Sunday, July 3, 2011

Bilik Saya di Kampus


In case you don't know, I am in my final semester in UiTM Johore (hiks!). Tak sabar untuk perjuangan di sini selesai dan membuka peluang untuk alami environment baru. Tapi itu bukan fokus entri ini sebenarnya. Entri ini bakal bersandarkan pada paksi yang saya cuma nak berlagak dekat para penghuni kolej lama yang saya kini sudah ditempatkan di bangunan baru huwah!

Selama tiga minggu (yang lalu) terpaksa merempat/menumpang/tidur atas lantai macam hippopotamus bergelimpangan di bilik orang lain yang punyai belas kasihan, sementara tunggu bangunan baru siap. Orang lain yang punyai belas kasihan dalam konteks ini ialah junior saya Lyana. Lyana telah pun menjadi salah satu manusia dalam My Favourite People list apabila kami begitu kamcing sehingga mampu sing along lagu Matchbox Twenty berulangkali dalam perjalanan Johor-KL-Johor. Saya rindukan dia. Dan saya tahu dia rindukan saya yang suka membuatnya terjaga malam apabila saya mengigau.

Kini kami terpaksa berpisah, kerana kolej baru adalah yang terbaik untuk diri saya maka habis madu sepah dibuang. Semalam Lyana came for visit ala-ala MTV Crib jadi saya figured, I should have one entry of MTV Crib for you guys here especially budak-budak UiTM Johor yang tak berpeluang merasa penempatan di kolej baru ini kehkehkeh (kenapa jahat? Kenapa?!) Kehkehkeh.

Sebelum mula, eloklah sekiranya saya memperkenalkan nama kolej baru ini. Nama diberi ialah Suluk Belingkung atau Luk 3, iaitu nama sebatang keris. Tapi untuk lebih cool bolehlah dipanggil Luke Skywalker sebab Luk 3=LukE geddit geddit? Singkatan lain ialah Suluk Belingkung = SB = Sehati Berdansa.




Tingkap yang luas dan tanpa grill ini haruslah menjadi favourite feature saya, tambah 5markah buat SB. Ia menggalakkan buka tingkap pagi-pagi sambil mengucapkan selamat pagi alam sekitar seperti iklan Adabi atau sebagainya.






Kebanyakkan perabot di sini adalah berwarna putih. Perempuan sukalah sebab diorangkan feeling Korea. Tilam adalah sangat empuk maka lebih susah untuk bangun pagi di sini, tolak 5markah untuk Sehati Berdansa.







Storage space adalah amazingly banyaaak! Siapa yang banyak barang memang akan love this place, tambah 10markah. Rak ini kebanyakkan orang buat rak buku, tapi hippopotamus haruslah menjadikannya my little pantry :B





Lihatlah tempat sidai tuala di balkoni comel kami. Sungguh convenient, tak perlu keluar bilik untuk menjemur. Kalau hujan, tak perlu laju-laju tukar boxer kepada seluar panjang hanya untuk berlari ke bawah dan angkat jemuran. Dari bilik pon boleyyyyyyy *angkat kening deras-deras mintak kena tarik pipi dengan manjew sekali*





Visual buku-buku untuk isi masa senggang tenangkan minda mengakhiri MTV Crib buat kali ini. Sebelum berpisah, izinkan saya menyatakan…




SHOWER ROOM DIA ADALAH BEST THING EVER KOT!!! AIR DERAS DAN SEPERTI HUJAN SEBAB SHOWER HEAD YANG CANGGIH DAN TERKINI, SIAPA YANG EMO SUKA NANGIS BAWAH SHOWER PASTI GEMARKANNYA KEHKEHKEH. SUNGGUH THERAPEUTIC. Okay dah. Harap-harap SB boleh jadi sepenuhnya kolej perempuan sebab perempuan lemah-lembut dan barang boleh tahan lama LOLOLOL.





