Monday, December 22, 2008

On being a fairy princess


Jap. Puteri Bunian itu fairy princess kah? Haha nak yang best je. Padahal fairy princess itu si pari-pari.

Okay okay, mari teruja bersama. Saya akan berlakon dalam Momok The Movie. Ya sila takut. Tapi saya sebagai Puteri Bunian. Ya sila teruskan takut. Haha pergh gementar lah siot tak pernah-pernah berlakon sekali hambek kau berlakon filem terus. Harap-harap latihan berlakon masa kecil pura-pura tidur agar ayah angkat letak ke bilik dapat membantu sedikit sebanyak. Tsk T_T

Okay sekarang cuba teka siapa yang akan terserempak dengan Puteri Bunian dan bakal dijodohkan bersama. Jeffri namanya. Dan mari teruja yang akan melakonkan Jeffri ialah Ahmad Nabil bin Ahmad (Nabil Raja Lawak 2). Ya mungkin ramai rasa dia tidak kelakar, tapi dalam hidup ini yang penting ketinggian. Haha. Okay gurau. OKAY GARAU.

Filem ini juga bakal dibintangi pelakon veteran yang saya kagumi seperti Dato Aziz Satar dan Dato Sarimah. Hurei.

Khamis lepas, bersamaan 18 haribulan Disember 2008, berlangsungnya pelancaran lembut (soft launch) Momok The Movie bertempat di Finas sebelah Zoo Negara, ya boleh nampak gajah zirafah semua dari tingkat dua, tak payah bayar tiket zoo. Untuk event ini, seperti event-event yang lain, emak make up kan saya. Hehe *gelak malu*



Satu dah cukup annoying, mengapa letak sehingga tiga?? Sengaja.



Kepada Nabil (Aizat), Athina dan Izzah yang telah menemani saya untuk cari baju putih but to no avail, this entry is for you, I bought this baju on the day of the event itself, terer sungguh, clap-clap. If youre interested in reading our quest to find my perfect white dress,
please click.



So this is the poster for the movie.


Haha crop part best sahaja.




Yang terlibat.



Ini ialah Mimi Rahzia. Beliau sangat cantik. Beliau adalah definisi cantik. Marilah kita mengagumi kecantikkan beliau di http://www.mimirahzia.blogspot.com/. (Beritahu pakcik anda juga)




Masa yang ditunggu-tunggu telah tiba.




Masa untuk gemuk.






Penuhkan pinggan agar tidak menyesal apabila pulang ke rumah, dan senyum.





Bersama adik manis.



Bersama Mr.Awesome Director, M.Jamil.


Sebab emak pemalu kali ini, gambar terakhir yang bakal disertakan hanyalah gambar kami adik-beradik.


Dulu patung Barbie saya ada handbag pink sebiji seperti di atas.




Kalau rajin bolehlah singgah
http://www.momokthemovie.com/ atau
http://www.momokthemovie.blogspot.com/ ,
atau kedua-duanya sekali.

99 comments:

  1. wah best best..
    bila tayangannya? tak sabar nak tunggu.
    byk tak u punya watak dlm tuh?

    ReplyDelete
  2. wahh. kak hanis nak berlakon filem :)
    tahniahh.
    slalu juga sy trtanya2 bila kak hanis nk masuk bidang lakonan.
    momok the movie itu cerita apakah?

    ReplyDelete
  3. congrats! ur 1st movie aite?? u look matured sket.. mayb ur make up kot :)

    ReplyDelete
  4. dah jadi pelakon jangan tak hapdet blog ok?

    babab nanti.

    selamat kamu!

    ReplyDelete
  5. zulaika....best luck for your 1st movie..tp yang best akak tgk awk tak lupa adik2....

    ReplyDelete
  6. fuiyohhh...dah nk b'lakon dah...don't be the real you sgt time b'lakon..kecoh kang set..harap2 box-office!!hehe
    gudluck n congrats!!

    ReplyDelete
  7. wow!! congratulations hanis!! cant wait to watch this movie. do your best. make sure filem ni box office ok?? btw, fairy princess tu main character ker??

    ReplyDelete
  8. Babe, u look awesome. and u dah berisi -_- babi jeles ok. i nak berisi. tapi u dah berisi. berisi lawa. berisi... be..ri..si.. ;'(

    ReplyDelete
  9. Hahahaha. Kirim salam Nabil. Nabil tak kelakar ke? Sapa kata? ;)

    Nice white dress! Looking pretty. And I think you're way funnier than Nabil.

    How's he in real life yah? Curios to know, since coincidentally I'm talking about this whole siapa kelakar issue. Seperti yang I mentioned in my blog, I think he'd make a really entertaining and funny friend.

