Saturday, June 13, 2009

Hanis Zalikha's Exam Result, or Not

Masuk UiTM is so bizzare sebab macam satu Malaysia ada cawangan ke ape lah kan. Maka bila keluar result satu Malaysia tahu yang hari itu, in particular adalah UiTM-keluar-result day (patut pertimbangkan nak bagi cuti umum pada hari ini setiap tahun). Bila semua dah start sms, call, facebook, ym tanya result anda, pasti rambut anda yang ikal mayang gugur akibat stress mana nak jawab dulu. Yang paling penting, patut jawab ke tak?!


Result I tidak memuaskan. Sebab tak sangka selama ini usaha dan kasih sayang (rightt) yang dicurah terhadap Brass Band telah dipersiakan. Malam-malam indah yang terpaksa dikorbankan untuk turun ke stor pusat rupanya tidak membawa apa-apa kesan kepada hidup I. Kedatangan penuh seperti seorang skema hanya satu pembaziran. Komitmen terhadap event-event rupanya diperlakukan ibarat kacang lupakan kulit okay okay you get it.


Maka result CGPA 3.96 adalah setimpal. Okay tipu setimpal, padahal belajar sangat main-main (asyik online je update belog dan create fan page Facebook, sampai pembaca email, you ni tak study ke T_T). Ini adalah rezeki Allah woh. Mungkin berkat call emak setiap kali sebelum paper. Antara panggilan kepada emak yang I ingat adalah:



"Mama tolong doakan dapat A untuk Math, tak dapat habiskan study, sebab dok piker Calculus paling susah so satu hari study calculus. Sekali tadi buka tajuk Retailing Maths, pengsan." Esok paper.



"Mama nanti kalau sembahyang hajat mintalah Hanis dapat A, dah tak sempat baca semua, ingatkan esok paper pukul 2petang, tadi pergi bilik Ain, dia kata pukul 9pagi lah esok, gila ke awak ni".



Hahaha alhamdulillah sayangi lah emak anda. Walaupun dia padankan muka dengar result anda yang tidak 4flat itu akibat degil memilih Brass Band padahal dia suruh masuk PBSM supaya ayu putih suci safi dengan uniform mereka.



Terima kasih guru-guru yang membimbingku selama ini. Ms Ida guru Bahasa Inggeris yang semangat mengajar like no other and belanja nasi ayam bila I stress nak exam (ceh). Ms Rahayu yang rajin layan miss call I kemudian call balik sebab I banyak nak tanya pasal Account tapi credit tak cukup. Ms Arfah guru subjek I yang paling lemah (Math)yang sudi tengok balik paper I kot-kot ada salah marking bila markah I rendah. Ustazah Norizan yang sentiasa buat I cuak dan lebih berusaha, tapi rupanya baik hati, bersih jiwa dan kesayangan. Tuan Haji Ros Hasri si kelakar, yang suka hati buat kuiz tergempar bila I dah baca buku. Mr. Ikram yang bersuara seksi (maka kalau I taknak pergi kelas kawan-kawan paksa juga) mengajar perbezaan boy's and boys'. Terima kasih guruku! Ya I panggil guru, sebab pensyarah is so like, pangkat-pangkat and kedudukan y'all. Tapi guru macam orang yang mengajar ilmu dunia akhirat. Thank you thank you thank youuu. Jasamu akan kukenang sampai hujung nyawa.





Alah takyahlah besarkan, percaya jelah.



I terpikir nak letak result kat belog ke tak, berlagak gila, tapi seumur hidup akan dapat lagi ke 3.96?! Sigh letak jelah lagipun ramai orang tanya. Terima kasih kawan-kawan yang caring, yang dengar je berita ini dari orang lain terus call dan congratulate tsk. Dan alhamdulillah mempunyai Meor sebagai kawan yang dengar je berita ini terus menjanjikan McD. Dan Audi yang menjanjikan Tony Roma's *cipta. Tsk. Okay ini first dan last time I letak result kat belog tau tau heh.


Dan untuk berita gembira ini, ahli keluarga semua, bersedia I nak belanja makan besar abalone shark fin soup etc ceh ceh.



OhSoRandom: Adik juga sudah pandai bodek apabila mahu masuk bilik lalu hantar message ym waktu I offline. Sabar jelah.


142 comments:

  1. hanis.. congrats!
    wow 3.96... excellent!
    keep it up dear ;)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum hanis.

    adik sy dapat uitm segamat.
    hurm.. tempat tu best tak?

