Friday, April 27, 2012

Finally something refreshing!



Hahahahaha! Ini Norman. Dan itu dari Facebook saya.

Yes, I was on a short phone interview with Linora on Red.fm the other day. Tak adil! I was so demam and sounded like grok grok grok on air! Kahkahkah! Mari gelak bersama especially if you heard it too.

So if you terlepas, too badlah banyak tau tips kecantikan I bagi (cey cey, nak buat orang nyesal tak dengar si grok grok). And then Linora tanya personal tips for men to get THE girl. So I jawablah lelaki tak patut hesitate kalau betul-betul nakkan seorang perempuan. Sebab kalau lelaki pun teragak-agak, hmph perempuan lagilah! 

Itulah yang membawa kepada Facebook post oleh Norman ituewww LOL.
Then Linora asked me my terkejut tergempar make up routine. Like if you’re late for an event and only have one hour to go. My basic would be face powder (takut kena photographed, those cameraflashes would make you look either so pale or so berminyak), lipstick and mascara. My three make up essentials. Linora terkejut sebab takde eyeliner, hahaha. Eyeliner is quite fancy for me, I’d like to think I’m embracing my sepet eyes without em.

Thank you Red.fm for having me! The whole week they’ve been mentioning about my blog here and there :’) And banyak other suggestions on good blogs too, so kalau nak tahu kena selalu dengar Red.fm.

Here’s my recording with Linora if you haven’t heard them:



I’ve always thought of Red.fm as old-fashion and main lagu-lagu lama. Tapi recently, dah set 104.9fm dekat radio channels yang selalu didengar, maka selalulah mendengarnya. And boy, they are really good now! The DJs are entertaining, the choices of songs takdelah berulanggggg jer! Ada yang latest, ada yang bring back memories. Like tiba-tiba pasang lagu Blu Cantrell! Hello!!! It’s one of my favourite channel now. It sets you in the mood!

Pastu diorang bawa Sarimah Ibrahim on board for morning show! Best move ever.

Oh ya, anda juga boleh melayari laman Facebook Red FM untuk mendapatkan berita secara langsung tentang cara untuk memenangi hadiah wang tunai dan untuk mengetahui  berita terkini daripada studio Red FM.


Their joke of the day is funny! 





47 comments:

  1. ouch...tahniah....terlepas la...tapi tak pe dah dengar dlm blog nie...congrats again!

    ReplyDelete
  2. ^^ ala hari ni tak smpat bkk radio . rugi la tak dpt dengar suara grok2 tu hehe .

    ReplyDelete
  3. the grook grok grok grok go girl. my bestie jot down ur tips taw . . ahaha

    ReplyDelete
  4. Jemput masuk... http://www.hotmummyshop.com
    Koleksi tudung dan baju tidur yang seksi....

    ReplyDelete
  5. wow...you go girl..i am a REdFm fan too!!!anddd i'm there listening to you on that day. very good tips u gave us

    ReplyDelete
  6. wuhuhuuu! i heard your voice sound nice! :)

    ReplyDelete
  7. Hi Hanis,

    congratulations. :)

    I love Redfm ok. semua lagu best2.

    ReplyDelete
  8. i love red fm..! tak bestnya dekat bintulu xdpt channel red fm..sob3..

    ReplyDelete
  9. hehe....aada laa aura grok grok tu..

    ReplyDelete
  10. woww .. nice huhh .. and really good advices. hahahh kind of broken cket my english! ^__^

    ReplyDelete
  11. Listening to Red.fm too since my friend keep on tunning to this 104.9. Love it.

    ReplyDelete
  12. Nice tips hanis! and you were sound ok for me.huhu..=p

    ReplyDelete
  13. Your voice sounded ok for me..hehe..anyway,nice tips! I agree with you on 'straight asking my mum for the daughter' it's really a good move!!~

    ReplyDelete
  14. oh haritu maria elena kan? kali ni hanis plak

    ReplyDelete
  15. Mak kite suka dengar lagu2 kat red.fm :D

    ReplyDelete
  16. yeah, totally agree about red fm.recently i only layan redfm.bring back the oldies n also the new one.

    pssst: seriously tak bosan!:D

    ReplyDelete
  17. wow !
    so cool dpt dgr suara kak hanis :)
    xde la grok grok sgt suara tu,okay jek..
    hehehe,,
    =)

    ReplyDelete
  18. if i were ur mom, id say to the boy "kau nk kena lempang?" =P

    ReplyDelete
  19. kak hanis promote red fm. haha

    ReplyDelete
  20. Hanis, saya memang suka dengar RED.fm sejak beberapa tahun ni, lepas frust dengan beberapa stesen radio yang suka ulang lagu yang sama. RED.fm memang terbaik! Tapi bila kat rumah pasang TV kalau channel semua boring saya suka MIX.fm @855. Kalau RED.fm masuk list Astro, lama dah saya tune in :D

    Okay nak pergi dengar rakaman interview Hanis tu sekarang!

    ReplyDelete
  21. go to my mum and say, "can i take ur daughter"... LOL

    ReplyDelete
  22. bestnya dpat masuk radio... hehehe... :P


    http://aneerzarn.blogspot.com/2012/04/wedding-dress-for-rent.html

    ReplyDelete
  23. tips kecantikan... ermm tips nk meningkatkan amal ibadat x der ker cik hanis??

    ReplyDelete
  24. ask ur mum straight away?haha
    that's what i'm hoping from a guy,instead of call call miscall msg msg call whatsapp miscall,just go ask my mum la..xde pulak my mum nk ckp.."kau dah kenapeee???"

    ReplyDelete
  25. nice voice la kak hanis..not sound grok grok on air laaaH..hihi

    ReplyDelete
  26. Patutlah saya rasa cam familiar je ngan sorang pelakon drama Memberku Hawa.. Rupa rupanya si cantik Hanis zalikha.. Good job.. :-)

    ReplyDelete
  27. mlm td bila tgk 1 drama, sekali tgk pelakon tu mcm cik Hanis, jenuh menunggu sampai habes nak sahkan yg pelakon tu memang hanis Zalikha... =)

    ReplyDelete
  28. no hesitation. sgt setuju tu. :)

    ReplyDelete
  29. salam kenal,,,
    mohon kritik dan sarannya untuk blog saya
    maklum saya masih pemula :D

    ReplyDelete
  30. see you in memberku hawa!!!!hehe

    ReplyDelete
  31. see you in memberku hawa!!!!hehe

    ReplyDelete
  32. nice sharing by you hanis

    if you not care abou it visit me here

    http://rahsiabeautiful.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. Nice sharing by you hanis n really2 enjoy it

    Take a minute at my page

    http://rahsiabeautiful.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. A good tips for Hamis Jalikha again... :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!