Wednesday, June 24, 2009

Cara membezakan kawan sebenar dan kawan tak sebenar

Ada beberapa cara bagi menguji kesanggupan seseorang untuk menjadi sahabat handai anda. Hari ini, kita akan membincangkan tentangnya. Apa yang anda perlu ialah:

1. Ketiadaan kereta.
2. Jikalau ada kereta pun, ketiadaan lesen memandu.
3. Rumah atas bukit.
4. Tol RM 2.60 dan ke atas untuk ke rumah anda.




Contoh 2





Dan yang terbaru, apabila sedang menjaga bayi, door bell di tekan. Kemudian keluar rumah dan nampak ramai contractor hot.

Sungguh mengharukan.


Ceritanya begini, pagi-pagi lagi, plan mereka untuk makan tengahari telah diberitahu kepada I. I nak sangat ikut tapi sedang menolong emak rebus ayam nak buat nasi ayam sambil mendukung bayi yang dijaga (ceh saja nak buat kelihatan busy dan hebat). So I beritahu mereka, "Never mind you guys just go ahead without me, go.., just go.." T_T


Lalu mereka pun lepak di Kopitiam mana tah, seperti gambar di atas. Dari kiri cepat jalan. Eh tak tak. Dari kiri Wyda, Nad dan Aca. Seterusnya dialog tersebut mengambil tempat *cipta.


Wyda: Eh kawan-kawan, bosan pula tiada kawan kita yang vogue itu.


Nad: Benarlah kata awak Wyda, rindu betul terhadap Hanis Zalikha.


Aca: Jikalau begitu, marilah kita mendaki bukit untuk ke rumahnya. Mari semua!


Hahahaha okay okay jangan maki aku hahahaha.



So diorang pun datang lah rumah I nak ambil I bawa pergi main jauh-jauh. Sementara tunggu I uruskan bayi mereka lepak di pondok depan rumah yang contractor selalu lepak. Kemudian kami pun menuju ke sebuah restoran ternama. Ketika dalam perjalanan,


Look mom, Imma boy!


Tak reti buat muka cheeky sejak kecil lagi, jadi muka Chicky KFC.



Okay dah sampai! I belanja! Ceh mentang-mentang semua dah makan kat kopitiam mana tah, terus offer nak belanja, maka semua kata takpelah kami order air saja. Dalam hati: YES.


I tak paham candid nih I tengah buat apa. Macam tengah buat magis nak tipu budak kecik bahawa ibu jari telah putus.


I benci gambar I senyum. Macam sesi bertemu peminat. Hahaha jangan maki aku hahaha.



Gambar tersepit.




Meet Aca. Ada dalam satu gambar tuh, memang muka dia obvious tengah buli I, tapi I lupa nak upload.


Pastu habis buli, dia akan buat snap dengan tangan. Halah nak snap-snap bak datang ah card Snap. Ingat lagi habis UPSR semua bawa Snap dan Old Maid ke sekolah (-_-")


Selepas sesi berchitchat Azwan selesai, semua bercadang untuk lepak rumah I pula, gomol kucing dan bayi.

Rempit dalam cubaan mencori kereta.


I suka gambar ini sebab macam dari filem ape tah. I yang tangkap biaser ler. Tapi Ein si poser spoil kan filem I.



Selesai semua baju dilekatkan dengan bulu kucing, kami ke luar rumah untuk sesi bergambar percutian.

Gambar percutian.


Gambar percutian 2.




Kenangan manis kau dan aku.




Itu dia tadi, perjalanan cerita Reunion The OMGs. Haha gila geli nama geng The OMGs. Siapa tah bagi, tsk. Pengajaran cerita? Hargailah sahabat handai anda dan cepat-cepat ambil lesen supaya anda juga dapat menjadikan hari mereka (EIN, WYDA, ASLIZA, NAD, SYAKIRA, ACA, AIDA) ceria.



