Friday, August 5, 2011

Apabila Saya Dalam Bilik Seorang Diri

Kali ini Dove Chocolate Me-Time moments akan membawa anda kepada…
Perkara Yang Saya Lakukan Apabila Dalam Bilik Seorang Diri.

Bukankah tajuk itu sungguh menerujakan? Saya yang tulis dan buat sedikit research mengenainya pun turut sama teruja dan bersungguh benar membawakan anda artikel ini.

Baiklah. Situasinya begini; seharian suntuk saya keluar (berhibur/bekerja), pulang ke rumah dalam keadaan yang sudah penat maka saya akan resort to having a short nap dalam bilik yang sungguh selesa dengan penghawa dingin pada suhu paling sejuk 16C. Puas tidur, saya terjaga 30-40minit kemudian dan I find myself alone in my room, suasana sunyi dan sepi seperti tiada orang dalam rumah, menjadikan ia waktu-waktu paling condusive untuk a Me-Time moment. Jadi… apa yang saya lakukan?



Gambar hiasan.




1.Role-playing a stage performer
Tukar kepada seluar jeans, rambut biar lepas dan mengurai, pasang lagu-lagu dalam playlist Sweat-It-Out dan turn up the volume. Tutup semua aircond/kipas/langsir dan bersedia untuk menari macam tengah atas stage sambil perasan diri ini salah seorang ahli Pussycat Dolls. Lagi banyak berpeluh, lagi galak menari.



"Once someone gets to the point where they're getting their heart rate up, they're actually getting a terrific workout"

“…dancing requires using muscles that you may not even know you had”.
The Health Benefits of Dancing.


Berpeluh memang best! Dahlah rasa puas, bagus untuk tone muscles dan buat body jadi lagi cantik. Memang favourite Me-Time moment!!!


Lagu sexy yang tak berapa rancak menjadi pilihan. Gambar hiasan.




2.Be a singing sensation
Siapa tak buat benda ini memang tipu. Apa lagi kalau bukan Google lirik kepada lagu-lagu favourite. Buka Youtube search piano atau guitar cover of the song untuk gunakan musicnya sahaja… LOLOLOL you know the drill. Then record (webcam/sound recorder/BB voice note) yourself singing em just for the laughs. If it’s good, be sure to pat self. Then delete the file. DELETE THE FILE. Jangan jadi macam Nabil Aizat, pergi hantar kat I guna Bubble Talk hahaha kena bahan seminggu nyanyi lagu Guy Sebastian.


3.Vanity affair
Kihkihkih semua perempuan suka buat ini I’m sure. Buka webcam, camera paling disayangi ever sebab memutihkan kulit dan mengaburkan jeragat. Lalu snap away sehingga 100++ keping gambar terhasil. Variety of poses dan angle haruslah pelbagai. Kalau cantik bolehlah upload jadi profile picture FB/Twitter/BBM/YM/MSN :B




Gambar hiasan.



4.Chocolify myself
Duduk dalam comforter, sandar pada bantal yang disusun tinggi, raba-raba dalam handbag mesti ada beberapa packets Dove Chocolate. Indulge in Dove Chocolate while playing some good music, bliss!



Buangkan rasa guilty pleasure bila tahu sebab-sebab kenapa chocolate adalah awesome:



"Preliminary research at West Virginia's Wheeling Jesuit University suggests chocolate may boost your memory, attention span, reaction time, and problem-solving skills by increasing blood flow to the brain " Chocolate Can Do Good Things



Yumsy.

126 comments:

  1. yg bab dancing tu fa agree sgt3..ngee..

    ReplyDelete
  2. memang best dok bilik sorang2 dulu. dancing,singing loudly!such a great moment!

    ReplyDelete
  3. yes...agree
    memang kebanyakkan pompuan akan buat cam tuh...pulak2 bab amik gambar..hahhaha

    ReplyDelete
  4. ok, balik ofis nanti nak singgah beli cokelat

    ReplyDelete
  5. kak hanis nombor 2 dan nombor 3 selalu saya buat

    come visit me
    http://athirahshariffudin.blogspot.com/2011/08/merungut-itu-tabiat.html

    ReplyDelete
  6. part dancing tu like omg! semua girl mcm ni kott!

