Monday, September 22, 2008

Turning legal on 9th of October




Ya saya masih 17 tahun. Okay saya bukan nak beritahu kat sini macam mana nak aturkan majlis harijadi untuk orang tua pula. Tapi saya nak beritahu tentang lagu tema hidup saya.

Saya ada satu lagu yang saya sangat teramat paling terlalu suka gila bapak. Lagu yang saya minat dari muda. Lagu itulah yang bila saya sedih contohnya sebab tak dapat strike bila main bowling, saya akan jadi gembira sebab dengar lagu itu. Lagu itulah yang bila saya dengar walau dalam keadaan apa sekalipun, saya akan menari ditambah dengan loncatan seperti bermain teng-teng dan beberapa head bangs. Lagu itulah yang membuatkan saya minum Red Bull sahaja dan tidak pernah sentuh minuman keras. Lagu itulah yang akan mengelakkan saya menuju ke kelab malam (haha kelab malam, kalau dalam bahasa Inggeris, night clubs, macam cool gila) hanya untuk berparti. Lagu itulah yang kalau dimainkan lebih dari 43 kali pun tidak mengapa. Lagu itulah yang bila waktu hujan, saya hampir nak terlayan jiwang, bila saya dengar, tak jadi layan. Lagu itu jugalah yang kalau didengari bila bersenam, akan memaksa untuk teruskan walaupun sudah berpeluh dan bernafas dalam-dalam hanya untuk mendapat badan seperti Ciara dalam Like A Boy. Lagu itulah, yang bila balik kampung, tengok keluar tingkap dan berangan bagaimana ia dijadikan videoklip, starring diriku (eceh korang pun selalu buat aku tahu). Lagu itulah lagu paling best untuk didengar sebelum mandi, masa mandi, sebelum tidur okay senang, setiap masa lah! Tak ada lagu yang akan dapat tandingi lagu ini di dalam hati saya. Lagu ini mencoci semua masalah saya dalam sekelip mata.

Lagu itu ialah Orson, No Tomorrow.
Apa lagu tema hidup anda? Whats the theme song of your life?



OhSoRandom:

For you people out there, if you miss me (si hidung kembang), in motion.

68 comments:

  1. Errrmm...

    Muse - Time is Running Out..

    ReplyDelete
  2. Hanis, how I wish I was 18 all over again :)

    ReplyDelete
  3. LOL. teng teng? LOL.
    Description pasal lagu tu memang lawak giler. hahaha. Nice2.

    ReplyDelete
  4. & this is mine :-)

    "Can't Take My Eyes Off Of You"

    You're just too good to be true.
    Can't take my eyes off of you.
    You'd be like heaven to touch.
    I wanna hold you so much.
    At long last love has arrived.
    And I thank God I'm alive.
    You're just too good to be true.
    Can't take my eyes off of you.

    Pardon the way that I stare.
    There's nothing else to compare.
    The sight of you leaves me weak.
    There are no words left to speak.
    But if you feel like I feel.
    Please let me know that it's real.
    You're just too good to be true.
    Can't take my eyes off of you.

    I need you baby, and if it's quite all right,
    I need you baby to warm a lonely night.
    I love you baby.
    Trust in me when I say: OK
    Oh pretty baby, don't bring me down
    I pray.
    Oh pretty baby, now that I found you, stay.
    And let me love you, oh baby let me love you, oh baby....

    You're just too good to be true.
    Can't take my eyes off of you.
    You'd be like heaven to touch.
    I wanna hold you so much.
    At long last love has arrived.
    And I thank God I'm alive.
    You're just too good to be true.
    Can't take my eyes off of you.

    I need you baby, and if it's quite all right,
    I need you baby to warm a lonely night.
    I love you baby.
    Trust in me when I say: It's OK
    Oh pretty baby, don't bring me down
    I pray.
    Oh pretty baby, now that I found you, stay.
    And let me love you, oh baby let me love you, oh baby....

    I need you baby, and if it's quite all right,
    I need you baby to warm a lonely night.
    I love you baby.
    Trust in me when I say: OK
    Oh pretty baby, don't bring me down
    I pray.
    Oh pretty baby, now that I found you, stay.
    And let me love you, oh baby let me love you, oh baby....

    ReplyDelete
  5. setiap orang ada lagu kenangan mereka masing masing,,, macam saya ... lagu "DARI SINAR MATA : BPR" ..bila dengar lagu nie ... mengingatkan kisat zaman sekolah dulu-dulu ...

    anyway ... hanis dah 17tahun ... mesti banyak cabaran bakal menanti dihadapan ....