Milkadeal time! Siapa suka travel mesti suka tawaran ini:




RM498 instead of RM672 for a 4D/3N Phuket Island Holiday: 3 Nights Accommodation in a 3 Star Hotel + Qatar Airways Return Tickets + Complimentary City Tour + Airport Transfers

172 comments:

  1. la final sem rupanya...
    harap sgt2 dpt jumpa hanis 1 hari nanti

    Entry Terkini:
    Review Filem Transformers 3: Dark Of The Moon - Mengecewakan?

    ReplyDelete
  2. uitm penang pnye kolej dr sem lepas dah mcm nie la...=P ohsem!!

    ReplyDelete
  3. Pergh..
    smart seh biliknyer...
    jeles.......

    ReplyDelete
  4. wah....sungguh sronot nye bilik kamu ye hanis.....tambah 20 mrkah...;p

    ReplyDelete
  5. Hanissss!!!! Jahatnyer kamu, jahatnyer kamu..haha..konfem sesiapa yg tidak berpeluang menetap di SB akan merasa fobia yg amat dalam. Deep in heart tu....

    ReplyDelete
  6. Sila jaga harta hak milik kerajaan dgn baik. :)

    Moga ianya dapat diwarisi ke generasi seterusnya. ;)

    ReplyDelete
  7. waaaahhh.. bestnya dan cool aje kan? Suluk Belingkung Sehati Berdansa.. boleh tak?
    Tingkatkan Trafik Dengan Komen dan Entry Terbaru d...

    ReplyDelete
  8. Omagad haha. informative indeed. LOL sabar jelah.

    ReplyDelete
  9. mangkuk comel itu mirip kepunyaan saya. ternyata laris jualan nya di malaysia hehe..

    ReplyDelete
  10. pehhhh!!!!sumpah seronotttt.kat shah alam mmg xde merasalah sehati berdansa geditt geditt nehh.cissscisss

    ReplyDelete
  11. ...rindunya dengan kehidupan asrama dan jadi jadi student....Hmmm..ada yang dah jauh kita tinggalkan dan tak mampu nak ulang semula dan semula dan semula.......

    ReplyDelete
  12. nice...sgt jeles...kampus shah alam pon xde cmni...huhuh~

    ReplyDelete
  13. untung lah dpt bilik baru,facilities baru...lg untung org 1st yg guna...:D

    ReplyDelete
  14. masuk sem depan gua tak nak jadi nr dah, nak duduk dalam! nak duduk sb jugak. :D

    ReplyDelete
  15. untung kan dpt bilik baru,facilities baru...tmbh untung coz org 1st guna....

    ReplyDelete
  16. untunglah hanis zalikha dapat diami kolej baru. HZ, jemput datang UiTM Malaysia Shah Alam. ada event SimplySiti 8 & 9 Julai 2011, Sabtu n Ahad. ada event ala-ala Jom Heboh.

    ReplyDelete
  17. owh nih kolej br ek..dkat ngn bangunan SL kan..???

    ReplyDelete
  18. Hanis,nak sikit cekolat tu dan butter cookies tu. Nak juga, nak juga..hehe..

    ReplyDelete
  19. SB sangat awesome! ;D I wish uitm shah alam have kolej like SB. -___-

    ReplyDelete
  20. BESTNYEEEE KOLEJ BARUUUU! btw hai kak haniss, :D saya kolej zamrud same2 kak hanis dulu. tapi takpenah same wing. :P

    ReplyDelete
  21. homaiigoddd :) best nyerrr. Jealous nihh.

    ReplyDelete
  22. Sb is awesome! ;D i wish uitm shah alam also will have it for us. ;p

    ReplyDelete
  23. wah....mcm apartment je nmpak...
    xde gmba untuk loker ke?? slalu uitm suka bg loker kecik..huhuhu....

    ReplyDelete
  24. Hehehehe almari besar siap ada cermin sendiri and tempat make up. Tapi malu nak tunjuk sebab banyak barang a.k.a serabut paler hotak i'olls.

