Wednesday, August 17, 2011

Rakyat Malaysia dan jagung

Ada tak rakyat Malaysia yang tak suka jagung? Kalau tak suka jagung panggang, sure suka jagung rebus dalam cup kan? Eleh kalau tak pun, mesti suka apam balik berisi jagung. Or! Ais Batu Campur pun ada jagung kan?! Okay siapa tak suka jagung memang tipu. Cucur jagung adalah sedap dan bubur jagung adalah mengiurkan. Paling best, air jagung kat bazaar.

Tapi diorang guna susu cair je. Nak yang guna susu betul? Thank God untuk Pilihanraya Susu tempoh hari, Sweet Corn menang kerusi yang ditandingkan oleh Dutch Lady.


Mesti sebab Faizal Tahir jadi PR dia sebenarnya kan?! “Jagung… citarasa teragung”. LOL.


Video terlalu comel!


Pilihanraya politik pernah dengar, Pilihanraya Susu pertama kali. Pelik tapi benar. Teramat demokratik. Korang should’ve seen the votes giant jagung dan kacang ni was getting.

Apparently mascot-maskot comel ni even made appearances at random places in KL. Beautifulnara terkejut tengok kat LRT! Jeless, eh bukan bukan.

Ok pop quiz. how did the melon get into the LRT? Dapat jawab I bagi tepukan. Hewhewhew.


Of course I voted for Jagung! Tak akan terlepas peluang untuk makan corn flakes dengan CORN MILK. Teringin. I even seru makcik makcik sekalian to vote sekali. Mahu pilih perisa susu kenalah bertungkus lumus sikit. Ye tak?


And the result of our hard work


Pemenang Pilihanraya Susu setelah satu Malaysia undi! Sweet Corn Milk limited edition! Sedapppppppp!

Makan dengan corn flakes, pergi.


Muka bahagia.


Muka paling bahagia.


Rasa dia lagi sedap dari air jagung, tapi obviously lagi berkhasiat. Like having ais krim potong perisa jagung without having to chew. Huhu. Paling best, tak perlu risau penyakit lenguh-lenguh ataupun sakit sendi-sendi tulang.


I minum masa sejuk, fuuuuuuh nikmat dia wa cakap lu! Kalau nak rasa, better cepat visit Jusco, Carrefour, Giant, 7 Eleven or 99 Speedmart. Drink more, you can do more.


Limited edition, saya ulangi.

95 comments:

  1. hye sis!tiap2 hari gi 7E beli DL jagung.taiop kali gi ginat,tesco pun mesti beli 2 pek.

    mmg dari azali lagi pencinta jagung,air jgg,puding jgg,bubur jgg,apam blk jgg,FL jgg,nasib baik takde lipstick jgg :)

    frust sbb dari kecil berangan nak kawin dgn tokey jgg ngeeeee....

    ReplyDelete
  2. Yess..Jagung menang...happy coz I pun voted for Jagung...=)

    ReplyDelete
  3. ko berjaya buat aku kempunan susu jagung.. syabas!

    T____T

    ReplyDelete
  4. OMG! limited edition???

    [still terkejut walau dh baca byk kali. hehe]

    ReplyDelete
  5. dulu ade soya jagung..tapi dah takde, tak tahu kenape..sedap!

    ReplyDelete
  6. erk...sedap ke???kalo jagung saje aku bole trima...tp kalo cmpur susu...erk......ntahla...

    ReplyDelete
  7. i want THOUSANDS of it sbb sy yg UNDI jagung. hehe

    ReplyDelete
  8. yup..memang sedap..dah minum dahhh..

    ReplyDelete
  9. sure sedap kan , tp x banyak tmpt le plak jual nye... pueh jgk ku crik

    ReplyDelete
  10. loveee jagung, hanis buat org terliurrrr

    ReplyDelete
  11. hahaha.. i tgelak tiap kali bace ayat u oh.. siyesly.. lawak

    ReplyDelete
  12. macam sedappp.. :) x pnah gi minum..
    nak beli la nnt..

    ehh bawh entry jagung2 ni..tbe3 nmpk iklan jagung gak dr nuffnang..hee

    ReplyDelete
  13. hai demok... demokk puasa hari nie ? kakakaka

    ReplyDelete
  14. saya sukaaaa jagung !
    tapi bukann air jagung.

    yang lain layanzzzz^^

    :)

    ReplyDelete
  15. erk..terliur I di tengah-tengah hari buta ni ;p

    ReplyDelete
  16. dulu penah minum susu jagung mmg sedap.. skg ni mmg susah nak dpt.. bila dutch lady buat vote i pilih jagung juga!.. even dah lama x minum rase dia mmg i ingt samoai skg! love it :)

    ReplyDelete
  17. saya tak suka jagung sbb baunya mcm blurggh..well i do hv some bad xprience psl jagung. tapi air jagung saya suke!!BIG BIG looike. <3 u Kak Hanis :P

    ReplyDelete
  18. perghhh!!!kena p serbu skrg nih..yummy3

    ReplyDelete
  19. model iklan susu jagung malaysia terbaek..

    ReplyDelete
  20. Comel nye budak kecik tu! Bam bam 8)

    ReplyDelete
  21. Limited edition??? OMG! Harus kene borong cepat-cepat.

    ReplyDelete
  22. owh...baru yer...boleh la cari nanti, biasanya jagung + soya.

