Thursday, August 16, 2012

Makcik Day Out

I nak cerita pengalaman beli pasu untuk raya! Omg makcik-makcik sangat! Hari dimulakan dengan makcik melawa melaram nak tuju Citta Mall. Makcik sebenarnya nak buat Easy-Smart Debit Card! So makcik duk piker-pikir, kat mana makcik nampak kedai pink-pink ada logo kotak kuning kecik sepupu Spongebob tuh. Ting! *bunyi mentol ON*, kat Citta Mall rupanya!


So let’s jom to Citta Mall *sambil lengan baju disinsing, masukkan gear*


Tu diaaaaa!

Kenapa makcik beria nak buat Easy-Smart Debit Card? Bukan ker bank lain pun ada debit card! Ha! Camni citer dia… Easy-Smart Debit Card nih, satu card pegang dua account tau! Account 1 adalah savings account kita yang biasa dan Account 2 adalah feature terbaru yang RHB tawarkan. Dia tolong kita save, sambil berbelanja! Cam tak caya mula-mula, nak tipu makcik ke apa nih?

Tapi bila dah pergi sendiri dengar dia explain, baru makcik clear sikit. Setiap kali kita shopping RM50-RM99.99, kita akan save RM0.50 (RM0.10 dari kita, and RM0.40 dari RHB). Makcik taktau RM0.40 dia cekau dari mana, takpe yang penting dia letak dalam account makcik, makcik happy. Makcik pun suka sebab Account 2 nih ada dividen macam Fixed Deposit punya account! 10% dia bagi! Seronok!



Sudahlah nak daftar senang gilos. Bawa I/C pastu 10 minit dia uruskan SEMUA BENDA! Then tiba-tiba jer, eh makcik dah ada dua account uols! Sepadan dengan nama dia EASY by RHB. Oh makcik dah cerita ker, orang yang uruskan pendaftaran makcik tuh hemsem? Eh. Hewhewhew.

Dah dapat card, apa lagi! Shoppinglah!!! Eh, tapi guna card nih kita takleh panggil shopping lagi dah. Sebab dia saving gak at the same time. So kita akan panggil aktiviti hari ini sebagai, menabung dan mendapat barang yang disukai.

Jom naik atas, pergi kedai perabot Macy!



Sebenarnya nak belikan Mama something sempena Raya. Untuk decorate rumah. Tiba-tiba terbeli pasu, itu yang rasa diri ini makcik-makcik terus.


Rambang mata sebab tengah sale. Menabung dan mendapat barang yang disukai ketika sale adalah fun!



Ohhh! Makcik dah nampak dah yang mana makcik suka!


Shopping and saving made easy by Easy-Smart Debit Card. Semua tempat yang accept Visa akan accept card nih :’)


Tada! Meriah rumah makcik! Pergilah daftar cepat! Bawa I/C and 10minit jer!!! Kalau lucky dapat abang hemsem buatkan. Eh.

49 comments:

  1. The decoration skills flow in the blood of your family. Nicely done, sistah :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Debit card. Letak duit dlm acc baru bleh guna card. Bukan berhutang mcm credit card :)

      Delete
  3. hohoho makcik sangat....aah rhb tiptop tp tgoklah tiap2 bulan ade je duit dia telan. beware

    ReplyDelete
  4. hahah..kemain seronok akak :D bestnyee Easy RHB tue ! ohsemm !
    btw,Selamat Hari Raya maaf zahir batin akak cuns !!! ;)

    ReplyDelete
  5. Cantikkkkkkk. Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  6. Akak chomel takder ke yang jaga Easy Smart tue?? *wink

    ReplyDelete
  7. wahahah mak cik - mak cik sgt , cantik pasu , i like :)

    ReplyDelete
  8. makcik tayang no. card debit makcik ? boleh ker? tak bahaya ker...hewhewhew. takut nanti org copy terus buat online transaction.:)

    ReplyDelete
  9. bila makcik nak belanja saya ni??hahaha

    ReplyDelete
  10. "Makcik taktau RM0.40 dia cekau dari mana"

    beware of riba.

