Saturday, July 23, 2011

Apa Yang Lelaki Nak, Tapi Perempuan Taknak?


Hari ini saya ada satu teka-teki untuk saudara saudari sekalian para budiman. Teka-teki teka-tekuk, siapa makan durian dia batuk. Eh tak, mengonjeng diri sendiri je. Ini yang betul punya. Teka-teki berbunyi: Apa yang lelaki nak, tapi perempuan taknak?




Jawapannya ialah, berkepak.



Kepak atau wing kepada sang arjuna bermaksud, bahagian upper body di belakang yang berotot. Nama saintifik baginya ialah Latissimus Dorsi (Idris educated me on this), dan lagi berotot bahagian ini, lagi tegap dan gagah rupa bentuknya. Makna sebenar kepada nama saintifik ini ialah: Latissimus = Paling lebar dan Dorsi = Belakang, betul-betul nak mengexplain yang ia adalah otot paling lebar di bahagian belakang badan.





Kebanyakan lelaki yang work out, mendambakan kepak/wing. Panggil kepak/wing saja ya, penat nak sebut Latissimus Dorsi. Nanti skema tengok kawan balik dari gym, "Pergh kau dah ada Latissimus Dorsi sekaranggg". Tak smooth, memang tak smooth.






Sorrylah, I pun geli bagi contoh Zac Efron. Tapi penat cari gambar, ini sahaja yang paling terang lagi bersuluh akan apa yang I cuba sampaikan dengan Kepak/Wing 101 kita pada hari ini. Okay, tengok eh sendiri, bayangkan kalau lelaki ada kepak/wing bila pakai t-shirt, kan nampak smart. Sebab itu diorang suka. Tapi perempuan suka ke kalau diri sendiri yang ada kepak/wing?





Kepak/wing kepada sang gadis pula ialah flabby arm a.k.a chicken wing. Seronok kan?




Apa? Tak paham lagi?!






Memang seronok.



I've finally reached the age where I no longer save the chicken skin to be savoured last. LOL. Sungguh batak makan KFC tinggalkan kulit ayam untuk makan last sekali. Sekarang dah tua, tak hadap dah. Buang tepi je. Kurangkan makanan berlemak.

104 comments:

  1. mmg menyedihkan kalau pompuan ad wing *sobs sobs*

    ReplyDelete
  2. hahaha, gua boroi je.. kepak2 mana ada.

    ReplyDelete
  3. best .. sys ! if ite swim pun bleyh dapat the wings aw :)

    ReplyDelete
  4. i do agree with this post...sometimes to see man with kepak ni nmpak smart

    ReplyDelete
  5. haha.kalau perempuan pon nak kepak mcm lelaki, payah pulak kan kan.

    ReplyDelete
  6. alamak si zach tgh watpe tu..hahaha..

    ReplyDelete
  7. haha agk klakar disitu.. kompare ngan kepak perempuan.. lol

    ReplyDelete
  8. and the kepak can terbangkan gadis2

    ReplyDelete
  9. hey tak sangka. suka gak simpan kulit ayam then makan last skali cam kak hanis. :)

    ReplyDelete
  10. Which type can terbangkan gadis-gadis? Dua-dua pun boleh.

    ReplyDelete
  11. ahaaaxx ! really ! sangat tak sukeee kot!

    ReplyDelete
  12. ooo

    selingan : Kurangkan penggunaan kalkulator seminima mungkin! Manfaatkan fungsi otak anda semaksima mungkin!... Kerana otak anda lebih hebat dari kalkulator.

    ReplyDelete
  13. Man with kepak mmg smart.
    Women with with wing mmg xsmart

    =.="

    ReplyDelete
  14. haha im lovin it !
    kalau ade kepak yang boleh terbang best jugak

    ReplyDelete
  15. huduh bebenor pompuan da wing, HAHA
    macam ayam daging je kan Hanis?.

    ReplyDelete
  16. suka makan kepak ayam tp taknak ade kepak lebih kat bawah lengan.ngeeee..

    lelaki berkepak machooo wooo...

    ReplyDelete
  17. yang penting tak ada execessive fats!

    kenapa kau letak gambar Zac Efron yang sedang pegang itu? Haha!

    ReplyDelete
  18. hehehehhe..
    laki mmg la macho da wings 2..
    gurl....x sesuai..uhuhu

    ReplyDelete
  19. huh~ kepak sy boleh bwa trbang dh ~.~
    harus diet nih! >.<

    ReplyDelete
  20. Macam I jugak. Kulit ayam kepsi letak tepi dulu. Makan last skali. Ehehe.

    ReplyDelete
  21. hehe .. laen macam je gambar zac efron tu ..

    ReplyDelete
  22. kenapa gamba zac efron macam pelik? kihkih

    ReplyDelete
  23. yup...as women sgt tak nk kepak itu....