    ReplyDelete
  7. hehehe.. bila soranmg diri, makan coklat DOVE!
    Saya Taknak Dada laaa Kak!!

    ReplyDelete
  8. rasa mcm nak makan jee coklat tu , hehe

    ReplyDelete
  9. adess sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaa

    hanis..suka yg bubble rice tu kan..hehe

    tapi part yang tangkap gambo gua webcam tu setuju!!!

    har har har..............

    pasni nak berangan smbil menari2 lah......

    ReplyDelete
  10. like facts no. 3 very much cos suka buat camtu time sensorang. Stress release. Hihi.

    ReplyDelete
  11. wow,menarik jugak bile tutap aircond n menari.boleh practik kan ni.

    ReplyDelete
  12. bilik ialah tempat lepak paling best!

    ReplyDelete
  13. hahha,mmg suma yg hanis tulis,saya buat,kuang2. tambah satu lagi,saya suka experimen mekap tebal2 dlm bilik,pastu camwhore sorg2...adui. hehe.

    http://natradiary.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. i nampak perfume oil body shop. apakah haruman yg menjadi kegemaran Hanis yer?

    ReplyDelete
  15. Haha. Akak tak puasaa? Ada cekelat. LALA. Cantik semua gambar! ahaha

    ReplyDelete
  16. berdancing memang menyihatkan ..phat dah lama x dancing..rasa badan ni berat je ;-)

    ReplyDelete
  17. hanis. sama la kita.
    me too.. suka buka utube..karoke sorang2..pstu recorf.
    pstu gelak2..
    ppstu delete..haha

    :) igtkan sy sorang je wat mcm tu..upenye hanis pun geng saya lah. :)

    ReplyDelete
  18. Thing song by sisqo pun ada??
    seriously???
    hahahahah

    ReplyDelete
  19. uwaaaa! sedap nyee coklat. #tampar diri sendiri. puasa!puasa!

    ReplyDelete
  20. orang pompuan memang suka dancing dalam bilik ek sorang2... hehehe :)

    ReplyDelete
  21. cokelat dove itu nmpk sedap! :D

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Okay, I baru tahu apa girls buat dalam bilik! But it is important to have the Me-Time moment, sometimes just good enough to reconnect with yourself after all the hectic-ness. Awesome entry, as always! :)

    Regards,
    Iskandar Al-Haziq

    ReplyDelete
  23. HAHA. mmg kite serupa la Hanis. lepas tuh turun bwh, mak tye buat ape kat bilik. then, err..err.. heee!

    ReplyDelete
  24. okay,semua perkara di atas mmang best gila buat bila sorang2 dlm bilik.hehe

    ReplyDelete
  25. mcm tensen sngt je? rilex akak ep..

    coklat tu... huhu

    ReplyDelete
  26. tak tahan tgk coklat time2 mcm nie. :'( dancing sorang2 mmg best.tkde sape2 pn yg boleh sibok nk kacau.

    ReplyDelete
  27. member aku cakap..hanis jalikha pon gune BB je..

    ReplyDelete
  28. aduyaiiiii ado choc tu huhuhuhu ...

    emm xpenah sorg2 dlm bilik , cz dh ado anak teruna yg sibukkk ikut kulu kilir

    ReplyDelete
  29. haha..sian yuyu xleh tgok cokelt dibulan puasa.. girl memang xleh larik dari pegang kamera n then snap gmbr bebanyak..hahahaha

    ReplyDelete
  30. haha.baca dan senyum sebab semua tu kena batang hidong sendiri .. ==!

    oh cekelattt ... tungula kau mlm kang =)

    ReplyDelete
  31. suda lama tidak betango.. nampak lak coklat fulamak.... nikamti coklat sambil dance pun ok gak...

    ReplyDelete
  32. havent done the webcam session or any of the above. am i normal?
    uwaaaa

    walaupun bukan penggemar coklat tp bila puasa, tgk coklat terus rasa...

    aahhh sedapnya !

    ReplyDelete
  33. hahaha !!! that was awesome activities !!!
    the best thing is record suara sendiri, dengar (bajet sedap) , ketawa + senyum sesorang , then DELETE .. hua3 ...LOL!!!