    ReplyDelete
  3. one word:

    "Sungguh dahsyat awak ni..":)

    Congratz!

    ReplyDelete
  4. alisya hot?whoaa.hihih..

    congrats hanis :)

    ReplyDelete
  5. Congrates gorgeous babe! You're so the beauty with brain! :D

    ReplyDelete
  6. congratulations hanis!
    for all my university years, x pernah dpt result segempak itu. *sob.

    ReplyDelete
  7. hanis thniah dpt pointer yg tggi tu..
    sama pointer ngn kwn sya jgk..
    truskn usaha lh=g utk sem dpn k..
    ;))

    ReplyDelete
  8. wowww!congrats!!
    3.96 ok.bukan calang calang org kot.haha
    u should be really proud of it,smpai next sem pon proud gile2.haha

    yup i tink thats the key, suruh emak doakan right sebelum nk exam.mmg berkat.hehe..i always do that btw.sgt berkesan hingga bgtau sume org di blog sndri.haha

    ReplyDelete
  9. hanis, congrats.now u can be a good example to others out there..nak buat modelling ke pelakon ke penyanyi ke, tapi belajar jgn lupa, semayang jgn lupa, telefon mak sebelum exam pun tak lupa..hee..oh blogging pun takleh lupa jugak.

    congrats again :D

    ReplyDelete
  10. 3.96, tinggi tu babe!

    congrats! :)

    ReplyDelete
  11. wow
    congratulations!!!!
    my result hampeh dihiasi tahi
    haih

    ReplyDelete
  12. congratulations hanis,,seyes kamu sangat pandai,,tahniah2,,

    dahla cantik,pandai plak tuh,,betuahla badan hanis,,=)

    ReplyDelete
  13. wow 3.96 terror tuh bkan senang nk score kak hanis oi :)
    congrats!jgn dok online je nt kang result tu drop :)


    GOOD LUCK !

    ReplyDelete
  14. hoho
    comel plk adik anis wt cmtu
    baik punye bodek

    ReplyDelete
  15. wah3...tahniah dik..
    sem dpn usaha lg..
    biar dpt 4 flat.. ;-)
    jgn bagi result turun...
    dan kena berterusan tiap2 sem, jgn mls..hehehe..
    jgn jadi mcm saya, setiap sem turun je..walaupun pd mulanya agak memberanngsangkan..huhu.. T_T

    ReplyDelete
  16. terujanya i sampai tengah dekat salun treatment rambut pun lepastu tak dengar u cakap ape bila kepala dalam machine besar sampai bila tengah cuci rambut lepastu lengchai marah sebab time nak cuci rambut lah time nak OMG-AKU-DAH-KATE-DAH-KAU-BOLEH-BEAT-AL-PUNYE-POINTER, HAHA. SAYAAAAAANG U.

    ReplyDelete
  17. tsk tsk.

    aku tertipu.wtf.

    ice cream? notttt.

    ReplyDelete
  18. wah! congratz hanis! nearly 4point. brassband la yg dpt A- ekk..xpe, next sem cuba lg. chaiiyooorkkkk!


    p/s: mmg satu malaysia sibuk dgn result exam UiTM. kolej2 bersekutu pun sama.. :)

    ReplyDelete
  19. congrats for ur result and u r in the dean list..
    wat elok2 taw nxt sem.kekalkn dean list.uitm di hatiku hehe

    ReplyDelete
  20. tahniah.

    utk memaintainkan pointer anda bg semester2 dpn adalah lg susah drp mendapatkan yg tinggi utk 1st semester. stay study smart for next semesters! ;-)

    ReplyDelete
  21. wah!alhamdulillah!
    tahniah hanis!
    great job,ur effort paid off..
    jumpa dL Night nnt=) (kalau ada dL Night la)

    ReplyDelete
  22. cewahh..congratzzz hanis!!! bagus la tu..next time u can improve lagi..
    keep it up ;)

    ReplyDelete
  23. 3.96? power gile.HAHA, congratulation kak hanis!(:

    ReplyDelete
  24. Gilerrrr ahhhh!!!
    Taaaaahniaaaah!!
    Seumur hidup xkan dpt result camni kot haha
    :p

    ReplyDelete
  25. wuyooo.. akak dpt 3.97 masa final semester tu pun sbb carry 4 subject adoiyaiii.. geliga nya budak ni...

