Wednesday, June 3, 2009

My daughter is one year old now!

Umur, satu tahun. Mak kata, budak kalau masa kecil buruk, dah besar tak buruk (-_-")


It's been a year since this blog was first created. Tsk :') I'm a proud parent of a one year old blog, if she's a human kid, she'd be walking by now. And if she's me when I was one year old, she'd be yapping away non-stop, driving people all around her crazy (my mom told me this, she said I paling cepat cakap and that my nenek used to call me minah potpet). But I'm alot quieter nowadays compared to last time, now that I know the meaning of simpulan bahasa 'tin kosong'. Ceh taklah. Tipu gila, I'm still banyak cakap walaupun kena warm up dulu kalau dengan orang tak kenal (-_-")


I have something to ask you *buat muka paling angel sekali, duduk bawah spotlight*, could you kindly tell me, which entry is your favourite entry of this blog? If you have to dig up my old post, please be a darling and do so sebab I'd really appreciate it.



Cari entri yang paling menarik dan nyatakan sebab kenapa ia entri yang anda paling suka. Hadiah misteri menanti anda. Iaitu saya akan datang dalam tidur anda dan menari makyong :D



Omg speakin about mimpi, semalam I mimpi ular! Kan kalau mimpi ular patuk, maksudnya ada orang nak datang meminang. Tapi dalam mimpi tuh, ular tuh tak patuk, dia sengih-sengih je. KENAPA TAK PATUK KENAPAA?! CEPATLAH I TAK SABAR NAK KAHWIN, LENGKALI KALAU I MIMPI ULAR LAGI, NAK LETAK TANGAN I KAT GIGI DIA SUPAYA DIA PATUK. Kalau dia tak patuk, cari ayam dalam mimpi tuh suruh ayam yang patuk heh boleh tak. Gatal.



Okay dah saya paham kenapa nenek panggil saya minah potpet. Dan kenapa makcik saya suka nyanyi lagu anak itik tok wi bila jumpa saya (takde kena mengena). BAIKLAH mari pulang kepada topik asal. Okay korang semua kena cari entri terbest dan beritahu kenapa ia terbest. Kalau korang tak buat, dah I taknak belog dah, I nak merajuk. Macam Siti Nurhaliza ugut taknak nyanyi dah kalau mak bapak dia tak bagi kahwin dengan Dato K wtf. Ceh Hanis bajet Siti ah, mentang-mentang suara gemersik.


91 comments:

  1. Model pencen, kau takyah nak terasa,Pensyarah-pensyarah hotstuff,Nabil Raja Lawak tidak berbaju.Bikini Bottom kena tolak atas keputusan Patrick dan dan dan.paling kelakar dan best sekali yang nie Model On The Loose.
    =)
    hadiah2
    haha

    ReplyDelete
  2. Saya suka entri yang pasal list mengapa saya bersyukur tu.

    entry sebelum ni tentang adam tu pun menarik gak. Buat aku sayu kejap

    ReplyDelete
  3. boleh kautim x?
    the best tak boleh nak decide, tapi kalau top 10 boleh?

    ReplyDelete
  4. haha, u ni sgt klaka
    anyways, hi i'm yaya..

    been viewing yr blog since last week (ye baru lg, hee)
    viewing? haha stalking lah kot?
    heee :p

    the best entry was the one about adam
    betul2 buat i berfikir, damn..

    btw, u have a very interesting blog! happy 1year anni, hanis's belog :)

    ReplyDelete
  5. hahaha...erkkk...1st time comment cni..even byk kali dh curik2 bc blog u neh..ecece...minat senyap2..hoho..ske seme entry2 u...hikhik...which one ya...i ske seme...u bebel besh..haha...so..u r.."minah pot pet" plg besh..hehehe...
    opsss....=* peace....

    ReplyDelete
  6. hi hanis.
    orite..
    sy akan baca semula semua entri kamu dan buat penilaian..
    hhahaha.
    ayat mcm seorang pensyarah la pula.
    ok.
    soon kot!
    wink..wink.

