Wednesday, October 19, 2011

Why Body Lotion and Powder?


Warna dan tona kulit berada dalam top priority list of concerns saya. Kerana sewaktu membesar, acap kali memperabis duit ibu bapa dengan bil klinik Dr. Rosli sebab sering gatal-gatal/kulit kering/panau. Kulit saya sangat sensitive dan bila dah start allergy, tangan seperti dirasuk zombie dan menggaru tanpa memikirkan kesannya kelak. Calar-balar dan tona tidak sekata adalah kelaziman setelah zombie keluar dari badan. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian, mari beli losyen badan.

Lagi satu, (wah makcik nih banyak nak cerita) kulit saya nih melanin productionnya memang giat. Kalau berjemur sekejap, hasilnya sungguh Hawaii. Mahu lihat contoh? Balik dari seharian suntuk berpeleseran bermandikan sinaran mentari di Universal Studio Singapore, anda mungkin tidak akan kenal saya lagi. True story.

Hamis Jalikha, Arab Street, 2011.

Tidak hairanlah saya sering teruja bertukar-tukar losyen badan dan sunblock untuk mendapat manfaat dari yang the best in the market. Johnson’s body care datang tepat pada masanya (losyen lama dah titisan terakhir).

Yes! Johnson’s Body Care Naturally White Daily UV Lotion.

Tambahan, Johnson’s Body Care Naturally White UV White Powder.

About the product: Ada 3layers of ingredient yang menjaga kulit kita iaitu natural milk extract, active Vitamin C, dan Micro-Pigment sunscreen.

Reasons why I adore this product: Losyen badannya sangat light dan bau yang lembut, neutral pada badan. Lepas sapu seluruh tubuh, tak rasa rimas dan berlemuih. Yang penting, melembabkan dan menjaga kecerahan kulit.  Body powdernya pula sedap bau! I’ve never really cared about using powder on my body before this but now it’s my favourite thing. Instant fairness :’)

My personal usage: Lepas mandi, dah lap badan dengan kering, sapukan losyen meliputi setiap inci kulit. Sudah sapu rata tanpa berbelak, barulah sapu body powder. Kini boleh keluar rumah dengan yakin sebab kulit sudah telah saya guarded dengan Micro-Pigment sunscreen dan (juga) cerah setelah pandai menggunakan body powder.


Some recent pics of yours truly.

Johnson’s currently having a contest jadi kalau dah beli nanti jangan lupa masuk ya. Beli lotion atau powder Johnson’s Body Care Naturally White. Submit gambar frontal view anda yang menampakkan natural fairness dan tona kulit sekata untuk menangi:

1st Prize Winner*
·         RM 2,000 Aster Spring facial and body treatment voucher
·         RM 1,500 Topshop shopping voucher
·         1 x Johnson’s® Body Care Hamper

2nd Prize Winner*
·         RM 1,500 Aster Spring facial and body treatment voucher
·         RM 1,000 Topshop shopping voucher
·         1 x Johnson’s® Body Care Hamper

3rd Prize Winner*
·         RM 1,000 Aster Spring facial and body treatment voucher
·         RM 500 Topshop shopping voucher
·         1 x Johnson’s® Body Care Hamper

10 Consolation Prize Winners*
·         RM 200 Topshop shopping voucher each
·         1 x Johnson’s® Body Care Hamper

Online Top Voted Winner* (This is only applicable to online submissions only)
·         1 x Johnson’s® Body Care Hamper

AMAGADDD! RUGI SANGAT KALAU TAK MASUK!

Sertai secara offline:

1. Beli losyen/powder Johnson’s Body Care Naturally White.
2.Isi borang dan hantar berserta gambar cerah semulajadi anda ke alamat-
Johnson’s® Body Care Fair and Radiant Photo Contest
Johnson & Johnson Sdn. Bhd.
Lot 3 & 5, Jalan Tandang, 46050 Petaling Jaya.
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Sertai secara online:
1.Beli losyen/powder Johnson’s Body Care Naturally White.
2.Log in to: So Soft, So Johnson’s®” Facebook Fan Page at www.facebook.com/JBC
3.Isi boring dan submit gambar kecerahan semulajadi anda.

Goodluck girls!

42 comments:

  1. hang memang natural beauty noks.

    tak guna losen bagai tetap mulus.