    ReplyDelete
  26. wow! 3.96!!!! congrats! that's really sumting for a girl who plays hard. :P

    ReplyDelete
  27. wow, congrats hanis! well done! :)

    ReplyDelete
  28. congratulations hanis!

    sy sem akhir dari fakulti bisnes uitmcs. kirenye dh abis la sy ni.hehe.

    dapatkan ANC ok. kalau boleh sem dpn 4 flat plak.

    ReplyDelete
  29. Va Va Va...congrates budak rambut ikal mayang!!!

    ReplyDelete
  30. Hanis dear, congrats!

    xoxo,
    Cikgu Lila

    pssttt...wah!tiba2 jadik cikgu.Padahal selama ni student panggil Puan:D

    ReplyDelete
  31. hahaha
    ure sister macam lawak je kan!

    ReplyDelete
  32. congrate hanis...pndai la u...kgum i

    ReplyDelete
  33. 3.96... superb... tahniah....
    hanis mik coz apa ek.....

    ReplyDelete
  34. yay yay! *big clap*.. ehh.. meh kiter bersyukur ke hadrat illahi... aminnnnn.......

    tahniah babe!

    ReplyDelete
  35. wahhh,..
    genius ouh..
    :)
    3.96
    sikit je lg nk 4.
    =D
    hahaha
    ape ape pun tahniah.

    ReplyDelete
  36. congratulation..
    mn la taw ade rezeki, sem dpn leh dpat 4 flat kan??

    ReplyDelete
  37. wah, bagus lah hanis.
    kudos! harapnya boleh lah maintain smpai ke abis pengajian, ada rezeki boleh dpt dean's list. :)

    ReplyDelete
  38. weh hanis i dengki r....huu..

    ReplyDelete
  39. tahniah.
    semoga terus berjaya.
    =)

    ReplyDelete
  40. hoh pandainya u hanis
    congrats ;)

    ReplyDelete
  41. well done hanis!(ini ayat mcm selalu pakai utn anak2 saya tatkala habis mengemas toys :)..)

    ps-doa 'ibu' memang banyak khasiatnya

    ReplyDelete
  42. hanis, congratz!!

    next time, aim for 4.5, supaya kalau jatuh sikit, akan jatuh ke pointer 4.00!! heheh

    my mom yg ajar.

    anyway, congratz again!! =D

    ReplyDelete
  43. tahniah. terer ah dapat 3.96 tuh. alisya comel ah nk masuk bilik pon bole ym dulu. hahhahah

    ReplyDelete
  44. hanis,congrats to you...
    damn la,3.96 is way too good..

    ReplyDelete
  45. congratz hanis,,, keep up d gud work! ;)

    ReplyDelete
  46. pergh. hebat gile ok babe! congrats ok!

    ReplyDelete
  47. *jaw drops sebab tak pernah dapat result setinggi itu*

    Congratulations Hanis.. you have created a very strong foundation (I don't mean make-up here!) of your CGPA. Try to do even better for next semester ;)

    ReplyDelete
  48. 3.96.. wowwiieee... CONGRATS!

    ReplyDelete
  49. Congratulation! Keep up the good effort... :)

    ReplyDelete
  50. patut la pegi celebrate kat Midvalley tadi ek?or was it really you?kalau bukan,pelanduk due serupa jela kot tadi...hehe

    ReplyDelete
  51. naper overall kredit hours still 15 hours?
    masih part 1 upernyer...
    lol

    next sem amik public speaking!
    haha

    ReplyDelete
  52. wahh. tahniah!!

    aduh. rase cm sampai habis study pun takkan dapat CGPA 3.96 huhu

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. congratulations,almost 4flat !

    ReplyDelete
  55. congratz..
    bkn sng nak dpt 3.96..
    dgn bz ape sume
    itu dah ckup kot...

    ReplyDelete
  56. congratulation!!!!;)
    i merasa 4flat masa intersesi jela. tsk.
    wish lepas ni pun u maintain ngan result gempak. aim for anc,dear!wiwit.
    again, congratulation!!!
    ps:i plak senyum suka.dan kagum sangat ngan u. tahniah. tahniah. [ckp byk kali tak annoy u kan?hik]
    syabas bete!!!;p

    ReplyDelete
  57. wah.. gila.. kacak da jak result.

    tahniah.. saya first sem dapat 3.11 ja.sebab masih main-main kan. skrang sem2 study betul2, dapat 3.53 . ok la jugak.

    p tahniah Hanis.