    ReplyDelete
  7. hehe, im first, hanis malam ni nak mimpikan minah potpet menari makyong ye. hahaa

    ReplyDelete
  8. ske tips-tips kecantikan...hehe
    sbb bole blaja tips dari seorang model macam hanis..seryes suke..so wat la byk2 entry pasal tips2 kecantikan erk...heeee

    ReplyDelete
  9. "things that I find cute" and "tentang Adam"..those are the best, for me...ehehe...

    ok, come into my dreams tonight. i'm gonna go to bed early.heeheeXD

    ReplyDelete
  10. sgt random betul . hahahhahah!

    ReplyDelete
  11. haihhhh...kena approve dulu ker...kes..kes..kes..:P

    ReplyDelete
  12. hahaha..
    ade2 jelaa u ni hanis..
    im still like to read ur blog...
    ;))

    ReplyDelete
  13. salam singgah ;)
    hepi 1year old...suka bc blog awak

    ReplyDelete
  14. paling suka entries yg ada dewatta arjuna. e.g the 'study week, who are we kidding'. sbb d reason i read ur blog is nak tgk dia, bukan hanis tau. jgn merajuk. i sacrificed my time mgeledah ur old posts so be nice to me wtf.dah suka semua entry nk buat mcm mana hanis? eh nway u've got that pout since u were little. kecik2 dah tunjuk bakat. happy birthday 'hanis zalikha'

    ReplyDelete
  15. 1st?? wow~ :)

    Post paling disukai-'New Zealand Tenderloin and Blueberry Cheesecake here I come'

    Kenapa?- Sebab tu first time post yg aku baca dlm blog ni n start drpd situ, tiap2 kali akn singgah blog ni utk tgk post2 baru.

    So, lbih kurang macam sesi suai kenal la..sbb tu post tu paling aku suka...tq :)

    ReplyDelete
  16. Post yang dibawah.Adam.

    p/s:Kne bce skali lg baru tahu tue cite sedih.Owh~ aku xde perasaan.

    ReplyDelete
  17. Feliz Cumpleaños!
    Happy Birthday to "inibelogsaya" :)

    ReplyDelete
  18. wah,dah setahun.tak sangka.and yeah when my friend told me about ur belog, i started reading..and at that time u were away bz baru daftar di segamat so u tak update for like two weeks (WAH SAYA KEEP TRACK, KAGUM TAK KAGUM TAK??) haha and my fav would be

    *DRUM ROLL

    TAS TANGAN DAN PERSONALITY SEORANG WANITA :")

    i think ur ideas are awesome..esp part surat utk peragut (pergh boleh recall tanpa melihat kembali entri tersebut)

    so, cepatlah nari makyong malam ni yeh;)

    ReplyDelete
  19. aha, kena selongkar khazanah alam neh..hehe~

    ReplyDelete
  20. cik hanis sayang..
    ustaz kata kalau mimpi ular, bukan org nk datang meminang,
    tapi,
    petanda orang nk buat jahat kat haniz pakai mende halus..
    hati-hati
    banyak doa dan solat..

    p.s. selalu jadi pembaca senyap tapi n3 mimpi ular nih buat aku risau plak..take care..

    ReplyDelete
  21. ai suka entry yang u ada letak video menari ngan ur friend tepi kolam tu siap cedok2 air kolam tapi tak sampai tuu..ingat tak? of course la u ingat dak..klaka habess =D

    mana adiahnye?

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum.bagi sy entri kamu yg paling best adalah langkah2 menjadi blogger termasyhur (lebih kurang cmtula tajuknya)dan dlm entri tu ayat yg paling kelakar bila kamu kata jgn buat tajuk entri 'model juga memerlukan ijazah', rupanya nak cerita ttg peluh petani tsk. kamu tak kesah kan klu sy simpan entri tu dlm folder artikel pilihan sy?^_^

    p/s: sy selalu mmpi ular. masukla dlm mmpi sy, macam2 jenis ade dan kamu tak perlu menari makyong >,>

    ReplyDelete
  23. kat malaysia kalau mimpi ular maksudnya ada org nak meminang.

    tapi kat mesir, ada sebuah buku ramalan mimpi cakap kalau mimpi jimpa ular maksudnya kena sihir/buatan org. so jaga2 yea.

    sebab kawan aku mmg pernah mimpi dan dia mmg kena. dalam diri dia ada benda.

