Friday, August 10, 2012

Nangis

Ramai kongsikan video ini sehingga membuat I tertanya-tanya is it that good? Betul ke boleh nangis? Okay, rupanya memang iklan raya paling sedih seumur hidupku.


Go visit your family.

65 comments:

  1. Can you use your connections to find out whether the 2 boys are really orphans?

    ReplyDelete
  2. yup..sy pun nanges tgk iklan..sies sedih sgt :(

    ReplyDelete
  3. soobb..soobbb.. waaaa sedey wehh!!
    part last tu....

    ReplyDelete
  4. iklan penuh penghayatan.. sampai tak sedar air mata sendiri menangis.. ingatlah orang yang tersayang.. hargaila mereka sebelum terlambat..

    ReplyDelete
  5. Can you use your connections to find out are the 2 boys really orphans?

    ReplyDelete
  6. iklan penuh penghayatan.. sampai tak sedar air mata sendiri menangis.. ingatlah orang yang tersayang.. hargaila mereka sebelum terlambat..

    ReplyDelete
  7. tacing nyer!!mengingatkan aku kpd arwah mama...:'( semoga roh beliau ditempatkan bersama2 dengan orang2 yang beriman....

    ReplyDelete
  8. saya akui iklan ni amat sedih. walaupun saya tak menangis, sebab kalau saya menangis, jatuh lah ego saya kat adik beradik yang lain.haha. tapi memang sangat menyedihkan. saya bersetuju dengan saudari hanis zalikha tersebut. tepat sangkaan beliau

    ReplyDelete
  9. Bucket load of tears in the morning!

    ReplyDelete
  10. memang sedih lepas sahur tadi tengok ramai post iklan nie..
    bile tengok wo memng boleh buat kte potong bawang pagi2 lepas subuh..
    bersyukur masih ada family and kampung :(

    ReplyDelete
  11. xsnggup tgk byk kali..sgt sedih

    ReplyDelete
  12. Cried! sumpah sedih. semoga semua kanak-kanak dimuka bumi dilindungi Allah. Amin. Crying a river T_T

    ReplyDelete
  13. Salam Ziarah,
    Sedih, Sayu, Syahdu...
    Tapi pendapat saya..
    yang petronas dulu dulu lagi best..

    ReplyDelete
  14. Salam Ziarah,
    Sedih, Sayu, Syahdu...
    Tapi pendapat saya..
    yang petronas dulu dulu lagi best..

    ReplyDelete
  15. I cried..

    They are strong kids....

    ReplyDelete
  16. Ya Allah, sedihnya....
    Saya tak berkesempatan lagi tengok kat TN..kat sini tempat pertama saya tengok iklan ni...memang buat saya menangis..

    ReplyDelete
  17. Sedih sangat iklan ni. memang membuatkan saya menangis.

    ReplyDelete
  18. sangat touching..
    lagi terbaek dari Petronas..

    ReplyDelete
  19. Ade keluar kat tv ke iklan ni, nape x pernh tengok.. Sangatt menangis okey pastu terus g peluk anak2...jgn la nasib diorg jd mcm ni.. Waaaaa.. Sedey...

    ReplyDelete
  20. sangat sedih okey! dan tengah menangis

    ReplyDelete
  21. ah sapa pulak potong bawang dekat2 sni

    ReplyDelete
  22. sapa plak potong bawang kt sni....

    ReplyDelete
  23. ah sapa pulak potong bawang dekat2 sni

    ReplyDelete
  24. kat tv pon ade iklan ni...iklan ni akan di tayang sampai 24 ogos ni...
    yg iklan kat tv just 3 minit je..yg kat youtube ni yg panjang... so sape yg nak tgk kat tv3...harini jadualnye pukul 6.30 ptg and 10.00 malam... :)

    just share with u all... ;)

    ReplyDelete
  25. Warghhh sedih sungguh ni...seriously a tearjerker and come to think of it,we all should be greatful for what we have now...parents,wealth,health...all are blessings from Allah

    ReplyDelete
  26. tak pernah nangis oiii tgk iklan -.- insaf abis nie

    ReplyDelete
  27. sedih~~~
    saya pun pernah jumpa gak...
    adik tu cacat penglihatan... sampai emak ngan ayah x nak ngan dia..
    tp still ceria..

    ReplyDelete
  28. dah tgk..sedeyyykan?? sob..sob..sob..

    ReplyDelete
  29. I've seen sooo many positive comments on this one. will definitely check it out soon! :)

    ReplyDelete
  30. a very touching video.. sgt sedeh :(

    ReplyDelete
  31. Memang sedih.. Tapi nak rasa lagi sedih sila jenguk blogspot aliaharyanie. Tak bagi url kang ingat spam laks. Google sendiri

    ReplyDelete
  32. aiyooo..sadis ini video ....sob..sob..sob

    ReplyDelete
  33. terbukti.. emang sedey... sob sob

    ReplyDelete
  34. Iklan yang sayu ini boleh memberi kesedaran kepada kita yang sentiasa alpa dgn nikmat hidup. Mak ayah sentiasa depan mata. nak apa semua dapat. dorg nak beli tiket pon seksa. anak yatim wajar disayangi..wajar diberi kasih syg. i bet semua nangis tgk iklan ni. bersyukur dgn nikmat yg Allah bagi sebelum diambil oleh NYA

    ReplyDelete
  35. so sad... now i feel how lucky i am.

    ReplyDelete
  36. so sad.. now i realized.. how lucky i am..

    ReplyDelete
  37. so sad..now, i realized..how lucky i am..

    ReplyDelete
  38. bersungguh-sungguh nanges masa tengok iklan ni. dah la baru pergi jumpa orang-orang yg senasib ngan diorang hari tu.

    ReplyDelete
  39. mantap eklan ni. eklan petronas journey pun mantap

    ReplyDelete
  40. kalau aku tau ada anak yatim yg perlukan tiket bas/keretapi tu, aku sanggup bagi tiket aku pada mereka sanggup aku tak balik raya...

    ReplyDelete
  41. Beraya di perantauan utk pertama kali..x dapat balik kg..
    3 taun plak tu..

    ReplyDelete
  42. Kita bersedih tetapi adakah kita mengambil iktibar...semoga kita semua sentiasa dirahmati.

    ReplyDelete
  43. bersyukurlah kita kerana masih dikurniakan ibu bapa. Mungkin ada manusia di luar sana yang sedang menghadapi nasib seperti mereka. '~' *sob..sob. http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. oh...huhu...

    <<---- NANGIS DLM DIAM....

    ReplyDelete
  45. yupp, sedih sgt...3 kali tengok 3 kali nasgis...:)

    ReplyDelete
  46. sedih tenog iklan ni..
    bukan semua org beruntung mcm kita sekarang kan..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!