    ReplyDelete
  24. kepak yg tak boleh terbang . sighhh

    ReplyDelete
  25. tetiba teringat lagu Britney Spears, '' Everytime i try to fly i fall without my wings I feel so small''.... Lalalalalala

    ReplyDelete
  26. Ape korang niiiiii, I tak perasan pun Zac tengah buat apa dalam gambar tuh!! Dah pointed out baru sedar. Teliti betui angpa.

    ReplyDelete
  27. saya setuju, ada kepak tu sungguh menyedihkan. dulu saya selalu swimming....kepak tu tak wujud, sekarang sekali sentuh 25x bergoyang baru berenti tau.....:(

    ReplyDelete
  28. Zac Efron tu tengah pegang apa? Choyyyyyyy!

    ReplyDelete
  29. salah jawapan. Jawapan yang tepat adalah madu. Lelaki nak pompuan tak nak huhu..

    ReplyDelete
  30. ada orang pura2 tanya zach tgh pegang apa. Sudah terang lagi bersuluh. Suka la tu. Huhu..

    ReplyDelete
  31. pergi gym tk semestinya nak buat kepak kan hehe kalau nak badan sihat kenaler bersenam untuk kesihatan diri

    ReplyDelete
  32. yup,thats rite. but, the most important thing is to maintain good health.

    ReplyDelete
  33. zee efron sedang mengepit sesuatu..ha-ha-ha.

    ReplyDelete
  34. kalau laki ade wings skali tgok confrm cair..hahha..yg x hndsme pun jadi kacaks!

    ReplyDelete
  35. hahaahah..btol2..mende dia pgg tuh? bhahaahahaha

    ReplyDelete
  36. hahaahah..btol2..mende dia pgg tuh? bhahaahahaha

    ReplyDelete
  37. wuuu.... i hate lemak. so true hanis

    ReplyDelete
  38. HAHAHAHAHAAHHAHAHAHA gelak besar baca post nie. :D and hanis, tips tips nak hilangkan wing perempuan tu ada?

    ReplyDelete
  39. huhu..tak suke! tak suke ! wings tuh!!!

    ReplyDelete
  40. huhu...mmg best wo ade wing..ngeee

    ReplyDelete
  41. hua.....titew pun xnak kepak!!
    kepak di tangan dan juga di peha! haha..ok, di peha pun ade ok, u x tau ke?? hehhe.. XD

    -->Asal gatal aje kau beri ubat kelamin..

    ReplyDelete
  42. haha buruk sgt kalau perempuan ada "wing' tuh.

    ReplyDelete
  43. Errrrr, but I'm super duper proud of my Latissimus Dorsi..

    ReplyDelete
  44. Untuk mengelakkan terjadinya ad wing, jom perempuan kita giatkan senaman pada lengan. :)

    ReplyDelete
  45. kulit ayam memang amat tidak bagus utk kesihatan. boleh menyebabkan kanser. sila jangan makan yer Hanis.

    ReplyDelete
  46. Salam..
    ermmm..saya suka
    kepak ayam je Cik adik
    :D

    ReplyDelete
  47. kat sekolah mmg aku belajar mende alah ni...
    oh, 'sekolah' bermaksud uni aku..
    'mende alah' ialah kepak lelaki, bukan flabby arm yg membuatkan suis on utk pompuan tertutup rapat...hahah

    ReplyDelete
  48. pergh! kamu memang kuat,
    tak semua yang cukup kuat semangat untuk membuangkan kulit ayam KFC itu.

    anyway berkepak itu memang salah satu tujuan nak nampak macam bulldog bila jalan, kira nya cam besar lagi gagah lah.
    walhal ada kepak tu tak semestinya lagi :D

    ReplyDelete
  49. susah mau control makan maa.. kalau ada di depan mata, mesti mau rasa juga

    ReplyDelete
  50. hehe thats so true..girls really dont want it :D

    ReplyDelete
  51. wing dabaanku....
    nak gi gym malas....
    perut kaw kaw keluar jauh...
    de hati...

    heheheh....

    ReplyDelete
  52. KAK NINIEEEE YOURS MEMANGLAH. I'M PROUD OF YOURS TOO. HAHA.

    Ustaz, tell me about it. Lewat malam pun makan jugak T_T

    ReplyDelete
  53. so true hanis!kreatif entry ni..hahaha

    ReplyDelete
  54. laki klau ada kepak seksi tau... huhuhu....

    ReplyDelete
  55. terbaek pnye wing..hak3~

    ehemm..saya pn tgalkan kulit untuk sisantap pada akhir waktu..haha

    ReplyDelete
  56. i ada jawapan lain utk soalan u la hanis ... apa yg lelaki nak tp pempuan tanak : POLIGAMI! =P

    ReplyDelete
  57. Hai hanis zalikha saya follower ke 30,000 kam. Tak tau ini bermakna atau tidak bagi kamu tapi saya rasa special tetiba. Anyway baru je kenal blog kamu..

