Friday, July 29, 2011

The Untunglah Trend

Sekarang ada trend sebut “untunglahhhh” kepada orang yang bernasib extra baik, which I find annoying. Sebab bunyinya macam orang jealous berusaha nak sound comel. Puihhh! Tapi hari ini I pula nak jadi si annoying yang jealous tapi berusaha nak sound comel dengan berkata…
UNTUNGLAHHH PERODUA CAR OWNERSSS…



Kenapa? Kenapa? Kenapa?






Untunglahhh Perodua Tweckbot offer service pemeriksaan 15 poin kepada kereta anda secara percuma and adalah 1st ever in Malaysia and maybe even 1st in the world.


Untunglahhh Perodua car owners yang duduk Klang Valley, sebab bila Perodua Tweckbot berlegar berhampiran kawasan anda, cuma perlu tweet mereka (@MYPerodua) dan beritahu lokasi anda supaya diorang datang.


Untunglahhh Perodua Tweckbot beroperasi sebelum Raya supaya perjalanan ke kampong anda selamat semuanya.


Untunglahhh jadi customer Perodua, yelah dengan tagline mereka ‘ANDA KEUTAMAAN KAMI’.


Untunglahhh jadi keutamaan mereka.




Jealous ke? Pastilah. Lihat saja video di bawah.





Kini anda mampu pulang ke kampung dengan keyakinan yang melangit terhadap kereta anda!






Follow @MYPerodua now, ikuti tweets update mereka, dan bila dia sampai di kawasan anda, tweet kepada mereka untuk dapatkan pemeriksaan 15 poin for your car secara percuma!


Untunglahhhhhhhhhhhhhhhhhh.

65 comments:

  1. ahahaha~ hanis, cakap camtu sebab jeles pasal servis ke? ^_^

    ReplyDelete
  2. yaa...perasan jugak...and kami kengkawan pon olways use it...

    untungglaaaa...

    :)

    ReplyDelete
  3. untunglah kau aku letak komen. ada tambah satu komen :p

    rgds
    lomotech.com

    ReplyDelete
  4. untunglahh, kalo lalu kampung ku.. T__T

    ReplyDelete
  5. hahahaha..untOnglaaaaaaaa~~
    Perodua lagi best! haha

    ReplyDelete
  6. ada iklan lagi....
    masyuk arr hanis nak raya ni...hihi

    ReplyDelete
  7. untunglaaa kak hanis bg peluang kat org utk jadi keutamaan perodua...untunggglaaa....hehx..mcm cacat plak bile sebut byk2 kali..

    ReplyDelete
  8. Untunglah kannnnnnnnnnnnnn heheh :DD

    ReplyDelete
  9. wahhhh...bez laaa kn...
    hye,dear...i'm new here.....plz follow my blog plz......b4 ni slalu bc ur blog....u r really inspiring me.......hope u wil follow mine...tq...

    http://fadzilahnorizan.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. apasal nama tweckbot? macam pengotor je bunyi. tweck, tweck. kalau tweak aku boleh terima la.

    Tak kisah la apa pun, UNTUNGGGGLAH perodua owners..

    ReplyDelete
  11. tahniah..kita sama pendapat...seriously, annoying dengar org ckp 'UNTUNGLAAAAA..' haha

    ReplyDelete
  12. nak perodua alza!hihi.sesi promot eh kak hanis ^_^

    ReplyDelete
  13. untunglah sape ader perodua....hik2...btw sye pn slalu guna 'untunglah',hik3x.

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. untunglahh dia ada orang syang.... muahahahahahahha

    ReplyDelete
  15. best laaa...instead of untunglahhh..hehehe

    ReplyDelete
  16. untonglahhhh..... *mmg annoying ble ade org ckp mcm tu...haha*

    ReplyDelete
  17. The untung-lah trend is the new pretty girls' problem. hah

    ReplyDelete
  18. Vlog la kejap camana nak sebut untunglahhhhh tu. hahahahha

    ReplyDelete
  19. Kekniss, kete niyh bila tgok betol2 taklawaaa

    ReplyDelete
  20. bestnye...sy tak tau pun pasal nie..thanks hanis zalikha sbb bgi info nie.....

    ReplyDelete
  21. UNTUNG....
    Selamat berpuasa Hanis....

    ReplyDelete
  22. oh.. tak prasan pule trend ni... blom penuh lagi kat twitter and facebook

    ReplyDelete
  23. haha menyampah untunglahh untunglahhh.

    tapi memang untung pon. hmm hahaha XD

    ReplyDelete
  24. haha..mmg annoying kadang2 dgn perkataan "untunglahhh"

    ReplyDelete
  25. tak pernah dengar pulak org kata untunglah sepanjang aku kat msia hahah untunglah

    regards,meck

    ReplyDelete
  26. untunglah dapat drop komen dekat blog Hanis Zalikha. ;D teeheee

    ReplyDelete
  27. untunglaaaaaaaaaaaa..........

    ReplyDelete
  28. untunglahhh tu trend dari fadhli roslane

    huhu

    ReplyDelete
  29. untunglahhhhhhhhh. hehe.lucu lah dia punya tagline.

    ReplyDelete
  30. untunglaaaaaaaaa,.....wuwuwuwuwu..sedeeehhh,...huhu

    ReplyDelete
  31. eh, semalam baru terbaca satu entry pasal Untungla kau anak orang kaya.. kat satu blog neh..eh ada kaitan ke..? hehe..ke jawab bals..? hihi..

    ReplyDelete
  32. yeh sy pemilik kerete produa rasa untung sgt =)

    ReplyDelete
  33. untunglah jgk...hehehe...tq akak sbb sudi tgkp gmb ngn sy arytuh....ske sgt2....anyway...milky coke is the best...nice taste...

    ReplyDelete
  34. haniz add me

    xyrenxam.blogspot.com
    thnks :)

    ReplyDelete
  35. untunglahhhh~ i hate that word T__T

    ReplyDelete
  36. I must agree that it is a bit annoying. To one point, I cakap kat orang yang selalu cakap 'Untunglah!', 'Can you teach me how to count the profits everytime you cakap 'Untunglah!'?!
    HAHA. But in this Perodua case, memang untunglah'. (in a macho not gedik way of saying.)

    ReplyDelete
  37. yeah! untunglahhhhhhhhhhhhhhh

    sweet tak?

    ReplyDelete
  38. huhuhu memang banyak untung...

    ReplyDelete
  39. hahaha....untungglahhh...








    jom tgk shawl satin murah stok baru

    http://jazsyonlineshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. My friend selalu ckp cenggini bile kitorang "laukkan" ngan ayat untunglah....
    dia akan berkata....
    "untunglaaahhhhh boleh cakap untung...."

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!