Monday, June 8, 2009

Budak 4 tahun pakai kasut Burberry


Kita selalu berangan nak kahwin dengan orang kaya dan ada kereta mewah dan dapat anak comel dan hias bilik anak lebih comel dari anak dan pakaikan dia baju cantik-cantik anggun dan pergi open house datin mana entah dan lihat anak lelaki dia yang kacak walaupun masih kecil dan kenenkan dengan anak kita dan plan nak kahwinkan mereka satu hari nanti kan?

Saya selalu nampak perkara itu. Setiap pagi selepas buka langsir dan tingkap bilik untuk udara segar.




Apa khabar sepatu Burberry?





Hari yang indah dimulakan dengan melihat muka suci bayi yang saya jaga. Tetapi pada weekends, mereka tidak dihantar maka saya rindu. Nasib baik dapat babysit anak jiran sebelah yang kesayangan. Biliknya hanya bertentangan dengan bilik saya sehingga boleh main talipon cawan.


Biliknya.



Selak langsir untuk bilik Hanis Zalikha (-_-")






Ada dapur sendiri tidak perlu keluar dari bilik untuk makan maka boleh spend lebih masa untuk bergayut dengan Hanis Zalikha di talipon cawan. Okay yang patung E.T tuh sumpah seram kalau dia letak kat tingkap sebab I tidur buka langsir, then nampak macam bayangan toyol keliwon mistik seekers di seberang wtf.




Juga ada set karaoke tersendiri maka tidak perlu keluar bilik dan cari RedBox di Plaza Low Yatt untuk berjoli.




Tapi hidup boleh jadi bosan bila anda ada segalanya.

Jadi marilah ke rumah I dan bergumbira bersama! First stop, bilik Alisya.


Hello kawan-kawan, meet Noi. Nama sebenar, Nur Batrisha. Anak melayu tetapi sebab ibu gorgeous sangat, jadi begini.



Sangat petah Inggeris dan Melayu, dan datang-datang terus chop anak patung yang paling cantik. Oh boleh tahan ya I tangkap gambar.



Polly Pocket rindu taaak? Ini kakak Liana punya masa dia kecil.



Ini set bakery Barbie yang I dan Audi belikan untuk Alisya punya ulangtahun kelahiran. Indahnya dapat kakak dan bakal abang macam ini :B


Gambar rambang.





Kemudian setelah jemu di bilik Alisya, beralih ke bilik I pula. Angkut semua mainan yang tak seberapa itu kalau nak dicompare dengan mainan Noi. Tapi dia enjoy gila beb.





Dia paling suka set bakery ini padahal di bilik sendiri ada kitchen cabinet custom made. Bangga I.




Syok sangat main sehingga bila disuruh buat tanda 'peace' jadi begini.




Apabila kehabisan anak patung untuk dijadikan pelanggan bakery, Dewa turut diundang wtf.




Bukan senang untuk tangkap gambar kucing yang suka tutup mata. Hanya fotografer hebat sahaja yang boleh okay.




Redha bukan sahaja kena jadi pelanggan bakery, malah dijadikan transportation.



Wah gambar buka mata. Mungkinkah I ada bakat menjadi fotografer?




Weh okay dah penatlah asyik tak ngaku yang I sebenarnya terer ambil gambar. Haha bye.








64 comments:

  1. You have a very cute cat, though I dislike cat. Her room gila cun dow. Nanti you sleepover lah kat sana then cerita se-detail yang mungkin pengalaman u tu bersertakan gambar gambar yang cun. You kan fotografer terhebat ;P

    I love your blog btw.

    ReplyDelete
  2. hahhahha..
    damn funny plus cute..
    yerla2 u tau amek gambar....
    eh u blaja ape erk kat uitm???

    ReplyDelete
  3. burberry beb. dulu gua pakai selipar jepon jah

    ReplyDelete
  4. Gile best bilik dia..macam2 ada...
    Kat bilik I dulu (takde bilik sebenarnye..kongsi ngan abang) ada bantal busuk je...hehe.

    ReplyDelete
  5. the kid is so cuteee...and pergh siap ada kitchen dalam bilik..clap clap

    ReplyDelete
  6. mewah dan cantik. boleh jadi model. :D

    ReplyDelete
  7. Wahahaa.. teringat semalam Gabby mrengek mintak dibelikan set bakery tu but i sound her tunggu results mid term keluar, kalo major subjects dpt A semua baru beli.

    Dewa tu hensem kann?

    ahaks...

