Tuesday, March 17, 2009

Solekan model pada harga rendah/murah!

Kalau ada events, dinner functions and such, I'm your go-to girl for fabulous make up! Setelah berada dalam industri di mana muka dianggap sebagai canvas dan mekap dicalit sekerap anda kata 'kejap' kepada suruhan emak anda dalam sehari, saya telah memaster make up skill yang boleh diiktiraf :') Haha. Tidak lupa juga saya pernah memenangi cabaran make up di Bertha's Gallery, JAY NGAN FIQA JANGAN NAK BUAT-BUAT LUPA EH DAH KENA BELANJA MAKAN LEPAS TUH. Makanya, its only natural for me to start a make up business right here in heart of the campus, Zamrud. (Sejak bila Zamrud heart of campus entah)


Harga yang ditawarkan ialah kadar rata RM14.90, harga yang sangat murah memandangkan make up yang digunakan adalah M.A.C, Lancome dan foundation/bedak asas yang selalu digunakan make up artis (jenama dirahsiakan sebab nanti semua make up artis yang kukenali akan call dan marah mengapa pergi reveal jenama). Tetapi dengan harga serendah ini, sila sediakan bulu mata palsu sendiri.


Sebentar! Jangan risau! Andaikata anda tidak dapat cari bulu mata palsu yang didambakan hati, Hanis ada menyediakan pakej tambahan RM5.50 Dolly Lashes di mana anda akan dapat bulu mata palsu khas yang selalu dipakai oleh Hanis sendiri di fashion events and product launch (bak kata Idan, bulu mata palsu trademark Hanis haha).

Dolly Lashes as seen on Hanis before the runway.


Selain itu, ada juga menyediakan pakej RM 2.00 Makeover Kit yang menawarkan facial scrub (sental muka) dan eyebrow trim (cantikkan kening serabai).

Berminat? Sila datang ke Zamrud, Tingkat 1, Wing FC 3 dan cari bilik Hanis Zalikha untuk buat tempahan masa. Satu sesi, satu jam.



Kalau tengok dekat iklan di atas ini, ada mengatakan "plus free make up tips". Memang benar, sila tanya pelanggan saya yang terdahulu bagaimana Hanis Zalikha si minah potpet share BANYAK GILA tips bersolek dan kemudiannya selesai mekap siap ajar berposing untuk bergambar. Memang bonding session ah satu jam itu :) TAWARAN UNTUK PEREMPUAN JE EH YANG LELAKI JANGAN NAK START SMS NAK TANYA MANA BILIK AJAHDFFRIJKG.



92 comments:

  1. tawaran utk luar dr kampus? hihi. i sgt suke mekap!

    ReplyDelete
  2. yeay!! pengomen pertama!!! syabass dek hanis!! business woman berjaya!

    ReplyDelete
  3. jaohhnyerrrrrrrr..kalo singgah segamat nak try la one session ;P

    ReplyDelete
  4. i wish im studying there..huhu..

    ReplyDelete
  5. Businesssssss! Promote promoteee! Hidup uitm haha

    ReplyDelete
  6. haha, ayat last paling tak boleh belah. Kalau ada lelaki nak hadiri jugak bonding session tu, aku nasihat kamu kasi je flying kick bertubi-tubi kat dia.

    ReplyDelete
  7. i wish i am somewhere near the but im not
    :D

    ReplyDelete
  8. hanis, kamu mmg otak bisnis. masa orang lain sibuk cari downline utk MLM masing2, kamu buat servis mekap pulak.. hehe.. kalo kat asrama kali, derang buat servis potong rambut..

    ReplyDelete
  9. ko ni hanis si handal laa... hahaha! err.. agak2 melaka-segamat-melaka balik driving, cair tak make up tuh? *wink2*

    ReplyDelete
  10. haha kak hanis. (kena kak ke? minus one year from you je actually)

    now i wish that i'm studying at your uni!

    interesting. me likey xD

    ReplyDelete
  11. ahh... comelz gilerzz lah..
    kalo ada kat segamat ni, mau hari2 before pegi kerja I terjah bilik u soh makeup.. muahahah...