    Jangan lupa Tuhan tau=)

    ReplyDelete
  24. "Surat Buat Keluarga" pada i sangat best sebab...

    1. poyo
    2. kelakar giler
    3. memang tak ble blah..sengalzz
    4. penggunaan bahasa yang sangat mengelikan smua part badan bila baca..hahhaah
    5. sangat sempoi dan mmg awesome..tak bosan bila baca walpon panajng betul surat tu.. *wink*

    ok tu jela komen..kang komen lebey2 i kene blocked kang..hahahah

    anyway..u rock!! sempoi siot!!

    ReplyDelete
  25. hanis ! hehehe . act baru je jumpe ur blog two months back . my fav post ? sume ! hehehe . tamao dig up lah , cz i giler touching ngn post ADAM and ur post abt u alone travel KL . yes yes . keep writing ye hanis ~! .

    ReplyDelete
  26. hi...assalamualaikum..sye pengikut baru anda dan teruje dengan pelbagai entry anda yg begitu menyentuh hati serta sanubari saye..haha(kerek je ayt:P) di sini ingin saye nyatakan bahawasanye..SY PALING SUKE ENTRY AWK TENTANG BUDAK BERNAMA ADAM(BUKAN NAMA SEBENAR) tuh...ia menyebabkan saya berpikir dan bersyukur bahawasanye sye masih ade mak n ayh yg mnjage mkn n minum..serta memberi belanje..(apsal ayt skema nih??myb pestime kite bertamu..sy gubra..eh gabra..hehe)..sedih...sy xpat byangkn kalo parent dh xde kt dunia ni..kbtulan mase sy bace entry tuh,sy baru je wat hal ngan ayh sy...maka ia menginsafkan saya...trime kasih kpd awk..dan..sile lah dtg ke mimpi sy menari mak yong ye..hekhek..(lgi minat kalo ular patuk sy..nk kawen juge!)-ikot same gatal-..
    k dats all for now..marilah ikot blog sye juge..rajin2 lah menjenguk blog ku yg xsemenggah mane tu ye..

    ReplyDelete
  27. i love this one
    http://inibelogsaya.blogspot.com/2009/01/surat-buat-keluarga.html
    sebabnya??err..
    sebab sungguh bercirikan Hanis Zalikha.
    sekian..haha

    ReplyDelete
  28. vote n3 tentang adam...
    sedey..
    insaf..huhu~

    ReplyDelete
  29. hey hanis. im mel. plg ske post 'Model On The Loose' sbb kelakar bce psl teksi sume tu. i cant stop laughing when i read it. 'Kawan dengan Hanis Zalikha memang tensi' this post pn ske bce time kuiz yg hanis buat. kelakar. and yeah, sgt setuju if nk pggl hanis minah potpet sbb hanis kelakar. wlupun ape yg hanis tulis kadang kadang merepek tp point hanis ade and selalu buat org gelak ;)

    ReplyDelete
  30. suma pn besh but de fav one : dancing gonjengs
    lucu smp replay nta brapa kali..
    X)

    ReplyDelete
  31. HAHA...

    mesti lah yang entri yang sebelum ni... sumpah sengal gila!

    HAHA...

    ReplyDelete
  32. Does this mean I'm blogger now?

    =)

    ReplyDelete
  33. happy birthday utk ur blog genap setahun.hehe


    p/s:gambar bdak kecik tu u ke?

    ReplyDelete
  34. i raya tahun lepas...sungguh mengujakan dapat beraya di rumah yang tangganya berwarna warni...teringat kampung halaman.. keep it up..

    ReplyDelete
  35. wah org pertama ni.
    i like post:"Kawan baik perempuan sepet itu".
    esp part ABC, sungguh ikhlas.
    Happy 1 year!