    ReplyDelete
  2. nak pergi beli sekarang jugak :)

    ReplyDelete
  3. nk kena beli skrg nih..nk putih cam Hanis jgk :)

    ReplyDelete
  4. nk kena beli skrg nih..nk putih cam Hanis jgk :)

    ReplyDelete
  5. hie hanis...omg i have terrible dry skin too. like very flaky n menggelikan. maybe i should try this.
    Anyways, i have actually just started my first blog last week and i would really appreciate it if you would take a look at it. Tq

    http://ntasneem.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. kalo laa ada kerajinan nak join contest kannnn...hurm.......

    ReplyDelete
  7. hanis cantik... suka tgk gambar2 hanis...

    ReplyDelete
  8. gud info...akak pun tgh mencari body powder yang bagus utk kulit...

    ReplyDelete
  9. comel Hanis :)

    mmg brgn J&J digemari ramai...

    ReplyDelete
  10. Sy pakai lotion Garnier yg Body light tu..hehe :P

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Chop! Losyen ni untuk badan kan?
    Gambar pertama tu mmg sesuai untuk gambar 'sebelum'. But gambar 'selepas' tu patutnya diambil lebih kurang sama macam gambar 'sebelum'. Rasanya gambar 'selepas' byk fokus pada muka hehehe. Just my dua puluh sen :D

    ReplyDelete
  12. suke jugak pakai johnson baby:) gud luck hanis!

    ReplyDelete
  13. Hanis,

    i ade email u..cam ne nak beli collagen dust tu ye? ade stok tak?

    ReplyDelete
  14. salam hanis...just to share the top secret. the best moisturiser @ skin protecter for me is 'virgin olive oil'....I start to find out this method just few years back. how i wish i could find this solution as early as my teenage days....huhu!!!after all, better late then never. btw u are so lovely my dear sis. take care ;)

    ReplyDelete
  15. Have u ever used Nivea body lotion? berkesan x? =)

    ReplyDelete
  16. wahhh yeke... saye pun ekceli gile pakai losyen.. sebab kulit saye dlu pernah terkena sunburn yang saaaaaangat teruk.. sehingga ia tak mahu puti kembali.. :( so sad...

    but losyen yang saye pakai semua tak berhasil.. lepas habis losyen yang skang nih pakai, leh ar beli losen neh hehe

    tq keknis

    ReplyDelete
  17. wow kalau sis hitam sis mcm jessica alba :o

    ReplyDelete
  18. hari tu kata pakai Vaseline lotion warna pink..ni Johnson's baby pulak..ni buat entri gini sebab nak bodek ke apa ni..ke sebab contest sesaje ni.?

    ReplyDelete
  19. pun suka johson's baby..bau sedap eh lotion baru ni??? sonoknya berbau like babies...mesti cuba!!

    Super adorable Scottish Fold Kitten. You might love it!

    ReplyDelete
  20. Hanis mmg pandai buat entry, mesti ada contest diakhir entri tentang produk or barang. :)

    ReplyDelete
  21. Pic first, kurusnye awak hanis. hihi all the best XD

    ReplyDelete
  22. moh kite beli dan menang..wish me luck

    ReplyDelete
  23. first time comment.. bukan nak condemn cuma nak cakap awak lbh manis kalo tak pakai short pant..

    ReplyDelete
  24. mcm menarik n nak try jek..tapi nak tanya satu sOklan..
    "sapukan losyen meliputi setiap inci kulit. Sudah sapu rata tanpa berbelak, barulah sapu body powder"
    means area armpit pOn bOle sapu lOtiOn and bedak ke..? (cOz rUmors said dat bOdy pOwders bOleh menyebbkan armpit berbau..)

    ReplyDelete
  25. info bagus. :) tp buat masa sekarang sy pakai Rosken untuk dry skin.

    ReplyDelete
  26. terus tergoda lepas bace entry ni.
    nak try jugak lah !

    ReplyDelete
  27. mau try this contest.. mau menang wang besar.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  28. :-? hmmm... kalu bagus produk ni kenapa masa Hamis gi Spore tu boleh jadi Hawaiii? =)) kakakaka

    ReplyDelete
  29. yeke memang berkesan cenggitu..nak try jugak la...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!