Friday, August 3, 2012

Gangster Celop Co-Stars

Hello, masa untuk curi artikel dan copy paste! Hahaha, ini ditulis sendiri as requested by Beautiful Nara. Pastu bila dia publish, amboi-amboi liarnya anon comment. Kalau takyah guna muka and nama sendiri seronok kau orang ya LOL. Takpe-takpe, kalau itulah yang memenuhi jiwamu :')

Oh thank you Beautiful Nara for the opportunity. This week my blog traffic naik 100000++ hits wah wah wah! And thanks to yang shared article 'Taat Pada Boyfriend' juga. Makin ramai pembaca baru. Makin sopanlah I. Eh? Hewhewhew.

Btw, ini jawapan kepada "What was it like acting alongside two very big names, Kamal Adli and Syamsul Yusof?'. Hope ini menjawab pertanyaanmu (kalau tak jawab gak, hoi dah berperanggan aku tulis apa kau nak sebenarnya). K.


What was it really like working with Syamsul Yusof and Kamal Adli? –Few tweets I received sepanjang pergambaran Gangster Celop. Hmmm I can’t answer your question with a tweet. I need a whole entry for that. So Syamsul and Kamal, be afraid… because here we go (wah calling them by their first names, buddiesss *pop collar*).


About Kamal Adli.


Kamal sangat pleasant dan polite… masa awal-awal, hahahaha! Dulu kalau jumpa mesti hi awak, awak sihat tak dan bersalaman. Pastu dah lama-lama, dua-dua pun dah jemu ngadap muka masing-masing, lalu itu semua tinggal kenangan. Kahkahkah.

Kamal, I can say that dia nih penceria set. Dia suka melawak (surprisingly he’s VERY funny), and suka kacau orang. Lagi-lagi kalau dia dah start mengantuk. Memang banyak gelagat, tak bosan kalau dia ada. Kalau korang pernah tengok dia berlakon teater, korang akan faham betapa livelynya dia nih. Too bad his personality tak translate well on screen.

Oh lagi satu, Kamal pemurah orangnya. Dia kalau bab makan, SUKA SANGAT BELANJA ORANG. Contohnya macam kitorang shoot dekat kedai makan, tiba-tiba dia terasa nak makan satay. Habis semua orang dia belanja. Perangai dia memang camtu. Bagusnya budak ni, bagus semoga murah rejeki :’)

Kalau pasal kerja, dia sangat versatile. I feel like Ahmad Idham can throw anything at him, and dia boleh deliver bermacam gaya. Bila on set, dan kami nak start berlakon, dia mula bagi ideas how to make the scene/shot better (not to Ahmad Idham, but to me and Syamsul). Macam-macam lah dari kepala otak dia sangat kreatif dan fresh. Tiba-tiba jer “Eh jom kita buat camni…camni..apa kata you camni I camni”. Dude, I’m waiting for you to become a director one day ya.

Dia mungkin tak seramai peminat macam Aaron Aziz, which I know exactly why… Dia tak photogenic. If you love him, you’ll love him even more when you meet him in person. Presence dia lagi kuat in real life (dia sangat charming). Kasihan si tak photogenic nih, sangat underrated.


About Syamsul Yusof (I can hear my girlfriends screaming at the background).



Syamsul kali pertama berada di tempat yang sama (depan Aswara untuk scene tracking taxi), kami tak berjumpa pun. Sebab dia terperap dalam kereta dia. Fuh, what a snob. Or so I thought. Rupanya bila bekerja dengan dia, dia buat you rasa selesa. If ada scene dengan dia, we’ll talk about it. If ada photoshoot, he’ll joke around to strengthen the chemistry. All in the name of work, he’s a pro like that. Some say he’s been trained since young (untuk focus kerja). A sharp and passionate man. Tapi over time, semakin lama dah makin selesa, he talks about the most random things. Topik yang tiba-tiba. Tak sangka Shark nih random ghopernyer.




Tapi unlike Kamal, Syamsul hanya jalankan tugas dia solely as pelakon. It could be that dia tak lontarkan as much ideas sebab what he says carry so much more weight (as compared to Kamal) seeing that dia pun director, Ahmad Idham pun director. Tak bestlah kalau dia pun nak direct bersama, amboi ekau lawan tauke.

Ramai juga yang tanya handsome tak dia betul-betul? Tinggi tak? Baik tak? Eh yang tanya nih nak jadikan calon ke apa, ehem excuse me dia dah berpunya uols hehehe. Let me put it this way, kehandsoman dia sebijik macam yang korang tengok dalam tv. Kalau rasa handsome, handsomelah. What you see is what you get, wah gitueww. Sama saja dalam TV dan luar TV. Yang buat dia tampak gah dan sasa is his height. I pakai 4inches heels pun dia still lagi tinggi. Saya paham kenapa mokcik-mokcik suka dia sekarang, rasa safe to be around him. Macam sangat gagah.