    ReplyDelete
  36. saya suka semua entry hanis zalikha.... hehehe(bodek jangan tak bodek)....

    tapi, yang paling saya suka ...

    er, lupa lah yang mana... nnt dah ingat bitau

    ReplyDelete
  37. 4.30 am u post benda alah ni?u x tido ker hanis??
    lo0l..
    entry u y i paling suka is,,,,,
    drumro0l~~~
    si pipi labuh pasal i suka ayat u "membuatkan i nampak jahat sebab berdendam dengan bayi!"lo0l

    ReplyDelete
  38. http://inibelogsaya.blogspot.com/2009/01/what-has-segamat-done-to-you.html


    suka yang ni sbb kelakar tgk gambar u pakai tudung macam zaman 70's xD

    ReplyDelete
  39. My daughter is one year old now!

    alin suke dis post..nk tegelak2 kot..

    ular xpatuk?huhuhu..mkneye lmbt sket kot kawen ;p

    ReplyDelete
  40. hanis, mimpi ular tu kadang2 maksud lain tau. careful.

    ReplyDelete
  41. hahahahaha gila ah. u guys buat i gelak pagi-pagi. best best! hahahaha keep em comin!

    thanks everyone. i nak ulang baca balik semua komen hahahaha.

    ReplyDelete
  42. nk favourite semua leh tak...hehe..tapi start baca blog ni masa yang ada gambar hanis ngan kawan hanis, konon2 nak naik roller coaster, xingat apa tajuk. kelakarlah..but mostly semua best. jgn lupe menari makyong...ekekeke

    ReplyDelete
  43. awwww ramai orang care pasal i kena mimpi ular :') terharu i. okay next time ada ular, i baca ayat kursi. tak paksa dia patuk dah. ayam je. still gatal wtf.

    ReplyDelete
  44. model on the loose, perempuan ini dan facebook, entri hari raya pun best!

    "..yang rambut merah itu dia sombong, jangan kawan."

    ReplyDelete
  45. hanis,
    sume besh2.camano nak pilih?
    memang tak suke nak diskriminasi.
    jadi saya vote untuk semua entri hanis.memang sume best.especially yang ade ayat poyo hanis..
    hahaha..diskriminasi jugak kan?
    wtf =)

    ReplyDelete
  46. saya paling suka entri hanis pasal yg tas tangan tuh..those tips still can't get away from my head ..hahah

    great one!

    and then beauty tips..

    senarai bersyukur pon best gak..

    ala sume la best..tak larat nak list down sume..hehe

    btw,
    saengil chukha hamnida inibelogsaya

    ReplyDelete
  47. i think i like your first malay post...yang pasal bola tu...
    walaupun ada yang lebih kurang best tapi itu paling memorable...

    ReplyDelete
  48. i like the posts about skin care and beauty tips. its very useful and truth be told i even follow it now. pls do more Hanis. :) and you're very pretty!

    ReplyDelete
  49. I love all of your entries regarding your life as a student in UiTM Segamat. But my favourite would be "Hanis Zalikha and Project Runway". Why? Sebab ade gambar diri sendiri kat situ. *sambil buat muka teruja yang kalau kau tengok macam nak sepak* :P

    ReplyDelete
  50. nie mesti ular spesis ular kerja nie .....

    ReplyDelete
  51. This is the first post I read of yours, and it made me laugh SO hard. Until today it remains my favourite entry.

    http://inibelogsaya.blogspot.com/2008/10/raya-aidilfitri-di-malaysia-bandar-dan.html

    ReplyDelete
  52. HAHA SIAL KAU LETAK GAMBAR KECIL SIAP DENGAN QUOTES "PEREMPUAN KECIL BILA BURUK BESAR MESTI CANTIK," JANGAN LUPA KAU PERNAH KATA KAT AKU QUOTES TU BILA TENGOK GAMBAR AKU KECIL MATA BULAT PASTU KAU KATA , "PEREMPUAN COMEL BILA BESAR MESTI TAK COMEL," SKFJSKVMKS

    DAH AH TERUS TAK NAK VOTE SAMA MANA ENTRY PALING BEST SEBAB TERINGAT PERKARA DI ATAS.