    ReplyDelete
  6. mai try dengaq lagu david cook - always be my baby..tengok ape rasaa

    ReplyDelete
  7. terus ingin meng4-sharedkan lagu ni jap lagi...mine is This I promise U

    ReplyDelete
  8. welcome to legality(when the exact time comes laa..) and then you'll know that u cant escape with just a smile anymore!(but u bleh lagi kot.. =p)

    ReplyDelete
  9. bebeh, i changed my url. nyiehehe.

    ReplyDelete
  10. faizal: saya pun suka. teringat masa form 3!

    kreazi: haha okay. saya akan treasure this moment.

    you-know-who: hei hei apa pula lagu hidup anda?

    mommy lily: i pun sukaaa. romantis seh.

    nizam: cabaran akan ku tempuhi waceh. oh bumiputrarokers!

    mohd faiz ariff: baiklah. saya akan.

    jon jonson: oh old school hebat.
    saya juga menat.

    ahlost: thats my babe!

    azzam: you tau siapa yang boleh escape apa-apa hanya dengan senyuman, selama-lamanya? jay.

    ReplyDelete
  11. i feel like lalala laSeptember 22, 2008 at 7:32 PM

    ingatkan ur lagu tema is moonsparkle? haahahah =p

    ReplyDelete
  12. lah.
    tak cukup 18 lagi dia rupanya.
    muka nampak tua. hahah.

    btw. kalau nak tulis pasal 'macam mana nak aturkan majlis harijadi utk orang tua', patut suruh adik u tulis blog. hehe

    ReplyDelete
  13. oh lupe lak. haha.
    lagu hidup saye...
    "Wherever I May Roam" - Metallica

    ReplyDelete
  14. ifeellikelalalala: my God! and that too :B

    shahril mohd: saya sangka pipi tembam saya menonjolkan kemudaan. fine.

    you-know-who: okay akan dengar!

    ReplyDelete
  15. OMG! You are just 18 Hanis?

    Ouh, saya tiada lagu tema. Kerana mood sentiasa berubah dan muzik juga berubah mengikut peredaran masa.

    Jadi, kita harus bergerak ke hadapan (move on) dan saya sendiri selalu menukar warna kegemaran setiap tahun, jadi apatah lagi lagu tema. Semestinya tidak pernah kekal.

    But Dance With Me - Debelah/Deberah Morgan really makes my day! xD

    Awak awak, exchangle link yea? kita dah link awak tau. =))

    Muahahaha. xD Nice attempt for me. Full Bahasa Melayu walaupun SPM hanya mendapat A2.

    ReplyDelete
  16. Hanis, Lagu sy ialah Radiohead - 2+2=5

    "are u such a dreamer to put the world to rights?
    I'll stay home forever where 2 n 2 always makes up five"

    Ya seperti Hanis bila sy dengar lagu ini dunia jadi sunyi dan boleh dengar 43x takpe. Lirik sgt hebat. Kalau rajin translate lah.

    ReplyDelete
  17. Five For Fighting - Its Not Easy To Be Me

    ReplyDelete
  18. agak arr... jay mmg bleh jee pull that kinda thing.. =D

    u.. raya apa cerita??

    ReplyDelete
  19. i like lagu estelle, from the made of honor. even though bukan lagu tema hidup, tapi bila dengar tentu feel happy!

    ;)

    ReplyDelete
  20. Turning legal on 9th of Oct?
    I was born on the 9th of Oct too..
    unbelievable..

    ReplyDelete
  21. Fabolous Cats - Papa Jahat

    ReplyDelete
  22. Ceh, belum legal sgt lah ni. Igtkan dah jadi model umor tu mcm model la, over 21 XD.

    ReplyDelete
  23. hey, ade link for the whole bright idea's songs? dah carik, tp link dead pulak....

    ReplyDelete
  24. hi! salam singgah...

    kalau tinggi 181cm, 70kg (kadang2 73kg) bole jd model x?

    ReplyDelete
  25. ni ade satu lagi lagu..metro station - shake it..best gak tuh untuk mecucuk alam langit..hehe

    ReplyDelete
  26. Hanis,
    i xde lagu semangat diri but i ader lagu yg membuatkan i teringat kat meow i nama Amor,
    he's crossed rainbow bridge 2yrs ago, kena langgar kat keta jiran i,
    lagu tu ialah 'Amor no es Amor' by frankie j n baby bash

    ReplyDelete
  27. i used to play no tomorrow whole day long as well! teheee. anyway, if u like no tmrw, i'm sure u'll like this one.