    ReplyDelete
  8. gambar dewa tutup mata tu reminds of this one cute cat pictures yg i stumbleupon dalam flickr someone.

    haha... try la beli dslr and shoot some pixies. maybe you DO have some inner untapped talents?

    who knows, kan?

    ReplyDelete
  9. hahah...budaj noi tu kalo xjadi tukang msk xtau laaa...

    ReplyDelete
  10. oh ini lah bilik idaman ketika masih kecil dahulu kala..

    comel ini budak..hehhe

    ReplyDelete
  11. that girl sgtlah comel
    mcm anak mat saleh...

    ReplyDelete
  12. gile ahh kecik2 dah dapat sume tuh.. sy dah lebih 20 tahun hidup masih kempunan nak ada set bilik tidur yg cantik dan gorgeous..apa lagi untuk memiliki kabinet dapur haha =P rezeki murah budak ni..semoga dia hargai apa yang dia ada..

    comelnya kucing..^_^

    ReplyDelete
  13. chomel la...segala2 nya. budak pompuan chomel, mainan chomel, kucing chomel, kasut, karaoke set last but not least tukang amik gambar dan pencerita yang chomel!

    ReplyDelete
  14. noi ~ cute.

    dewa ~ Kacakest 2 d max. lol.

    hi hanis =), cool post.

    ReplyDelete
  15. perrrrrrrrrrrrrrrrrrghhh~
    gila la bilik dier,,,
    jelez i!,,,lo0l,,
    omg,,hanis,dewa u sgt hensem,,
    u igt x dulu u cakap nak buat post pasal adik dewa plak?
    bila u nak post?
    hehhee

    ReplyDelete
  16. awww i remember my own polly pockets when i was younger! skrg dah nk ada baby. LOL.

    ReplyDelete
  17. muahahahhaa..kesian kucing jd public transport. comey gile Dewa.

    ReplyDelete
  18. ye la kita ngaku hanis pandai amik gambar..

    ReplyDelete
  19. lawakla dewa. seb baek comel hihi

    ReplyDelete
  20. Ya Robbi!!!!! kalau anak2 aku dpt cam budak tu ada, mau takmo kuar umah wei! Murahnye rezeki dia..bertuah beb!!! tp kalau dia masuk bilik anak2 aku mau dia tanye balik "store ke ni auntie?"...ohhhh!

    ReplyDelete
  21. nama adik i bhatrisyea!! huhuhu.
    kucing comel!!! aaa!!! :)

    ReplyDelete
  22. eh, dalam oven bilik noi tu macam ada orang je. cuba tengok balik gambar. okay. that's scary!

    ReplyDelete
  23. wah..giler cun bilik si NOI tu...sy pun x pnh dpt bilik camtu walopun da lame mengidam.ahaha

    ReplyDelete
  24. gambar ke-4 dari atas, budak tu menyorok dalam oven ke? oven ke tu?

    ReplyDelete
  25. giler best dapat bilik cam noi itu...

    ReplyDelete
  26. da little girl is too cute and classical girlish ehhe

    ReplyDelete
  27. hanis, u memang talented la amek gambar... awak kena belajar fotografi nie....

    anyway, budak kecik ni comel gile...
    bestnye jadi anak org kaya... hnsssfff

    ReplyDelete
  28. hanis..

    out of topic kejap,eh u masuk la the estee` lauder model search 2009.prizes worth over 150,000myr tau. plus paid holiday photoshoot on MAS and appear in 6 page beauty spread in Msia's top fashion magazines.nyumnyum

    mesti dapat punye..!

    ReplyDelete
  29. gila best kalau kecik2 lagi dah ada bilik maam tue :) bertuah!

    ReplyDelete
  30. Bestnya bilik dia!!! Bayangkan kalau 2 orang anak bujang I dapat masuk ke bilik itu!!! Hahahaha.

    ReplyDelete
  31. betul3...
    ckp sarah-ssi tuh..
    =)

    o god i envy that girl...
    it is always my dream to be born
    and blessed with luxuries cam cite dongeng2 tuh
    tapi ni reality..

    so..sepak2 sket muke ni..
    da sedar diri sket..

    ahahahha

    btw,comeynye kucing tuh!!
    i suke sangat kalo hanis letak gmba kucing kat post hanis..

    letak banyak2 lagi k

    ReplyDelete
  32. kecil2 dh pkai burberry! kalo oshkosh tu ok lg. lucky girl!

    ReplyDelete
  33. oh lupa nak beritahu. ini hanya bilik mainan Noi. bukan bilik tidur. bilik tidur dia kat sebelah bilik mainan. sabar semua.

    ReplyDelete
  34. so damn cool her room...
    wah,bestnya...
    what hanis?nie juz bilik mainan dia je..
    cool la..