    P/s : entry paling best sepatutnya yang kawan baik kepada permpuan sepet itu. HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  53. hai hanis.
    1st tyme i dropping by stelah lama jd silent reader -

    i suka entry u yg mention sal WTF stnads 4 wut, n u introduce whosthefather -_-'

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  55. http://inibelogsaya.blogspot.com/2009/01/surat-buat-keluarga.html

    I loike!

    ReplyDelete
  56. ntahla hanis...
    rasanya semua pun best...
    hanis,u should do this more often...

    ReplyDelete
  57. sangat popular. :)

    one day, i datang rumah my boyfriend's auntie, i jerit panggil hanisss! u keluar tau.
    rumah dekat jugak atas bukit boleh jalan kaki ke petronas. :)

    ReplyDelete
  58. hye hanis!
    1st time jugak drop comment kt ur blog nie..;)
    im ur silence reader 2 since my fren recommend,n so..ure hillarious blogger!!!~
    suke bc entry hanis yg ada mention kak ESAH yg gila annoying tuh!n ur nasihat jugak sgt berguna~
    kalau boleh nak vote u jd featured blogger lam nuffnang? ker dah penah?? :D
    btw,sume entry hanis zalikha the best of the best!XD

    ReplyDelete
  59. i think this one entry was very funny 'Isi tas tangan dan personaliti seorang perempuan'

    ReplyDelete
  60. sume best r! xde satu pon yg boring... ;p

    ReplyDelete
  61. 1st timer here!
    saya tiap2 hari baca cik punye belog dan belog yg begitu mencuit rectum saya ialah entri yang mana ending dia pengantin mcm john travolta.hehehe...

    keep on posting cik hamis!

    ReplyDelete
  62. hahaha..bile u sebut prize die menarik makyong..
    teringat entry yg u menari with iz kat tepi kolam..
    pastu pegi repeat scene nk kaut air yg tapi tak sampai mase first attempt..pehtu repeat scene ngan muke yg still sama..xleh blah sungguh~
    lol..

    saye choose itu!
    plis let me win and i'll make a grand stage for u to dance :P

    ReplyDelete
  63. happy bday to inibelogsaya.blogspot.com

    my baby pn baru je 1 & 1/2 year. =)

    nak kena selongkar blog hanis ni. sehari pn tak cukup ni.

    hehe, at the moment i like :

    tentang adam
    pipi labuh in action
    list bersyukur


    the rest kna treasure lagi =)

    ReplyDelete
  64. Blog yg agak menarik..:)
    bila agaknya dpt keluar mkn dgn blog owner ni ;)

    ReplyDelete
  65. mimpi ular...kalo mimpi ular tangkap ular tu pastu bela... :D

    ReplyDelete
  66. usah di kesah entry mane paling best ohh hanis.

    yang penting the way u belogging and ayat2 u dalam entry2 nih sume menciri kan diri u. we all can feel yang u really honest dalam penulisan. dapat rase ohh hanis nih sangat peramah dan selalu berfikiran posotive orangnyee. so that, all ur entry layak mendapat pujian yang terbaik. sume unik dan ada mesej tersendiri.

    keep belogging hanis.

    LOVE your belog. lol!

    psssst. nak tawu tak, sume kawan2 yang i rekemen suh baca belog u pasti tersangkut. sume nak jadik silent reader. takde pun yang cakap "belog hanis zalikha tak best lah". hahaa. sume tersangkut konfem aaa.

    ahaaa. hanis teruskan menjadi hanis zalikha okay. :)

    anyway, selamat hari ulangtahun inibelogsaya!

    ReplyDelete
  67. menari makyong????
    haha
    nak nak
    datang la dalam mimpi kuu

    entry pasal adam tuuu
    touching

    ReplyDelete
  68. entry pasal
    'berlari ke langit,mengejar bintang di kerak bumi???'
    ade x?
    kl xde,
    wat la~~
    ngeee

    ReplyDelete
  69. i suke sume post u tapi yang paling best pasal tips kecantikan tu :)

    ReplyDelete
  70. semua best ! ;) i've read all of your entries.
    Terus blogging ! Saya suke blog Kak Hanis :)

    p/s; Kak hanis cantik lah.