    ReplyDelete
  34. perempuan mmg pndai menggunakan ruang bilik mereka sepenuhnye.. haha.. :D

    ReplyDelete
  35. assalam..uhuhu

    mencabar nie..

    tercabar nie..

    nceb pose..

    tgk cokelat cedap..hihi

    ReplyDelete
  36. aishh..malu la na cte..
    mmg smue nye betol2 belaka.haha :P

    ReplyDelete
  37. hanis.. bleh bg link kat mane nak join segment dove chocolate me-time moments ni?

    thanks.. :)

    ReplyDelete
  38. U know what sis,
    kite baru je buat aktiviti menyanyi n menari mcm tu smlm! hahha!

    ReplyDelete
  39. kak hanis ni memang cool la.hehe

    ReplyDelete
  40. no 2, 3, 4 sama.. no 1, menari jugak tapi bukak lagu hindustan kat astro 864 haha.. sakan nari bukan orang tau.. menari depan lappy plak tu sabo jelah,, konon cantik sangat.. haha.. last skali, sebab rindu gila dengan my daughter kat kampung, selalu berangan depan cermin ajuk2 cara dia cakap.. urghh miss her damn much!

    scroll down utk lihat : inilah hasilnya bila duduk soran di rumah

    ReplyDelete
  41. rasenye mmg sume org buat menda yg same la kot. ngee ..

    ReplyDelete
  42. Alamak!!! part dance sangat betul!! tp part budget cam pussycat dolls tu pun!!!! hahaha

    ReplyDelete
  43. pressure nya tgah puasa skng tgk coklat ..lapaaaaaa...

    ReplyDelete
  44. Sedapnye Cekelat tuuu! Tapi kan Hanis, semua tu sangat sangat sangat betul la. Jujur I memang mengaku. Ahaha.

    ReplyDelete
  45. syok yerk cik Hanis kita duk lam bilik sorg2..hehe ^.^

    ReplyDelete
  46. i Did the very same thing. But different choc. *High five tak sampai!*

    ReplyDelete
  47. Dah lama tak makan coklat. Emm...

    ReplyDelete
  48. okay i'll try dove choc tu.nampak mcm sedap gila.

    ReplyDelete
  49. selambe..






    eh pelik lah pegi belog femes mane2 mesti ade yuyu zalikha komen atas

    ReplyDelete
  50. support 100% ambil gmbr n posing byk2.. sukaaa..

    ReplyDelete
  51. dugaan bulan puasa. hohoho. nasib bukan kanak kanak lagi teehee

    ReplyDelete
  52. best moment ever dok dlm bilik sorang2 kan. lagi2 part record nyanyian sndiri then delete file. hehehe :P

    ReplyDelete
  53. awww..comey jep menari2 dlm bilik ehhehe..skali skala perasan on stage like nichole pussycat dolls xpe yunk ngeee~

    ReplyDelete
  54. Bukan seminggu jadi bahan....ni dah bertahun je..haha..xpe memeries...

    ReplyDelete
  55. cekelat itu nampak sangatlah sedap~ :(

    ReplyDelete
  56. wah, stuju la... haha gelak2 baca :D

    ReplyDelete
  57. terus dik nn rasa dik non macam hanis zalikha..hahaha

    ReplyDelete
  58. tahulah awak tue piyed boleh makan cekelat..

    ReplyDelete
  59. bab DELETE THE FILE tu mang bes, dpt banyangkan kalu org len tengok..
    (o,0")waaa...xsangguppp..

    ReplyDelete
  60. wah, coklat. I like. Klu tension memang coklat lah yang dimakan nanti

    ReplyDelete
  61. haha!i've done everything u list down!! :D

    ReplyDelete
  62. wow interesting btw choc to sponser ker ? hehe..

    ReplyDelete
  63. alamak semua benda di atas tak pernah buat =.=

    ReplyDelete
  64. terliur daku melihat coklatnya!!!
    hukhukhuk

    ReplyDelete
  65. semua perempuan macam tu kot. Hahahaha serupa la. Bab nyanyi tu mmg setuju sangat. Bab bergambar tu xyah cerita la. Lagi boleh snap sampai dapat pose paling cantik nak letak kat fb.

