Wednesday, November 30, 2011

Twit chop!

Hello! Just a short update before I go on and start my day. It's been a busy month! My sister Kekna is getting married, so naturally the house becomes chaotic *bayangkan adik-adikku menari macam 3budak hitam di background untuk menambahkan chaos*. Wedding is zeriuz bizniz guyz. Siapa-siapa yang merancang nak kahwin, tolonglah prepare 3tahun sebelumnya.

Dalam pada kesibukan kami, I pun menambah penyibukan diri dengan my own project, which is room makeover: Bedroom Project! This is the secret project I've been talking about. KONONNYALAH secret walhal everytime you go IKEA, you boleh terserempak muka I yang tengah confuse-confuse baca nama perabot.

Tak sabar nak kongsi Bedroom Project and share buying/deco tips! Okay now nak pergi busykan body lagi. Selamat Maju Jaya!

54 comments:

  1. well.. gud luck the interior designer to be! :p

    ReplyDelete
  2. sekarang yuyu tengah prepare untuk majlis kawen 3 tahun depan :') supaya tak sibuk macam Kekna :P

    ReplyDelete
  3. tak boleh nak prepare 3 tahun sebelum pun... semua benda masih belum ada kata putus. isk.

    ReplyDelete
  4. kakak dia kawen, dia pulak sibuk kemas bilik. sila kawen cepat. :)

    ReplyDelete
  5. i dah plan since 3 years ago tapi tak kawin2 lagi. lagi sadis! heheh~

    ReplyDelete
  6. selamat mem-busy-kan diri sis! :DD

    ReplyDelete
  7. 3 years earlier? kalau buat kat rumah.. ye la kot..

    tapi only need 3-6 months preparation kalau buat dalam dewan..

    ReplyDelete
  8. 3tahun sebelum? hehehe... xtau jadi ke x cik hanis oii... =)

    ReplyDelete
  9. alaa , tak terserempak pun dengan keknis last weekend ? T_____T

    ReplyDelete
  10. gud luck..but how about u?.. to changes ur status..haha

    ReplyDelete
  11. HZ! Me too! sedang mendekorasi bilik :)
    http://sunnieshot.blogspot.com/2011/11/inspiration-for-diy-my-bedroom.html

    ReplyDelete
  12. Very proud of you!! Drop here to say hi!!

    ReplyDelete
  13. gudluck hanis!hahahhah..dasatla preparation smpi 3taun!

    ReplyDelete
  14. Someone's going to have a new bedroom look! ;D

    ReplyDelete
  15. Tak sabarnya nak tengok hasil projek ...sbb i pun nak make over bilik! =)
    Kindly post it ASAP ya...kih kih kih....

    ReplyDelete
  16. good luck on ur bedroom m8over project! nnt jgn lupa tnjukkan m8over tu kat ur blog hanis~ :)

    ReplyDelete
  17. AMBOI LAMA KOMAIN NAK PREPAIR. 3TAHUN SEBELUMNYA!

    ReplyDelete
  18. x sabar nak tgok apa yg jd ngan bedroom secret project..
    hehe

    btw, Good luck :-)

    ReplyDelete
  19. wahh..nak pegi lah majlis kawen tu..ngeee

    ReplyDelete
  20. heheheh...sweet la hanis ni...t sy g ikea saya tegur u k...u blnja i ice cream hahahaha syg awk

    ReplyDelete
  21. yeayy!! x sbr nak tgk bedroom project Hanis tu.. nanti blh share sbb iols pon tgh makeover bilik jugak (persediaan 3 tahun sblm majlis kahwin sendiri) ;D

    ReplyDelete
  22. prepare 3 tahun sebelumnya?sempat cari lain lg tu cik hamis.... (^___^)

    ReplyDelete
  23. patut nampak kat ikea semalam .. ;)

    ReplyDelete
  24. hanis, congrats on ur "4 flat" result!

    ReplyDelete
  25. bedroom?woah..lum nak kawen dah hias2..

    ReplyDelete
  26. Wahhhh cant wait!! selamat maju jaya Hanis! :)

    ReplyDelete
  27. cepat2..upload gambar bilik baru

    www.asyidajabar.com

    ReplyDelete
  28. wuahhh nak tngok r bilik hanis yg berwajah baru~

    ReplyDelete
  29. can't the wait to see the outlook!

    make haste, hanis!

    ReplyDelete
  30. alamak bila you sebut pasal bedroom makeover...teringat kat my bedroom + workspace (ni bahana tak ada work room sendiri) yg perlu kena makeover. Good luck to you.

    Lepas wedding tu nanti be prepared tak leh bangun 3 hari dari katil...bukan pengantin ye tapi ahli keluarga pengantin..been there done that. Heheheh you kena bayangkan kalau you sendiri kena pakai high heels (i pakai selipar jer sebab buat kat rumah) duk kena layan tetamu yg dtg lepas tu kena terkejar sana sini sebab nak kena cari mak pak pengatin yg dah menghilang gi meja guest yg lain2. kalau wedding sejam dua tak per tapi kalau dari pagi sampai ptg tu lum campur kalau nikah ngan sanding hari lain-lain. huhuhu. so I wish you and your family good luck.

    ReplyDelete
  31. kena planning 3 tahun sebelum? mak aiii lamanya..huhu

    ReplyDelete
  32. tak sabar nak tengok bedroom makeover hanis...mesti jeles

    ReplyDelete
  33. best giler entry ni.
    nak lagi best jom klik link bawah ni.

    http://bit.ly/snQfy4

    ReplyDelete
  34. kalau 3 tahun sebelum, so your own preparation da boleh start kot...hheheh

    ReplyDelete
  35. selamat selamat selamat! semoga selamat for everything!

    ReplyDelete
  36. wah...mau decorate bilik jugak.with no financial limitation.haha

    ReplyDelete
  37. Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

    ReplyDelete
  38. Fine information, many thanks to the author. It is puzzling to me now, but in general, the usefulness and importance is overwhelming. Very much thanks again and good luck!


    share the love subaru

    ReplyDelete
  39. ala comeynyer.. :)

    jemput singgah http://syoknyerblogging.com/v1/

    ReplyDelete
  40. Bestnye! Xsabarnye lah nak tengok hanis bedroom new look...heheh mcmla pernah tengok the old look.huhu :-)

    ReplyDelete
  41. Bestnye! Xsabarnye lah nak tengok hanis bedroom new look...heheh mcmla pernah tengok the old look.huhu :-)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!