    ReplyDelete
  71. Tips kecantikan tu ok gak. :)
    Hanis takde facebook ke? kekawan tak boleh add? :)

    ReplyDelete
  72. kisah cinta terhebat. serious klakar! and touching lebih xD

    ReplyDelete
  73. Menari makyong weih.haha semangat kaw..
    Entry paling best bagi aku..entry Aku, Kebaya Top dan High-waisted Jeans.Aku sgt terharu.serious.nak nanges je teringat zaman muda2 dulu.eceh..nostalgia seyh..thanx hanis...

    Owh congrats on ur blog's anniversary..teruja weih...tahniah.

    ReplyDelete
  74. my feveret entri

    Kawan baik perempuan sepet itu
    http://inibelogsaya.blogspot.com/2008/11/kawan-baik-perempuan-sepet-itu.html

    sebabnya..betul2 sgt best le dpt kwn terbaik di dunia
    n also suka sgt tgk u n iz dance gonjeng tu .cool ! ;)

    ReplyDelete
  75. psst psst hanis.

    ni anies. santek tak skini jeans? hahahaahha. i dh updet blog. ngehngeh.

    ReplyDelete
  76. wo wo wo ramainyer komen..
    Also 1st time drop by but always come across to gelak2 suke baca ur entry yang cam comel jer smua bait2 wording u..

    Kite suka entry orang marah2 jual aiskrim depan sekolah tu..

    ReplyDelete
  77. saya pun nak ucapkan happy b'day to

    inibelogsaya.blogspot.com

    selama ni I jadi silent reader je.

    ReplyDelete
  78. OKAY THANKS EVERYONE FOR CONTRIBUTING. MYSTERY GIFT AWAITS YOU.

    ReplyDelete
  79. hey there..
    silent reader all this while..
    i have 2..
    it has to tentang adam n a blog bout ur mother kene aniaya selling eskem m'sia..
    for a young gurl like..
    writing about standing up doing the right thing is pretty impressive..
    err..does u menari hiphop counts..
    haha..

    ReplyDelete
  80. Salam ziarah. Such a great blog.

    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  81. aku start baca & promot kat kawan dr entry ini "http://inibelogsaya.blogspot.com/2008/12/isi-tas-tangan-dan-personaliti-seorang.html"

    "mesti earphone wlaupun tade mp3/ipod ".. hahhahahaha..

    keep on writing coz u always make me laugh... tak sabar nak klik setiap kali nampak RSS update belog hanis dr blog sndiri...hehe

    ReplyDelete
  82. misteri gift hanis zalikha approve saja friend request mereka2 yg menang. haha. tiap2 malam mesti mereka termimpi hanis zalikha shuffle2.

    ReplyDelete
  83. plg suke tatau la hanis. banyak besh2 ni. tp model on the loose tu suke sbb xsangka okay ade orang sekoman hanis yang xreti nek train (sbb saye ni pakar pengankutan awam di mesia). tapi sangat bangga coz u berani mengaku sume & plg penting berani buat muke yakin;). then surat u keluarge i2 juge sgt2 klaka raser cam nak tau ape mami papi hanis kate ble bace surat tu. mesti dorang dah paham sgt & xlarat nak layan anak manje sorang ni walaupun mmg terpakse layan jugak :D tats all. sile janji u berblog lagi okay. ooopppsss, lagi satu, sejak ble hanis gatal nak kawen ni? saye tau2x. sejak mimpi berjumpe ular je. entah2 ular hensem lagi macho =p

    ReplyDelete
  84. aik? my komen tak approve ke?

    ReplyDelete
  85. hi hanis :)
    sume entry pun best2..tatau nak pilih mana satu..
    leh gelak terbahak2 baca your entry (sampai wat kwn2 lain teruja nak tau sbb pe..hahaha!!)
    anyway, hepi birthday inibelogsaya..

    ReplyDelete
  86. saya ingin membuat permintaan blog yg bertajuk, 'kenapa saya becok'
    sekian terima kasih! diharap dj boleh tunaikan permintaan saya
    =))

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!