Thursday, February 16, 2012

French Family Time

Semua ini bermula apabila Kekna Groupon (nickname baru) mendapatkan harga terbaik untuk family karaoke session di Redbox. Walaupun suaraku sekilas dengar macam Shila Amzah (statement sangat), tapi hari itu bukanlah hari yang menerujakan untuk melontar vokal secara tak berbayar. Bila semua dah siap-siap nak pergi, I was being the party pooper and was all "Karaoke? Tonight? Reeeeeally?".

Dengan takde mood, tak make up, tak pilih baju leklok, keluar jugalah memikirkan family time. Sementara ada ahli keluarga, masa kita adalah untuk mereka (wah pandai motivasi sensorang). Tup tup sampai Redbox dia kata coupon valid bulan depan. Okay bye Kekna Groupon kau karaoke sensorang siapa suruh tak check T&C. So bila dengar camtu lagilah mood I merudum (PMS ke apa waktu nih asal annoying sangat). Kadang-kadang menyampah dengan diri sendiri sebab mentang2 family time (kita kan jumpa family everyday) tak make effort nak happykan diri. Layan sangat kemalasan/moody.

SNAP OUT OF IT, HAMIS. I was determined to make the most out of it so taknak balik terus, I cadang kami cari dinner paling best (food is my mood lifter hewhew). Kekna Groupon dah survey-survey dalam kepala otak nak makan kat Midvalley, Mama Daddy ikutkan aje cadangan anak, yang I si berat bontot malasnya nak lintas ke Midvalley secara melulu suddenly appointed myself as Pastis spokesperson beria yakinkan potential customer akan keunggulan cafe tersebut walhal baru pernah makan kat situ sekali itu pun sekadar creme brule semangkuk.

"French cuisine in American portion" dan"Value for money" daku sebut berulang kali dengan gaya membaling-baling tangan macam present projek besar dekat BOD meeting.


 Meja dialas dengan kertas putih yang besar, nak senangkan permbersihan agaknya, orang habis makan, terus buang  ganti dengan kertas putih yang baru.


Tangan nakal si annoying moody PMS dah capai pensel mula scribble2.


 Soon Alisya dapatkan pensel untuk semua orang dan boleh lihat Kekna Groupon beria lukis ikut illustration dekat phone.


 Boiri tonjol bakat lukis landscape.


 Hafiiz sempat mengarut. Kalau tengok belah atas lukisan Hafiiz is our order, nak senangkan waitress LOL dah tulis nombor menu siap2.


 Obviously my body is in small French cafe but my heart will always be at Nirwana Maju. Jangan lupa usha garpu.


 Newlywed berganding bahu pilih makanan supaya boleh tukar-tukar.


Mula-mula waitress tak paham what we were doing, then bila tersedar terus dia tergelak and jot down je nombor order. "Bagus dan sungguh baik family ni" agaknya dalam hati dia.



 Eh dah happy?










GOMOKGOMOKGOMOKSENANGBETULNAKHAPPYKANSIGOMOK.


Allhamdulillah for another family time well spent. Looking forward for more, soon! I love you, family.

67 comments:

  1. eh eh pic no 15...gambar sapew tueww hewhew

    ReplyDelete
  2. wallpaper bb hanis. ehemmm. hehe

    ReplyDelete
  3. spot that GUY in your phone hanis. kakakakakaka

    ReplyDelete
  4. spot that GUY in your phone hanis. kakakakakaka

    ReplyDelete
  5. hehe. cute je sume berganding bahu lukis2 :P

    ReplyDelete
  6. no make up no beauty cloth pun HZ tetap cantik... fmly is 1st kan... bestnyer tgk...

    ReplyDelete
  7. kertas as balut meja!
    bagus tu!
    nak basuh kain pun dah mahal skrg.
    so guna kertas memang costsaving.

    tapi ada bnyk lukisan je la kan:D

    ReplyDelete
  8. Untung u dear selalu family time makan2, hangout sama2... Macam I masing2 jauh.. Maybe 2 bulan sekali kot...u tak gomok langsunglah hanis...cute mute je..

    ReplyDelete
  9. the best meal is spending awesome meal with family

    ReplyDelete
  10. terliur nengok sume makanan tuh. nak jugak ! hee.

    ReplyDelete
  11. comel! nak sikit...kat MV eh..ok..nak pegi mencontengsambilmelantaktakhengat dunia jugak la..

    ReplyDelete
  12. this place looks like a nice place to try French food....after two years live nearby Midvalley, i have never been to this place....hope can bring my buddies along someday.....