    ReplyDelete
  25. Kak Hanis sampai hati pegi tak ajak cik bunny *dengan penuh feeling XD

    ReplyDelete
  26. Hahaha Farhana! I geddit geddit. And yeah Mr Harks, mangkuk comel feeling Vantage tauuu padahal plastik impostor.

    ReplyDelete
  27. teringat zaman2 muda dolu2..padahal bru 3thn tglkan uitm...hiks~

    ReplyDelete
  28. oh heaven gile.. saye dapat hostel katil bebunyi2. locker pun hampir tercabut pintu. dan lebih malang tokleh tutup rapat. oh sadis sungguh..

    ReplyDelete
  29. gvh x penah ada kehidupan sempurna mase kat kolej dulu macam cik hanis...kekeke...=)

    ReplyDelete
  30. nak duduk situuuuuu~ xkisah la kelas jauh..yang penting selesa..err..asrama ku rumah ku? lebih kurang mcm tu la..hehe..

    ReplyDelete
  31. yeke perempuan lemah lembut? haha. selalu toilet perempuan yang asyik rosak ;p tapi papehal pon, bilik tu memang cool !

    ReplyDelete
  32. nampak air marrigold karrot.. fuyoo minum air karrot.. kehkehkeh !

    ReplyDelete
  33. haha... tapi kat bangunan baru ade ke kucing2 yg comel mcm kt sini:

    http://randombynurul.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  34. wah seronoknya dapat bilik baru.. first batch lak tu.. barang semua fresh2 lagii... :)merasa la Hanis sebelum nak habiskan final sem ni.. good luck yer :)

    Jom baca ni :Terserlah kegembiraan Jimmy Shanley pada Zahrah Shanley..Alahaiiii manisnya kurma ini..

    Jom baca ni :BE Grapevine dari Nuffnang..Apa tu?

    ReplyDelete
  35. wah...lama dh hamis xbuat entri cenggini. hehe. menarik. bestkan dpt bilik bru..

    ReplyDelete
  36. jeles gila tengok bilik mcm tu. peh..

    ReplyDelete
  37. kat jengka dorang tak rasmikan lagi.
    entah bila boleh masuk . . .
    huk huk huk

    ReplyDelete
  38. hanis~ bes nyer bilik u. i nk tumpang boley? bilik i burok2 siap berhantu. uwaa

    ReplyDelete
  39. nak tengok part shower tu... cam menarik je... hikhikhik

    ReplyDelete
  40. saya masih lagi merempat sementara tunggu kampus uItm Cawangan sarawak baut blok baru.dengki bila tengok bilik hanis macam apartment.Lagi satu word hipopotamus tu tak blg blah.Mmg nasib final year studentkan.haha

    ReplyDelete
  41. ouh baru tahu tempat belajar hanis zalikha.
    uitm kt johor rupenyer.
    huhu

    ReplyDelete
  42. for Hanis Zalikha, SB aka SEHATI BERDANSA (mata keatas tangan ke bahu) never ever and forever will be hostel for girls, i says never ever forever .. anyway, jom makan kat NR CAFE, i blanja, teringin sgt nk jumpa u face to face ...

    ReplyDelete
  43. SB will never ever forever will be a girl hostel, never i say, ever and forever, anyway, jom makan kat NR CAFE, i blanja, lagipn i teringin nk tgk u face-to-face la ...