    ReplyDelete
  35. bilik dia lagi lawa dari bilik i T_____T jeles2

    ReplyDelete
  36. set, noi adalah kawan baik baru aku. bye hanis. setakat gitar hitam putus tali dalam bilik tidak dapat memuaskan batin i.

    ReplyDelete
  37. gambar last tu boleh buat poster tu!

    ReplyDelete
  38. babe,i love your blog! coolies! <3 and yeah the way u write it all down, sgt low profile. loves it babe :)

    ReplyDelete
  39. Comelnya dia ni! Amboi, Burberry tuuuuu.

    ReplyDelete
  40. seronok nye si noi nie ade bilik mainan sendiri.
    tak bagus la ade bilik mainan ni sebenarnya(nada jelous)
    fotografer hebat kasi cann jela.
    haha.
    blog u best.
    kelakar ke

    link me k
    thebibies.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. Dewa Arjuna!!! Itukah kucing yang sepatutnya menjadi milik saya dulu? Bukan? :)

    ReplyDelete
  42. argh! comelnye kucing yg tutup mata tersenyu tuh

    eeee! ni rasa mcm nak but barter system ni gak..

    nak gak aku cari mkanan kucing tuh...

    ReplyDelete
  43. tangkap gmbr noi byk2..anak org kaya mst cantik2..semua lengkap..

    ReplyDelete
  44. pon teringat kt polly pocket i dlu..set mainan patung2 kecik gile itu sgt best!

    cute cat too... die mcm tersenyum je dlm gmbr tutup mate.. ;p

    ReplyDelete
  45. gila kayaaa noi. anak datuk n datin kaa?
    mst anak bongsu lagi si noi nih.

    hanis cakap n dia i nak curik barang mainan dia.

    eh pp noi mcm pakai blusher ohh. cumel oke. :)

    ReplyDelete
  46. burberry.. wah memang ngidam sungguh2 dgn brand 2. ntah bila la dapat. ntah2 cap golox je nnt...

    ReplyDelete
  47. hahaha..
    mlm ni asyik gelak jela..
    bca post hanis ni pown lh gelak..
    adoiii..
    dah laa skrg kol 2.30am..
    so xlh nk gelak terbahak2..
    dlm ati jelaa..
    xpuas..
    sok aku nk gelak lg..
    have a nice day hanis..
    ;))

    ReplyDelete
  48. ade astro seyh dlm bilik mainan!!

    ok ade bilik mainan!

    wah jakun giler aku tgk budak ni.
    ak jeles!
    mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

    ReplyDelete
  49. bestnya jadi dia baju birthday pun mesti macam anak raja. murah rezeki. kucing comel lah you

    ReplyDelete
  50. ok saya dah 26 tahun tapi jeles kat how-old-is-this-cute-girl-again?.

    gambar awak menarik. suka!

    ReplyDelete
  51. sampai sekarang pun sy x de kasut burberry lagi..dia 4 thn dah ada? *sigh*

    ReplyDelete
  52. mak aii...jeles tgk bilik budak kaya tu..mimpi pun tak dpt nak sediakan bilik se'fully furnish' tu untuk anakku..

    hanis..sila ikut cadangan nabilah kamarul..sleepover kat sana..then buat full review..

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  54. njam budak tu dengan kucing tu sekali boleh?

    comel tahap ultra

    ReplyDelete
  55. noi? like my fren's nickname. huhu
    God, adorable gle dia!
    mcm nk cubit je pipi dia.


    suka entry ini. yes, i do love pictures! =)

    ReplyDelete
  56. teringin pulak nak main talipon cawan

    ReplyDelete
  57. Barbie dolls :)
    Wah.. this is what I call a little Princess' room.. very nice & girlish..

    Lucky Little Noi.. xD

    ReplyDelete
  58. omg!
    evrything in ur house r cute..
    jealous gila

    ReplyDelete
  59. adoi tergelak tgk kucing jadik transport barbie. kelakar la dik.
    adoyai.

    ReplyDelete
  60. ..so..that why..pompuan x slah jd materialistik untuk bg kemewahan pd ank dia nt..hehehehehe...sbb impian kita besar nk bhgiakan fmily...by the way bilik alisya tu mnjdi idaman sume knk2 gurl....sweet..:)

    ReplyDelete
  61. ..so..that why..pompuan x slah jd materialistik untuk bg kemewahan pd ank dia nt..hehehehehe...sbb impian kita besar nk bhgiakan fmily...by the way bilik alisya tu mnjdi idaman sume knk2 gurl....sweet..:)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!