    ReplyDelete
  12. hahah..murahnyer!! kalo dekat dah pegi dah zamrud tu... eh salam..i'm ur silent reader.. nice blog!!

    ReplyDelete
  13. pergh.. kenapala aku jauh sgt kat kedah.. hehehehe

    go go hanis.. mesti ramai serbu ni..

    rugi a tade dkt2 area tu, klu tak bleh berganding bahu ngan hanis zalikha untuk sesi amik gambo lepas tu .. hihi

    p/s : jgn lupa post gambo model2.. (kena baya royalti tak? :D)

    ReplyDelete
  14. wahh..bagus2 bisnes cmtu! murah gile bai~
    eh, ur iklan cun la!

    ReplyDelete
  15. Wah Hanis, pandai cari rezeki tambahan ek, kenapa la masa saya kat U dulu xde model yg nak share2 mcm u ek, beruntung bdk kolej segamat itew, anyway, Good Luck in apa saja yg u buat, xoxo

    ReplyDelete
  16. walllaaaaaa...bestnyee....kalau lah sy dekat dengan kamu....

    ReplyDelete
  17. eyy babe!
    nice package ohh,bley la nnt i nk make up dtg zamrud,hehe

    psst..nk falsies shu uemura ade tak?:p *wink wink~mengade.

    ReplyDelete
  18. wow! bijak menambahkan pendapatan. Bila lagi nak buat kelas make up di belong ini.

    ReplyDelete
  19. kamu memang superb..

    Uitm di hati ku..
    cepat nyanyi..ewahh!!

    ReplyDelete
  20. naaakkk..~ :-o ala,tp org kt shah alam..

    ReplyDelete
  21. ala bestnyee.
    cne nk terbang ke zamrud tu tah.

    ReplyDelete
  22. Sy pun teringin nak jadi warga Segamat...boleh datang mendapatkan servis Hanis di Zamrud.

    Caya lah!!!!

    ReplyDelete
  23. uhhuuu bestnyer... mau mencuber jugak.. tp takkan kena g zamrud jugak.. hak hak hak
    bagus aa... amat murah... amat memerlu kan nasihat utk trim n cantikkan kening.. serious tatau.. heheheh

    ReplyDelete
  24. ho ho.. bile nak mekap orang duduk shah alam ker..

    ReplyDelete
  25. oh wow...!!!

    if i ada kat segamat dah tentu tiap-tiap hari i gi make up dgn u hanis...

    haha

    cute leaflet ;)

    ReplyDelete
  26. whoaa mcm menarik jer??urmm kt mane yea tpt hanis neh??

    ReplyDelete
  27. hanis!! mana maw carik dolly lashes tu??kalau xblaja kat segamat mana maw carik hanis?plish plish help.i need that kind of lashes lahhh!

    *hugs hugs

    ReplyDelete
  28. wah..sgt murah.. tapi maks dah x layak dah utk semua itu,huhu..lgpun kolej zamrud pun x tau dimana..huhu!!

    ~anyway good luck hanis,chayokk!!~

    ~p-na mama oja~

    ReplyDelete
  29. arghh murahnya!!!
    kak hanis bila nak mai uitm shah alam?
    konfem dapat da sorang customer tetap. hihi

    ReplyDelete
  30. wow! interesting ni..kalau g tenyeh muka kat kaunter make up pon tak dpt harga ni.kdg2 amoi kaunter make up tu,layan tak layan jer..geram betol! paling cikai pon kena rm 45 tau! nak smoky eyes jadi lebam eyes!well..if i were there mesti jd regular customer u,silap2 g kantin pon singgah make up dulu.hehehe...

    ReplyDelete
  31. HAHAHAHAHA HANYA AKAN MEKAPKAN PELANGGAN YANG DATANG BILIK YA.

    KECUALI KALAU ANDA TAMBAH RM5.10 DAN ANDA ADALAH PENSYARAH.

    ReplyDelete
  32. khidmat tips secara on9 takde ke hanis?

