Monday, July 25, 2011

COLA SUSU

Ya! Cola Susu di bawa ke Malaysia! Specifically, ke Segamat Johor!


*rakyat jelata bersorak*


Pergi Jakarta tempoh hari sempat merasa Cola Susu yang enak lagi menjilat dasar gelas. Sepulangnya saya di rumah, resepi digodek-godek dan kini Cola Susu bakal dibawakan kepada sekalian penduduk UiTM Segamat Johor.



Cola Susu as seen on inibelogsaya.blogspot.com .


Hanya available Rabu ini di booth kami Milky Weh (Milky Way versi comel), yang menjual semua air berasaskan perahan susu lembu. Jumpa saya di sana sedang memerah susu lembu, eh bukan, sedang bergembira bersama rakan sekelas yang super duper awesome, membawakan anda produk terbaik dari ladang. Air penghilang dahaga penambah ceria seperti:



Milky Coke, Milky Corn, Milky Grape,
Special Milky Bandung with Add Ons.




See you at KP's Parking Lot on Wednesday! XO.

126 comments:

  1. wahhh . teringin pulakk nak try . huhu

    ReplyDelete
  2. huh, nasib baik kak Hanis wat entri ni seblum puasa. =.=

    ReplyDelete
  3. hehe i dah lama rasa cola susu since tahun 2004..waahh bgtau tahun lagi.poyos sehhh...

    *tah2 i paling kekampungan.booo*

    ReplyDelete
  4. wow~ interesting, let me try 1st n see the result how...thanks for share the unic drink..

    ReplyDelete
  5. wow! mcm sdap je tuh.. kt klang xd ke? huhu!

    ReplyDelete
  6. kat johor je ke?kat negeri lain tak sampai ek?uhuhu

    ReplyDelete
  7. rasa nk pergi uitm sekarang jugak!!! nak jumpa hanis. dah dekat ni ;)

    ReplyDelete
  8. kurang gile la
    pernah rasa coke plus mentos kat dalam (ofcourse lepas air tu pancut lah)
    xtau la halal ke tdk kan tapi 2 hari jugak la segar sentiasa . pfffttt !

    ReplyDelete
  9. parking kp? ada wat pe kat situ hanis?

    ReplyDelete
  10. nym nyam.. nak jugak ar.. pos cheras ley?? hehe

    ReplyDelete
  11. Bertuah rakyat jelata kat Johor. Hanis, untuk rakyat jelata kat KL tadek ke? =D

    ReplyDelete
  12. Ni dari tahun 90-an dah ada ni -.-"

    ReplyDelete
  13. pernah terbaca someone pernah tweet pasal benda ni....dia kata "Someone should bring this to Msia"..tapi tak ingt sape...sedap ke?? cam kombinasi yg pelik jek

    ReplyDelete
  14. aduh..hanis teringin lak nak try..tengok cam best je..nak g Uitm segamat la.. hehehe :)

    Jom baca ni :Pra-Pameran Grafik Berkomputer..

    ReplyDelete
  15. mmg best kot coke + susu..
    haha..:D

    ReplyDelete
  16. woohoo! jum bukak booth kat uitm puncak alam sekali..

    nak try jugak :)

    ReplyDelete
  17. ade delivery anta ke UTHM x?? hehehe

    ReplyDelete
  18. heheheh... saye tak leh minum cola.. doctor haram kan :P

    ReplyDelete
  19. mcm sdp je.... :) of coz la sdp kn. :D

    btw novel kasih yg suci yg diadaptasi ke mnjdi drama NORA ELENA dh kuar...entry d cnie enciksyazwanpunyablok.blogspot.com


    P/s: sy slalu sokong belog kak hanis. :)

    ReplyDelete
  20. hanis..sila bagi resepi cola susu nya ya buk..hihihi

    pehh nasib johor jauh dari perak kalau tak berdesuppppppppp pi UITM Segamat..muahahaha

    ReplyDelete
  21. ada idea tok hari kantin sekolah akak tuh.. nak ikoot

    ReplyDelete
  22. Tak aci gerai Hanis ada celebrity datang.

    ReplyDelete
  23. sedap ke??xsakit perut ea??nak try jugak lah :D

    ReplyDelete
  24. agak2 rasa dia macam mana?

    ReplyDelete
  25. pssst teringin nak rase.. cene nak buat?

    ReplyDelete
  26. delivery takdok??
    MWD (Milky Weh Delivery)

    ReplyDelete
  27. err.. xpasti la kat tempat lain macam mana tapi sy sebelum masuk sekolah menengah lagi [1995/96] air ni memang da jual kat mamak. ada mamak yg guna susu cair. rasanya lebih sedap daripada guna susu manis..