    ReplyDelete
  10. Congrats Hanis! blakon bersungguh2 ye...nampaknye hanis melangkah bukan setapak malah terus bertapak2...semoga hanis terus success...x sabar nak tgk lakonan hanis...

    ReplyDelete
  11. salam...

    all the best yek kak hanis...
    keep updating about the movie please...
    ngee...
    tak sabar nk tengok future entries about your days shooting for the movie...
    should be interesting, kan?

    ReplyDelete
  12. tahniah tahniah..

    tp apakah cite ini berunsurkan seram?? tidak.. tidak.. sy tidak mampu nak menontonnya...

    :(

    ReplyDelete
  13. comelnya kamu wearing dat white dress + beg pink! :) i likeee! ;)

    ReplyDelete
  14. comelnya kamu wearing white dress + pinky bag!~ i likee! ;)

    ReplyDelete
  15. Wah..Tahniah! Tahniah! kelep2x(clap)

    tengok2 lepas ni bakal ganti Maya Karin lak.. jadi cik ponti cantik hehe..
    Congrats Hanis!:)

    ReplyDelete
  16. good luck hanis.. jgn terjadi momok dah la nanti, ok? hehe.. tahniah too!

    ReplyDelete
  17. waahhhh!sudah melebarkan sayap..fairy princess is ready to soar her wings.goodluck dear..

    ikut pesan mak, dunia artis ni byk sungguh cabarannye..
    tapi takpe,hanis ada prinsip..pegang prinsip tu..

    ReplyDelete
  18. Uih seksinye!! tak malu kat adik2 laki tu ke? n this is what ur mother refer tu as tak seksi? she must lost her mind, or she must be sexier than u then!! dunia akhir zaman.

    ReplyDelete
  19. i ve wrote a short promo about you in my blog.hope you dont mind.

    ReplyDelete
  20. congrats n best of luck hanis 4 starring this movee!
    looking fwd to watch it & u definitely will be a beautiful puteri bunian ;)

    ReplyDelete
  21. o0 ya..
    gudluck utk mms jg[mggu mesra siswa]
    X)

    ReplyDelete
  22. Congrats Hanis...

    U look beautiful in your white dress!

    p/s - FYI, i've been ur silent reader for quite some time dah! Kali ni dah malas nk baca berselindung lagi ni!!! ;P

    ReplyDelete
  23. i hope dis 1 movie precedes many to come. pndi awak nih carik duit la.

    ReplyDelete
  24. bleh dpt ticket movie free ke? wehehehhe..

    ReplyDelete
  25. Hi....

    I think you are more beautiful than Mimi Rahzia... :)

    ReplyDelete
  26. wow...dunno wat to comment..hehehe

    ReplyDelete
  27. I dont usually watch Malay movie but bcoz this one you're in, I'll watch it. Support! Support! Chayok chayok!

    ReplyDelete
  28. waaaah. kenot wait la nk tgk hanis berlakonnnn. hehehhehe.

    gud luck yea!!

    ReplyDelete
  29. your skirt is a wee bit too short for a mostly malay audience. i have no problem with it but i am expecting to see this article this weekend. by Zubir or Sri Bintang

    "ade seorang pelakon baru dan juga model mee segera dari program realiti memakai pakaian yang KUREENGG. baju pilihan beliau menyakitkan mata para VVVVIP.. yadda yadda yadda"

    lol..... i laugh.

    ReplyDelete
  30. Haa takutnyerr hanis jadi fairy princess ehh bukan2 puteri bunian laa..eh mana satu ni..hehe ;)
    Hanis ada bakat..do ur best yaa..
    Congrats!

    ReplyDelete
  31. Hanis, kamu penulis yang sungguh entertaining! saya rasa jika kamu bukan selebriti pun (ya, kamu sudah status selebriti, betul!), masih berduyun orang mahu singgah ke mari dan baca cerita-ceriti kamu.

    Teruskan berblog! Yihaa!

    ReplyDelete
  32. omgawd. very the sangat cantik la, hanis mcm barbie doll xD
    Great dress, handbag and shoes and hair. lol

    congrats :))

    ReplyDelete
  33. Hanis, btol la kawan awak Nabil tu ader ropa Khai Dambaan Pilu tuh, sedikit laaa, aheheheh,

    apapon selamat maju jaya

    ReplyDelete
  34. berlakonlah dengan sepenuh hati... ok! (pesanan dari bakal peminat)

    ReplyDelete
  35. wah hanis dah berlakon le pulak.. tahniah..

    ReplyDelete
  36. wah.kaki kamu chantek.nak jugak kaki cmtu :p

    oh, btw, bila tayangan?