    ReplyDelete
  33. alaa.. sonoknya. kat kl xbuat keee. heheheh

    ReplyDelete
  34. adek hanis, bile nak buat promo kat kl pulak..coz i nak register..hehe..

    ReplyDelete
  35. weyy best gila your package ni hanis!
    best nya kalau i kt uitm segamt :'(

    ReplyDelete
  36. amboi.. best tu..senang ar kalau nak guna khidmat mekap.harga pun berpatutan! Ui best!!

    malangnya kita tak sama uitm.

    ReplyDelete
  37. hanis... mana gambar2 yang hanis sendir makeup? nk ler tgk.

    ReplyDelete
  38. alamak...bukan kat KL ker...
    huhuhuhu.....
    takde wat servis kat KL?
    kawan2 ker?
    kat area seremban ker...

    ReplyDelete
  39. ala jauhnye nak gi mekap kat Segamat nun. kat KL takde ke huhuhu..

    ReplyDelete
  40. hanis you're so good with looking for business opportunities! and creative! you're gonna be a successful businesswoman some day! ;)

    ReplyDelete
  41. hai hanis! :]
    saye juge uitm segamat student
    menarik gak la tawaran itu
    hehe
    nt ada dinner or funtion i will come to ur room to have a make up!
    :]
    anyway, number bilik berapa?
    hye tahu kolej anda shj. huhu. :D

    ReplyDelete
  42. Haha..perniagaan yang memberansangkan ni,kalau ade lelaki hendak jadi perempuan boleh tolong make-up kan ke..

    ReplyDelete
  43. nak make up kit for lelaki.
    hahaha

    ReplyDelete
  44. hanis, baca blog hanis buat akak rindu nak belajar balik kat uitm.

    akak suka la hanis yang selamba, lawak cute2. sukaaaaa

    ReplyDelete
  45. love ur advert :D
    eh dear hanis, leh designkan x banner unt my project? pleasee :)

    ReplyDelete
  46. ala..kat kolej je ke?
    bile nk bukak cawangan kat kl?
    :D

    ReplyDelete
  47. nanti saya minta kawan saya, seorang lecturer uitm segamat minta awak jadi mekap artis for her wedding, ada boley? hiks.

    ReplyDelete
  48. hanis n mama hanis sama jea..otak bisnes..:)

    ReplyDelete
  49. mlm ni jugak i g wing zamrud 1c!
    hahahhaa..

    *kidding*

    ReplyDelete
  50. ala baru berangan nak jugak! skali ayat last tu tak best.hahahaha.

    ReplyDelete
  51. wa bagus bagus. saye nak wat tempahan untuk dinner persida nti la. naseb baik kolej kita sama :)

    ReplyDelete
  52. wah bestnye..nak2! tp jauh sgt lor..ajarla sy nk mekap ala2 model gitu.hihihi..

    ReplyDelete
  53. bestnyer...tapi kalau kami student U lain ni cane nak dapatkan servis BEST ni?? harga still same lagi x??

    teringin juga nak tengok muka ni dimekap..memandangkan nak buat sendiri x mungkin la kan sebab tangan saya ni x reti dibedung, kang ade je sememeh muka..lagipun sebelum2 ni cuma pakai lipbalm + bedak baby je..huhu

    hurm...cane ni ek??

    ReplyDelete
  54. murah nye! best best. good luck with your business :)

    ReplyDelete
  55. chantek gak tu wat bisnes makeup time2 skang nie..budk2 nie tgah bnyak dinner skang..mcm2 tema tp bila smpai bab makeup, aduyai...pengsan...org yg tlg makeup tu bkn makeup bg cntik tp x cntik ag ade la...haahaha mcm antu...(hampir pengsan dak2 wing huhuhu)

    ReplyDelete
  56. best2...sgt murah oke. saye mahu servis itu tapi sile datang ke cheras. hehehe....

    ReplyDelete
  57. nak jugaaaaaaaaaaaaaak. tapi jauh yang amat.
    meletop flyer! :D

    ReplyDelete
  58. Labels: Consumer Association of Penang

    funny! lol.