    ReplyDelete
  44. tapi sayang nye kolej tu milik pelajar lelaki..tak dapat nak rasa sem depan HAHA..suluk belingkung..kolej paling mewah kat uitm segamat ^^

    ReplyDelete
  45. waaaa sumpah jelous kak hanis :) grrrr kita duk diam diam je laa kat kolej lama kan :D

    ReplyDelete
  46. bestnya!kenapa asrama kami xcmtu!kalau xsemangat nk belaja. :P

    ReplyDelete
  47. pergh. best giler kolej dy. haha

    http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/07/i-got-nightmare.html

    ReplyDelete
  48. cantiknyer bilik Hanis..very3 comfortable..tp mesti lg bez if dpt bilik camtuh from the 1st sem kan??hehe ^.^

    ReplyDelete
  49. untungnya hanis dpt hostel mcm ni;D klu hostel mcm ni msti ada smngt berkobar-kobar utk bljr kan? good luck hanis, moga dpt result best n grad on time.;D amin;D

    ReplyDelete
  50. luk 3=luke..yes yes, we geddit..hehe..

    selamat menjalani fasa-fasa terakhir bergelar pelajar di uitm johor :)

    ReplyDelete
  51. OMG best gillerrr!

    Saya punye bilik kat UIA sangat la menyedihkan. Sempit sangat. Almari kene share, meja kene share. Nak pindah UITM Johor la lepas ni. hehe

    ReplyDelete
  52. bestnya kolej baru kat segamat, jealous. Bila nak buat kolej best macam tu kat Uitm Alor Gjh? Huhu..emo lebih, padahal dr sem lepas dah jadi NR.. :p

    ReplyDelete
  53. Untunglah dapat kolej baru kannnnnn

    ReplyDelete
  54. sure jeles punye la....best2

    ReplyDelete
  55. wow ! sukenye dngan tempat baru..kehkehkeh :)

    ReplyDelete
  56. so sweet your room sis.. btw,uitm sis hanis amek coz ape ye dekat uitm johor? :)

    ReplyDelete
  57. dah macam hotel dah..leh buat kat bilik aku skali..huhu

    ReplyDelete
  58. aww... tapi, kenapa langsir stil kena warna hijau. btw, i dah rase dulu kat main kampus! and also when kursus dekat puncak alam. :)

    aman damai di puncak alam... just main kampus, kolej baru jer lah dapat rase macam ni. kolej lama, tak merasa okay. hik hik hik..

    ReplyDelete
  59. lawa ouh blik HZ
    aishhh# haha
    GL for next sem ;D

    ReplyDelete
  60. Whooaaa nice lah your campus :)

    ReplyDelete
  61. untunglah koleh baru,,,hari tuh kuar beli carpet baru..huhu....semua baru ye akak..jaga leklok SB... kolej SB mmg dah jd kolej seniority dah..part bwh xde lgsg kan.. >.<

    ReplyDelete
  62. damn!!!!kenapa zaman we olls semua dulu takde SB???urghhhhhhh..btw, SB nie kat belah mane???

    pstt: 3 yrs dah tggl uitm segamat..aman giler!!!!!pagi2 bangun tarik comforter balik sb sejuk giler!!!!biler musim sejuk *mcm oberseee ok* tetengahari pon boleh pki socks lagik..

    ReplyDelete
  63. kolej SB ni kat bahagian sektor A ke sektor B? cantik gila! jealous kot. dulu i duduk kat baiduri. time i dah final sem la haritu kolej baru2 ni sume baru nak buat -.-"

    ReplyDelete
  64. best gila katil warna putih!! kalau bilik macam tu memang nak duduk bilik je taknak keluar. haha

    ReplyDelete
  65. UiTM di atiku.. hehehe <3 Uitm..

    ReplyDelete
  66. PERGHHH KEMAIN LAWO LG SB. KTRG DPT KATIL KAYU JE T_Y

    ReplyDelete
  67. Best gilaa!!hihi..untunglaaa~ ;)

    ReplyDelete
  68. coooooooooooooooolllllllllllll !

    ReplyDelete
  69. memang terbaiklah..jeles tgk hostel mcm nih..:)

    ReplyDelete
  70. stock maggie tak ada ker Hanis?