    McFly- dont stop me now
    (u've gotta blast it loudly)
    harap jiran tak complain.hehe

    *dont stop me, dont stop me, dont stop me.. hey hey hey!*

    ReplyDelete
  28. Hanis sekarang ni kalau orang kata u nampak tua dari umur sebenar, let say u 18 tapi nampak macam 25 bermakna bila u umur 35 nanti pun u masih nampak macam umur 25. Itulah yang terjadi pada mama. Sebenarnya kalau orang cepat nampak matang sebenarnya dia juga akan menjadi awet muda.

    ReplyDelete
  29. Hai, hanis~ i stumbled upon your blog and oh(!) you happened to like 'no tomorrow' by Orson as well! bagus! haha, ade jugak insan yg suke lagu ni just like i do! mari kita cheers bersama- sama! (^_^)

    ReplyDelete
  30. Hmmm..For me I think it will be a flip between " Fountains of wayne - sink to the bottom" & " The wonders - all my only dream" ...Bah pilih ja la yg mana2 AHAHA

    ReplyDelete
  31. u punye bm sucks
    sile lawat http://www.melayuforidiot.com

    ReplyDelete
  32. brape byk tingkap daa ur hse nih? or u pasang langsir jiran skali? dah 2 bulan asik psg langsir..

    "Queen - Bohemian Rhapsody"

    ReplyDelete
  33. My fav is funkyjazz, the band Shakatak, esp the song Nightbird.

    The You Tube clip ... I thought u should direct us to the "Malaysian Dreamgirl" series. Theres a whole lot of them on You Tube, and one of them featuring u-know-who! The last bit of that feature was mahal, quote... "undilah hanis!"

    Byeeee..., hanz here.

    ReplyDelete
  34. gua kalau dapat friday i'm in love,terus semangat nak pegi klas pagi2.

    ReplyDelete
  35. unveiled evil plan: bagus-bagus berbahasa melayu. eh saya akan cuba link secepat mungkin. banyak perlu kemaskini. dan dan terimakasih untuk lagu itu.

    penance: wah wah teringin i nak dengar. okay akan cekidaud.

    pengejar masa: baiklah thanks.

    azzam: raya i berhari raya!

    rachy: thanks! i'll try it soon!

    isabelle: high5!

    j: oh itu memang boleh berdansa!

    otsuka: sekarang model semua start dari 14tahun :) saya je lembab, 17tahun.

    pacik bono: nggak ada maaf :(

    niezearm: pasti bulih. imposibel is nating.

    mohd faiz ariff: baguslah kalau begitu:)

    abby: jangan bersedih. dengarlah koleksi lagu raya dari ahmad jais!

    supersonicman: jiran untuk complain belum pindah lagi, namun speaker yang boleh blast, belum ada lagi.

    nanirostam: wuhuu mama! akan ku awet muda seperti ibuku wuhuu!

    she kenzo: yes yes mari hurei!

    azmir: pilih semuaaa.

    iklan: terimakasih.

    raf: langsir?! oh tergendala kerana penat nak panjat tangga. saya akan cekidaud lagu tersebut.

    cikdada: oh nooo amat terharu. terimakasih! terimakasih!

    hanz: oh no itu sudah lapuk. tidak mahu saya melihatnya lagi wahah. undilah haniszalikha hehe.

    amaradona: hmm hmm ini yang kena try nih.

    ReplyDelete
  36. as a brooding and bitter old man, the theme of my life is

    " blow up the outside world" by Soundgarden

    strangely enough after hearing such a bleak song i wil feel much better

    ReplyDelete
  37. umo 17 leh masuk club ke?

    ReplyDelete
  38. I nih dont have a specific song but a koleksi of songs that define my life. Categorinye adalah seperti berikut:

    3-7 years ol = Incy wincy spider
    8-12 yrs ol = Isabella - Search
    13-14 yrs ol = Ice ice baby
    15-17 yrs = Spoonman-Soundgarden
    18-24 yrs = Virtual insanity - Jamiroquai
    25-till now = Kepadamu Kekasih and the all songs from the legendary M.Nasir

    Hmmm. You kinda gave me an idea for my next post on my blog. Any way, Orsons's No tomorrow is a great song. Cya

    ReplyDelete
  39. you BM is really suck...what grade you get for SPM...^^^..btw....happy bday to you..!!!!!!

    ReplyDelete
  40. i guess my song is...

