Wednesday, August 3, 2011

Crazy amazing talent discovered online

Mula-mula berat sangat nak keluar rumah sebab cuaca tengah best baru nak hujan. Petang tuh rasa nak tidur-tidur gomol selimut saja tapi ada event Dentyne Terrar-Oke pula kat The Curve. Nampaknya harus mencari makhluk yang bertuah untuk suruh temankan… siapa ya calon paling sesuai? Pastilah Kekna dan tunangnya, Boiri.

Diorang pun at first macam wha… why must we go witchuuu? Pastu I kata jomlah tengok orang-orang pandai nyanyi berebut hadiah RM15000 tunai. Jomlah jomlahhh. Okay nanti tengoklah sendiri siapa yang excited lebih bila dah ada kat event ini.





Clockwise: Mei Ling, I didn’t know you could sing THAT good, live. Your videos sound like typical Youtuber but that night, you blew us all away with your voice.

ShazzRin and the brother did good, and choice of songs pun best!

Nyna, seriously powerful vocal tapitapitapi kenapa tak ligat that night?! I sedih you pilih lagu John Legend takleh nari-nari.




Clockwise: Keana singing her acoustic mash-up. DENGAN SUARA DIA YANG SEDAP NYANYI BANYAK LAGU BEST, tapi sebab itu jugalah takde climax dekat performance.

Megat Zahrin doing his thing. Brought his awesome band and sang his own song. Gamble gila bawak lagu sendiri.

Keana’s highly-energetic supporter.



Clockwise: Boiri sabar, banyak students you baca belog ini.

The rest of the pictures was during the voting period. Macam pilihanraya dah, happening sangat.



Yang menang pastilah Megat Zahrin, kalau tak I dah delete dah gambar kitorang sokong dia LOLOLOL. Memang a deserving true talent.Sila kahwin menggunakan duit RM15000 itu.Tahniah kepada yang lain. Walaupun tak menang tempat pertama, korang dah dapat iPhone 4 sorang sebijik whaaattt…


Watch everything here…


Tolonglah tonton... The journey of an amazing talent discovered by just an online audition Dentyne Terrar-Oke!




The finale event in their last webisode. Tengok sampai last sebab ada lagu The Grete Song yang Megat cipta sendiri. Sumpah sedap.


41 comments:

  1. gahahaha ^^ but then, malam tu tak nampak pun kak hanis ? mungkin ade lalu sebelah kottttt ^^

    ReplyDelete
  2. wow.,happening. btw, boiri sangat semangat. ;p

    ReplyDelete
  3. wow. megat's really damn good. well obviously you voted for him =P

    ReplyDelete
  4. weee.. best2. x menang pun, at least bebaloi jga dpt iphone4. :)

    ReplyDelete
  5. Ok sat g blk ofis nak try dgr

    ReplyDelete
  6. lepas ni, mesti jadik artis..ngeh3

    ReplyDelete
  7. why didn't u go and try eyh?just wondering.eheh. ;p

    ReplyDelete
  8. suara megat zahrin ni mmg mantap la.

    ReplyDelete
  9. kekna excited lebih. hanis,dont u think u should enter the competition? :)

    ReplyDelete
  10. khairi..sukanya dia ye..not even his student read this,i'm his senior already read this ;P

    ReplyDelete
  11. waah bestnyaa dapat lepak enjoy2 time tu kan. :)

    ReplyDelete
  12. fuyoo.nampak kamu teruja! =)

    ReplyDelete
  13. Hanis tak join ker, kalau tak konfem saya vote hanis.

    ReplyDelete
  14. The Grete SOng is the greatest song ever! cool lah.....

    ReplyDelete
  15. lucky him.i supported shazz rin.hehe.

    ReplyDelete
  16. hiii. http://lomogcamera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. http://lomogcamera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. hey hey hey hey! is he my ex-classmate/schoolmate time form 2 & 3 3 @ SMK SS17?

    Hahahaha...dengar nama boleh cam dia...sebab ade tahi lalat.

    Funny dia ni time sekolah...

    small world...

    ReplyDelete
  19. encik khairi, dah lme tak tgk dia... wohoo.. mne dia mghilang?? hehehe

    ReplyDelete
  20. Lame tak jumpe bakal abg ipar kamu tue :)lecturer berkaliber dan berdedikasi tue. kalau student baca pun mesti cakap "ohh wow! bakal adik ipar die Hanis Zalikha" langsung tak jadi nak kutuk ;p

    ReplyDelete
  21. haha en khairi ? haha bapak cool jerit LOLOL

    ReplyDelete
  22. haha en khairi ? haha bapak cool jerit LOLOL

    ReplyDelete
  23. FUYOHH.GILA BEST DENGAN ORG NYANYI LIVE.KIHKIH :D

    ReplyDelete
  24. congratss!!si megat sore sedap...

    ReplyDelete
  25. dentyne tu,mak aiiiiiii,besaunya :D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!