Thursday, January 19, 2012

Pergi Balik Ada Yang Tunggu.





It was yesterday when I saw few of my friends shared this link on Facebook and I was like oh no another flash mob pfft. You know how everyone is doing flash mobs nowadays. Tapi if you tengok betul-betul sebenarnya ia bukannya flash mob sangat. Salah niiii. Sebab flash mob is where orang awam join sekali kan? Biasanya prior to flash mob akan gembar-gembur satu date dan tempat jadi siapa nak join, hafal choreograph and be there!


Ini I guess more to MAS and KLIA effort sempena New Year nak entertain the crowd at the same time remind them the joy to travel nak jumpa orang yang disayang  dan mengingatkan betapa best dan happeningnya bila kita arrive dekat homeland, kita JUGA tiba untuk berjumpa orang yang anticipate our return :’) Hence, the title Missing You? Best tak interpretation I? LOL.


Bayangkan korang duduk overseas dah bertahun, tak ramai pun kenalan/kawan yang melancong ke tempat korang, then tiba-tiba yang tersayang kata nak datang melawat. Mesti rasa macam APAKAH RAHMAT INI?! Betul tak Nabil? Eh? Kau teruja bukan kepalang kan masa aku datang German hari tuh? Siap sediakn limo merah lagi (http://inibelogsaya.blogspot.com/2010/12/cologne.html). On my part, seronok tau buat orang happy. Perasaan sama bila melawat rumah orang-orang tua (Nabil lah orang tua tuh). Jadi lawatilah sanak-saudara dan sahabat-handai anda yang jauh. Mereka menanti kedatangan anda (cuma tak cakap je sebab malu/ego/taknak nyusahkan).


I pun ada lalui PJJ (Perhubungan Jarak Jauh hewhewhew), jadi bila dah dapat tarikh orang itu nak pulang, orang yang selama ini berYM, phonecalls dan emails sahaja sobs, semalaman ler aku duk piker nak pakai baju apa, make up camne, perfume yang mana. Nak sambut orang jauhhhh :P Over sangat. Jadi I paham perasaan orang yang berdiri-diri dekat arrival hall tuh. I feel you, makcik at minute 3:08.

40 comments:

  1. Ramai nyer orang share video nih.. n i agreed, this is not exactly like flash mop.. x original sgt.. but proud to watched this.. :p

    ReplyDelete
  2. wahhhh bestnya tgk makcik2 tu sakan berjoget.. kiut sangat... hehe

    ReplyDelete
  3. Ya Allah , I really miss my bro now ! Haih , bila lah angah nak balik . Btw , best nye video tuh ! Rasa macam nak join sekali . Hee (:

    ReplyDelete
  4. oh video ni...bile rumet pasang video, terus terkedek-kedek larik kat dye, "ko tgk video pe, happening semacam aje"

    ReplyDelete
  5. terus rasa nak balik kampung malam ni jugak T___T

    ReplyDelete
  6. yup..btul tu hanis.. teruja bila ade org tggu ktew kt pintu kuar.. muka penat naek flight bwk luggage besar gabak ilang pas tgk muka org yg mnunggu penuh dgn senyuman.. :)

    ReplyDelete
  7. Yes that true Hanis.Kalau org kat sana dapat tahu kita pergi visit dia excited dia tak terkata.Saya dah pergi Aussie ziarah sahabat yang tengah study disana ad it was the best moment i ever had rasanya.Mesti miss them badlykan ? :P

    ReplyDelete
  8. saya dah tgk jugak n rasa terharu smpai menitiskan air mata wlaupun saya tak ada kat ctu. haha boleh x teharu sampai menitiskan air mata. :p
    hanis kalau nak pergi mesir bagi tahu saya ye.
    ^_^

    ReplyDelete
  9. tunggu jejaka Maswings eh Hanis. ehehhehehehe, saya tahu. jeng jeng jeng... :p :)

    ReplyDelete
  10. Hanis PJJ sangat challenging but at the same time thrill....the best part if yg ditunggu2 pulang ke tanah air dan ada di depan mata....:-)

    ReplyDelete
  11. i saw this once masa kat LCCT..masa tu nak balik kampung time raya..so just to me passenger more excited nak balik kampung team airasia buat band and joget lambak kat entrance dia..so happening..ramai jugak yang join..

    ReplyDelete
  12. Aa..bukan flash mob sgt tapi lebih kepada stage flash mob..takpelah asalkan semua org enjoy!

    ReplyDelete
  13. wow,makcik. lawa header! hehe.. eh komen header plak. entry no komen. enjoying as alwayz reading ur blog :p

    ReplyDelete
  14. kekna...

    bestnya kan bila da lama x jumpa org yg jauh...

    ReplyDelete
  15. Ye betul sangat..limo merah terbaek aku sediakan...on time plak tu.. :p
    Datang la lawat lagi..bleh aku bawak gi tempat lain plak...

    ReplyDelete
  16. ingatlah org tercyg.......loIkeeeeeeeeee!!!

    ReplyDelete
  17. hanis dok tunggu 'org yg bwk kapal terbang'.. ntah dia ske tak bg HADIah kat u. kalau dpt mesti senyum lebarkan hewhewhew ;)

    ReplyDelete
  18. hanis dok tunggu 'org yg bwk kapal terbang'.. ntah dia ske tak bg HADIah kat u. kalau dpt mesti senyum lebarkan hewhewhew ;)

    ReplyDelete
  19. maaf hanis saye amik ur banner pic as 1 of my post.....mintak izin....

    ReplyDelete
  20. whoaaa..bestnyer mcm tu hehe..ape2pun stiap yg brlku adalah smcm stu kejadian yg kebetulan hehe

    ReplyDelete
  21. makcik2 2 comel je..hehe..:P

    minute ke 3.14 la kaka..
    yg minute 3.4 2 budak kecik tomey 2..keh keh keh :P

    ReplyDelete
  22. whoa!!!! hati mu sudah ada yang punye yeeeee...wink wink

    ReplyDelete
  23. Wow....kt malaysia pun ade eyh..pasnie bole la tuka location plak..kt ICT mungkin...:-)

    ReplyDelete
  24. nak p jengok encik Nabil jugek, bole??

    ReplyDelete
  25. kt airport x de yang sambut..lonely hidup ini..hehehe

    ReplyDelete
  26. best..best..best..comel je bt cenggini...groolll abes

    ReplyDelete
  27. best.tetiba nak amik feeling suh org tgu ketibaan kat epot.ehehe.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!