    ReplyDelete
  11. Buat entri beli pasu sambil promote RHB Bank...fuyooo 2 dalam 1 tu hahaha....anyway selamat hari raya hanis!! Semoga sentiasa happy bersama keluarga

    ReplyDelete
  12. Hanis, 10% tu supposed to be dividen kan? takkan interest kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks babe betulkan. Abg kaunter tuh tersebut interest, I salin je. Pastu lupa betulkan lols

      Delete
  13. shiedah: bukan riba, tapi sumthing like cashback (rewards)

    ReplyDelete
  14. makcik,cantik le pulak pasu tu..

    mesti mama makcik suka kan..kehkehkeh...

    ohhhh cam best benda alah ni.. nak try.... heee

    ReplyDelete
  15. please jgn tayang ur card's no.it's for security purposes

    ReplyDelete
  16. pasu kelabu tu ke.. cantik..
    ad tak akak kaunter yang lawa??
    hehehe

    ReplyDelete
  17. that's an urn.. not a vase.

    u know, the one they use to store ashes. kalau ade org yg guna urn datang umah.. nanti dia tanye 'sapa mati?'. lol

    ReplyDelete
  18. that's an urn.. not a vase.

    u know, the one they use to store ashes. kalau ade org yg guna urn datang umah.. nanti dia tanye 'sapa mati?'. lol

    ReplyDelete
  19. seronok dapat interest?? Tau tak Allah isytihar perang dgn pemakan riba. nauzubillah. Harap jgn la promote benda ni. Kita akan dapat saham dosa kalau org lain guna kad tu sebab promosi kita tu

    ReplyDelete
  20. suka sebab dapat interest?? Nauzubillah..Tau tak Allah isytihar perang dengan sesiapa yang terlibat dengan riba termasuklah pemakan riba. Jangan la promote benda ni. Takut2 kita akan dapat saham dosa kalau org lain guna kad ni disebabkan promosi kita tu.

    ReplyDelete
  21. amboi2.. tu sure lg epy psl abg encem wat kan ye...

    ReplyDelete
  22. SElamat Beraya cik hamish shalika =))

    ReplyDelete
  23. sweet.. hehehe
    lucky dpt abg hensem erk.
    unlucky dpt yg emo. haaaaaaa

    ReplyDelete
  24. hye makcik heheheh..
    comey plak ble hanis bahasakan diri tu as a makcik ehehe..

    xkesah ke acc ape pon ntk bukak easy punye acc ???

    ReplyDelete
  25. hanis!! i keje RHB Easy citta mall! nape lah u x dtg time i ade... i really wish to meet u in real live.. btw, yg laki hensem yg tolg wat kan card u tuh our assistant manager.. his name is johan n yes, he is good looking!!! all girls memg suke kat diee kaalow dtg easy rhb citta mall :-).. btw, im really sad that i miss the chance to meet u up in person.. :(( xde rezeki kot - tasnim
    tasz_arquee@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. hanis!! i keje RHB Easy citta mall! nape lah u x dtg time i ade... i really wish to meet u in real live.. btw, yg laki hensem yg tolg wat kan card u tuh our assistant manager.. his name is johan n yes, he is good looking!!! all girls memg suke kat diee kaalow dtg easy rhb citta mall :-).. btw, im really sad that i miss the chance to meet u up in person.. :(( xde rezeki kot - tasnim
    tasz_arquee@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. promote rhb eaaaaa macikkkkk ^^

    ReplyDelete
  28. sangat cantik smua benda kat sna (: decorate cantik2 (:

    ReplyDelete
  29. u tak tahu dr mana RHB save RM0.40 dar pembelian u. that means, u mmg tak blh nak main cekau2 je. it's halal or not? we r muslims. just as our reminder. bila kt nak amik sesuatu barang n simpanan mestilah dr sumber yg halal n kt tahu asal usulnya. atleast u kena tahu dr mana RM0.40 tu. our reminder :)

    ReplyDelete
  30. u tak tahu dr mana RHB save 40 sen dr pembelian u. u tak blh tk thu. at least u kena thu dr mana sumber 40 sen tu. banyak tu. tk blh pndg ringan sblh mata. we r muslims. we need to avoid this kind of problem. just as our reminder. u kena tahu, halal or tak. dr mana sumber 40 sen tu ok :)

    ReplyDelete
  31. Jumpa abang ensem? Bila masa pulak saya keje kat RHB.. Heh heh heh

    ReplyDelete
  32. Hanis, check out what these RHB cool cards can do for you besides getting the cash back rewards! :D

    http://whenshestartstalking.wordpress.com/2012/08/04/what-makes-my-fridays-extra-special/

    whenshestartstalking.wordpress.com

    ReplyDelete
  33. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!