    ReplyDelete
  28. brapa hinggit??
    nak kena bawak duit lebih2 nih! hahaahaa

    ReplyDelete
  29. try la buat fanta oren ngan susu plak..
    baru terpisah susu ngan air tu kang :D heheh

    ReplyDelete
  30. Tertiba nak gigih ke Uitm segamat nak jumpa hanis zalikha.. hahhaha

    ReplyDelete
  31. wooo..kat uitm segamat eh? dh dekat dah dengan rumah...pasti akan hadir untuk rasa.hehheh

    ReplyDelete
  32. Jangan lupa Jus Alpokat (Avacado, cokelat susu) dan Jus Carrot Susu. Nak susu lagi.. tambah Air Sirap Bandung Sarbat dan Nescafe Ice Cream Soda Susu. Tagline: Milky Weh! Semua Taruh Susu! Ada Bran!

    ReplyDelete
  33. kreatif betul rakyat di sana. tak mo minum cola. tak baik! tak baik! (",) (sambil buat muka serius!)

    ReplyDelete
  34. waah kreatif laaa kak hanisss! :)

    ReplyDelete
  35. ..sedap tu memang sedap....
    tp sekarang dah tak boleh nak enjoy minum coke. Since Uitm I dah tinggalkan coke. Tapi, cola+susu memang setappp....macam rasa 'Float'

    ReplyDelete
  36. dah try dah dulu. sama cam float, cola + vanilla ice cream. hehe

    ReplyDelete
  37. Jauh nau nak g UiTM segamat.. buat sndiri jelah air tu.. ekekeke

    ReplyDelete
  38. minuman tu dah lama....me and geng dah do it since high school........

    ReplyDelete
  39. siyes?? coca cola + Milk? Hape rasanya? Interesting la pulak. Tak pe. petang kang. Nak pegi cari lembu nak perah susu segar.. Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  40. wah cam menarik..xpenah lagi cuba rasa cola+susu..mesti mau cuba nih

    ReplyDelete
  41. my faberet time skul dulu ni coke susu. nyummmm.... (skang bole la vanilla coke)
    :p

    ReplyDelete
  42. Kenapa tetiba saya teringatkan pada root beer with ais cream.?

    ReplyDelete
  43. letak cara nak buat pasni hanis...

    ReplyDelete
  44. amboi sedapnya... yg segar2 tu terbaik..

    ReplyDelete
  45. dah pernah try, tapi tetap tak suka..
    lagi prefer sprite

    ReplyDelete
  46. dulu peberet nih tapi skg dah xley selalu minum kencing manis woooo~~

    ReplyDelete
  47. untunglah uitm segamat...huhu..
    i wanna try...

    ReplyDelete
  48. Bir halal + susu ada tak? huhu..

    ReplyDelete
  49. mamak, kasi susu cola dua. kasi kocak :)

    ReplyDelete
  50. nk p sgamat jauh bebenor...mm...meh bg resipe..bley wat sendiri

    ReplyDelete
  51. sy x bley mnom cola..t 6t sendawa tru idong..sakit..huhu

    ReplyDelete
  52. ce hanis tunjuk sikit aksi menjilat dasar gelas tuh..tak senonoh betul..HAHAHA

    ReplyDelete
  53. haha..xsbar nak tgu besok menjelma..cola susu, susu cola..~

    ReplyDelete
  54. owhh..ni dh lama ada dh,taun 92 or 93 rasanya.yg dh jd sbhgian menu d kdai tomyam pn ada.bkn coke je tp ke F&N strwberi pun tp lps tu krg HOT blik sbb terlalu manis.DIABETES punya BFF!

    ReplyDelete
  55. heheh ! resipi yang ex boyfie ajar 3 tahun dulu ! sedap gilos !

    ReplyDelete
  56. i dah try milky grape di warung Wong Jowo, Gombak..sedap!!

    ReplyDelete
  57. huhuhu..can't wait to taste it..cola susu..hehehe..see u tomorowdbs yg buat ea??.Kp parking lot right..wink..wink..

    ReplyDelete
  58. Adakah ia sama dgn extra joss susu? Sy pernah minum masa mkn kat kedai makan indonesia.

    iniceritawani.blogspot.com

    ReplyDelete
  59. kat kedai mamak dpn uitm a.gajah ni pun ada... tp dia guna susu biasalh. rasanya, bolehlaah...

    ReplyDelete
  60. cola susu? oh mann...xpnah rse! but wud love to try once in a while..

    ReplyDelete
  61. ni bende baru ke?? setau saya la, mse sy form2 lagi bende ni mase saya lepak kedai mamak dgn abg sulong saya kt kuantan... so, ni bkn la bnde baru pn... cume di ambil balik drpd resepi lama dijadikn baru balik...x tau la plak saya bnde ni x sampai ke segamat lagi...

    ReplyDelete
  62. Used to drink this all the time when I was in VI. Available at the food stalls at Stadium Negara. We called it Coke Susu.