    ReplyDelete
  71. Alhamdulillah.subhanallah cun nyer kolej,

    That's why I told my student if x nak mengaji betul2,just quit uitm and masuk tempat lain. Bg org yg btl2 nak ilmu je blaja. If u all nak tau,rakyat bayar kos uitm utk sorang student rm8k utk satu sem, sedangkan yuran satu sem just rm400+!. Kalau bagi2 ikut bulan, yuran tadika lg mahal...

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
  72. cantik la cadar tu....warna warni...

    ReplyDelete
  73. whooooaaa! ni uitm mane ni? gile gempak!!! :(

    ReplyDelete
  74. wahhh mcm bilik die bestnye..tengok pon da ngantok..:)

    ReplyDelete
  75. mak aihhh bestnyee blik die hehehe :)

    ReplyDelete
  76. As Salam, kita sehati sejiwa kot..sarung bantal dan selimut dari factory yg sama ooo.

    ReplyDelete
  77. tersangat laa jeles, -,-"
    nak pindah uitm johor laa macam neh, haha

    ReplyDelete
  78. I didnt know korea byk perabot putih!

    Thanx Hanis :) paint the kolej red utk last sem!!! Hahaha

    ReplyDelete
  79. kak hanis, lawa giler bilik baru ni..

    ReplyDelete
  80. amboi2 bestnyeee~..awat la time aku belajaq dulu xdak pun nk upgrade kolej..tp SAB ttp dihati..hehehe..
    enjoi ur last sem hanis!
    uitm johor mmg syiok!

    ReplyDelete
  81. Hanis, ini kolej sebelah masjid tu ke? dulu lect ada ckp memang nak buat kolej 1st class untuk excellent student.tak sangka dah siap..dapat plak hanis rasa..memang 1st class abis bila tgk..rasa nak belajar balik kat uitm johor..wah..5 tahun kot kat ctu..tak sempat gak rasa bilik tuh..

    ReplyDelete
  82. waah hebatlah dah last sem pun still dapat kolej.super ohsem!

    ReplyDelete
  83. lawa nyer bilik... bilik saye pun tak macam tu tau... *jelez* hehe..

    ReplyDelete
  84. HZ, cool giler bilik ni..terbaik la SB..2y and 1/2 kt segamat duk kat zamrud jerrr..

    ReplyDelete
  85. Grand bilik you Hanis! Ingat dolu2 kat kampus induk ITM (masa tu) katil double decker je...katil 8 almari 8 meja blajar panjang kat tingkap memalam takut nak bukak langsir sebab mengadap padang hoki yg ada mcm2 citer seram. Lol. Kenangan manis ;-)

    ReplyDelete
  86. Hanis,kalau u tengok UITM Puncak Alam punya,you pasti akan jeles 7 hari 3 malam.SIap ada lif with tiles lagi.Gembira gembiri tahu?

    ReplyDelete
  87. Bilik 4 orang lagi BESARRRRRRRRRRR :D Jealous tak?

    ReplyDelete
  88. excuse me for asking but why lately ur post are filled with adverts? even this one. -.- its just so not cool.

    ReplyDelete
  89. besnyeee !!! feeling korea paling best !

    ReplyDelete
  90. perabot warna putih adalah super duper awesome ok! +100 utk itu. and ur bedsheet sgt cantik! :)

    ReplyDelete
  91. teringin gak duk..anyway sb tue ada org bg name sudut berlukar..hehe..
    hope dapat gak duk situ tuk last sem..sbb next sem past 6 mcm dah ssh nak dapat kolej..huhu

    ReplyDelete
  92. Bestnya tak sabar nak dtg! Sedia kan tilam lebih. Hehe.

    ReplyDelete
  93. uitm kedah pon sudah macam ni . tapi awien tak dapt dudok lagi pon ! menci . dok kolej lama :)

    ReplyDelete
  94. oh,tersangat jeles.shah alam pon tak mcm ni.....

    ReplyDelete
  95. oh dangg! knp kolej di uitm shah alam tak begini T_____T btw, our little pantry sama *byk mkanan* lah! hehe.

