Friday, March 2, 2012

Hanis The Manis (literally)

Bukan ke orang mengandung je suka mengudap and mengidam-mengidam ni semua? Why do I find myself waking up in the middle of the night, nak rasa benda manis kat lidah? Like, a real bad craving. I’m such a sweet tooth.

Kalau lepas makan, mesti nak ada dessert. It’s as bad as a heavy smoker yang tak sah tak isap rokok after a meal. Sangat sama! Kalau tak, takleh duduk diam sebab rasa tak lengkap. I can say, the way I was brought up contributed to this habit of mine. My mom, the chef, kan sukaaa masak dessert sedap-sedap. Chocolate cakes, caramel pudding, fruit flan (speaking of which, MAMA SILA MASAK NIH DAH BERAPA TAK TAHUN TAK MERASA) and even cekodok dia pun marvelous gilo. Of course anak dia membesar suka benda sedap lemak manis yummy! *air liur dah makin banyak the more I talk about this*

I am in love with mouth-watering desserts! In my phone, I have pictures of em more than anything! Kalau boring, tengok balik gambar-gambar pencoci mulot yang dah selamat dalam perutku dan gembira sendirian.







Lebih-lebih lagi bila Mama start buat business homemade2 nih semua. Waaaah seronok! Mesti dia buat extra! Pastu anak-anak kerumun macam semut dapat gula. Eleh, semut kalau bukan gula pun kerumun gak.



DO YOU GET IT NOW?!


That is why I was so excited to share with you about my love for Dove Chocolate. Mungkin I takleh selalu harapkan Mama/diri sendiri to go to the kitchen and whip put something amazing. Mungkin I takleh selalu spend duit banyak2 hanya untuk dessert dekat restoran mahal. Tapi I selalu boleh ada Dove Chocolate dalam handbag.



KUDAPKUDAPKUDAP.

62 comments:

  1. Amboi Hanis, dahlah nama kita sama, lepas tu saya pun rajin jugak carik makanan tengah2 malam. Tapi jangan terlalu manjakan perut tu sangat. Note to myself too! haha

    ReplyDelete
  2. Wahhh sedapnyer..
    beruntung mak chef ye..
    sy pon suka chocolae dove :)

    ReplyDelete
  3. wahh sedapnyer..
    beruntung mak chef ye..
    :)

    ReplyDelete
  4. kena check gulcose selalu cik hamis jalika ni haha! esp yg midnite manis2 tu..

    ReplyDelete
  5. I do email you abt coll. dust. im done my payment. tq :)

    ReplyDelete
  6. wah tahniah!!! Awak berjaya buat saya lapar..hahaha

    ReplyDelete
  7. betul la..saya pun sama..kalau lepas lunch tu tak mkn benda manis2 rasa tak lengkap je..dpt mkn jelly pun jadi la..heheh

    ReplyDelete
  8. mak aih...sumanya manis2 macam cik hamis...jaga2 nti kena kencing manis... ;)

    ReplyDelete
  9. sedap sedap sedap.. umm nk cekelat~

    ReplyDelete
  10. Sedang berjinak-jinak menjadi wartawan pula ? :)

    ReplyDelete
  11. terjaga pkl 2 pagi, sila raba henbeg anda dgn mata sepet gila ~ looking for Dove Choc.

    Dan sila bagitau mama ~ untie ella want the Choc Brownies. Excited dah ni.

    ReplyDelete
  12. Adoiii!!~ Bertakung air liur baca entry nih..

    ReplyDelete
  13. jalan2 tgk blog and follow . hit me back :) wahhhhhh sedapnya pavlova .

    ReplyDelete
  14. wahhh sdap sgt! yeah i pon suke yg sweet-sweet. tp kena control, takot pulak suke dessert ni, kang berpenyakit huuu

    ReplyDelete
  15. kecur air liuq nengok aihhh >,<

    ReplyDelete
  16. waaaaa...susah jugak jadi anak chef ni kann??

