Sunday, October 16, 2011

Two Girls in Jakarta City

Dah dah dah cukuplah. Tak perlu nak start entri dengan bebelan rasa bersalah atas kemalasan nak update pasal travels. Orang dah alah bisa tegal biasa dengan kau, Hamis. Jadi marilah kita skip maaf zahir batin dan terus dive in kepukan gambar di Jakarta tempoh hari! Ya, trip yang Liana dan saya kena kejar orang Korea kat Hotel Mulia. Benar tanggapanmu, sudah lama sangat dah trip itu. Sehingga nak pergi semula Jakarta minggu minggu depan ini, baru teringat perlu update pasal trip lepas T_T



Mencuba gorengan tepi jalan! Walaupun cuma beli tepi jalan dan terus lari masuk mobil kunci pintu untuk makan. Tapi bolehlah juga nak label kami sebagai adventrous duo. Sebab lepas tuh cirit-birit KAHKAHKAH.



Membeli snek juga haruslah made in Indonesia sebab trip ini adalah strictly Indo. Snek untuk makan kat hotel sambil nonton channels yang tak selesai mempamer masalah rumahtangga artis tempatan. It's like our Melodi, but with MHI regularity.




Berjalan malam di streets of Jakarta City. Singgah makan dan berdinner dengan cousins Gita (dia belanja, so sweet!). Indonesian lain praktis agamanya, Gita Katolik tapi cousins dia Islam. Jadi I terconfuse sekejap bila sembang, then after few topics baru teradjust secara natural. Malu tau kbye.



Esoknya pergi Grand Indo untuk mangan dan shopping! Jumpa kawan-kawan Liana dari JIS (Jakarta International School). Sangat happening diorang nih, havoc satu restoran dengar gebangan table kitorang.



Selain Grand Indo, jangan dilupa untuk singgah ke Mangga Dua IT dan borong DVDs. Serta baju kebaya! Ini hasil shopping kami sehari. Siap cuba try test betul tak size seluar yang dibelikan.



Apakah nafsu yang membuak-buak ini waktu melihat gambar di atas?! Oh nafsu yang bakal membawa saya ke Jakarta lagi minggu minggu depan.



Sari Ratu courtesy of Liana's vogue mommy! Okay baguslah lapar-lapar tengok gambar nih. Bagus sangat.



Hard Rock Cafe tidak dilupa. Beli souvenirs!



Berakhirlah Jakarta Sweet Escape kami yang lebih dari sekadar memori. Marilah tidur melunjur dalam plane pulang ke tanah Malaya.

89 comments:

  1. Wahhh.. tengok Hanis dah macam pelakon sinetron dah.. heheh..

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. tengok Hanis dah macam pelakon sinetron dah.. heheh..

    ReplyDelete
  3. Best jugak Indonesia. Ni yang rasa nak pergi jugak nih. Haha :D

    ReplyDelete
  4. waduh waduhh.best amat dong.


    haa,keknis.film THE TOURIST tue best gila.cer tengok!

    ReplyDelete
  5. bestnya kak haniss pergi jakarta.. :)

    nice entry ..

    ReplyDelete
  6. ataghfirullah.. seksinya pakai short je. :(

    u cantik, x dinafikan. tp peliharalah aurat anda.

    ReplyDelete
  7. happening trip u yea..jeles tgkk..hihi..:)

    ReplyDelete
  8. amboi kemain lagi jenjalan....huewwaaa mau pergi jugeee~

    ReplyDelete
  9. wauuu... menariknyee... selalu orang pg sane citer pasal tempat cantik2.. kali nih banyak citer pasal chikedesss hehehee... pg lagi nanti jangan lupe amik gamba tempat yang awak shopping plak ea.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. xprefer tgk hanis pakai short tu.

    ReplyDelete
  11. syoknya di melancong....Bila Hackers boleh ke sana?

    ReplyDelete
  12. cool!

    seronok!

    hanis so howt n gojes :D

    ReplyDelete
  13. jangan lupa.kat negara oarang aurat kena jaga jugak.lebih lebih lagi hanis pakai short tu.ngatlah.ajal kita x tentu,Allah boleh tarik bila bila ja.:)

    ReplyDelete
  14. the gojes one !
    seronoknya tengok kak hanis shoping :)

    ReplyDelete
  15. dah macam tertukar mane hanis, mane satu artis indonesia. ish ish

    kamu gojes amos amos!

    ReplyDelete
  16. bestnye..pic2 yang sungguh geram menimbulkan keiginan tuk ke indon jugak!

    ReplyDelete
  17. comellnyer..syokk laa gi indo..bye :)

    ReplyDelete
  18. woa. very the short pant la!panas katakan.

    xda trip to bandung?

    ReplyDelete
  19. Bestnyeee bessttnyee.. Paling bestt tgk hanis pegi mane2 x penah lupa beli ole-ole , ohh bestnyee T_T

    ReplyDelete
  20. amboiii..kemain..shopping sakan!

    :D

    ReplyDelete
  21. u pakai short pants? mmm ... mcm tak manis gituh.. dont get me wrong yer...

    ReplyDelete
  22. best nye kak hanis p jakarna.. best x ??

    ReplyDelete
  23. selamat sejahtera En/Cik/Tuan/puan. kami telah mewujudkan 1 blog iaitu SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA. kami masih baru lagi di sini.maka kami masih mencari lebih banyak lagi blog-blog untuk di masukkan kedalam blog kami. untuk permulaan blog En/Cik/Tan/Puan telah terpilih dan telahpun di masukkan kedalam blog kami. oleh itu kami meminta jasa En/Cik/Tuan/Puan untuk memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan. di sini kami sertakan link blog kami iaitu:-

    http://bloglistmalaysia.blogspot.com

    sila maklumkan kepada kami sekiranya En/Cik/Tuan/Puan telah memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan.

    kerjasama En/Cik/Tuan/Puan amat kami hargai

    terima kasih

    ReplyDelete
  24. I seriously need to go there....next plan balik nak plan betul2 lah..

