Monday, May 14, 2012

My Perodua Story


Bagi pengguna Perodua/pernah menggunakan Perodua/Perodua was your first car, saya SANGAT-SANGAT encourage untuk sertai ‘What’s Your Perodua Story?’ di www.peroduastory.com.my regardless of whether you want to share a memorable experience or a suggestion for improvement.

Inilah masanya untuk luahkan pengalaman anda terhadap pembuat kereta tempatan bernama Perodua. Even Managing Director Perodua sendiri iaitu Datuk Aminar Rashid Salleh nak baca sendiri cerita-cerita anda! Cerita anda akan dapat membantu Perodua berasa lebih dekat, or better, untuk berada dalam kasut anda sebagai pengguna :’) Alor so sweet Perodua.

Mereka dah jual lebih dari 2juta buah kereta sejak awal pembikinan, maka mereka pasti ada lebih dari 2juta cerita yang boleh diberi balik dan diteliti oleh mereka. Anda bersedia untuk ceritakan kisah Perodua anda? Kalaulah saya pakai Perodua memang dah karang dah! Tapi tidak, maka saya akan urge untuk Kekna karang My Perodua Stories. Mungkin karangan Kekna akan berbunyi begini:


Kereta Pertamaku


“Vivalah kereta pertamaku setelah aku bekerja di syarikat korporat yang besar (dan yakin tidak akan tukar-tukar pekerjaan lagi). Viva menepati semua ciri yang aku mahukan, murah… murah… dan murah. Oh dan senang parking. Paling penting sekali ia save minyak untuk dibawa ke office setiap hari. Namun, RM400 setiap bulan yang ku bayar, ghopernyer untuk kegunaan keluargaku apabila Vivaku lenjan di bawa ke Sabak Bernam ulang-alik ambil Khairi dari SBPI. Dan ke Segamat ulang-alik ambil Hanis dari UiTM. Ini semua sebab ianya save minyak!!! Takpe, charity starts at home orang kata. Maka Vivalah charity aku kepada keluarga. Takpelah jikalau aku pergi kerja masih berambil berhantar oleh Daddy hanya kerana ada sahaja yang nak menggunakan Viva the Saviour.”

 
KAHKAHKAH! WE LOVE YOU KEKNA! THANKS FOR YOUR VIVA!
YANG PALING PENTING SEGAMAT-KL MINYAK CUMA RM20.





Submit Your Perodua Stories at www.peroduastory.com.my


29 comments:

  1. wah . save duit betul gune viva ye ..

    ReplyDelete
  2. segamat-KL minyak RM20..gile saving..huhuh

    ReplyDelete
  3. Walaupun Viva kecik, tapi bila lalu jalan Tangkak - segamat, mau menggigil kepala lutut sebab lori besar gila...eh ada kaitan ke?? Hewhewhew

    ReplyDelete
  4. hahahhaahaha
    saving minyak kan

    ReplyDelete
  5. tapikan keta kancil pun sama..ayah kite ade sebijik keta kancil.memang lenjan habis ar..pastu rosak baru je dua tiga kali....
    g memana,isi dua tiga puluh,buleh ulang alik banyak kali..muahahaha

    ReplyDelete
  6. i like the point senang parking. takyah tehegeh-hegeh nak parking kena hon dengan kerata belakang kita. lol

    ReplyDelete
  7. salam..

    hehe....xde viva ni, leh joint ke?

    ReplyDelete
  8. Syok ler ade VivA save Minyak ..hihi

    ReplyDelete
  9. wah wah saving gitu ;) nk beli kereta save mcm ni la bile da keje nanti :DD

    ReplyDelete
  10. siyes jimat..dr kl-segamat,rm20 je?ohmaiii

    ReplyDelete
  11. saya punyai perodua kembara . syok guna sebab 4wd. relek je naik bukit sekarang... best. even bukan dvvt. tetap best sekarang ni.

    ReplyDelete
  12. saye pon ulang alik ke sabak bernam naik viva je... :)

    ReplyDelete
  13. yeke rm20??ada je bwa sgmt-kl lbh dri rm20 rsanye...

    ReplyDelete
  14. antara kerete yg untung gila klu dbeli.. murah n jimat minyak..

    ReplyDelete
  15. murahnye kl-segamat rm20.. gua pengguna viva jugek!!!

    ReplyDelete
  16. I guna Perodua Kenari...memang sangat jimat..minyak RM50 untuk seminggu...:)

    ReplyDelete
  17. Exactly my dear...I pun if blk sgmt minyak tak sampai 20-25 hengget je.. Kira pergi n balik 100 siap tol, makan semualah..

    ReplyDelete
  18. It's true :') It's the best car :')

    ReplyDelete
  19. i'm proud to say that i drive KANCIL! muahahahahaha! 1st perodua car! awesome ;P

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. that's true..viva kereta paling save minyak..

    ReplyDelete
  22. Nice post..
    Like it... :)

    www.opaninfo.tk

    ReplyDelete
  23. tHANK yOU FOR INSPRING ME TO JOIN THIS CONTEST , HEHE

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!