30 comments:

  1. rumah u kat mane ha kat kota kemuning ke? ahaks

    ReplyDelete
  2. hanis!
    yes, they are really great friends of yours.
    n how lucky u r to have them in yr life :)

    ReplyDelete
  3. semoga persahabatan lu orang berkekalan! ;)

    ReplyDelete
  4. ohh sungguh best ada rakan-rakan havoc begini :D

    ReplyDelete
  5. yea...
    btul tu..
    jom amik lesen..

    ReplyDelete
  6. jay adalah contoh utama ya?
    ampang ------> bkt jelutong
    hahah~~

    ReplyDelete
  7. ahaha.tingat nostalgia lama.akan bwk segala jenis card oldmaid snap donkey.haha.tak lupa batu selambut nak main batu.

    ReplyDelete
  8. dan masa ni kau akan dengar aku membebel dan merungut, "babiiiii takde aku lagiiiii,"

    diikuti dengan, eh iz sejak bila kau geng dengan budak seksyen 9 semua ni?

    lepastu aku jawab, sejak kau ah perkenalkan mereka dengan aku lepastu aku pun dah rapat dengan mereka sampai konon konon selalu plan weh bila nak lepak bila nak lepak HAHA

    ReplyDelete
  9. BFF forever!
    i followed u.oh!nice blog u have.be friend? hehehe...

    ReplyDelete
  10. WoW! Future leaders in action! :)

    ReplyDelete
  11. Sayang awak semua!! Ecehh. Nanti hangout lagi weh...

    ReplyDelete
  12. yeap,we may lose lots friend but as long as the real friend are there,we dont lose anything but gain awesome friends:)

    ReplyDelete
  13. orang seperti Hanis, siapa yg tak nak berebut nak kawan... lagi susah nak cari kawan yg betul2 kawan bila jadi Hanis ni kan?

    appreciate them to the max dear..

    *ayat aku lain mcm sbb dalam mood berkasih sayang*

    chehhh haha

    ReplyDelete
  14. alamak.. so sweetnya kawan2 u... bes gilerrr kalo ada kawan cmni.. but i bet u pun xpernah berkira dengan diaorg n u definitely sangat besttt ..sebab tu diaorg sanggup amek u he he he

    ReplyDelete
  15. bestnyerrrrrrr ade kawan2 mcm tu.... seonok tgk gmbr u all

    ReplyDelete
  16. wah!..bestnye kwn2 die..teringat zmn mudo2 dulu..

    ReplyDelete
  17. hi hanis.!

    comel je semue!
    suke tengok korang.
    :)

    ReplyDelete
  18. huhuhu..ade x sape2 ckp muke u mcm azlina rizuan?? yg bace berita tu..hehehe.ade cket la..

    ReplyDelete
  19. terharu I baca komen-komen anda semua. rasa macam nak ambil lesen esok pagi.

    ReplyDelete
  20. errr... nak jadi contoh 3 bleh tak?? =D

    ReplyDelete
  21. (sambil berzikir dalam hati)

    (Tertanye)weh mane tah sahabat2 baik aku ni,aku ade kete ade lesen tak nak plak ajak kuar. suke buat2 busy tau dorang ni.tak de kasih sayang betol!tsk.

    (skrip orang yang mengaku ade kawan)


    *Aku bukan name sebenar.*_*

    ReplyDelete
  22. haha, yeay, happy friends! :)

    ReplyDelete
  23. hanis...
    nape pakai cap..
    tak cuci rambut erk? =P
    rambut cantek nape sorok kan..

    ReplyDelete
  24. u kenal fatin athina n aida yer...
    u blaja kat uitm course ape?

    ReplyDelete
  25. fuh...cambest je kalau dapat shoot outdoor u and all ur best friends nieh...nanti few years later..bila masing2 dah kawin ada anak cucu cicit..tgk balik gambar2 tu mesti best kan??..if u r interested nak buat satu session outdoor photography dgn ur friends nieh..just let me know okay??..

    http://shafeeq.myshutterbugz.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!