    ReplyDelete
  13. Nyum nyum!Lapar :-) Happy Family Day!

    ReplyDelete
  14. Lawa aje Hanis without makeup. Well, Aiman agree with me too.

    ReplyDelete
  15. it was awesome. family time is always awesome! ;)

    ReplyDelete
  16. comel nye budakgomoks tu..**gemuk ke**kompiusss!!hehe

    nway,best kan dapat spen time wit family!!!

    ReplyDelete
  17. Sedap. sedap.. Hihih. gambar last sekali tu bila kemam - kemam mulut, nampak comel je :)

    ReplyDelete
  18. bestnye lah jadi hanis.. makan banyak pon selim river *singkap baju sendiri tengok perut macam kek lapis* -pitam.

    ReplyDelete
  19. sedap-sedapnya la makanan tersebut hanis. huhu!

    ada tulis sesuatu tentang hanis :)

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/02/segmen-farah-alias-my-blogger-idol.html

    ReplyDelete
  20. Best nyer restaurant ni leh conteng2.. hehhe

    ReplyDelete
  21. arghhhhhhhhhhhhhhhhhh, nampak sedap gila makanan ! tergugat.

    ReplyDelete
  22. suka tgok yg lukis2 tue..comellnye..

    nk tye kucing keknis dah jumpe ker?

    ReplyDelete
  23. ni mst kes order dtg lmbt kn2 hehehe..btw,,nice dear ur drawing ^^

    ReplyDelete
  24. suka muka yang ade tag 'gomokgomokgomok' tu. sweet!

    ReplyDelete
  25. kite nampak wallpaper bb hanis..suwittt!!!

    ReplyDelete
  26. great time with a great family :)

    ReplyDelete
  27. Tablecloth Masterpiece...hihi! Scribble sampai lebam...best nyer..Gonna try it on Kedai Mamak's Table somewhere, anywhere...hehe! *tu pun kalo nak rasa kena pelempang taukey kedai tu...:P.

    ReplyDelete
  28. alaaaaaaaaa gambar makanan dah best...kasi buh la nama nye sekali...senang laaa org lain nak order......serius sgt mengiurkan.....

    ReplyDelete
  29. teros lapo tgk gmbar makanan2 itu..

    semua tangan berseni ni..hehe..

    bestnye dapat spent time dgn family macma ni..

    ReplyDelete
  30. : just realised..ur cute face just looks like Hayden Pattinere..:)

    ReplyDelete
  31. family day out sangat diimpikan pabila kta tidak tinggal dengan family sobsobsob..

    ReplyDelete
  32. ohh.. bole asah bakat melukis sblom menjamu selera! nice.. :)

    ReplyDelete
  33. selamba je main lukis2. hehe :D

    ReplyDelete
  34. gmbar atas pakai gelang..
    gmbar last pakai jam?

    ReplyDelete
  35. https://www.facebook.com/pages/The-Bags-Mania/273164386090134

    ReplyDelete
  36. https://www.facebook.com/pages/The-Bags-Mania/273164386090134

    ReplyDelete
  37. atoto. lukisan itu cantik :D makanan pun sdap2.

    ReplyDelete
  38. Nice Blog!jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. wahhh bestttnya bila dapat gathering dengan family kan...

    ReplyDelete
  40. your mum.. hihihi obviously like CEO. checking audit, profit and loss :D

    ReplyDelete
  41. gambar faizal in your phone,he is my senior. semoga hubungan berkekalan ke jinjang pelamin dan hingga hujung nyawa okey.

    he is a nice guy.

    ReplyDelete
  42. tempting tempting tempting! ok dah tu jer :D

    ReplyDelete
  43. rasa lapar yg amat sgt bila melihat makanan2 yg di hidangkan...nyum...bismilah...
    (ada masa jom ke blos saya..daaa)

    ReplyDelete
  44. best nye cafe ni.. unik.. hurmm sedapnye .. lapa pulak... jom dtg blog cik anis pulak.. follow me jugak ;)

    ReplyDelete
  45. menariknya boleh lukih2..siyes suka..
    dapat kat gua, abes laaa jadik mcm2 geometry ade..haha

    ReplyDelete
  46. slm :) we sell long shawl that are long enough to cover ur chest.

    http://www.facebook.com/medinaahijab

    ReplyDelete
  47. mmg mgkn disediakan kertas putih tu untuk melukis sambil menuggu order agaknyer..menghilangkan kebosanan customer..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!