Wednesday, July 20, 2011

Kuih / Biskut Raya 2011

The time has come for me to reveal my favourite picks of this year's raya cookies by mom. There are over 20 plus types for you to choose from but these has got to be on your list too(because it's on mine, so you know, ride with me?)!

Gendang gendung tali kecapi buat suspens my oh my siapakah pemenangnyaaa*









Tahniah kepada... dari kiri:




Samprit! *tepuk tangan*

Nestum Raspberry, 3tahun berturut-turut! *tepuk perut*

Pandan Classic, pilihan kanak-kanak! *tepuk dada tanya selera*

Hard Rock Cookie, newcomer award! *tepuk meja nak bergaduh piala debat wacana*

Snow White! *tepuk tangan balik sebab takde modal nak tepuk apa*

Papa Caring, mengalahkan Mama Carrie di luar sana! *tepuk dahi lu kalau tak beli ini*



012-3959779, call to order.
Order will close on first week of Ramadhan.

92 comments:

  1. wahhhhh, nmpak best, rase pon mesti sedap...harga macam mane kak hanis????
    ***first sy komen ur blog....***

    ReplyDelete
  2. heheheh....dah buat keputusan nak beli yang mana :)

    ReplyDelete
  3. wow. they all look so yummayh =D ur mum buat semua handmade sendiri ke? i like that if thats true. so many raya cookies sekarang buat kat kilang pastu bila gigit semua rasa sama and ada aroma "plastik" sebb bekas yang digunakan +_+

    ReplyDelete
  4. Ya Allah Hanis. Why are you like this? ROTFL!!!! tepuk perut, tepuk dahi lu lau tak beli ini! OMG!

    ReplyDelete
  5. tergugat keimanan kalo tgk gmba kueh ni time pose ^^

    ReplyDelete
  6. ahaha...sila letak kat meja parlimen agak2 huru-hara tak?? kah kah

    ReplyDelete
  7. Hei! Tak main kilang-kilang k. LOL.
    Main masak-masak jer.

    ReplyDelete
  8. Harga dia mcm mana cik hanis zalikha ???

    ReplyDelete
  9. kak hanis price macam mana untuk kuih tu semua? ;)

    ReplyDelete
  10. hard rock cookie nampak mcm tak sabar nak masuk perut! wajib cuba nih!hehe

    ReplyDelete
  11. Woahhh 1st week ramadhan dah tutup order??

    ReplyDelete
  12. Ehh Hanis boleh ke poslajukan ke SAbah? Ahahahaha. jadi bleh i gebang dgn org cni "ni dari Hanis ni" ha ha

    ReplyDelete
  13. salam HZ, ni klu oder skrg bila boleh dapatnya? untuk oder makan suka-suka dilayan ke idak?

    ReplyDelete
  14. kuih tart nenas paling sedap di dunia! ta jual ke? heheh

    ReplyDelete
  15. Yay! You have finally made the purchasing easy! Senang nak pilih nanti! :)

    ReplyDelete
  16. Eh! Banyak lagi jenis yang ada! Cuma tak menang award ni sebab I kan urban. Kalau nak kuih lama-lama like biskut Arab, jem tart nenas, chocolate chip semua ada don't worry. Come for tasting session k.

    RM30 sebalang (50pieces). Biskut besar2, bukan balang cinonet yang lame-o itu.

    ReplyDelete
  17. semua nya sedap n menarik..

    harge bape hanis

    *wahh 1st time comment sini*

    ReplyDelete
  18. wow! semua nampak sedap.tak terpilih dah nie =)

    ReplyDelete
  19. sangat mengancam perut dan mulut nie.lagi-lagi tengok time puasa :)

    ReplyDelete
  20. wah..menarik2..
    xsabar nak balik kg raya.
    bestnya if dapat try buat kuih2 ni jgk !

    ReplyDelete
  21. Yeaa, snow white menang. Jom kita tepuk snow yer...

    ReplyDelete
  22. hanis..nk borong sumer boleh??hehe :)

    ReplyDelete
  23. pandan classic mngancam jiweeee~

    ReplyDelete
  24. LOOKS TEMPTING GILAGILA KOT T_T

    ReplyDelete
  25. LOOKS TEMPTING GILAGILA KOT T_T

    ReplyDelete
  26. THE ONE YG MCMCORNFLAKES TU LOOKS PRETTY AWESOME :D NYUMMY

    ReplyDelete
  27. nampak cm sodap jew uh..........

    ReplyDelete
  28. hehe..rambang mata plak..ne la nak pilih..

    ReplyDelete
  29. paling sedap cornflakes. haha. okbai.

    ReplyDelete
  30. yg hard rock tu nmpak mcm sedappp sgtsgt!

    ReplyDelete
  31. tak sabar nak raya bila tengok biskut raya..

    ReplyDelete
  32. puasa belom mula lg daa..hehehe

    jom baca ni jap, mane la tau kot2 berminat ... sekadar berkongsi
    ...

