Saturday, January 21, 2012

Kekna Kahwin: Nikah

Kalau ada hantu, datang ke rumah you... Siapa you nak panggil... Datin Maimunnnnnn! 
Kalau takde photog, datang ke nikah you... Siapa you nak kerah... Hamis Jalikhaaaaaa!

Ya, itulah yang terjadi di hari pernikahan Kekna secara tidak sengaja apabila photographer terlupa wujudnya majlis nikah, dan pengantin pun lupa nak ingatkan tentang majlis nikah. Bagus, kita nikahkan je dua orang nyanyuk nih.

Tapi takpe, abang ada *tepuk dada* <---Hahahahaha macam si gatal mana je guna ayat ni. Yeah, it is always me saving Kekna's bottom. Last time was for her graduation day. This time, straight away after touchdown KLIA from work trip in Ganu, diberi tanggungjawab sebagai photographer nikah untuk ku galas.


Let's do this! 
Enjoy the picture :)

Jugurgambar kan suka posing-posing camni. Jadi haruslah I paksa buat juga.



Siapa yang pengantin sekarang?




Nervous benau ghopernyer. Ini kalau kena cucuk sikit, mau tercheereet.


Gelakkan dia kawan-kawan!



Sah? Sah. Sah? Sah. Alhamdulillah.









Eh terbanyak pula gambar makanan (eleh macam tak biaseww).


Baby Ahmad yang ada masa Kekna tunang dulu, dah jadi Toddler Ahmad dah :')


For hantaran, Hamis Jalikha will make another special entry okay? Hopefully, hewhewhew.




My favourite candid, pengantin lelaki lenguh senyum :P



Meriah dengan sanak-saudara dan keluarga baru :') Masa ini dah pasang khemah untuk sanding esok. Senang. Oh cuma kerusi saja togel lagi.


Sebelum kita byebye, inilah shot kegemaranku petang itu...


Love.

75 comments:

  1. ur sister cantik mcm awak jugaaaa! owh cantiknya!
    congratsssss to ur sister!! :))

    ReplyDelete
  2. Cutenya baby Ahmad dok celah pokok tu.. Jangan sampai tak boleh nak keluar sudah.. hehe..

    Tahniah Kekna.. Tahniah Hanis..

    ReplyDelete
  3. waaaahh , terror keknis . btw , congrats :)

    ReplyDelete
  4. cantiknya kekna..more gambar please..haha

    ReplyDelete
  5. nie hanis sendiri ke capture gambo ?

    ReplyDelete
  6. meriah! and kekna is very gorgeous with that dress!:)
    congrats to ur sister..u pulak bila lagi sis??HAHAH

    ReplyDelete
  7. aww, cantik baju kekna :)kekna pon santek time nih . tahniah kekna :)

    ReplyDelete
  8. She's so Lovely...Suka sangat warna baju kawen KekNa. And the food sedapnya.. :-) May Allah bless her and husband, semoga bahagia hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..she looks awesome with her hubby..Congrats kekna:)huhu..Nice look kekna,,but i wonder why there is no picx of the bride's sis,hanis zalikha?:)heheh:)by the way,congrats again:)weehuu!being the first to comment:)

    ReplyDelete
  10. huhu sedapnye sambal udang petaaaiii.. hehhee

    tahniah kekna :)

    n tahniah keknis... sebab dapat abg ipar :)

    Semoga aman sejahtera sepanjang hayat :)

    ReplyDelete
  11. Kekna sangat manis bertudung :)

    Tahniah!

    ReplyDelete
  12. oh. tiba tiba rasa nak kahwin jugak '==

    ReplyDelete
  13. I loike tang food tu hanis bcoz I pun fan of food gak...hehe.. No diet at all...huhu...

    ReplyDelete
  14. wah,,, kak hanis the blogger, the photographer and the miracle,, sume boleh la aawak ni,, adess,, jealousy strike!

    ReplyDelete
  15. cantik Kekna, tapi...mana gambar Photog kite nih? hehe :)

    ReplyDelete
  16. yaaaw...seronoknya tngok org tawin ..tsskkk

    ReplyDelete
  17. suka gmbr budak lelaki pakai bju hijau tersepit kat pokok th. comel!

    ReplyDelete
  18. la mcm mn boleh lupa bab photog tu..tak boleh jadi ni..ape pun, kekna sgt manis :) taniah..

    ReplyDelete
  19. Cantiknya MasyaAllah! Love everything esp part tercherettt haha. Good job Hamis Jalikha :)

    ReplyDelete
  20. tahniah...uhuhu...
    kne tggu jurugambonye plak....naik plamin...