    ReplyDelete
  66. Yup. The main purpose of life is to live rightly, think rightly, act rightly.

    visit k.leeya http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/08/di-antara-fatwa-dan-takwa

    ReplyDelete
  67. banyak jugak aktiviti hanis walaupun dalam bilik.. :)

    ReplyDelete
  68. OMG. These all sound so familiar to me sebab pernah buat! Reality check! Heeeeeeeeee:)

    ReplyDelete
  69. karok sorang2 lagi best...takpon menyanyi sambil rakam.oh malu.hihi

    ReplyDelete
  70. funny i did all those things too kalau tengah bosan :)

    ReplyDelete
  71. salam hanis...

    selamat berpuasa :-)

    ohh, terliur pulak nmpk coklat!

    ReplyDelete
  72. plg seronok dlm bilik ni kita menung lama2.klau masa budak2 dulu bila sorang2 dlm bilik time pose,apalagi curi makan ler...

    ReplyDelete
  73. betul betull. kalau duduk rumah sengsorang pasang lagu kuat2 mulalah nak aerobik.. peluh mmg best !

    ReplyDelete
  74. Dove Chocolate is my fav . yummy .

    ReplyDelete
  75. Dove Chocolate is my fave , yummy !

    ReplyDelete
  76. ahaha.kak hanis ni comel la. :D

    ReplyDelete
  77. heyy i need ur helpp !!
    tolong vote and promote my logo pleaseeeeeeeeeeeee.

    register here

    http://www.mrtcontest.com/wp-login.php?action=register

    vote here

    http://www.mrtcontest.com/?p=23749

    competition ni ends tomorrow ! THANKS BABE ! slamat berpuase hee :)

    ReplyDelete
  78. part singing tue mmg seriuosly mmg semur org buat hehe

    ReplyDelete
  79. part singing tue mmg seriuosly mmg semur org buat hehe

    ReplyDelete
  80. coklat Dove er nanak jugak T_T heee

    ReplyDelete
  81. I'll dance my heart out! (ala ala buat concert and grab the nearest object to be the microphone) Simply rawkin'!

    ReplyDelete
  82. suka snap guna web cam.?? hoho. satu tabiat y pelik

    Kawan Dalam Musibah. Kita Buat Apa?

    ReplyDelete
  83. Salam Hanis.. Hanis, selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  84. wow!tp tetap maintain slim!

    nk gelak guling2? http://hekhekejadah.blogspot.com/2011/08/kalau-gelak-lebih-puase-batal-tak.html

    ReplyDelete
  85. bilik umpama rumahku syurgaku..saya hanya suka makan di atas katil even nasi sekalipun..rasa mcm heaven bila bt camtuh...

    ReplyDelete
  86. nak menari mcm ne..nmpak mcm ayam katek! huaaaa... T____T

    tggu body cntek mcm hanis dlu baru bole perasan lebih la nmpaknya! :D

    ReplyDelete
  87. walamakkkkkkkkk,cekelat dove tu memang sedap!

    ReplyDelete
  88. OHMAIGOD.CHOCOLATE TU NMPAK TEMPTING GILA OUH T_T

    ReplyDelete
  89. BAB WEBBIE TU MEMANG SAMA!HAHA :D

    ReplyDelete
  90. aku suka option nombor 4 sebab aku tak pandai menari.

    ReplyDelete
  91. nyum nyum..dah nampak coklat kena la cari tu buka pose nih. terliur la plk hehe;

    ReplyDelete
  92. Salam!

    We're selling beautiful PRINTED SATIN SCARVES and PLAIN CREPE SATIN SCARVES! Jemput lawat blog kami :)

    http://myra-mode.blogspot.com/

    ReplyDelete
  93. betul-betul menaikkan nafsu makan i...

    ReplyDelete
  94. Kadang2 teringin nak menari tapi apakan daya ada roomate sentiasa, segan megan rasanya maka percubaan untuk menari perlu dipadamkan :')

    ReplyDelete
  95. ooo.. nie laa hanis zalikha.. blogger otai... hahaha.. first tyme bukak blog nie... nice2!!

    ReplyDelete
  96. hanis, buat vidiyo u menari. hehe *request

    ReplyDelete
  97. cekelet doveeeeee!ohmannnnn...kecur ayo liu ni haaaaa :D

    ReplyDelete
  98. vanity affair..hurmmm..gambar paling ujung bawah kiri tuu yg paling LOL sekali...hahahahaha!!!

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!