    ReplyDelete
  59. oh wow this is too good to passs unfortunately im nowhere near your place.boo.

    ReplyDelete
  60. wow business gile ah! aku dari new delhi tergezut bace blog ni.
    so sape nak beli sari ckp kat aku. hahahaha...ada kat blog aku.

    ReplyDelete
  61. hahaha kau memang mengada nak juga suruh aku komen. tapi ni ikhlas dari hati aku nak komen. kalau lepas ni aku ada dinner lagi aku datng terus straight kat kau sebab aku tahu kau memang paling talented nak mekap2 suma ni. tapi aku tunggu kau balik ahh. kalau nak harapkan aku pegi segamat suruh kau mekapkan tu dah melebih skt ah. tapi kalau ak ada trip pegi segamat then ada dinner kat sana for sure aku pegi kat kau macam dinner aku haritu. aku jumpa tina dulu pastu pinjam segala benda dia b4 pegi dinner. ok kau penat baca aku komen tapi tgk,sekali aku komen mcm aku post entry terus

    ReplyDelete
  62. nak register uitm segamat esok! pastu nak duk zamrud. okay, tiap-tiap pagi sebelum kelas, saya datang mekap dulu eyh;)

    ReplyDelete
  63. awww man.

    ni rasa nak pindah ke segamat HAHAHAHA

    ReplyDelete
  64. eh..kamu, tumpang lalu..real ke?
    hihihi..excited lbih plak

    ReplyDelete
  65. boley tlg make up kan ke??
    i ada dinner on 24th march...

    ReplyDelete
  66. hai hanis salam ziarah..akak suka baca blo awak...tukar link k

    ReplyDelete
  67. wow..saye msti pergi kalau saye kat segamat..hoho

    ReplyDelete
  68. Sangat bangga dengan Hanis Zalikha!! Support her !!:D

    ReplyDelete
  69. hik..

    i was wondering when you are going to start your own business on campus :), since your family are a bunch of entrapenuers too.

    ReplyDelete
  70. poster comel gile sial weh. meh lah kasi aku print pastu edar dekat sini. lepastu semua kena bayar kereta sewa rm159.89 sebab kos minyak mahal dari sungai petani ke johor semata mata nak try make over kit rm 2.00 kau untuk cabut kening patrick.

    ReplyDelete
  71. gaga...kaw pandai cari duit lebey...tahniah..baekla

    ReplyDelete
  72. KAMU MEMANG TALENTED BUAT POSTER. MUNGKIN BOLEH BUAT BISNES ITU JUGA. SAYA AKAN MENJADI PELANGGAN TETAP.

    WALAU APAPUN,
    TETAP AKAN DATANG BERKALI2
    TETAP AKAN DAPAT FREE

    KAN?

    ReplyDelete
  73. wa...
    boley plak wat business...
    aware..slalu wat sport check tau kat kolej2(compound rm200)...(mesti dah takut)hehe

    ReplyDelete
  74. hye hanis,
    blh tlg make kite x?
    29/3 ni ada photoshoot kt jb...
    email eh (cendrawasih_nasty@yahoo.com.sg)

    ReplyDelete
  75. hye hanis. nak tanya hanis buat flyers tu pakai apa eh?? thanks~!

    ReplyDelete
  76. 911:

    Hanis..
    A LITTLE HELP perhaps?..

    ive got a dinner coming this saturday n the theme is RETRO..

    any low budget idea for that.. the makeup, assecories, dress..

    tq!
    luv u gurl!
    =)

    (toxic_kero@yahoo.com)

    ReplyDelete
  77. hanis, apa kata post kan cara2 nk make up kat belog ni.
    it will be a nice tip to us yang duk jauh2 ni.

    =)

    ReplyDelete
  78. zamrud dimane.?oh kuno sungguh.if outside kl tak leyh.murah tuh price nye.wonder if time dinner i leyh suh u make up kan.hehehe.

    ReplyDelete
  79. murahnye :p


    www.pinkishbeautystore.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!