    ReplyDelete
  21. sweet sangat! congrat to ur family :)

    ReplyDelete
  22. mcm anna raffali lah kekna hehe glowing..chantik :)

    ReplyDelete
  23. Hanis would you like to be one of the photographer in my coming malay wedding assignment? haha =D
    I like the black/white pict

    ReplyDelete
  24. Kesiannya apabila melihat Hanis yang kena menggalas tanggungjawab jadi photographer.But its okay gambar yg Hanis ambik pun cantik jugak. :)

    ReplyDelete
  25. tahniah kek na!! =) tgu kek nis plakk..hehehe

    ReplyDelete
  26. u mana? i dok tunggu2 jek mane ah gamba u. tgok2 takde pun. asal u camnie? salu u tarok gambar u an. skang u dah banyak berubah. i tgok semenjak u kawan ngan budak2 motor u dah mule berubah. roy roy~ hati kau keras. salu kau susahkan orang lain huh~
    ♪♫ ku jejak~ jalan yang berliku~ membara jiwaku memburu impian~ ♪♫

    ReplyDelete
  27. hehe . keknis pon ade bakat jadi photog. tahniah tahniah !

    ReplyDelete
  28. alaaaa..xdk la pic hanis kalau hanis jd photog..hahahaa..

    ReplyDelete
  29. pergh! gambar sambal udang petai tu mmg buat air liur i meleleh la. =)

    ReplyDelete
  30. bila pulak turn kak hanis? hehehe

    ReplyDelete
  31. hamis jalikha nya mana???
    bz amik photo lettew kan.
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  32. camni camne? u memang dah berubah! selama ni u tak nampak ke pengorbanan i kat u. siang malam i keje carik rezeki yang halal untuk membesarkan anak-anak tapi u hanya "anak ku sazali anak ku sazali"

    ReplyDelete
  33. :-) ..sama nasib..jadi bidan terjun sbgi photographer utk bro sy yg 1 & 2...:-) ...waktu pernikahan bg lelaki adalah waktu paling gayat rasanya kot..tp lepas akad mesti lega dan wujud perasaan bersyukur dan gembira umpama hari raya pertama rasanya...hehe...:-)

    ReplyDelete
  34. tahniah kekna!!
    eh.. hamis jalikha bila pl?

    ReplyDelete
  35. Sis you cantik sangat :) Ayu :D Ehhh yang gambar ramai-ramai tu,yang pkai baju melayu merah tu adik you eh? Rasanya muka dia macam you sikit-sikit :)

    ReplyDelete
  36. k cantik betul kekna...nikah simple je camni lah best.....

    cantik pulak pink yg mcm tu kan..

    ahmad comel...

    errr gambo hanis xder ker.

    sesekeping dua..hew hew hew

    ReplyDelete
  37. eh.. baru jek tadi jumpa diorg kat kawin member kat ipoh tadi.. dok semeja plak tuh...kebetulan la pulak.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  38. tahniah for your sis..cantik..macam ayu raudhah pun ade..hehe

    ReplyDelete
  39. hey.... my lect laahh.. congrats en khairi....

    ReplyDelete
  40. akak...nama kt profile akak tu Hamis Zalikha..:)

    edit la nnti taw..:)

    anyway pengantin ni cantik sangat...:)

    ReplyDelete
  41. salam tghri..budak comel2..berbaju kurung kuning2 x silap saya domok erk..bdk comel..congrat 2 ur sister..anyway banner2..dlm black n white ada karisma.. ur memang ada karisma..

    ReplyDelete
  42. Oke dah tgk banyak kali, entry masa kenduri pon ade tgk. Adek Hanis Zalikha yg pakai baju melayu maroon ade iras Super Junior Siwon. Demm pengsan -.-'

    ReplyDelete
  43. tahniah kepada pengantin...tahniah juga kepada fotografi yg ambil gambar2 cantik...

    ReplyDelete
  44. kak hanis bila pulak? cantik la warna baju kakak kak hanis...tahniah dekat kakak ye...:)

    ReplyDelete
  45. ya allah..mcmane boleh terlupa..hehehe.. cantik la pengantin.. =) sgt2 nice.. do follow my blog yea =)

    ReplyDelete
  46. tahniah~my favourite color mehh...nice...4 both;happily eva after~!

    ReplyDelete
  47. cantiknyaaa kekna! :)

    congrats! :)

    ReplyDelete
  48. eh itu si demok ke nampak macam slim lak? :-o

    ReplyDelete
  49. aniss. yg laki tu bukan keje kat uitm ke? oh myyy god. hahahaha. keciknye dunia. selalu jumpe kat gym sri iskandar. congrats anywayyy :)

    ReplyDelete
  50. guna Canon Yuna 1100D dengan wide lens yg ade tinggalkan kesan hitam disekeliling gambar eh?

    ReplyDelete
  51. nikah kat Masjid TUDM Subang ye?

    ReplyDelete
  52. nice blog. you're stunning. Saiful Nang is a good photog.

    http://wedresearch.blogspot.com/2012/03/pg-saiful-nang.html

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!