    ReplyDelete
  25. apa yg best sgt dok suka pegi jakarta ni? :-?

    ReplyDelete
  26. Wah gak saber lihat hanis pakai "bunga bunga band".... Pasti hebat dunk...short kurang sesuai lah

    ReplyDelete
  27. Haish...gambar2 hanis d jakarta bikin hati mau libur di sana juga.;D ihih

    ReplyDelete
  28. ye lor hanis...x sesuwai pakai short..di mana2 pun diluar sana..hatta dlm umah sekali pon dgn mahram x digalakkan..penampilan pemakanan peradaban..semesti dijaga bagi nampak beza muslim dn lain-lain agama...ajaran kristian asal pun sebenarnya tiada buka-buka aurat ni...sekadar peringatan utk diri ku jua...

    ReplyDelete
  29. sangat best...lebih-lebih lagi dapat shopping! heheheh

    ReplyDelete
  30. ermmm dah bole jd pelakon kat sana dah...muka dah iras2

    ReplyDelete
  31. sis hanis di blog farah :))

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/10/5-blogger-cun-hot.html

    u comel!!

    ReplyDelete
  32. hanis ! boleh tau x MANGAN tu apa? eh cam bahasa org sabah jer tau. kiter orang sabah. mangan means MAKAN. haha

    ReplyDelete
  33. hanis ! boleh tau x MANGAN tu apa? eh cam bahasa org sabah jer tau. kiter orang sabah. mangan means MAKAN. haha

    ReplyDelete
  34. hi you reallly have a nice blog..
    keep up a good work..
    feel free to visit me if you want to shop korean clothing online

    ReplyDelete
  35. waduh..hot bangettt..cewek indonesia yah? :b

    ReplyDelete
  36. amboi seksinye hanis...tak moh la pakai short pendek macam tu..

    ReplyDelete
  37. amboi hanis,,,seksi sangat tu..tak moh la pakai short macam tu.

    ReplyDelete
  38. bestnyer shoping...hadoi...nak gi jakarta gak lah...

    ReplyDelete
  39. mangga dua is a terrific place for shopping! but the traffic jam in jakarta is a headache.cant stand the serious traffic jam. :/

    ReplyDelete
  40. habaww....memang syok malancong di Indonesia..
    xpecially di kawasan kampong bandung dan padang....
    nikmat area kg dan kelazatan makanan kampung..mmg pergghh la!

    ReplyDelete
  41. habaww....memang syok malancong di Indonesia..
    xpecially di kawasan kampong bandung dan padang....
    nikmat area kg dan kelazatan makanan kampung..mmg pergghh la!

    ReplyDelete
  42. piwit comel mcm bawang merah hakhak!

    ReplyDelete
  43. sakan shopping ya..


    cantek kamu tp kalau x pakai short lg cantek :)

    ReplyDelete
  44. I m so happy to read your entry until i saw your pic. I dont belive u actually wear short pant! Fom your fan. Tq.

    ReplyDelete
  45. Dik Hanis,If you felt a bit disturbed by the comments on the short pants, ketahuilah kami menegur kerana kami sayang Hanis.. klau tak mesti biar je kan..

    first time komen, after being just a silent reader.. Anyway, all the best from Allah utk adik Hanis.

    ReplyDelete
  46. waaaaa... girls day out kat jakarta daaa... kat sana ada milo ais x? hehehe...

    http://fahmimohdnilam.blogspot.com/2011/10/milo-ais-daaaa.html

    ReplyDelete
  47. bestnya g indon.blh shopping dvd korea byk2.

    ReplyDelete
  48. serunuk berjalan2..kenikmatan jalan2

    ReplyDelete
  49. bestnya shopping sakan kat indonesia...

    saya teringin nak ke sana jugak someday :)

    ReplyDelete
  50. wahh! bestnya dapat jalan-jalan dan shopping sakan di indonesia..

    saya pun teringin nak ke sana someday... :)

    ReplyDelete
  51. its funny how people like you if you follow a certain criteria.

    but from the way the readers write their negative comments, i guess they mean good.

    just be who you are dear hanis. i guess you have to expect that the more popular you are, the more diverse comments you'll get from the audience. imagine those singers or actresses, lagilah!

    what matters most are the comments of your loved ones :)

    take care babe! *hugsss*

    ReplyDelete
  52. banyaknye shopping...jelez2...
    bagi satu baju kebaya...eika nak..hehehe

    ReplyDelete
  53. www.qzara.com

    paling murah dipasaran!

    ReplyDelete
  54. so seksi........
    jage aurat dik.........

    ReplyDelete
  55. seksi giller.........
    tutup aurat dik.....

    ReplyDelete
  56. kesian sungguh tengok orang perempuan sekarang. aurat ditunjukkan sana sini. mak awak cantik tertutup auratnya. pakaian pun tak menampakkan susuk tubuh. mungkin mak awak ok kot bila anaknya macam tu.... barula glamor maknya. ye tak? :) kesian parents awak tanggung dosa. haiii..... saya doakan semoga allah swt memberi hidayah kat awak. pegi negara orang,jangan sesuka hati makan kat tepi jalan, etc.. silap makan,nanti hati gelap. salam

    ReplyDelete
  57. bestnya...ini pegi sendiri ke sponsor nih...:D

    ReplyDelete

  58. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!