Pastu rupanya dia sangat pandai menulis. Kalau dah cair dengan muka dia, tengok gaya penulisan dia, hmph dari cair terus tersejat korang. Blog dia adalah http://prodigiousburnsoul.blogspot.com/ .

Kalau nak tengok dua lelaki serious dan control macho buat komedi/lawak (sumpah takleh blah, I keep laughing like a hyena on set), dan seorang perempuan blur tersepit antara mereka (ehem), Gangster Celop is the movie to catch this December/January.



49 comments:

  1. Kalau takyah guna muka and nama sendiri seronok kau orang ya LOL. Takpe-takpe, kalau itulah yang memenuhi jiwamu :') wah kental jiwa betul hang nih. bab ni kene tiru ni

    ReplyDelete
  2. wah.. bestnya keknis.. keknis cantiklah. auuuu~

    ReplyDelete
  3. bagusnya dapat berjumpa dengan diaorg..hehhehe

    ReplyDelete
  4. tak sabr nak tunggu tgk citer ni,, huhuu

    ReplyDelete
  5. tu r pelik kenapa kamal adli tak pemes2 sangat sampai sekarang.

    ReplyDelete
  6. tak sabar nak tggu time tayang ni nnt hah .hehe

    ReplyDelete
  7. wow! can't wait for that movie. :)

    ReplyDelete
  8. wahhhh.. can't wait for this movie, must watch! 2 handsome guy with one beautiful girl plus well-known director

    ReplyDelete
  9. wahhhh.. can't wait for this movie, must watch! 2 handsome guy with one beautiful girl plus well-known director

    ReplyDelete
  10. bila tarikh tayangan filem ni?haha cant wait to watch it with my family....

    ReplyDelete
  11. kak hanis, bila kak promote blog syamsul yusof, terus meningkat follower dia.. hahahha..

    tak sabar nak tengok jugak.. ngeeeeeeeeeeee...

    ada baca komen2 kat beautiful nara tu, ayat orang cemburu tu.. haha..

    ReplyDelete
  12. Tunggu citer ni masuk astro first :D

    ReplyDelete
  13. haha.. abes la syamsul ngn kamal bler bc entry ni.. haha

    btw i did share taat pd boyfren.. me like it! :)

    ReplyDelete
  14. so luckyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  15. dikepit jejaka hensem,memg bleh wat blur,,ahaks;P

    ReplyDelete
  16. hanis sgt cantik as usual.. hope u'll succeed :D

    ReplyDelete
  17. hanis cantik as usual.. hope u'll succeed :D

    ReplyDelete
  18. Haaa macam tu ke abang aku ni kat set..haha same je pangai kat umah pon..haha anyway moga2 dia dpt bnyk rezeki dan peminat skit haha leh blanje kami bnyk2 agi hehe anyway all the best hanis zalikha ngan filem nih..lame da xtgk filem abg sendri..ble leh jmpe hanis amek pic hahaha

    ReplyDelete
  19. mesti lawak kan... tgok tjuk pun dah nmpk lawak...

    ReplyDelete
  20. Syeslyyyy aku suka sangat syamsul sebab dia macam Jang Guen Suk

    ReplyDelete
  21. wah mcm sweet couple je la..

    dengan syamsol tue.

    ReplyDelete
  22. Yes i sgt la entry taat pada boyfriend..well it just same with my...dh bole jd peringatan sendri kt i wahh gitu

    ReplyDelete
  23. bestnyaa dapat berlakon ngn syamsul yusof.. huhu

    ReplyDelete
  24. blogger to actressss...ohsem sangt!

    ReplyDelete
  25. :) seriously.... i like the way you write.... when i read them it's just like listening to you talking.. although honestly i have not seen you act. :)

    keep it up gurl! and stay simple and beautiful - it is in you.

    ReplyDelete
  26. kamal adli mmg pak lawak..hehehhhe

    ReplyDelete
  27. entry yg sentiasa telus...
    suka sgt dgn u punya cara tulisan hanis..
    welldone!!

    ReplyDelete
  28. Suka baca post Hanis tentang Kamal Adli. Teringin sangat nak jumpa beliau! Hee~ =)

    ReplyDelete
  29. terbaik..hehe, untongla.. anyway jom online shopping korean fashion online | malaysia online shopping have a nice day...

    ReplyDelete
  30. Kamal Adli memang lawak gler dalam Kembar Siang.

    ReplyDelete
  31. Kamal Adli memang lawak gler dalam Kembar Siang.

    ReplyDelete
  32. I dh tengok dh cerita nie , so sweet Suhana and Adam.. LOL =)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!