Friday, December 7, 2012

Microsoft Windows 8?


Fuh fuh fuh… banyak dengar negatif dari yang positif oleh pencuba Windows 8. Tapi ada yang review lebih-lebih exaggerates ketidakpuashatian. Poyo sangat. Meh sini I cuba. Betul ke tak best kalau tak guna ultrabook atau laptop bertouchscreen. Pastu betul ke susah nak adapt atau sekadar tuduhan melulu semata-mata walhal sendiri belum cuba kenz.

Installed Windows 8 in my Toshiba cabuk. Doakan yang terbaik.

Loading.. loading..



INTERFACE DIA TANTEKNYEWWW. Hahaha komen yang pertama dari saya, obvious betul superficialnya. Selain cantik, cara nak navigate ke sana ke mari pun boleh tahan cool. Walau hanya menggunakan mouse, function lebih kurang saja kalau kita guna jari. Gerakkan pointer ke penjuru kanan untuk keluarkan menu bar, ke penjuru kiri untuk buka kembali window, ke penjuru bawah untuk start up menu. Huarghhhh. Sebab baru nak up dengan Windows 8, rasa macam nak duduk guna laptop ni dekat tempat orang ramai lalu-lalang hewhewhew.

Semua apps dan program pun dah terpapar di screen, and is customizable! Satu click je I check email. Satu click lagi I main pinball. 


Pictures I pun tiba-tiba nampak happening. Love the big tiles, I can now see my own face on a thumbnail!

Also…


Boleh install apps! Walaupun belum banyak lagi, tapi quite a number of interesting ones juga :’) Okay tipu jer, sebenarnya banyak dah apps, tapi yang free cuma few pages hahaha.

Tiba-tiba ada calendar yang sync dengan my phone? Hurrah.

Pengguna Windows, masa untuk upgrade ke Windows 8 dan tambahkan street cred anda. Kalau anda cuak, jangan risau, ada button untuk kembali ke desktop lama (dan makcik inilah yang selalu mengunakan button itu *peace* hehehe masih biasakan diri, perlahan-lahan jangan culture shock).

Mungkin, gambarku didn’t do justicelah kan, tapi yang sebenarnya memang smart habis, tapi sebab belum reti screencapture maka… LOL. Cubalah hari ini.

Afterall, the ongoing promo for Windows 8 is super worth it!


Hanya RM49.92 kalau upgrading online jika beli PC baru. Or else it’s RM122 untuk existing Windows users macam I! Dari RM885, it’s quite an awesome offer if you ask me. Promo ends 31st January 2013.

Kesimpulan yang I boleh buat, ianya simple, senang, sangat customizable to suit your own preference, dan sedap mata memandang. Kalau cuba mesti suka.


For more info, click here.

6 comments:

  1. MAcam best jer tgk... tapi kalau lappy tahun 2008 guna window vista mau hang tak klu instal... waaaaa teringin nak try, tp x mo la beli lappy baru...

    ReplyDelete
  2. Kak hanis bli window 8 tu kat mne??

    ReplyDelete
  3. oh hanissss :DDD itu memang awesomeeeeee gilerrr. suka, suka. kalo da masa nanti, im gonna updrage mine too. fuhh, its beauty. especially kalo nampak gmbr mcm tile tu. haa, blink blink :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. bisnes menjual topup. Daftar agen topup sekarang. Www.bosstopup.com

      Delete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!