    ReplyDelete
  63. wah macam sedap.


    want to win a trip to korea?click here.
    http://says.my/nadiahzulkifli188/puma-faas

    ReplyDelete
  64. fIGURA ITU HANYA pINJAMAN :(

    http://aimiamiza.blogspot.com/2011/07/figura-itu-hanya-pinjaman_14.html

    ReplyDelete
  65. fIGURA ITU HANYA pINJAMAN :(

    http://aimiamiza.blogspot.com/2011/07/figura-itu-hanya-pinjaman_14.html

    ReplyDelete
  66. wah mcm sedap jer. blehlh beli nnti booth kak hanis...

    ReplyDelete
  67. baru tadi tgk kat afc; hazelnut coffee cola, peach cola, ginger tea cola, milky cola, coffee cola. butter cola cake pun ada. =)

    ReplyDelete
  68. coke tak baik untuk kesihatan

    ReplyDelete
  69. babe, dkt shah alam, kedai makan Noor Hakim kt MAIS ada =)

    ReplyDelete
  70. Resepi Hanis! nanti blh try ramai2!

    ReplyDelete
  71. yeah...this drink was like so popular ages ago...not so surprise..hihi

    ReplyDelete
  72. mase tahun 2007, cola susu dah ade da kat uptown uitm segamat.. :)

    ReplyDelete
  73. xpernah rasa lg setakat nie..hehe

    ReplyDelete
  74. xpernah rasa lg setakat nie..hehe

    ReplyDelete
  75. tak sakit perut ke?huhu..kalau tak keberatan,letak blog saya di bloglist blog ini kerana saya sudah lama letak link blog ini di blog saya dan saya pembaca setia blog ini.. ^_^

    Terhangat Dari Oven :
    Kawasan Melihat Anak Bulan Bagi Seluruh Malaysia !!
    Penjelasan PDRM Mengenai Isu baharuddin Ahmad!!

    ReplyDelete
  76. FUYOOH.COKE SUSU NAMPAK TEMPTING GILA OUHH :D

    ReplyDelete
  77. FUYOOH.NAK MINUM COKE SUSU KENA PEGI INDON SAJE EYH ? T_T

    ReplyDelete
  78. OKAY,FREAKING JELES YE.HARAP MAKLUM.OKBAI

    ReplyDelete
  79. mcm sedap cola susu nie, nnti bole la try kat rumah.hehehe

    ReplyDelete
  80. emmmmm......sedap nyer...nak rasa boleh......

    ReplyDelete
  81. masa sekolah dulu penah minum cola + susu..mmg best..sudah berleluasa di pekan jertih,besut Trg..hihi

    ReplyDelete
  82. ala resepi dah kena ciplak, leh buat sendiri kat rumah je :))

    ReplyDelete
  83. Cola Susu.. dh lame x minum.. dulu mase drjah 4 lpas skolah msti order kt kedai area Greenwood.. dh dekat 15 tahun x minum ni.. ^_^

    ReplyDelete
  84. asal tak wat kat uitm lendu..

    ReplyDelete
  85. macam sedap je nampaknya..:)

    ReplyDelete
  86. somewhere near seksyen 1 bandar baru bangi pon ada coke susu. sedap kan? haha.

    ReplyDelete
  87. good that business studies student buat business sendiri camni, actually better if kalau grad 3 thn studies tu terus blh jadi millionnaire. tu baru theory + practical terus. sbb kekadang kita belajar over theoritical sedangkan semua itu adalah hasil exploration dari practical, hands-on and real field work. keep up good work. org jawa mmg gigih. Alhamdulillah. semoga jd usahawan yg jujur. Allah suka usahawan yg jujur dan beriman. wallahuaklam

    ReplyDelete
  88. mest sodap ni,hahahaha mcm rasa madu...

    ReplyDelete
  89. comel jer nama dia cola susu :)

    ReplyDelete
  90. saya dah pernah minum ni masa sekolah menengah dulu...sedap!!! masa tu tahun 1998

    ReplyDelete
  91. eh kau neh hanis, haku dah grad segamat baru nak buat mcm nih

    ReplyDelete
  92. Hai awak ,nak banner free tak, saya nak bagi ni ,klu nak boleh tengok di sini,

    http://azzaazman.blogspot.com/2011/07/siapa-nak-banner-free.html

    ReplyDelete
  93. miss hanis zalikha,i tagged u for a contest.can get bodyshop stuff for free! :)

    ReplyDelete
  94. peh.. coke susu feveret rakyat malaysia.. hanis, jom wat buke pose coke susu.. haha.. :)

    ReplyDelete
  95. what happen then??.. tunjuklah betapa happening nya event itu..

    ReplyDelete
  96. tak pening ke campur2?tambah2 cola ngn susu,huuu

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!