    ReplyDelete
  37. congrats hanis...all the best on ur 1st film...gud luck n have fun wit it..:)

    ReplyDelete
  38. uhuhuh congratssss!!! bila blakon? ada masa ke saat blaja di uitm juga?

    ReplyDelete
  39. wahhhh, belakon felem lagi.. jadi pari2 pulak tuh..

    salute to you hanis!

    semoga berjaya!

    ReplyDelete
  40. hanis ni memang murah rezeki lah. Like u very much sebab tak pernah riak dengan apa yang ada.

    congratulations and good luck in advance!

    ReplyDelete
  41. ahah lagik satu, kimsalam datin sarimah. hahahaha.

    ReplyDelete
  42. Lawanye! Lawanye!

    Breathtaking! Breathtaking!

    *Speechless* O_O

    ReplyDelete
  43. kamu memang sweet :) good luck n congrats! (*wink)

    ReplyDelete
  44. aiseyh...saya setuju...skirt itu pendek...x kene plak rasenyer...
    tape2..last before masuk segamat..

    ReplyDelete
  45. haha. nabil's my cousin. never thought he'd be acting with ya.
    neway, i hope the film would be a hit.

    ReplyDelete
  46. wahh~ congrats~! ;D
    hanis bkn ke smbg blaja?
    time bile pegi shooting?

    ReplyDelete
  47. hanissss! jom tengok u berlakon sama sama dengan acaaa! mesti best kooot hahaha ^_^

    ReplyDelete
  48. tahniah rezki anda...tp agak seksi penampilan awk utk launching

    ReplyDelete
  49. wahhhhh

    congrats Hanis!
    and good luck!

    ReplyDelete
  50. tiket diskaun untuk blogger boleh?

    yepii.

    ReplyDelete
  51. owh... kt finas ek, rugi i xdtg keje hari tu!!
    kalo x ley meet u then ley crite dlm blog neh... =P

    ReplyDelete
  52. allo hanis,
    nanti bila lu dah fofular.. lu boleh tak rekemenkan wa kat produser? sebagai permulaan, wa tak cerewet sangatla.. Suroh wa berlakon jadi otomen pun wa sanggup. Tapi wa tak nak jadi otomen biase2 jek tau.. Wa nak jadi otomen yang lawan raksaksa untuk selamatkan nyawa lu.. Pastu, lepas wa berhempas-pulas lawan raksaksa tu, siku wa pun luka la sikit.. pastu lu pun tekapkan tisu kat luka wa tu.. pastu, kita pun jadi couple.. kehkehkeh..

    apapun, good luck la kat lu.. kalau lu tak nak rekemen wa jadi hero pun takpela.. tapi lu rekemen wa jadi script writer, boleh jugak la.. wa nak buat citer merapu giler mcm yg wa selalu publish kat blog wa.. heheh.. tapi lu rekemen wa kat David Teo jek tau. Sbb dgn David Teo ni best sikit. Kalau box-office.. dia bagi mesidiz.. Boleh la wa bawak lu gi makan nasi lemak naik mesidiz wa.. heheh..

    ReplyDelete
  53. Terus dapat berlakon dengan Bang Bil !? OMGAD I AM SO ENVIYESSS. suka dia suka dia suka dia suka dia wahahaha. Please. say hi to him.

    wahahah gila lame aku nih.
    tapi masih dengki.

    wagh.

    Oh. Congrats btw, looking forward nak tengok!

    ReplyDelete
  54. hanis...

    nnti kim salam kat Nabil erk..

    i loike him soooo much.. :P

    ReplyDelete
  55. your so Pretty,
    outfit cantik juga
    nice touch la

    ReplyDelete
  56. wahhhhh....
    dah jadik artis dah
    wahhhhh....

    ape jadik masuk uitm segamat?

    wahhh...

    (mulut nganga lagi ni takjub sgt)

    ReplyDelete
  57. congrats dik. but i agree with some of the others. the skirt's a wee bit short for my liking.. but then again, that's just me! ;-)

    ps. u've a VERY entertaining belog. very funny. dan sangat comel. keep up the great job, and good luck.

    ReplyDelete
  58. aniz.. ko toksah maluwww sambil tunduk muka pun.. hahahh mmg cantek =D


    aku sll baca belog ko ni.. slm kenal..gud luck babe

    ReplyDelete
  59. tahniah dear...

    ni dah glamor jd artis nih jgn lupa visit blog akak jugek yer...

    ReplyDelete
  60. hey hanis, may i plsss know what hair colour did your stylist use on u? i love it!!!