    ReplyDelete
  17. Ehhhh.. sedap nyer yang ada byk strawberry ats dier tu.. jgn ckp semut.. dyla nampak pon sah2 lompat ats kek tu.. :p

    ReplyDelete
  18. napa ea nama hanis ni suka sangat makan? kihkihkih

    ReplyDelete
  19. hanis....can your mother jd my mother??? (muka mcm puss in boots)

    ReplyDelete
  20. suka betul kak hanis ni makan coklat DOVE tuh ^^

    ReplyDelete
  21. fulamak..sedapnye... lapar lapar.. hehe

    ReplyDelete
  22. Ooh now I understand why you like "Dove" Chocolate..

    ReplyDelete
  23. sbb keknis lah sy pon in love dgn dove choc :)

    ReplyDelete
  24. ok... at 11pm.. now im hungry after looked at ur pics.. sob sob

    ReplyDelete
  25. Tuhhhhhh ... Yang strawberry tu nampak sedappp . Nyummyy :)

    ReplyDelete
  26. Tuhhhhhh ... Yang strawberry tu nampak sedappp . Nyummyy :)

    ReplyDelete
  27. best la hanis, dpt mum "the chef" :D. yeah... asal lapar, ada chef masak sedap2.. yum3, gmbr tu, makanan sdap2.

    ReplyDelete
  28. pehhh..nanti aku nak cari bini yang pandai masak.
    dok rumah, masak je kerja,masak buat kek..pas masak, buat kek, buat kuih..

    hewhewhewhew.

    ReplyDelete
  29. i'm not into manis things la hanis.. memang tak brapa suka makan makanan manis2 :P

    ReplyDelete
  30. Mmm...sedapnye! Makan coklat bagai neh, tak takut gemuk ker? Hehe...

    ReplyDelete
  31. http://wanwidget.com
    sedap sedap semua makanan diatas

    ReplyDelete
  32. selalu tgk hanis buh pic dove choclate ni pastu try google sbb kat sini tak de, rase cam teringin nk try tapi skali search terjumpa link ni..

    tak halal la cayang.. try check link

    http://halalguide.org/New_Non_Halal_Chocolates.html


    sharing is caring//
    comey jgn marah yee.. :)
    (awak sguh comey!!!!!!)

    ReplyDelete
  33. lapar terus tgk kek tu..wuwuuwuwwu

    ReplyDelete
  34. sedap ke coklat dove ni? xpernah nmpak pun ..? hmm yg lain, sape rajin mehla join contest kt blog i, hanis kalo u rajin pun u leh join.. http://nurhezlinda.blogspot.com/2012/03/contest-saja-saja-buang-masa.html

    ReplyDelete
  35. The one in UK memang tak halal. Dove Chocolate for Malaysian market is halal. Thanks.

    ReplyDelete
  36. OH DEAREST HANIS ZALIKHA,JANGAN MAKAN MANIS BANYAK SANGAT TAHU

    ReplyDelete
  37. so suweeet... untung you dapat makan homemade (bake with love from mummy).. Yyumss!

    ReplyDelete
  38. so suweeetylicious.. bestnyerr! so untung you get to eat it homemade(bake with love from mommy dearest).. hehehs;)

    ReplyDelete
  39. so suweeet... untung you dapat makan homemade (bake with love from mummy).. Yyumss!

    ReplyDelete
  40. sweetalicious!! so untung you get to have it homemade(bake with love from mummy dearest)..

    ReplyDelete
  41. same as me.. lepas makan meal wajib makan something sweet. kira sweet tooth la tu kan?
    http://hebatkan.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. OMG!! sedapnya ...urghh! Wait a sec..i'm in the famous blog ..follow here...such a lame i'm..

    ReplyDelete
  43. cake tu sgt marvelous..bl gk terase nk dpt kn 1..! hohooOO =D

    ReplyDelete
  44. hi...first time komen kt blog Hanis nih..selama ni biase duk dengar pasal blog HZ ni...tp br smlm meluangkan mase jap bace blog ni n now i know why u have such a thousand of followers...hehehe...sume entry pon bernas dan tuntas...lucky u kn makan byk2 pon body maintain slim jek...jeles giler...i also food lover tp me bambam sangat....=)sesuaiiii la kannn...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!