    *drum rolls*

    ..Come on Eileen by Save Ferris! ;)

    sweetness i love that song!

    ReplyDelete
  41. is it legal in malaysia when u are 18 or 21..hihih..

    ReplyDelete
  42. Lagu tema hidup saya adalah Red Blooded Woman -kylie minogue. dan sumua lagu lagu hi-5 hahaha

    ReplyDelete
  43. obefiend: yes kadang2 memang macam tuh. mengada kan kita.

    capik79: kalau ada fashion show, ada job, boleh.

    omegasupreme: wah autobiografi! saya akan coba!

    ober frederiksen: okay thanks yeah!

    shafiqshamsuddin: perempuan 18, lelaki 21. haha.

    saya lah: whaaah saya pun sukaaa.

    ReplyDelete
  44. Saya... errmmm...


    English: lagu2 Mariah Carey-->When you believe, Hero..

    Seriyes boleh tiba2 bersemangat bila dengar lagu neh.. Nak2 pulak zaman amik exam dulu.. Serius!n=p

    ReplyDelete
  45. Hanis...suka sgt baca blog hanis..siap promote kat kawan2 lagi ur blog..jgn marah yek..hehe

    ReplyDelete
  46. all goods coz are cute girl but u must do the best for future, k

    ReplyDelete
  47. hanis!
    oh my ur oni 17?
    dats rather hard to bliv my dear but ur looking fab! =)
    my all-time fav song is goo goo dolls - iris
    dis song brings back lots of memories n evrytime dgr its like walking down d memory lane :)

    ReplyDelete
  48. thanx for commenting..bout my pict?huhu..i just wondering if i hv a hairstyle like that.lol.btw,i dnt knw whether u'll read this comment since thers a lot of comments in ur blog(congrat~)not like mine..huhu..so,i'll just dropping this out 4 u to read later on..buhbye

    ReplyDelete
  49. Hm.. Lagu apa ek..
    Lagu tiga kupang kot....

    Tak pun lagu Negaraku..

    ReplyDelete
  50. hanis..lyke reading ur posts..best..

    heh..n cant blieve ure only 17..ure really lookin' fab..i'm 19 n people thought im a still a skul kid..*sigh*

    nway saye xde alltime feveret..sbb my taste changes over time..now im into korean pop..heh =p

    tpi 1 song i can think of now is ure my evrthing-santa esmeralda

    keep us updated wif ur fab posts..toodles

    ReplyDelete
  51. You mean you stop studying? you are not sitting for SPM?

    ReplyDelete
  52. hi hanis, am a reader from sg. could you blog in eng instead? cuz i cant understand a single word of malay

    ReplyDelete
  53. eh 17 gila muda! aku pun 17 je wtf

    ReplyDelete
  54. selamat hari raya

    maaf zahir batin dari mommy lily, babah lily & lily :-)

    sepanjang perkenalan kita mgkn ada salah dan silap jadi sudi2 kan la maafkan kita

    ReplyDelete
  55. celebrate birthday wit ari raya..best ye...dpt hadiah ngn duit raya sekali...cet..

    ReplyDelete
  56. my b'day is 5th of October...hah dekat gila!
    tapi this year best sikit sebab boleh celebrate masa tak puasa!
    dah ada plan ke?

    ReplyDelete
  57. WAIT! you were born in 1990 jugak ke?

    ReplyDelete
  58. Suede - Trash

    " We're trash, you and me.
    We're the litter on the breeze,
    We're the lovers on the street,
    Just trash, me and you "

    cube dengarkan.
    anyway, blog yg padu!

    ReplyDelete
  59. stronger by christina aguilera

    p/s: kita share same birthdate la babe with a diff year !! haish~

    ReplyDelete
  60. Hi! Your birthday on 9th October?
    Me too! hahaha.... Just drop by to wish u advance HAPPY BIRTHDAY to you! Wish you all the best! ;)

    ReplyDelete
  61. Happy Birthday Kamoo... bet u were out partyin...
    may god lenghtens ur life to a much useful extend...(weird wish huh?)...

    ReplyDelete
  62. hey.. we're sharing same birth-date, babe.

    happy belated birthday to us. haha

    nice reading ur 'belog'. sangat lucu. n down to earth.

    keep it up!

    =)

    ReplyDelete
  63. hanis i lovee this song jugak!!
    it reminds me of zaman highschool 2 yrs ago.

    ReplyDelete
  64. hanis i lovee this song jugak!!
    it reminds me of zaman highschool 2 yrs ago.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!