    ReplyDelete
  61. Oh man.. I don't know why but the white dress looks like a chef's uniform to me. -__-

    ReplyDelete
  62. first time saya masuk blog nih...memula baca n3 first jer..pastu baca n3 kedua...pastu terasa cam best jer...terus nak baca sume n3 lain jugak....ahakss...suke ngan gaya bahasa u yg slumber but nice

    nway..tahniah coz dpt berlakon movie..:)...xsaba nak tgk movie tu plak

    ReplyDelete
  63. You are so cute, I wish to take u as my 2nd wife

    Anyway

    Wishing you and your families a very happy Christmas and a healthy and prosperous New Year.

    I am looking forward to a challenging but exciting 2009, when I will be encouraging us all to do whatever we can to support each other, in all that we do across the World. In this regard, I would welcome your individual thoughts early in the New Year, on how we can best support each other moving forward and what changes you would like to see, in order to facilitate that improvement.

    Warmest regards and a big thank you to everyone for your efforts in 2008.

    ReplyDelete
  64. wah. bintang felem sekarang. =)
    nanti jumpa boleh mintak signature. haha.

    oh. and that's a nice dress.

    ReplyDelete
  65. salam

    ramlyotai.blogspot.com

    aberamly.wordpress.com

    ReplyDelete
  66. wow..seriously?berlakon filem..congrato!!

    -just a stalker of u :)

    ReplyDelete
  67. wow congrats!!

    haha i pon selalu buat2 tido masa kecik dulu sebab nak my dad angkatkan. :P

    ReplyDelete
  68. anda dh ditag!
    *sbb takut hanis kck ati*

    hanis,baju tu sgt lawa!!!!n lots of luck with ur acts!

    toodles.
    vee

    ReplyDelete
  69. waaahhh.. terus dapat leading role ke camne? tahniah.. nanti kami nak tengok bakat terpendam hanis.. rasanya kalo watak komedi pun bagus gak.. tulis belog pun dah lawak, inikan pulak live action comedy.. dah le kita kekurangan pelawak wanita.. ekekke... semakin mencabar nampaknya perkembangan terbaru.. nak sekolah lagi.. tulis belog lagi... laptop pun tadek... hmmmm....

    ReplyDelete
  70. Hanis..u looks stunning!!!. great photos u got there. and nice makeups. =) =) Thumbs up yea!!. all the best.

    ReplyDelete
  71. u look gorgeous in that white dress hanis

    ReplyDelete
  72. u look gorgeous in that white dres hanis. and yeah! goodluck with the movie! :)

    ReplyDelete
  73. Siapa Hanis Zalikha nie! Cantik nye wajah nya! Pelakon ke?


    www.fiq-life.blogspot.com

    ReplyDelete
  74. hmmmm sedapnya sandwich n popia tu... hehe..

    btw gambar anda dan adik2 jalan seiringan tu lawa..

    gud luck

    ReplyDelete
  75. hi hanis. im just one of MANY your blog followers :D

    anyways say suka lah tgk hanis in that white mini dress thing. very pretty dan agak ke-barbie-an hehe.

    keep on posting stuff :)

    ♥Phynaz

    ReplyDelete
  76. ha ah la Hanis... seksi sangat.. u r a nice gal.. kalau boleh pakai tutup sket eh.. Jaga diri hiasi peribadi.. Luar dalam mesti baik okeh? :)

    ReplyDelete
  77. "Harap-harap latihan berlakon masa kecil pura-pura tidur agar ayah angkat letak ke bilik dapat membantu sedikit sebanyak"

    AHAHAHAHAHAH i laughed so hard at this XD

    been there done that ;)

    good luck on your 1st movie~

    ReplyDelete
  78. congrats hanis! nanti update bila dah release. if abg K buat movie lak nanti we all panggil hanis ye :)

    ReplyDelete
  79. hanis! i've just notice sth.. hanis dah buka braces ye.. :) ada braces p pun sweet gak actually..

    oh btw, the artist with u tu.. sapa.. mimi.. ha.. she wrote ur name as hanis zUlaikha in her blog :) goo.. ask her to change hehe..

    ReplyDelete
  80. wooo you're effin gorgeous~ xD
    haha tahniah for your 1st movie!
    hanis, btw sorry if i mistaken, adakah bju putih butang2 hitam itu beli di kedai rm25 di sgwang?

    ReplyDelete
  81. long sexy legs! ekekeke :D
    congrats!

    ReplyDelete
  82. sungguh cantik betis n peha hanis tu, d jdikan pameran untuk tatapan umum masyarakat

    ReplyDelete
  83. OMG! Ini baru berita sensasi.
    Good for u. Congrats & Keep up the good work.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!