    ReplyDelete
  96. untunglah dapat SB..cantik plak tu..;)

    ReplyDelete
  97. macam kat hostel saye dulu di UMT..best2..tp dia lebih pd apartment..ada 5 bilik..hehe..dulu semua bangunan untuk perempuan..tp lepas mpp janji kalau dia menang dia akan usaha untuk satu bangunan untuk lelaki..so sekarang memang dua blok untuk pompuan n satu blog untuk laki..lepas tu terus dekat sebulan tak ada air..hihihi..* miss mse zaman jadi student*

    ReplyDelete
  98. bestnyer dapat duk hostel baru yg ade facilities yg bagus,,,sgt envy!hehe

    ReplyDelete
  99. wah, cantiknyer SB.. jeles ngan hanis.. di uitm shah alam, xde kolej baru.. kolej yg lama hanya direnovate tp x secantik SB..huhu

    ReplyDelete
  100. wah2 santeknye....
    penah g singapore n teringin nak g singapire..jom lawati blog saye..huhuh

    ReplyDelete
  101. haaa..cantknya uitm johor.!..msti xrasa dduk hostel

    ReplyDelete
  102. hanis..napew notebook awak sama ngan notebook kite? -_- tiru eh? ^_^

    ReplyDelete
  103. eh mcm same jer bilik tu.... nasib baik bilik sye x mengadap bilik kak anis... hehe:)

    ReplyDelete
  104. seyes ! santek la kolej johor.. i kat puncak alam pun tak mcm ni... jeles jeles jeles sama kamu Hanis..hehe :)

    ReplyDelete
  105. hamis ada mention pasal "SHOWER ROOM DIA ADALAH BEST THING EVER KOT!!! "

    picture shower room plisssssss... keke ;P

    ReplyDelete
  106. wooohooo jeles2...dulu xde pn..huhu

    ReplyDelete
  107. ala... UiTM segamat dah ade kolej baru yg lg cantik. I dulu duduk kat kolej Intan. envy. benci.

    ReplyDelete
  108. buahahaha! kelakar lah HZ ni! anyway, good luck and all the best to you HZ. Doakan kamu berjaya dan terus gemilang. Phewiiitt ! ;)

    ReplyDelete
  109. ahakkks! teen cribs kunun..heheh!! tapi serious cantiklah bilik br ni..

    ReplyDelete
  110. Ceh..bila dah habis belajar la baru nak naik macam macam bangunan baru.. tak dapat merasaaaaaa..

    ReplyDelete
  111. Naisss rum. Jom sembang dgn orang tua di http://tok-kebayan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  112. wah, cntiknya bilik.... baru la katakan! perabot putih mmg best hhehe

    ReplyDelete
  113. erm kenapa buku tu dah buruk.. pinjam kat perpustakaan ker? ker dari dulu tak habis-habis baca gi.. kui kui

    ReplyDelete
  114. woot~woot~
    walk,stalk n talk kat n3 ni sat .
    huhu ,best la ..
    terbaik wokk !
    nway..
    reyn tgh cnfuse ni ..
    leh tlg reyn pilihkn tak
    yg mane satu dlm link ni

    http://akmeyruleyna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    btul2 taktaw yg mane satu ..
    sbb sume nye tak cantik ..
    penin2!!

    tengss taw sbb sudi komen n3 tuh .
    tengss sbb tlg reyn jgk !
    uhhu :)

    ReplyDelete
  115. selalu jadi silent reader je. tapi dsbbkan entry ni. xmampu.. silent lagi. SANGAT teruja tengok bilik kak Hanis! effect lagi bape hari nak masuk poly. TooT (sobsob)

    ReplyDelete
  116. urgh! tak best!!! nasib baik aku masuk UTP.. haha! accommodation terbaik.

    ade sesape student utp yg duk v3? v4? sile amik gamba bilik korang dan harus buat student universiti lain jeles. pls. lol.