    ENTRY PRINT SKRIN : http://azzaazman.blogspot.com/2011/07/follower-hanis-zalikha-yang-ke-30000.html

    ReplyDelete
  58. dulu memang batak macam itu juga! haha!
    *psstt, dear:
    Batak ialah nama suku kaum orang asli tau..

    ReplyDelete
  59. bleh terbang, tapi dat lengan wing will flip everywhere..sangat tak berguna nya wing..i hate you!

    ReplyDelete
  60. yang penting meaw tade wing,kehkehkeh :D lapaq mekdi pulak aihhh..

    ReplyDelete
  61. omg.the wings for girls are freaking gross.tsk. TT____TT

    ReplyDelete
  62. lelaki memang nampak macho kalau ada wing :)

    ReplyDelete
  63. yang penting kepak ayam goreng la yang sodap!

    ReplyDelete
  64. OMG! dah terbalik la kita. dulu dulu memang tak ske makan kulit ayam. biala ayam KFC pun.

    tapi skang ni, dah tua tua ni, dah ade sorang ni..baru plak gemar nak makan kulit ayam. dah la lemak peknen tak abes ilang lagi. ni tambah plak lemak KFC. selamat!!!!

    ReplyDelete
  65. Hahahahhaa. terbaik!

    pompuan kalau ada wings, mmg geli.

    tapi gambar zac efron tu tak geli ok! LOL

    ReplyDelete
  66. sib baik akak x de wing...:) btw, salam perkenalan,
    jom keblog saya

    hppt://nazranazurah.blogspot.com

    ReplyDelete
  67. hanis...hahaha.kreatif..

    kulit ayam memang last..haha

    ReplyDelete
  68. benda yang paling saya tak suka nengok ialah bahagian itulah. Lagi-lagi kalau pompuan tu pakai nampak ketiak lepas tu angkat tangan tinggi-tinggi..huh,janganlah buat!

    ReplyDelete
  69. HAHA.OKAY.SERIES TAK SUKA OUH BODY SI ZAC EFRON TU.FINE.

    ReplyDelete
  70. PEREMPUAN ADA WING MESTI SMART.HAHAHAHA

    ReplyDelete
  71. nice...seriously..mmg 100% btol...
    follow me

    ReplyDelete
  72. men's go gym to get the kepak but where should girl go to reduce the kepak?teheee~

    ReplyDelete
  73. mmg kita as manusia akan melihat kecantikan fizikal dulu. and even Allah pun sgt cantik dan mencintai kecantikan. dan even para rasul pun sgt2 handsome, very2 manly and heroic.

    however, jgn sampai kecantikan fizikal mengaburkan mata hati kita dari kecantikan iman dan akhlak. kerana byk ayat didalam quran dan hadis rasulullah saw mengingatkan kita pasal tu. sbb kecantikan fizikal tanpa akhlak yg mulia hanya akan membawa kepada kerosakan dan akan disalahguna (dimanipulasi) untuk benda yg salah.

    so sebaik-baiknya milikilah kedua2 nya. sebagaimana rasulullah saw katakan kepada saidina uthman ra,"engkau memiliki 2 kebaikan, rupa wajah yg handsome dan akhlak yg mulia". dan rasulullah kawinkan uthman dgn anak dia ruqayyah dan dinyatakan bahawa uthman dan ruqayyah adalah pasangan yg paling handsome,gorgeous dan secocok.
    wallahuaklam

    ReplyDelete
  74. Ya saya sgt sokong ulasan sufry di ats...kecantikan utama yg dilihat allah adalah kecantikn akal budi...akhlak yg terpuji...

    Bkn tdk boleh mementing kecntikn fizikal, boleh, terutama bg para isteri..jk bnr tujuan kecntikn itu untk tatapn suami mu mk layaklah dipercntikkn lg...namun dbimbangi kita mahu menunjuk kpd yang lain...tdk selayaknya meliht...besederhanalah... Kecantikan akal budi itu akn dgn sendrinya menyerlahkn kecntikn luaran seseorg individu...

    Tekdg prnh terdengr sok sek... "eh, dia tu xcntik sgt,tp cpt jodhny smpi...baik pula tu"

    "eh, cantiknya dia, tp knp x kawen2 lg walau dh Makin berumur"

    Fikir2kan

    ReplyDelete
  75. http://wanwidget.com
    kepak memang best, cuma skrg xder masa nk pi gym, hehe

    ReplyDelete
  76. cik hamis jalikha mmg kelakor...masuk raja lawak komfem juara punya haha.err,chicken wing satu..(^_^)

    ReplyDelete
  77. gambar zac afron tuh patut dicrop skit..eheheh

    ReplyDelete
  78. nyum3 sedapnya utk dimakan kepak wing hehe KFC

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!