    ReplyDelete
  58. Salam -

    cik adik yang tinggi manis lampai - 3.96 ?...skema siot...anyway Congrats ya....

    ReplyDelete
  59. TAHNIAH ZALIKHA, bukan senang woo nak dapat pointer cenggitu. mungkin btul kot, berkat doa ibu. HEHE~

    sebab result you gempak, i belanja u makan hati yee. OK x? HAHA!**joke

    ReplyDelete
  60. HAHA Alisya Hot comel lah perangai dia! Btw congrats Hanisss

    ReplyDelete
  61. cam tipu je..haha..congrate2!..Aku 4 thn kt itm x pnh dpt DC pn..haraaaammmm...hahaha...keep up the good work!

    ReplyDelete
  62. congrats hanis ... bila lah i nak dapat above 3.5 T_T

    ReplyDelete
  63. tanhiah....gelap lagi masa depan i nak dapat 4flat buat masa skarang..hahaha

    ReplyDelete
  64. Tahniah Hanis!!

    bangga Mak & Ayah!!
    Contoh terbaik tok adik2

    ReplyDelete
  65. dan aku perlu tahu pasal result kau daripada belog kau walhal kita dah chat tentang result tempohari. eh tapi haritu aku lupa nak tny result kau pun.TAHNIAH HANISS

    ReplyDelete
  66. congratulation hanis. smart, funny n pretty - what a combination:)

    ReplyDelete
  67. Congrats Hanis! Pandainye awak,bz2 pun dapat result gempak. Ohhh! Sangat kagum.

    ReplyDelete
  68. giler dasyat!
    congrats walaupun brass band mengabihkan beras jer!
    hehehehe... :p

    ReplyDelete
  69. hanis, congrat. sile studi dan minta res2 byk2 lagi sbb i nak challenge u etak result u sem2 akan dtg? cabaran diterima?? i xpe selalu bace blog u coz i dah habis blaja. cant wait to stat working. am i? oh no...

    ReplyDelete
  70. GILA HEBAT SIODDDDDDDDD.

    tahniah hanis tahniah!


    (kejelesan mulai menapak di hati fufufu)

    ReplyDelete
  71. giler aah haniss..congrats...
    mmg time part 1 kene tinggi okeh..asas kene kuat..sebab last2 nanti cgpa naik sket2 jek ..cam i ..cgpa naik cam kekura..waaaaaaaa

    congrats lagik!..bcos i pon bisnes gak ..so taw la ape yg u blaja..tp i senior u la..hehe..

    ReplyDelete
  72. tahniah weh... takpe jgn risau, aku dpt 3.92 dan aku juga post di blog muahaha... dulu time dip dpt foflet takde blog lg... alhamdulillah rezeki tuhan kasik

    ReplyDelete
  73. cOngrats!!

    maintain till part6 taw..
    ANC oke....
    seems like u r part 1 @ 2 @ 3 rite?
    n da way u describe ur lecture...
    is it frOm UiTM Segamat??

    ReplyDelete
  74. tahniah hanis. itoo sangat hebat oke.
    i wonder mcm mana u bahagia masa for those things? u semacam banyak commitment. but u really hebat laa.
    seyes kagum. :)

    berbaloi wat senarai kesyukuran tu hanis. org doakan kejayaan u sebab atas kesyukuran u semuanyaa. :)

    ReplyDelete
  75. oke.
    bagus laaa.
    congrats taww.
    mari tambahkan lagii dekan uitm segamat!.
    haha

    ReplyDelete
  76. congrats!

    i'm so very proud and happy
    for artis/celebs who are
    successful in both career and studies!

    i likeeeeeeee.........

    keep it up =)

    ReplyDelete
  77. ok..erm..hanis brjya wat sya trcengang..
    dan wat sya trpikir "kO ni bia btol"
    Tabik!
    Anyway,hanis..u've been tagged by me..award 4 u ok..

    ReplyDelete
  78. alah, bundarkan jadi 4 flat dah tu. maka aku anggap kau dapat 4 flat lah kira ! congrats weh !

    pi es : aku dah cutiii. =)

    ReplyDelete
  79. the ym thingy, comel gila. haha! btw congrats :)

    ReplyDelete
  80. pergh 3.96.. congrats! rasa penah dapat gak dulu.. tapi dalam mimpi je la.. hahahahha

    kipidap!