    ReplyDelete
  117. wow!..nice room..selamat belajar ye^_^

    Banyak E-BOOK percuma disini! MEDIAFIRE LINK! Jom download kwn2=)

    http://softwarefordummies.blogspot.com/p/e-book.html

    ReplyDelete
  118. patutlah tak nampak akak dekat zamrud tingkat dua tu lagi. Hins hins.

    kitorang panggil SB, villa baru. untunglah tak payah pergi aktiviti kolejjj ennn :D

    ReplyDelete
  119. Nice colorful... semua pic tight shot... try zoom out sikit nak skodeng... hehehe....

    ReplyDelete
  120. nice room...nice comforter and pillow case..where did u buy it? anyway what kind of plant that hanis tanam...besh plk ade pokok in the room=)

    ReplyDelete
  121. waaaaaaaaa.... bed dia comei aihhhh! hanis love u so much... teringin nak jadi macam kamu :D

    ReplyDelete
  122. waaaaaaaaa.... bed dia comei aihhhh! hanis love u so much... teringin nak jadi macam kamu :D

    ReplyDelete
  123. wow best nyer nie...

    bilik pun cantik...!

    ReplyDelete
  124. HHEHEE.
    hAniss..SB mesti penuh kan
    baru nak apply untuk bulan 9
    da sem akhir dgree sem depan..
    malas nak duk lua..
    penat woo jadi Nr..
    Hopely dapatlaa SB ne kalau ada kosong

    ReplyDelete
  125. SERIES JELES OUH.CUTE GILA BILIK BARU :D

    ReplyDelete
  126. WHATS GOING ON WITH THE WORLD?ASAL I PUNYA BILIK KECIK AND U GOT A HUGE PLUS EXTRA COMFORT ONE?ECEY.TAK PUAS HATI PULAK.HAHA

    ReplyDelete
  127. geramnyerr ade senior mcm ni..HAHAHA.HZ,saya begitu kagum dgn SB..
    1)sidaian di balkoni dan air sangattt..sangattt...woahhh.!!!

    SERONOK LEPAK DI BILIK SENIOR2..HAHAHA

    ReplyDelete
  128. dah habis belajar rasa rindu wohhh zaman belajar dulu.

    seriuosly best lagi zaman belajar ;)

    ReplyDelete
  129. Cadbury my favourite...=)

    http://duniadalamjaket.blogspot.com/2011/07/limited-edition-10-contest-senyuman.html

    ReplyDelete
  130. diam tak diam kan? dah nak habis belajar dah kamu ni. Mula2 baca blog kamu baru nak masuk belajar uitm segamat (ke lepas habis SPM time tu)

    :)
    <3

    semoga berjaya dalam apa jua selepas ini.

    ReplyDelete
  131. nice interior. walaupun bilik kolej but u manage tomake it as comfort as home! Congrates!

    ReplyDelete
  132. just on top of u..Alhamdulillah kan...tapi harus diingat perabotnye berbayar..if any damage; pengsanla nak ganti..tapi part yang best is mandi and tidur....

    ReplyDelete
  133. once upon a time i was at uitm segamat tapi masa tu katil adalah double decker ye.. wahh so jeless of u la keknis

    ReplyDelete
  134. once upon a time i was there at uitm segamat tapi masa tu katil adalah double decker ye. wahh so jeless of u la keknis

    ReplyDelete
  135. Erm, apesal tetiba rasa nk komen nie.. padahal sblum nie x pernah pn komen.. jdi silent reader je. Maybe sbb jealous sgt kot coz x merasa duk kolej tu.. UiTM Johor dihatiku.. :-)

    ReplyDelete
  136. memang cun pun kolej baru tu. tapi rumah RS, barang belum ada. :( (wondering kenapa lama x nampak even akak pun duduk SB!!)

    ReplyDelete
  137. Wow! Seronoknya! Sy dpt kolej lama aje.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!