns into fat. the "flat tummy" that ur referring to is just the emptying of waste product. fat is still fat, if someone has bulging tummy, shitting doesnt make it flat. seriously. please research before u say something, what ar u trying to scam these people?
    -.-

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!