    ReplyDelete
  81. Thank you for all your heartwarming, tummytucking, lungs expanding, nose enlarging comments. You guys rock! I wish you guys all the best in life and eat your cereal!

    P/s: Im the worst pembahagi masa ever, but alhamdulillah, rezeki :)

    P/s: Today is my day, tomorrow we shall see :D

    ReplyDelete
  82. Tige PoinT SemiLan Enam?

    Waa..Pandainye!

    Tahniah!.

    ReplyDelete
  83. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    gila laaaa reult u!..
    ari tuh time study week u maen sakan,,
    tp dapat 3.96 jugak!

    heaven lar jadik u!
    siyes

    ReplyDelete
  84. tahniah hanis zalikha.
    i slalu view blog u.
    n semalam baru create my own blog.
    sgt loser dgn 0 followers n mayb 0 readers. haha.

    ReplyDelete
  85. dear..]
    kak kck miss u a lot..
    congrats!
    ok pasni da leh guling2 kat wing..
    haha..
    tbe2 teringat kamu jerit2 bile tnye da ready jwb paper math..haha..

    neway,u brilliant sis!

    ReplyDelete
  86. Congrats!
    You have given me a sudden inspiration!
    Anyway, some of my friends from UiTM also made it into the Dean's List.

    You guys from UiTM really rocks! :D

    ReplyDelete
  87. hey2. bagus lah, 1st sem dah score gila2. nanti dah masuk 2nd, 3rd, tak payah kerja kuat sangat. harap tengok u pakai selempang pink masa convo. *wink!

    ReplyDelete
  88. congrats!!
    cantik
    pandai
    bijak
    comel
    pandai tulis blog!!! hehe..

    ReplyDelete
  89. 3.96? thats sooooooooooo good lah aunty! and what course you're taking again? and congrats btw :)

    oh and believe me, it gets harder the next sem & the next sem & the next sem. hehe. you get it.

    ReplyDelete
  90. that's more than awesome hanis :)

    ReplyDelete
  91. tak kiralah ambik kursus apa, 3.96 memang dasyat. kena maintain tu sampai part 6.

    tahniah hanis!

    ReplyDelete
  92. congrats hanis :)
    keep up your good work okeh!!

    ReplyDelete
  93. tahniah hanis!! Semoga terus cemerlang!!

    ReplyDelete
  94. hahaha tahniah dapat 3.96. k.nis nak masuk bilik. boleh tak? tahniah semata mata nak bodek. comel gila. hahaha

    ReplyDelete
  95. beauty with brain! congrates adik manis! =)

    ReplyDelete
  96. elo hanis...i suke giler nk mati bace ur blog...giler suke...=)
    btw tahniah for ur flying colors result...
    n i nk ckp thanx jugak sbb i ikot ur petua care2 nk rmbut ikal tu..even tkdela dpt jd ikal cm urs but at least rmbut i sgt 'baik' pas bgn tido....hehe...
    n i nk request kt u la...i suke sgt kasut linda ong u tuh..agak2 ade lg ke kt kedai kasut kt segamat tuh?

    ReplyDelete
  97. hanis. cogratz!!!! hebat gile okeh. =)

    ReplyDelete
  98. salam. tahniah. awak juga begitu menghargai semua orang. Semoga sentiasa dipelihara oleh Allah. Amin.

    ReplyDelete
  99. hanis congrats!,

    beauty with brain. superb!

    ReplyDelete
  100. Hi...Maybe UITM is damn easy...In malaysia standard sux.

    ReplyDelete
  101. Holla hanis.. kite baru follow ur blog..best2..suke bace ur n ur mom blog..nice sharing..

    congratez hanis..kite tumpang happy.. ;)

    ReplyDelete
  102. terlebih hebat sudah! teruskan usaha okay!

    ReplyDelete
  103. dean list gitu.congrats cik zalikha!
    err,nk masuk bilik boleh?

    ReplyDelete
  104. HANIS HEBAT! (nada karton hagemaro di 611)

    ReplyDelete
  105. Kak. Hari ni result-uitm-keluar-day lagi.... Sedeh sgt. Nasib kita sama. Tpi jgn menyesal sbb tak masuk pbsm tu. Saya slack koko je jugak, pbsm lah. Hahhh

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!