    ReplyDelete
  33. terliur giler..naseb bukan bulan pose HAHAHA :)

    ReplyDelete
  34. err harga kira camne??

    yg tgh tu(hard rock) n yg kanan skali papa caring tu cam sedap jer...

    *xleh bagi free ke?? hehehe

    ReplyDelete
  35. dah semangat nak raya nih... yeeehaaaaa

    ReplyDelete
  36. wahhh meriahnya kuih!

    yang lain dah join segmen ni:
    SEGMEN MARI TAMBAH FOLLOWER

    ReplyDelete
  37. sangat menyelerakan..meriah je kuih muih tu...

    ReplyDelete
  38. oi, berapa harga daa?
    nak try sample semua2 tapi tak beli pastu boleh tak?

    ReplyDelete
  39. Your mom is very talented Hanis. The cookies look sgt menarik. I am sure they taste excellent too!

    ReplyDelete
  40. izin laluan cik adik yg dipertua dewan,

    sad to say sbnrnya saya ni tak brapa teruja sgt nak beli kuih raya. saya rasa daripada beli 4 balang lebih baik layan pavlova yg super sedap tu.

    jauh didalam hati merasakan kuih raya ni lebih byk hype and color2 utk menarik perhatian kanak2 daripada khasiat yg bermanfaat utk kesihatan.

    harap blh bagi lebih motivasi utk membeli kuih raya...

    wallahuaklam,

    ReplyDelete
  41. erm terbaik la cara susun kueh menang award.. paling best 'titik' watermark inibelogsaya pakai bisekut pecah.. pergh memang creative lagi innovative...

    ReplyDelete
  42. ceih tak boleh belah promote kuih sendiri.. xoxo

    ReplyDelete
  43. walking here with a smile.. have a nice day ~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  44. perghhh~ sedapnyeeee~ nak yg pandan ahh! haha:P

    ReplyDelete
  45. waaaaa~ nampak sedap! ur mum buat ke kak hanis? sure sedap! hee ;)

    ReplyDelete
  46. aiyaaaaa hanis... letak la harga sama... hehehe

    ReplyDelete
  47. Ya Ampun!!! berkali-kali scroll sebab nak komen...panjang betul komen orang lain..hebat la u Hanis ... btw..the cookies look great...

    ReplyDelete
  48. hahahaa i gelak terbahak2 tgk kecomelan kuih2 ni. kekee

    ReplyDelete
  49. tengah pikir nak beli kat mak syieda d kedah ke x. nti post ke camne?takot hancur T__T

    ReplyDelete
  50. GERAM gile tgk kuih2 raya mama hanis!!! nak beli..tapi mcm jauh nk ambik ..huhhu

    ReplyDelete
  51. kak t from temerlove.. Insya Allah.. teringin nak order kuih2 ni. dh tgk byk kuih tadi kat blog ur mom..

    ReplyDelete
  52. woahh. it seems very tasty. rasa nak order kesemua cookies tu! :))

    ReplyDelete
  53. sy nk yg nestum rasberry 2.... nmpk sdp jek..... heheh.....

    ReplyDelete
  54. jom lepak minom..if saudari free..

    ReplyDelete
  55. jom lepak minom..if saudari free..

    ReplyDelete
  56. jom lpak minom..if anda sudi..

    ReplyDelete
  57. hey aunty..tolong la jgn wat kuih raye yg cumil2..syg nk makannye.nk nibble2 ponnnnn xsamapi ati>_<

    ReplyDelete
  58. http://wanwidget.com
    letak ler gambar pastu ngan harga, nanti kita reramai boleh tgk pastu decide yg mana yg nak di beli

    ReplyDelete
  59. http://adameben.blogspot.com/2011/05/chit-chit-angry-birds-3-kembar-hanis.html

    org kte mirip cik Hanis Zalikha. :)

    ReplyDelete
  60. WHY ARE THEY LOOK SO TEMPTING HUH ? :D

    ReplyDelete
  61. WAAH.MAKES ME FEEL WANNA 'EM SOME MOREEE :D

    ReplyDelete
  62. KALAU MAKAN TIME RAYA NI,MAU TAK PEGI BERAYA DAH.GIGIT BISKUT JE KAT RUMAH.HAHA

    ReplyDelete
  63. NK ORDER 300 BALANG :D SEDAP.YUMMEYH!

    ReplyDelete
  64. choc crumpy, tart nenas & shortbread tatap menjadi pujaan hati beta! :D

    **pelanggan tetap kuih raya aunty nani

    ReplyDelete
  65. salam warga blogger...
    saya newbie dalam blogging nie...
    harap otai2 lame boleh tunjuk ajar...
    terima kasih...

    http://cikiboo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. yang nestum rasberry tu cambest!!

    ReplyDelete
  67. kalau nk tempah lepas raya boleh?hehe..dekat2 raya haji ke nti?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!