    ReplyDelete
  23. if jagung jek memang sarah suka but if campur dengan susu errrrr...

    btw sarah tak suka susu. pelik kan? LOL

    ReplyDelete
  24. kena cari DL jagung nie..tak pernah rasa lagi..;)

    ReplyDelete
  25. btw hanis demok tuh comeyyy. dah tak buat entry pasal dia eh? tsk tsk

    ReplyDelete
  26. jagung di bilik mandi jagung.. oh saya tengah mengarut. jgn kawan saya. kbai ~ :P

    ReplyDelete
  27. jagung sangat pelik.bila berak pun, jagung still rupa jagung.jagung hebat.haha

    ReplyDelete
  28. hanis..puasa ni..tgk air apa pun sedap..jagung cmpur mayonis..best2

    ReplyDelete
  29. I vote for this flavor too
    and YES! seb baik En Jagung menang.

    ReplyDelete
  30. finally the secret revealed~ lol

    agreed with u hanis...benefit to our healthy...

    ReplyDelete
  31. Jagung memang sedap. Kalau terlekat dekat gigi lagi sedap :)

    ReplyDelete
  32. dulu blog ni best btl bc...lately ni byk sgt iklan hehe...srettttt...ikan makan pancing weiiii..srettttttttt....

    ReplyDelete
  33. limited edition?
    alaaahai. sempat ke tak org langkawi nak dapat merasa susu jagung ni..

    balik kang pegi check lah.

    ReplyDelete
  34. is it good?

    i tau susu soya dan jagung memang delicious-sampai tak beli susu soya plain dah

    maybe nak try pergi beli kat 7e sekarang. oppss no, maksud i after berbuka nanti =p

    ReplyDelete
  35. wah best ni.. dengan pantas saya serbu tempt2 berkenaan untuk cri air jagung ni..

    ReplyDelete
  36. jagung sedap! :) tapi i x suke air jagung...tapi susu + jagung?hmm i think i should try. ;)

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. wahhh..mau try la...go FT..eyh??hehe

    ReplyDelete
  38. awww. comel nya ur sis.

    nk cubit2 je pipi dia.

    ReplyDelete
  39. Oh my..i do love JAGUNG..yummy! waa..mengidam sudaa :)

    ReplyDelete
  40. macam best je.. tapi paling suka jagung bakar

    ReplyDelete
  41. suka budak dgn muka paling bahagia :D

    ReplyDelete
  42. Omg I love this :) Thanks for letting us know yaw. Dope!

    ReplyDelete
  43. hamis bukan tak puasa dia saje2 sedut straw haha!

    ReplyDelete
  44. sedapnya..nak nak nak...zuppppp...7E..hihi

    faralyxious8693.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. comel jaa bila tgk muka bahagia nie hehehe

    ReplyDelete
  46. jagung cup kalau bawak balik n tambah lagi susu pekat kat dalam jagung tu. memang adalah sangat best. wuhuuuu :') <-- menangis air mata darah.

    ReplyDelete
  47. heheheh... suka tengok demok :) comel nya :)

    ReplyDelete
  48. si comel itu mmg bhgie dgn susu jgungnye.. hehe

    ReplyDelete
  49. perghh puase2 nii.

    terliur denn.


    http://solehas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  50. waaahhh.. air susu kotak+jagung..bestnya..tgk lk time tghari,dikala berpuasa..waaahh..

    ReplyDelete
  51. pehhh jagung tu....mmg paberot sy. So voted for jagung =_= hehe...harus cari utk berbuka nanti.

    ReplyDelete
  52. aduhhhh sedapnya rasa nak cari sekarang jugakkkk

    ReplyDelete
  53. kempen dutch lady..erm..i minum air jagung d bazaar je..

    ReplyDelete
  54. nak cuba jugak la..macam sedap je..tapi bukan buat masa ni..sebab tekak perit takde rasa ape nnt..

    ReplyDelete
  55. haha..jagung2,betuah betul jadi jagung.sume suke..:P

    ReplyDelete
  56. I've voted for honey dew tau..but jagung sedap jugak..havent tried yet.. tp jagung apa-apa pun mmg sedap kan?

    tp limited edition...why?

    ReplyDelete
  57. comey giler budak demok minum susu jagung~~~vote for jagung~~

    ReplyDelete
  58. http://hafizuddinjaafar.blogspot.com/2011/04/jagung-berirama-pop.html

    ReplyDelete
  59. Eh, die masuk train die bkak la mask die, hikhik. Eh eh, akak hanis tak puasa laaaaaa. Hahah.

    ReplyDelete
  60. asal pulal limited addition ni.. huhu..

    ReplyDelete
  61. Hihik bahagianye. Belum try lagi lah Dutch Lady tu. Cuma mengundi je :)

    ReplyDelete
  62. Hanis..dulu saya peminat tegar hanis.suke bace entry hanis even berkali2 tapi sekarang nape byk iklan ek.Sori..just my opinion to you

    ReplyDelete
  63. kak..saya de sesuatu tuk kakak..:)

    http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/hanis-zalikha-eksklusif-dari.html

    ReplyDelete
  64. comel gile ur niece...giler comel...

    ReplyDelete
  65. Salam..
    saya suka jagung rebus lah..
    ermm..lama tak makan jagung bakar
    di sapu planta..sedapnya..
    :D

    ReplyDelete
  66. wahhhhh!jagunggggg menang... jagung ni flavour yg palingg besttttttttttttttttttt !

    ReplyDelete
  67. paling tak tahan yg muka paling bahagia tu,sincere habis

    ReplyDelete
  68. Heeeem dingin2 makan jagung bakar enak :-)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!